Şimdi Ara

Cooler Master Seidon 120V İncelemesi [Fiyat Performans Kralı] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
396
Cevap
5
Favori
39.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir kaç gün önce bende bu üründen aldım forumdan H60 almıştım 2.el 60'lı derecelerde dolaştığı için iade ettim sahibine sanırım ürün sorunluydu şuan 46-47 derecelerde geziyor max. yanlız ürünle birlikte gelen vidaları sıkıştırmak için kullanılan plastik klipsler çok dandik ortadan çatladı 2 tanesi kuvvetli yapıştırıcı ile yapıştırcam tekrar söktüğüm zaman umarım uzun ömürlü olur sistem.
  • Eline sağlık güzel inceleme olmuş, bende kullanıyorum bu soğutucudan. Çıkış tarafına 2. bi fan takmayı düşünüyorum da fanı hangi vidayla takmam gerekiyor?
  • @Z1mBaBwE

Cooler Master'da vidayı arka plakaya sabitlemek için hep o sistem kullanılır aslında. O kadar montaj yapmama rağmen ben hiç sorun yaşamadım.İstersen CM ye mesaj at ,belki yenisini yollarlar.

@Sp4rtacus

Orijinal vidayla nalbura gidersen uygun vidayı bulursun büyük ihtimal.Boyu uzun olursa kestir mutlaka .Yoksa arada bol bol pul koymak zorunda kalırsın.
  • Fx8320 nin soğutucusu herkesin malumu; ses konusunda rakipsizler fx8350 ile beraber. Sessiz bir sistem arıyorum, hava soğutma da olabilir tabi ama bu rakamlara su soğutma varken çok da mantıklı gelmiyor hava soğutma. Önceliğim mevcut sesi kesmek ve makul derecelerde oc yapmak olur uzun vadede.

kasa corsair carbide 200r. Aslında bu paraları soğutucuya vermek istemiyorum ama sesi kesmek ve iyi soğutma için ucuz çözüm yok gibi görünüyor maalesef.

Kasanın yüksekliği 17 cm ve daha kısa bir soğutucu lazım hava soğutma olacaksa da. Cm 120v için de çok iyi şeyler duymadım ses konusunda şikayeti olanlar da var. Eğer alırsam kasadaki 12 cm corsair fanı da buna takabilirim push/pull yapmak için. Oyun çok oynamam ama az da olsa açtığımda oyun sesi yerine fan sesi duymak istemiyorum açıkçası. Bu kadar ses beklemiyordum doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter87 -- 10 Temmuz 2014; 1:18:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter87

Fx8320 nin soğutucusu herkesin malumu; ses konusunda rakipsizler fx8350 ile beraber. Sessiz bir sistem arıyorum, hava soğutma da olabilir tabi ama bu rakamlara su soğutma varken çok da mantıklı gelmiyor hava soğutma. Önceliğim mevcut sesi kesmek ve makul derecelerde oc yapmak olur uzun vadede.

kasa corsair carbide 200r. Aslında bu paraları soğutucuya vermek istemiyorum ama sesi kesmek ve iyi soğutma için ucuz çözüm yok gibi görünüyor maalesef.

Kasanın yüksekliği 17 cm ve daha kısa bir soğutucu lazım hava soğutma olacaksa da. Cm 120v için de çok iyi şeyler duymadım ses konusunda şikayeti olanlar da var. Eğer alırsam kasadaki 12 cm corsair fanı da buna takabilirim push/pull yapmak için. Oyun çok oynamam ama az da olsa açtığımda oyun sesi yerine fan sesi duymak istemiyorum açıkçası. Bu kadar ses beklemiyordum doğrusu.

Soğutma performansı olarak birbirlerine yakınlar.Ses olarak Thermalright'dan daha memnun kalırsınız. Kötü yanı büyük olması. Kasama sığar ve ram slotlarını işgal etmesi sorun değil diyorsanız Thermalright alabilirsiniz.

