Şimdi Ara

Cooler Master Seidon 120V İncelemesi [Fiyat Performans Kralı] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
396
Cevap
5
Favori
39.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • OC delisi değilsen 120V hayli hayli yetecektir.

(Oc yapmayacaksan soğutucuya gerke yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihyilmaz1820

OC delisi değilsen 120V hayli hayli yetecektir.

(Oc yapmayacaksan soğutucuya gerke yok.

+1

Hatta OC yapmayacaksanız 4790 modelini alın; çünkü şu anki fiyat bazında, ikisi arasında 145 TL fark var. 50 - 60 lira olsa neyse de bu bana göre büyük bir fark.
  • hem sessizlik bakımından hemde işlemciyi makul sıcaklıklarda tutmak açısından alıyorum yoksa daha önce oc bile yapmadım hayatımda ha bu yapmayacağım anlamına gelmiyor o yüzden de k modelini alıyorum belki ileride merak salarım diye yeterliyse bunu alıcam dediğiniz gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaliferno

4790k işlemciye alsam bunu yük altında kaç derece gösterir ?Corsair H100 ile bunun arasında kaldım arada 210 tl fark var.
    Not:O.C delisi biri değilim :)

Aldığın işlemci zaten 4.4GHZ Turbo Boost ile geliyor,bu hızdan sonra hız aşırtma gereklimi zaten tartışılır fakat zaten 120V ile de 5 GHZ görürsünüz diye tahmin ediyorum.Bu tür ufak radyatörlü soğutucuların dezavantajı ısıyı yaymak için radyatör alanı az olduğu için ısıyı uzaklaştırmada yüksek fan devirlerine ihtiyaç duyuyorlar. Ondan geniş radyatör alanına sahip soğutuculardan bu anlamda daha sesliler.

Fan ve macun değiştirirseniz 6 derece civarı getiri sağlayabilirsiniz. Ama bu masrafları yaptıktan sonra H75 ile aynı fiyat seviyesine geldiğinde H75 de alabilirsiniz. H75 avantajı pompası daha sessiz ve 5 yıl garantisi var.

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler cok aciklayici olmus kafamda simdi yine 2 model var parca parca topluyorum sistemi ya dediginiz gibi h75 alacagim ya da 120v.Peki sizce h100i gereksizmi olur alsaydim cunku h75 ile aralarinda 100 lira fark var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabii hak veriyorum hocam. Bütçe durumunuzu bilmediğim için tavsiyem o yönde; aynı durumda ben olsam öyle yapardım. Madem öyle, 120V tahminimce yeterli olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suspended

hyper 412s mi tavsiye edersiniz bunu mu

önceliğim sessizlik

Anakartının biosundan veya yardımcı bi program ile pompa fan devrini düşüremiyeceksen alma,sivrisinek gibi vızlıyor çünkü.
  • quote:

hem sessizlik bakımından hemde işlemciyi makul sıcaklıklarda tutmak açısından alıyorum yoksa daha önce oc bile yapmadım hayatımda ha bu yapmayacağım anlamına gelmiyor o yüzden de k modelini alıyorum belki ileride merak salarım diye yeterliyse bunu alıcam dediğiniz gibi

Anakartının biosundan veya yardımcı bi program ile pompa fan devrini düşüremiyeceksen alma,sivrisinek gibi vızlıyor çünkü.

Düşürdünmü de ,lokum gibi oluyor ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 20 Haziran 2014; 8:04:38 >
  • quote:

Çok teşekkürler cok aciklayici olmus kafamda simdi yine 2 model var parca parca topluyorum sistemi ya dediginiz gibi h75 alacagim ya da 120v.Peki sizce h100i gereksizmi olur alsaydim cunku h75 ile aralarinda 100 lira fark var

5 derece civarı performans farkı olabilir fakat o para gözden çıkartıldıktan sonra h105 alınır.
  • Sistemi yavaş yavaş topluyorum her ay 1 2 parça alıyorum elimde şu kadar para var gidip yarın alacağım gibi bi derdim yok o yüzden esnek tutabiliyorum bütçeyi neyse artık sona bırakayım ekran kartı ve bu su soğutmayı dediğiniz gibi ya üst modele yöneliceğim ya da 120v alıp arkadaşın dediği gibi pompa fan ayarlarını kurcalayacağım :)
  • Bundan kullanıyorum bende. i5-3470 işlemci var Bf3 oynuyorum 3 saatin sonunda çekirdeklerin en sıcağı 47 derece.

