Şimdi Ara

Cooler Master Seidon 120V İncelemesi [Fiyat Performans Kralı] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
396
Cevap
5
Favori
39.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu tarz hazır sistemlerde garantisi bozulmadan dağıtabileceğiniz tek sistem h220 var. Kaldı ki böyle bir şey yapmanıza gerek yok.Radyatöre dogru üfleyen fanın yönünü dışarıdan hava alacak şekilde yaptınızmı aynı mantığa geliyor.Ondan hiç ugraşmayın.Kasa zaten kocaman.
  • Teşekkürler arkadaşlar beni bir sürü fuzili sök tak ölç biç işinden kurtardınız. İşi bilene sordum doğru yolu buldum diyelim.

@Feanor Tasartir
    @OneTreeHill
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elaman

Teşekkürler arkadaşlar beni bir sürü fuzili sök tak ölç biç işinden kurtardınız. İşi bilene sordum doğru yolu buldum diyelim.

@Feanor Tasartir
    @OneTreeHill

Merhaba,

Sorunuzu şimdi gördüm, gerçi arkadaşlar size yardımcı olmuşlar, ben de onlara aynen katılıyorum.
  • Cossie C kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Bize ku konu ile ilgili email de attınız mı? İsminizi öğrenebilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cossie

Evet attım teknik servisten bir beyefendi ile görüşmemi söylediler ama Ankara'dayım. İstanbul'a bir geldiğimde getireyim mi?

İlk önce emailde yazdığımız gibi vektron teknik ile görüşürseniz daha iyi olur, onlar size nasıl ilerlemeniz gerektiği konusunda bilgi verir.
  • Yaklaşık 1 hafta önce inventustan seidon 120v plus aldım incelemeleriniz çok yardımcı oldu çok sağolun.
    Her ne kadar takana kadar canım çıksada en sonunda kasanın bazı yerlerini törpüleyerek takabildim :) (tt versa ii)

Almadan önce açıkçası sesinden korkuyordum bazı kişiler pompa sesinden bahsetmiş 1 haftadır duymadım bile pompa sesini.Sadece ilk açılışta içindeki sıvının hareket sesi o kadar.Fanı oldukça sessiz oyunlarda 1700 rpm ile max 45-46 derece (fx-8320 oc yok odamda 29 derece).En önemlisi gece bilgisayarı download a bırakabiliyorum normalde çıt çıksın uyuyamayan biriyim.Boşta sıcaklıklarına bişe diyemiyorum çünkü teknik olarak imkansız şeyler söylüyor programlar(18-20 derece gibi).

Ve hocam bi sorum olucak ben push/pull yaptım buna ama anakart (970a-ud3p) üstünde pwm destekli 2 tane giriş var 2 sinide bunlara harcadım ama pwm çoklayıcı alıp push/pull yaptığım fanları sadece cpu_fan girişine taksam ikisi aynı sinyal üstünden aynı devirde senkron çalışsa bi sorun yaşar mıyım? Çoklayıcıları kullanmayın sağlıklı değil gibisinden bir şeyler okudum yabancı forumlarda. Push/pull da bu çoklayıcıların bi sakıncası olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lost.dark -- 26 Temmuz 2014; 22:48:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lost.dark

Yaklaşık 1 hafta önce inventustan seidon 120v plus aldım incelemeleriniz çok yardımcı oldu çok sağolun.
    Her ne kadar takana kadar canım çıksada en sonunda kasanın bazı yerlerini törpüleyerek takabildim :) (tt versa ii)

Almadan önce açıkçası sesinden korkuyordum bazı kişiler pompa sesinden bahsetmiş 1 haftadır duymadım bile pompa sesini.Sadece ilk açılışta içindeki sıvının hareket sesi o kadar.Fanı oldukça sessiz oyunlarda 1700 rpm ile max 45-46 derece (fx-8320 oc yok odamda 29 derece).En önemlisi gece bilgisayarı download a bırakabiliyorum normalde çıt çıksın uyuyamayan biriyim.Boşta sıcaklıklarına bişe diyemiyorum çünkü teknik olarak imkansız şeyler söylüyor programlar(18-20 derece gibi).