• Thermalright ı alıyordum fakat boyutlarını kontrol edeyim dedim ve maalesef sığmadığını gördüm :( anakart gigabyte 970a-ud3, ram slotları falan sorun olmaz diye düşünüyorum ama kasaya sığmadığı için alamıyorum, hiç önemli değil gerisi yani. Başka bir önerniz var mı peki ürün olarak? Bunu alırsam en sessiz nasıl kullanabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

@Z1mBaBwE

Cooler Master'da vidayı arka plakaya sabitlemek için hep o sistem kullanılır aslında. O kadar montaj yapmama rağmen ben hiç sorun yaşamadım.İstersen CM ye mesaj at ,belki yenisini yollarlar.

@Sp4rtacus

Orijinal vidayla nalbura gidersen uygun vidayı bulursun büyük ihtimal.Boyu uzun olursa kestir mutlaka .Yoksa arada bol bol pul koymak zorunda kalırsın.

Vatanbilgisayarın Montaj bölümünden bisürü vida aldım fakat baş kısımları çok küçüktü kasanın dış kısmına oturmadı, bende geniş başlı fan vidalarıyla, önce fan->radyatör şekilde vidaladım, sonra da fan->kasa şekilde vidaladım, yani tek uzun vida değil 2 küçük vida ile hallettim, çok da sağlam oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sp4rtacus

quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

@Z1mBaBwE

@Sp4rtacus

Vatanbilgisayarın Montaj bölümünden bisürü vida aldım fakat baş kısımları çok küçüktü kasanın dış kısmına oturmadı, bende geniş başlı fan vidalarıyla, önce fan->radyatör şekilde vidaladım, sonra da fan->kasa şekilde vidaladım, yani tek uzun vida değil 2 küçük vida ile hallettim, çok da sağlam oldu.

Elinizdeki vidalar uzun ve alt kısmı ince olanlardan mı acaba?

• Elimdeki vidalar uzun ve kalınlığı radyatör ve fan için de ideal, fakat kasanın dışında kalan baş kısmı, kasanın deliğine küçük (ince) geliyor, sıkıştırmak istediğimde ise vida içeri kaçıyor. Anlatabilmişimdir umarım
  • quote:

Elimdeki vidalar uzun ve kalınlığı radyatör ve fan için de ideal, fakat kasanın dışında kalan baş kısmı, kasanın deliğine küçük (ince) geliyor, sıkıştırmak istediğimde ise vida içeri kaçıyor. Anlatabilmişimdir umarım

200mm'lik fanlarımdan birinin 4 vidası geçen günlerde kayboldu. Ne yaptıysam da bulamadım. Eğer uygun vida ise ve ihtiyacınız da yok ise sizden rica edecektim, sormamın sebeb-i hikmeti bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Benefit

quote:

Elimdeki vidalar uzun ve kalınlığı radyatör ve fan için de ideal, fakat kasanın dışında kalan baş kısmı, kasanın deliğine küçük (ince) geliyor, sıkıştırmak istediğimde ise vida içeri kaçıyor. Anlatabilmişimdir umarım

200mm'lik fanlarımdan birinin 4 vidası geçen günlerde kayboldu. Ne yaptıysam da bulamadım. Eğer uygun vida ise ve ihtiyacınız da yok ise sizden rica edecektim, sormamın sebeb-i hikmeti bu.

O tarif ettiğim 4 vida işime yaramıyor hocam, sizin için uygunsa verebilirim.

• quote:

quote:

quote:

Uygun olup olmadığı hususunda acaba resmini çekip atmanız mümkün mü hocam?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Akşam fotosunu çekip atarım hocam.
    Vatanbilgisayarın montaj bölümünden kafanıza göre vida da isteyebilirsiniz, ben fanı aldıktan sonra öyle yaptım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Akşam fotosunu çekip atarım hocam.
    Vatanbilgisayarın montaj bölümünden kafanıza göre vida da isteyebilirsiniz, ben fanı aldıktan sonra öyle yaptım.

O zaman ben vatan mağzasından talep edeyim hocam. Hem sizin de elinizde fazladan vida bulunmuş olur. Yalnız foto atabilirseniz çok iyi olur. Anladığım kadarı ile radyatör vidası bizim üst fanlar. O şekilde talep ederim. İlgilendiğiniz için de çok teşekkür ederim bu arada. Çok makbule geçti cidden. Sağ olun.

