Şimdi Ara

Cooler Master Seidon 120V İncelemesi [Fiyat Performans Kralı] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
396
Cevap
5
Favori
39.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • seidon 120 yi fx 8350 de kullanan var mı? sıcaklık değerleri nedir?benımkıler boşta 35-37 yükte 60-65 e kadar çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FEARTR

seidon 120 yi fx 8350 de kullanan var mı? sıcaklık değerleri nedir?benımkıler boşta 35-37 yükte 60-65 e kadar çıkıyor.

120 m ile fx9370 işlemci 4.5mhz tek fan normal modda bosta 30 33 derece arasi değişiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İade ettim şimdi yeni den alıp eve geçicem çıldırtacak tı ya kaç saatim gitti

• Arkadaşlar bu Soğutucuyu almayı düşünüyorum. Sayfaları biraz okudum. Pompanın Sesi rahatsız edebilir denilmiş. Birde 120 likmi fan kullanabiliriz sadece. Vatanbilgisayardan fan tavsiyeniz nedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AyKqT

Arkadaşlar bu Soğutucuyu almayı düşünüyorum. Sayfaları biraz okudum. Pompanın Sesi rahatsız edebilir denilmiş. Birde 120 likmi fan kullanabiliriz sadece. Vatanbilgisayardan fan tavsiyeniz nedir.

Kendi fanı gayet iyi sadece hızını düşürmeniz gerekiyor yoksa fabrika gibi ses çıkartıyor.Eğer hoparlör falan kullanıyorsanız düşük seste dahi pompa sesini duymuyorsunuz.Kulaklık kulakiçiyse ses kapalı olunca duyuluyor sadece.Gayet iyi bir ürün 8320 ile beraber kullanıyorum ve 1 2 saat Watch dogs,Crysis 2,Battlefield 3 işlemci 47 derecenin üstüne çıkmadı 4GHZ OC var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sepkov

quote:

Orijinalden alıntı: AyKqT

Arkadaşlar bu Soğutucuyu almayı düşünüyorum. Sayfaları biraz okudum. Pompanın Sesi rahatsız edebilir denilmiş. Birde 120 likmi fan kullanabiliriz sadece. Vatanbilgisayardan fan tavsiyeniz nedir.

Kendi fanı gayet iyi sadece hızını düşürmeniz gerekiyor yoksa fabrika gibi ses çıkartıyor.Eğer hoparlör falan kullanıyorsanız düşük seste dahi pompa sesini duymuyorsunuz.Kulaklık kulakiçiyse ses kapalı olunca duyuluyor sadece.Gayet iyi bir ürün 8320 ile beraber kullanıyorum ve 1 2 saat Watch dogs,Crysis 2,Battlefield 3 işlemci 47 derecenin üstüne çıkmadı 4GHZ OC var.

Peki sence sıcaklık için değil. Ses durumu için hava soğutma dahamı iyi olur. Varmı bildiğin bir soğutucu

• Cooler Master 212 Evo öneririm yük altında sıcaklığı daha fazla olabilir ama pompa sesini çekemem diyosanız alın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sepkov

Cooler Master 212 Evo öneririm yük altında sıcaklığı daha fazla olabilir ama pompa sesini çekemem diyosanız alın derim.

Fikir için çok teşekkürler.. Hocam. İyi günler dilerim.
  • Ellerine sağlık bende aldım çok yararlı oldu

• Arkadaşlar ben1 aydır fx6300 ile kullanıyorum üründe bazen motorun durması gibi bir sıkıntı oluyor reset atınca veya taktak vurunca çalışıyor sıkıntı ne anlamadım ama memnunum yani :D İşlemci tam yükde prime ile 3 saatte 36.4 dereceyi geçmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fckng

Arkadaşlar ben1 aydır fx6300 ile kullanıyorum üründe bazen motorun durması gibi bir sıkıntı oluyor reset atınca veya taktak vurunca çalışıyor sıkıntı ne anlamadım ama memnunum yani :D İşlemci tam yükde prime ile 3 saatte 36.4 dereceyi geçmedi

Pompayla ilgili gibi sıkıntı.Garantiye yollamanızda fayda var.
  • Pompa 1300 devirde sabit fan hızı sıcaklığa göre değişiyor (max 2300 civarı gördüm).
    Değerler normal sanırım ama fan hızını sıcaklığa göremi değiştirmekmi gerekiyor, yoksa sabit bir hızdamı ??
  • Bende şu an epey bir arada kaldım. Hava soğutma sessiz. Sıvı soğutma daha performanslı. Sıvı soğutmanın fanını değiştirsek devrini düşürsek, e o zamanda hava soğutmayla eşdeğer oluyor ısılar hemen hemen. Hava soğutmanın (nedenini hala anlamadım) devasal boyutlu olmaları çok çirkin bir görüntünün yanı sıra , ulaşılması gereken ram slotları ve fan soketlerini kaplıyor. Hem sessiz hemde az yer kaplayan bir soğutma çözümü lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tayff

Pompa 1300 devirde sabit fan hızı sıcaklığa göre değişiyor (max 2300 civarı gördüm).
    Değerler normal sanırım ama fan hızını sıcaklığa göremi değiştirmekmi gerekiyor, yoksa sabit bir hızdamı ??