Ve hocam bi sorum olucak ben push/pull yaptım buna ama anakart (970a-ud3p) üstünde pwm destekli 2 tane giriş var 2 sinide bunlara harcadım ama pwm çoklayıcı alıp push/pull yaptığım fanları sadece cpu_fan girişine taksam ikisi aynı sinyal üstünden aynı devirde senkron çalışsa bi sorun yaşar mıyım? Çoklayıcıları kullanmayın sağlıklı değil gibisinden bir şeyler okudum yabancı forumlarda. Push/pull da bu çoklayıcıların bi sakıncası olur mu?

PWM çoklayıcı alırsanız isterse 10 tane çoklayıcı olsun sadece onların bir tanesinde gnd(siyah),12v(sarı),rpm sinyali(yeşil),pwm(mavi) kabloları olur.Diğer dokuz konnektörde fanın çalışması için sadece gnd ve 12v kablosu olur.Ondan bahsettiğiniz sorun olmaz .Tek dikkat etmeniz gereken anakarttın fan konnektörüne takacağınız fanların çekeceği güç 1 amperi geçmesin.Genelde kanal başı güç 1 amper ama siz yinede bakın anakart kitapçığından

• quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

quote:

Yaklaşık 1 hafta önce inventustan seidon 120v plus aldım incelemeleriniz çok yardımcı oldu çok sağolun.

PWM çoklayıcı alırsanız isterse 10 tane çoklayıcı olsun sadece onların bir tanesinde gnd(siyah),12v(sarı),rpm sinyali(yeşil),pwm(mavi) kabloları olur.Diğer dokuz konnektörde fanın çalışması için sadece gnd ve 12v kablosu olur.Ondan bahsettiğiniz sorun olmaz .Tek dikkat etmeniz gereken anakarttın fan konnektörüne takacağınız fanların çekeceği güç 1 amperi geçmesin.Genelde kanal başı güç 1 amper ama siz yinede bakın anakart kitapçığından

Şimdi ben bunu alırsam bağladığım 2 fanda aynı devirde aynı şekilde çalışmaz mı ?
    Cooler Master Seidon 120V İncelemesi [Fiyat Performans Kralı]

edit:Anaklart kitapçığında amperler yazmıyor ama bu 1 amper olduğunu varsayarsak kafama yatmadı pek.Siyah yeşil kırmızı mavi kablo olayını araştırdım biraz hocam gereken bilgileri buldum molex üstünden güç alıp anakartta pwm ye bağlanan bikaç kablo var piyasada onları inceleyip bakarım artık. Tekrar çok çok sağolun incelemeler ve cevaplar için.

@OneTreeHill

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lost.dark -- 27 Temmuz 2014; 1:59:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

quote:

bu önemli bir sorun bence amper limiti varsa sistem kendini kapatabilir veya yanabilir arıza yaparmı bilmiyorum eski serilerden x58 anakartın bu şekilde yandığı görmüştüm 2 elektiriği molexten almaya baksan en iyisi gibi bence. :)

• lost.dark L kullanıcısına yanıt
    Gücünü moleks vasıtasıyla alan, benim de kullandığım bu ürünü tavsiye ediyorum.

http://www.bilisimport.com.tr/akasa-flexa-p5-5-cikisli-ozel-kilifli-pwm-coklayici-kablo-
  • Arkadaşlar merhaba. Ben Z97I AC Gaming serisi anakart kullanacağım ama sorunum şu;

120V Seidon Soğutucu 2 fan girişi istiyor. SYSFAN1 ve CPUFAN'den karşılayacağım. Peki Kasa için ön ve yan fan 2 tane fan var onları nereden karşılayacağım? Kasa: 250D Corsair Obsidian.

Burada gördüğünüz gibi. Ne yapmam lazım?

• quote:

Orijinalden alıntı: kancan2087

Arkadaşlar merhaba. Ben Z97I AC Gaming serisi anakart kullanacağım ama sorunum şu;

120V Seidon Soğutucu 2 fan girişi istiyor. SYSFAN1 ve CPUFAN'den karşılayacağım. Peki Kasa için ön ve yan fan 2 tane fan var onları nereden karşılayacağım? Kasa: 250D Corsair Obsidian.

Burada gördüğünüz gibi. Ne yapmam lazım?

Mesajınızın üstündeki mesajdaki gibi bir kablo işinizi görür. Ya da dilerseniz kasanıza bir fan kontrolçüsü alıp fanları da ona takarak kullanabilirsiniz ve yahut fanlarınızı düşük devirli direk güç kaynağının molex çıkışına bağlanabilen fanlarla değiştirebilirsiniz.