• Hocam yanlış anladınız sanırım, ben tavsiye maksadıyla söyledim.
    Benim işime yaramıyorlar, ki bir tek push pull için gerekiyordu, uymadığı için bundan sonra ihtiyacım olacağını düşünmüyorum. Ama o üstteki yöntemle de çok sağlam oluyor hocam, benim vereceğim veya Vatanbilgisayardan aldığınız uzun vidalar olmazsa o üstteki yöntemi deneyebilirsiniz. Rica ederim hocam ne demek, akşam fotoları atıyorum size Sende sağol.
  • quote:

Hocam yanlış anladınız sanırım, ben tavsiye maksadıyla söyledim.
    Benim işime yaramıyorlar, ki bir tek push pull için gerekiyordu, uymadığı için bundan sonra ihtiyacım olacağını düşünmüyorum. Ama o üstteki yöntemle de çok sağlam oluyor hocam, benim vereceğim veya Vatanbilgisayardan aldığınız uzun vidalar olmazsa o üstteki yöntemi deneyebilirsiniz. Rica ederim hocam ne demek, akşam fotoları atıyorum size Sende sağol.

Sonuna gülücük koyacaktım yazının; fakat net gitti bir an. Telden de atamadık. Sizin yanlış anlamanıza sebebiyet verdi bu da. Yanlış anlamadım o konuda sıkıntınız olmasın. Yardımcı olmaya çalışıyorsunuz en nihayetinde. Benim de yakın zamanda işim var Vatan bilgisayarda. Birkaç sorunlu parça var elimde. (HDD) Garantiye yollayacağım. Siz de önerince Vatan'dan tedarik edebileceğimi, ilerde sizin de ihtiyacınız olabileceğini hesap ederek öyle dedim. Sıkıntı yok yani. Akşam fotolarınızı bekliyorum. Kolay gelsin.

• quote:

quote:

Hocam yanlış anladınız sanırım, ben tavsiye maksadıyla söyledim.

Sonuna gülücük koyacaktım yazının; fakat net gitti bir an. Telden de atamadık. Sizin yanlış anlamanıza sebebiyet verdi bu da. Yanlış anlamadım o konuda sıkıntınız olmasın. Yardımcı olmaya çalışıyorsunuz en nihayetinde. Benim de yakın zamanda işim var Vatan bilgisayarda. Birkaç sorunlu parça var elimde. (HDD) Garantiye yollayacağım. Siz de önerince Vatan'dan tedarik edebileceğimi, ilerde sizin de ihtiyacınız olabileceğini hesap ederek öyle dedim. Sıkıntı yok yani. Akşam fotolarınızı bekliyorum. Kolay gelsin.

Sorun değil hocam Ne demek her zaman elimden geldiğince yardımcı olurum. Tmm hocam sağolun sizede koaly gelsin.

• @hunter87

Soğutucu yüksekliği 165MM.Eğer kasanız 170MM ye kadar soğutucu destekliyorsa ve yan kapakta fan yoksa sorunsuz sığar.120V yi alıp hem sessizlik hemde performans istiyorsanız ikinci fan alarak iki fanı da düşük devirde kullanıp iyi değerler yakalayabilirsiniz.
  • Hocam peki 120v için kasada arkadaki orjinal fanı mı kullanayım yoksa yeni fan mı alayım? Kasanın önde ve arkada orjinal corsair fanlar mevcut, işlemci sesinden bugüne kadar onların sesini hiç duymadım açıkçası :) Akasa venom vodoo ya da baktım ama yine ses olaylarından dolayı vazgeçtim. Her yol 120v yi gösteriyor :) Eğer 2, fan alırsam ne önerirsiniz? 2, fan için montaj vidaları vs. kutusunda mevcut mu?

undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter87 -- 11 Temmuz 2014; 1:48:31 >
  • Orijinal fan Blade Master.Radyatör için alınabilecek güzel fanlardan. Ondan yine bir tane daha Blade Master al .Seidon serisindeki Blade Master lar 2400 RPM fakat satılan modeller 2000 RPM . İki fanı da 1500 RPM düşürüp sessiz sakin kullanırsınız. Ekstra vida için orijinal vidayı alıp nalbur yoluna düşmeniz lazım .

http://www.vatanbilgisayar.com/blade-master-120mm-fan.html
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.