Genelde ben pompayı son devirde kullanılmasını tavsiye ederim.Bu tarz ufak 120MM radyatöre sahip sistemlerden pompa devri düşürülünce yaşanan performans kaybı fan devri düşürülünce yaşanan performans kaybından daha fazladır. Tavsiyem pompa devri sabit kalsın,fan devri içinde kafanıza göre bir profil oluşturursunuz.
  • Thermaltake Contac21 kullanıyordum, bugün vatan mağazasından bende aldım %30 indirim ile 148e geldi :) başka bir mağazadan göndericeklermiş 1-2 güne gelir dediler, bu radyatör'ün iki tarafına da fan takabiliyormuşuz, acaba bu fanların 2sinide radyatöre doğrumu üfletmek mantıklı olur yoksa 1i radyatöre diğeri radyatörden dışarı şeklindemi ?
    Birde yukarıda pompa devrini son da kullanın demişsiniz acaba onu nasıl yapıcam ilk defa sıvı soğutma kullanıcam :)
  • 0rk0 kullanıcısına yanıt
    İki fanın da aynı yöne doğru hava vermesi gerekiyor. Yani ikisini de radyatöre yöneltmeyin.

Ayrıca, push / pull ( yukarıda belirttiğim yöntem ) deneyen biri olarak eğer aynı model fan kullanamayacaksanız soğutucuyu tek fan ile kullanmanızı tavsiye ederim. Daha iyi performans alırsınız.

Pompa girişini anakartta CHA Fan yazan yerlerden birine takın. Ardından Bios veya program üzerinden o fana ilişkin ayarlamaları Disabled yapın. Bu durumda pompa son devirde çalışacaktır. Eğer kullandığınız anakart Asus marka ise Bios üstünden nasıl yapıldığını resimle anlatabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

Bende şu an epey bir arada kaldım. Hava soğutma sessiz. Sıvı soğutma daha performanslı. Sıvı soğutmanın fanını değiştirsek devrini düşürsek, e o zamanda hava soğutmayla eşdeğer oluyor ısılar hemen hemen. Hava soğutmanın (nedenini hala anlamadım) devasal boyutlu olmaları çok çirkin bir görüntünün yanı sıra , ulaşılması gereken ram slotları ve fan soketlerini kaplıyor. Hem sessiz hemde az yer kaplayan bir soğutma çözümü lazım.

Fiyatı biraz yüksek ama olacak o kadar. :) Henüz büyük üreticiler seri üretime geçmemişken Captherm diye bir atılımcı daha yerini kolluyor.
    Cooler Master Seidon 120V İncelemesi [Fiyat Performans Kralı]

• BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Hocam tahminimce bakır borulara değen yaprak sayısının fazlalığı ve bu yaprakların uzun olması, sıcak havanın daha fazla ve uzun olan yapraklara dağılmasını; buna bağlı olarak düşük sıcaklıklara erişilmesini sağlıyor. Ayrıca 120mm fan kullanılması da 80mm fana göre daha az RPM, yani daha az ses demek olduğu için hava soğutmalar daha çok 120mm fana uygun olarak üretiliyorlar. Bu sebeplerden ötürü de hava soğutma ürünleri büyük oluyor.

Düşündüğünüz gibi bir sistem için sanırım 240mm radyatörlü bir sıvı soğutma + Noctua fan yeterli olacaktır. Zira hem sessiz, hem de performanslı bir ürün -en azından hazır ürünler arasında- mevcut değildir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feanor Tasartir

İki fanın da aynı yöne doğru hava vermesi gerekiyor. Yani ikisini de radyatöre yöneltmeyin.

Ayrıca, push / pull ( yukarıda belirttiğim yöntem ) deneyen biri olarak eğer aynı model fan kullanamayacaksanız soğutucuyu tek fan ile kullanmanızı tavsiye ederim. Daha iyi performans alırsınız.

Pompa girişini anakartta CHA Fan yazan yerlerden birine takın. Ardından Bios veya program üzerinden o fana ilişkin ayarlamaları Disabled yapın. Bu durumda pompa son devirde çalışacaktır. Eğer kullandığınız anakart Asus marka ise Bios üstünden nasıl yapıldığını resimle anlatabilirim.

2.nci ,yani pull fan daha güçlü olmalı. ISI transferi ve fizik kanunlarına göre ,bu çıkıyor.

• @Mete Can Karahasan

Teoride güzel gözükse de bu tür aletler, ısı transferi yavaş olduğundan performans anlamında stok soğutucudan öteye gidemiyor.Sandia Cooler vardı bir ara ondan da ses yok.Ama ses yok tabi.Gerçi bu saatten sonra bence pek gerekli değil artık bu tarz olaylar çünkü normal kullanıcılara hitap eden işlemcilerin gün geçtikçe nm küçülüp az enerji çekip, daha az ısı ortaya çıkarır hale geldi.Overclock için gerekiyor desek devils canyon la gelen 4790k turboyla 4.4GHZ ye çıkıyor.Belki iki nesil sonra turboyla 5 ghz ye gelecek ve stok fanla yüksek devirlere gerek duymadan işlemci soğutulabilecek,kim bilir.Bu haliyle hariçten soğutucu çözümleri illaki overclock yapacağım diyenlere ya daExtreme serisi işlemci kullanacaklara hitap ediyor.

@metin abi 52

Mantıken de çeken fan üfleyen fandan daha yavaş olursa ısı sıkışır ,en kötü hepsi aynı fan olmalı fakat yine de denemek lazım gerçek hayatta ne kadar fark çıkacak.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.