Yeni kasa alıyorum ve o kasayla birlikte üstüne 1 tane daha 12cm fan takıp sıcaklığı dahada düşüreceğim.

Pompa ayarlarıyla ilgili bilgisi olan varsa alıntı yapıp bi,lgi verebilirmi lütfen. ?
  • Bothrops kullanıcısına yanıt
    Yanında gelen Blade Master fandan bir adet daha aldım; 5 derece kadar bir düşüş oldu.

Pompa ayarıyla ilgili de şahsi kullanımım şöyle: Anakartta SYS veya CHA fan girişlerinden birine takılır. Ardından bios veya program yardımıyla Disabled olarak ayarlanır ki pompa son devirde çalışsın.

Soğutucu fanını anakarttaki girişlerden birine taktıktan sonra kullanım amacına göre hazır profillerden birini seçerek ayarlamak mümkün. Tabii bu bahsettiğim olay Asus için; diğer anakartlarda durum nedir, bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feanor Tasartir

Yanında gelen Blade Master fandan bir adet daha aldım; 5 derece kadar bir düşüş oldu.

Pompa ayarıyla ilgili de şahsi kullanımım şöyle: Anakartta SYS veya CHA fan girişlerinden birine takılır. Ardından bios veya program yardımıyla Disabled olarak ayarlanır ki pompa son devirde çalışsın.

Soğutucu fanını anakarttaki girişlerden birine taktıktan sonra kullanım amacına göre hazır profillerden birini seçerek ayarlamak mümkün. Tabii bu bahsettiğim olay Asus için; diğer anakartlarda durum nedir, bilemem.

Öncelikle değerli cevaplarınız için teşekkürler. Hocam Z77-A Asus anakart var. Radyatörü 2 Fan'a çıkarmayı kesinlikle düşünüyorum bende. Pompayı taktığım fan girişini anakarttan turbo mod'a alıyorum. Birde şu disabled olayını neye yapmam lazım. ? Hangi seçeneği disbled yapmalıyım. ?

Tekrar şimdiden teşekkürler hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bothrops -- 26 Haziran 2014; 11:10:00 >

• Bothrops kullanıcısına yanıt
    Rica ederim; lafı bile olmaz. Pompayı taktığınız fan girişini Turbo moda almayın; onun yerine Disabled yapın hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feanor Tasartir

Rica ederim; lafı bile olmaz. Pompayı taktığınız fan girişini Turbo moda almayın; onun yerine Disabled yapın hocam.

Anladım hocam. Teşekkür ederim.
  • Yaklaşık 1 hafta önce bende bu soğutucudan aldım. İntel stok fandan daha çok ses çıkarıyor ve o.c siz i5-4670k ile oyun oynarken 65 derceleri görüyor işlemci. Sizde de böylemi durumlar yoksa sıkıntı bende mi?.
  • quote:

Orijinalden alıntı: procy27

Yaklaşık 1 hafta önce bende bu soğutucudan aldım. İntel stok fandan daha çok ses çıkarıyor ve o.c siz i5-4670k ile oyun oynarken 65 derceleri görüyor işlemci. Sizde de böylemi durumlar yoksa sıkıntı bende mi?.

Fan PWM modda çalışmazsa sürekli 2400 RPM de döndüğü için doğal olarak ses yapar. Anakartınızda yer varsa 4 pin olan yeri takın fanı.Düzelmezse bios dan monitör bölümünden fan modunu ayarlayın.Yada masa üstünden anakartın kendi yazılımı yada speedfan gibi diğer üçüncü parti uygulamalarla yapabilirsiniz.Voltaj değeleriniz,kasanız ve kasa içi fan düzeniniz ne bilmiyorum ama bu sıcaklarda tam yükte 65 derece iyi rakam.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Çok teşekkür ediyorum.Çok yardımcı oldunuz bana.
  • Arkadaşlar. Ben bu sıvı soğutmadan almak istiyorum ama Corsair 250D Mini-ITX kasaya sorunsuz bir şekilde monte olur mu?
  • Buraya tıklayarak ulaşacağınız siteye göre uyum sorunu yok gibi görünüyor.

Ayrıca buraya tıklayarak ulaşacağınız kasa incelemesinde, radyatör takılan bölümü dikkatlice okuyum. Sanırım onlar inceleme esnasında Corsair H100 kullanmış. Bu ürünün radyatör boyutları ile Seidon 120V'ninkini karşılaştırarak olası bir sorunun önüne geçebiliriz.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.