Şimdi Ara

Cooler Master Seidon 120V İncelemesi [Fiyat Performans Kralı] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
396
Cevap
5
Favori
39.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PWM + LED bir arada olsun istiyorsanız mecbur JetFlo alacaksınız.
    Çünkü Tr de başka alternatif yok.

LED den vazgeçerseniz PWM süper sessiz
    Deep Cool UF120R
    inventus
    DEEPCOOL UF120R 120mm 1500-500rpm, 66.3cfm, max 27.8db Kasa fanı - inventus
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6588

PWM den vazgeçerseniz LED li
    Aerocool Air Force
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/kasa-fani/aerocool-airforce-serisi-12cm-kirmizi-led-li-sessiz-kasa-fani.html

• bende seidon 120v plus almaya niyetliyim ama bağlantı konusunda kafam karıştı.eski sistemimde h100i kullanıyordum,pompayı cpu fan çıkışına bağlayıp fanlarıda kontrolcü ile kullanıyordum.
    seidon 120v plus da bağlantı nasıl olmalı?
  • Merhabalar,
    Bugün Seidon 120V Plus'ı kullanmaya başladım. İnternet'ten okuduğum kamyon sesi gibi ses çıkarıyor yorumlarına rağmen fiyatından dolayı tercih ettim. Montajdan sonra denediğimde aynı olay bende de oldu. Önce fan ses çıkarmaya başladı. Bir iki yerde okuduğum vidaları biraz gevşetirsen sürtme sesi azalır yorumunu denedim, biraz işe yaradı fakat oyun oynarken ses yine arttı. Birkaç sökme takma denemesinden sonra tesadüfen kasayı sağ üst köşesinden sola doğru biraz eğince sesin tamamen kesildiğini fark ettim. Sorun kasanın eğik durması. Sağ alttaki kasa ayağının altına kalınca bir kağıt koyunca sesten eser kalmadı. Şikayetçi olan varsa kasanın tamamen düz durup durmadığını en azından kontrol ederlerse faydası dokunabilir.

Cooler Master Elite 332 serisi kasanın arka fan girişine ürün oturmuyor. Şu anda mecburen kapak açık kullanıyorum, bir çaresine bakacağım. Montajda radyatörü 2 fan arasına sandviç yaptım. Ana fan Cpu fan kısmına, pompa arka fan girişine en dıştaki fan ise ön fan girişine taktım. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama performansından şu anda memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skyblade -- 29 Ağustos 2014; 0:47:27 >

• Açıkçası 120V Plus'tan pek memnun değilim. Özellikle anakartın arkasına taktığımız bacak bölümü çok kalitesiz. Siyah plastik parçalar birkaç söküp takma işleminin ardından sıyırdı, artık doğru düzgün tutmuyorlar vidaları. Hiçbir yerde de bulamadım bu bacak kitini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bl00dyHell

Açıkçası 120V Plus'tan pek memnun değilim. Özellikle anakartın arkasına taktığımız bacak bölümü çok kalitesiz. Siyah plastik parçalar birkaç söküp takma işleminin ardından sıyırdı, artık doğru düzgün tutmuyorlar vidaları. Hiçbir yerde de bulamadım bu bacak kitini.

noctua almak daha mantıklı sanırım.hiç değilse kafamız rahat olur ve aynı performansı verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoneyBagdeR2

quote:

Açıkçası 120V Plus'tan pek memnun değilim. Özellikle anakartın arkasına taktığımız bacak bölümü çok kalitesiz. Siyah plastik parçalar birkaç söküp takma işleminin ardından sıyırdı, artık doğru düzgün tutmuyorlar vidaları. Hiçbir yerde de bulamadım bu bacak kitini.

noctua almak daha mantıklı sanırım.hiç değilse kafamız rahat olur ve aynı performansı verir.

Kesinlikle hocam, keşke 50-100TL daha fazla verseydim de bu işkenceyi çekmeseydim diyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Kesinlikle hocam, keşke 50-100TL daha fazla verseydim de bu işkenceyi çekmeseydim diyorum.

sana bişi diyimmi hocam kapalı sistem sıvı sogutma falan hikaye.bende eskiden noctua D-14 vardı corsair H100 ile arasında 3-5 derece fark vardı.D-14ü satıp üst versiyon olan h100i aldım inan hiç bişey farketmedi.he kasada yer yoksa o ayrı tabi ama sıvı sogutma alan adam zaten oc yapmıcaksa neden alsın(bence)
    noctua abi gerisi yalan

• Arkadaşlar bende seidon 120v alacakken corsair h60i aldım oda arızalı çıkınca corsair h75 aldım. Ve gözlemlediğim şu hava soğutma = sıvı soğutma. Tek fark ,oyundan çıkıp pc yi boşa aldığınızda 54 dereceden 30 derecelere sıvı soğutma daha hızlı düşürüyor. Hava soğutma biraz daha yavaş. 2. avantajı ise kasa içerisinden epey bir yer açılıyor . Yoksa maksimum minimum dereceler arasındaki fark ya 1 ya da 2.. Özetle sıvı ile hava arasındaki tek fark etki hızı oluyor. Ha mesele custom sıvı soğutma olunca işin rengi çok değişiyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

Arkadaşlar bende seidon 120v alacakken corsair h60i aldım oda arızalı çıkınca corsair h75 aldım. Ve gözlemlediğim şu hava soğutma = sıvı soğutma. Tek fark ,oyundan çıkıp pc yi boşa aldığınızda 54 dereceden 30 derecelere sıvı soğutma daha hızlı düşürüyor. Hava soğutma biraz daha yavaş. 2. avantajı ise kasa içerisinden epey bir yer açılıyor . Yoksa maksimum minimum dereceler arasındaki fark ya 1 ya da 2.. Özetle sıvı ile hava arasındaki tek fark etki hızı oluyor. Ha mesele custom sıvı soğutma olunca işin rengi çok değişiyor..