• Ses seviyesi çok yüksek daha düşük bir seviye yok mudur bildiğiniz ? Önerebileceğiniz ? Bende Blizzard mini var bundan daha az ses yapıyor fakat yeterli olmadığını düşünüuorum çünkü GTA IV oynarken 30dk sonra kapatıyor kendini pc.
  • Bios veya fan kontrol programı aracılığıyla fan profilini ayarlayabilirsiniz. Bunun dışında yapılabilecek pek bir şey yok.

Fan sayısını ikiye çıkarmak ya da farklı fanlarla denemek bir seçenek; ama masraflı bir seçenek.
  • dün seidon 120v plus aldım montajı yaptım fakat tam verimde kullanamıyorum gibi geldi
    lolde 51 derece hitman absolutionda 61 derece cinebench r15te 78 derece oluyor prime 95 testinde ise 2 dk içinde 65 derece oluyor daha da zorlamadım primede
    montaj hatası olduğunu zannetmiyorum işlemcinin üzerine gelen kısım kımıldamıyor pompadan kulağımı yaklaştırınca su sesini duyabiliyorum pompanın mavi ışığı da yanıyor
    fx 8320 ve cm k350 kasam var yan kapakta ve önde fan var ne yapayım garantiye mi yollayayım
  • @lost.dark

Khan mühendisleri aşmış. Normal pwm sinyal kablosu olur sinyal göndermesi için ama o normal devir sinyalini gönderen kablonun çoklayıcıda oldugunu görmedim.

@nysarac

Kanal zarar görebilir. Dandik kontrolcü de yakmıştım ben bir kanalı çok fazla amper çekmeye kalkınca ama mantıken 1 amperi geçince daha fazla güç vermemesi lazım

@kancan2087

Pompayı direkt güç kaynağına baglayın. Diğer fanları anarkata çoklayıcılarla bağlıyabilirsiniz.Ya da sesiyle filan ugraşmak istemiyorum diyorsanız 5V ve 7V adaptörlerini kullanabilirsiniz.

@Kromatit

Bu konuyla ilgili birçok yan değişken var onları da bilmek lazım.

1-İşlemci ne ? SandyBridge filan neyse ama Ivy gibi termal bakından sorunlu bir işlemci varsa soğutmak zor oluyor.
    2-En önemli unsur işlemciye uygulanan voltaj ne ? Anakart programlarıyla ya da anakart üzerinden switchler le hız aşırtma yapıyorsan fazla voltaj veriliyor.
    3-Kasa ne ?Kasa içi hava sirkülasyonu nasıl ? Radyatörün konumu ne ? Radyatöre üfleyen fan havayı nereden alıyor.
    4-Fan ve pompa devirleri sonda mı ? Sorun olma ihtimalini konuları elemek için bu durum önemli.
    5-Macun doğru şekilde sürülüp sorunsuz şekilde montaj yapıldı mı ?
    6-Üzerinde stok macun mu var ? Yüksek voltaj verilince kaliteli macun arasındaki fark 5-6 dereceye çıkabiliyor.

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    fx 8320 tüm bios fabrika ayarlarında oto voltaj ile en fazla 1.4 küsür oluyor
    cooler master k 350 var radyatör içeriden dışarıya üflüyor yan kapakta ve önde bir fan var
    fan anakarta pompa 3 pin moleks dönüştürücü ile psuya bağlı pompanın su sesi duyuluyor ne kadar verimle çalışıyor bilmiyorum ama şu an stok soğutucudan iyi çalışıyor fakat prime95e tabi tutunca 80 derece oluyor
    macunu 3 defa değiştirdim sonuç aynı
    zaten haftaya garantiye yollayacağım bir sorun varsa anlaşılır
  • Corsair H100i'ye geçtiğim için benim beş aylık emektarı ( Seidon 120V ) satıyorum arkadaşlar. Detaylar için dükkanıma veya imzamda yer alan yazıya tıklayarak ilana bakabilirsiniz.
  • Hocam geçme sebebinizi öğrenebilirmiyim?
  • Tamamem heves aslında hocam; aylardır bir H100i isteği vardı. Bir türlü o parayı vermek istemedim. En sonunda yurt dışından daha uygun fiyata aldım.

Bir de işlemci için 5.00 GHz deneme hayalim vardı; onu gerçekleştirmeye çalışırken riske girmek istemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.