Şimdi Ara

Cooler Master : Seidon 120V mu yoksa hava soğutma mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • işlemcim için Sunbeam CCF kullanıyordum. fanı kırıldı yerine akasa viper sarı fanlardan taktım. suan 1800 rpm dönüyor. daha basarılı hava sogutma ürünleri var mıdır? yoksa su soğutma ürünü olan Cooler Master : Seidon 120V mı alsam daha mı mantıklı olur sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: Artemis23

işlemcim için Sunbeam CCF kullanıyordum. fanı kırıldı yerine akasa viper sarı fanlardan taktım. suan 1800 rpm dönüyor. daha basarılı hava sogutma ürünleri var mıdır? yoksa su soğutma ürünü olan Cooler Master : Seidon 120V mı alsam daha mı mantıklı olur sizce?

Bence hava ile sıvı soğutma arasında 3 -5 derece fark var. Sıvı soğutmanın avantajı kasa içinde yerden tasarruf sağlıyor.. 3-5 derecelik farka, tabiki sıvı soğutmaların fiyatlarıda ona göre yüksek. Ama orta seviye kaliteli bir hava soğutmada aynı işi fazlasıyla görür. Yani görselliğe önem veriyorum ve para da sıkıntı değil diyorsanız sıvı , işlemciyi soğutsun hergün kasayı açıp içine mi bakacağız , hesaplı olsun yeter derseniz de hava soğutma öneririm. Şu an h75 sıvı soğutma kullanıyorum, hava soğutma ile arasında aşırı bir fark görmedim.. Eski hava soğutucum da thermaltake contac29 du .. 85 TL neree 250 TL neree hesabını siz yapın artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 21 Ağustos 2014; 10:14:08 >

• Hazır sıvı soğutmalarla ilgili çok şikayet oluyor. Özellikle de pompa sesi konusunda. Soğutma açısından da hava soğutmadan bir farkı yok.
  • boşuna uğraşmaya gerek yok yukarıdakilere katılıyorum iyi bir hava soğunma işini görecektir ama çok ileri duzey sistemlerde türkiyede yok
    3-5 tane ekran kkartı olan sistemler var zaten sıvı soğutma o sistemler için tasarlanmış yer yok diye ama isteyen yapar tabi bence ona para vereceğine hava soğutma alırsın artan parayla ram leri yükseltirsin hem daha iyi bir performans elde edersin en basitinden
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigitba

boşuna uğraşmaya gerek yok yukarıdakilere katılıyorum iyi bir hava soğunma işini görecektir ama çok ileri duzey sistemlerde türkiyede yok
    3-5 tane ekran kkartı olan sistemler var zaten sıvı soğutma o sistemler için tasarlanmış yer yok diye ama isteyen yapar tabi bence ona para vereceğine hava soğutma alırsın artan parayla ram leri yükseltirsin hem daha iyi bir performans elde edersin en basitinden

anladım hocam o zaman gidip bu su soğutmaya 200 lira vermeye gerek yok değil mi? işlemci zaten 400 lira

benim fan viper akasa ve sunbeam in soğutucu bloğu var. 5 yıllık fan. değiştirsem mi acaba daha performanslı bir şey ile yoksa o da mı gereksiz olur sence?

• Bu yorumları okuyunca ben boşuna geçtim o zaman siviya herhalde.TT C30 5.0 da veya Sunbeam CCF 62-63 derecelerde tutaabilecekmiydi?Milletin aklını bulandirmayin.Pompayla ilgili de herhangi bir sorun yok.Sadece giris seviyesi sıvı sogutnalarda öyle bir sorun vardı.Şimdi seidon 120v plus var canavar gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istersen değiştir pek maliyetli olmaz sessis olanlarından alırsan iyi olur
    ayrıca bir üst yorumdaki arkadaş bana karşı çıkmış o performansı sağlayacak bir sıvı soğutmaya 300-400 tl vereceksiniz eğer bütçeniz kısıtlıysa kasanın içinde sadece soğutma sistemi görürsnüz :D
    sıvı soğutma nasıl oluyor onun sıvısınıda fan soğutuyor yani 2 tane fandan ibiaret bak o parayla bunu al yine aynı performans
    http://www.vatanbilgisayar.com/prime-intel-lga775_1155_1156_1366_2011--amd-am2_am3_fm1-islemci-sogutucu.html#yorumlar
    bu linkte bir yorum var bunu oku adam kullanmış ve sadece boyutunun büyük olmasının sorun yaratabileceğini yazmış yani performans neredeyse aynı
    bundan anlaşılacağı gibi sıvı soğutma yerden büyük oranda tasarruf sağlıyor ama performans açısından çok büyük oranda bir fark yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.