aynen.full tower olan biri ya custom sıvı sogutma yapcak(oda epey maliyetli olcak) yada D-14 veya D-15 alıp keyfine bakcak

• quote:

quote:

quote:

quote:

sana bişi diyimmi hocam kapalı sistem sıvı sogutma falan hikaye.bende eskiden noctua D-14 vardı corsair H100 ile arasında 3-5 derece fark vardı.D-14ü satıp üst versiyon olan h100i aldım inan hiç bişey farketmedi.he kasada yer yoksa o ayrı tabi ama sıvı sogutma alan adam zaten oc yapmıcaksa neden alsın(bence)
    noctua abi gerisi yalan

Zalman CNPS10X Extreme modelinden memnundum bayağı fakat kasa içinde o kadar yer kalkıyordu ki yüksek profil ram takamiyordum, mecbur değiştirdim fakat gerçekten memnun değilim. Başka bir değişimi düşünebilirim 1-2 ay sonra.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mantık zaten şu kasa içi sıcak olunca kasanın içindeki parçalarda haliyle sıcağa maruz kalıyor. Şimdi sen radyatörü kasanın içine takıyorsun ,haliyle radyatör ve içindeki sıvıda onu geçtim pompada ısıya maruz kalıyor. Halbuki koy radyatörü masanın altına tak 140mmx2 fan o zaman soğutursun işlemciyi haklı mıyım İlerde custom işine girerim gibi
  • Yeterli bir soğutucu. Alırken çok tereddüt ettim ama iyi bir hava soğutmayı aratmıyor.
  • @HoneyBagdeR2

Pompa mümkünse güç kaynağına takılmadı. Anakarta takıldığında tam devirde çalışıldığına dikkat edilmeli. Fan için ekstra bir şey yok zaten

@Bl00dyHell

Mesaj atarsanız merkeze gönderirler ama ben o kadar montaj yaptım hiç kafa sıyırdığını görmedim. Montaj yaparken çok fazla sıkmayın vidaları.

Öbür konuya gelecek olursak . İlk başta D15 ile H110 testindeki ilk on dakikadaki sıcaklık salınımlarının olduğu tabloyu veriyorum.

Custom'u bir sıvı soğutmayı ayrı tutuyorum onun için hava soğutma ile karşılaştırmamı hazır kitlerle yapacağım. Ayrıca hava ve sıvı soğutmanında aynı fiyat seviyesinde aynı performans verdiklerini öngörüyorum

Hava soğutmada başarılı sonuç elde etmek için hava sirkülasyonu iyi bir kasa lazım.Bunu için ya ekstradan fan masrafı yapmanız gerekebilir ya da kasa masrafı. Ama sıvı soğutmada fanların havasını dışarıdan aldımı böyle bir dert yok. İkincisi kapladığı alan konusu var. Radyatör metreküp olarak daha çok yer kaplıyor olabilir ama anakart ile ilgisiz bir yerde durduğundan pek bir sorun olmuyor. Tower tipli modellerde ramlerle ve mosfet soğutucularla çakışabiliyor. Bana göre hava soğutma kasa içinde daha güzel oluyor. Anakartı eğer filan gibi şehir efsanelerine hiç girmeyeceğim .Hazır kitlerin dezavantajı birde pompa ses olayı var. Kağıt üzerinde sıvı üstün gibi gözükse de havacıyım ben

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• buradaki yorumlardan sonra SEIDON 120V PLUS alıp almama konusunda kararsız kaldım bu ürün yerine bana başka bir arkadaşımız tarafından önerilen bu ürünümü almalıyım
    www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/tpc-812-v2-lga-775_1156_1155_1366_2011-am3_fm1_fm2-islemci-sogutucusu.html

yoksa ikisindende vazgeçip ssd alacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill
    @Bl00dyHell

Mesaj atarsanız merkeze gönderirler ama ben o kadar montaj yaptım hiç kafa sıyırdığını görmedim. Montaj yaparken çok fazla sıkmayın vidaları.

Tam olarak nereye mesaj atmam gerekiyor hocam?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill
    @Bl00dyHell

Tam olarak nereye mesaj atmam gerekiyor hocam?

https://account.coolermaster.com/LogOn.aspx

Buradan üye olup açılabiliyor ticket.

TCP812 test etme imkanım daha olmadı ama performans olarak yakındır epey ikisi tahminim. Eğer işlemciye hız aşırtma yapmayacaksanız ssd nin getirisi günlük kullanımda daha fazla olur.

@i.y4114
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• hız aşırtma yapmayacağım ama stok fanla çok ısınıyor gibi geldi bana işlemci o yüzden oyun açarak deneyip resim ekleyeceğim ısı değerlerini buraya normal derseniz ssd alırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i.y4114 -- 31 Ağustos 2014; 18:37:16 >
  • soğutmadan bu sene için vazgeçip ssd aldım meğersem pc can çekişiyormuş hdd ile artık ile windows logosunu bile görmez oldum açılışda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i.y4114 -- 3 Eylül 2014; 2:57:44 >
  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Hocam öyle demeyin, Noctua D14 4 yıllık kullanım sonucunda benim Gigabyte P67A-UD4 anakartımı eğdi ama Gerçekten hiçte şehir efsanesi değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraoca2

Hocam öyle demeyin, Noctua D14 4 yıllık kullanım sonucunda benim Gigabyte P67A-UD4 anakartımı eğdi ama Gerçekten hiçte şehir efsanesi değil

bende 2yıldan fazla D-14 kullandım.hatta yaz aylarında 3 fan ile kullandım ama dediğiniz gibi bi eğilme söz konusu değil.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.