Şimdi Ara

Cooler master V8

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu CPU Sogutucusunu çok begendimhttp://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-rr-uv8-xbu1-gp-v8-intel-lga-775115511561366-&-amd-am2am2+am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=58125

-i5 3570K yanında kullanacagım anakartım ASUS P8Z77-V LX 2400 MHZ

-Overclock yapmayı düşünüyorum bir sorun çıkarırmı İyi bir sogutuya benziyor V8 fakat Biraz agırmıs galiba bunda sorun olurmu ?

-i5 3570k 4.2 ghz de en fazla kaç Derece olur ?

Sogutucuyu kullancagım Kasa:http://www.vatanbilgisayar.com/bilgisayar-kasasi/cooler-master-rc-912p-kka750-haf-912-plus-gx-80plus-750w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=55446

• hava soğutma 3570k için noctua nh-d14
  • V8 alıp paranı çarçur etme.
    Piyasanın en iyileri aşağıdaki 2 soğutucudur.

1. Thermalright Silver Arrow SB-E Special Edition
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100700409

2. Noctua NH-D14
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2597

• quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

V8 alıp paranı çarçur etme.
    Piyasanın en iyileri aşağıdaki 2 soğutucudur.

1. Thermalright Silver Arrow SB-E Special Edition
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100700409

2. Noctua NH-D14
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2597

V8 alıp paranı çarcur etme derken?

ayrıca vatandan sogutucu öneirsen sevinirim ? V8 e ne olmus ki ?

• BUNUN üzerine hava soğutucu yoktur..
  • güzel soğutucu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Overclock yapacağım diye stok fanı çıkarttım yerine cooler master v8 taktırdım.vatandan aldım.İşlemcimi 4.0 ghz e çıkarttım cpu ya 1.45 voltaj verdim.occt de ısı değerlerine baktım boşta.
    cpu 38-39 derece
    core0 29-30 derece
    core1 29-30 derece
    core2 29-30 derece
    core3 29-30 derece
    core4 29-30 derece
    core5 29-30 derece

occt,prime 95 gibi programlarla teste soktuğumda
    cpu 68-69 derecey gördü maksimum 69 derece oldu zaten.ben bu soğutucudan daha iyisini beklerdim.69 derece bana fazla gibi geldi.Kış aylarında böyle gerçi içerde kalorifer yanıyor ama.Yazın 75 i bulacak heralde.Acaba diyorum vatandaki servisteki çocuk soğutucuyu işlemcinin üstüne tam oturtamadı mı yerleştiremedi mi termal macunu falan yanlış mı sürdü diye düşünüyorum.O kadar para verdik ben tam yükte en fazla 55 dereceyi geçmemeliydi diye düşünüyorum.BU soğutucuya sahip olanlarda durum nedir.daha düşük değerler alıyorsanız kuşkumda haklıyım demektir.yanlış montaj yapılmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mss1905

Overclock yapacağım diye stok fanı çıkarttım yerine cooler master v8 taktırdım.vatandan aldım.İşlemcimi 4.0 ghz e çıkarttım cpu ya 1.45 voltaj verdim.occt de ısı değerlerine baktım boşta.
    cpu 38-39 derece
    core0 29-30 derece
    core1 29-30 derece
    core2 29-30 derece
    core3 29-30 derece
    core4 29-30 derece
    core5 29-30 derece

cpu 68-69 derecey gördü maksimum 69 derece oldu zaten.ben bu soğutucudan daha iyisini beklerdim.69 derece bana fazla gibi geldi.Kış aylarında böyle gerçi içerde kalorifer yanıyor ama.Yazın 75 i bulacak heralde.Acaba diyorum vatandaki servisteki çocuk soğutucuyu işlemcinin üstüne tam oturtamadı mı yerleştiremedi mi termal macunu falan yanlış mı sürdü diye düşünüyorum.O kadar para verdik ben tam yükte en fazla 55 dereceyi geçmemeliydi diye düşünüyorum.BU soğutucuya sahip olanlarda durum nedir.daha düşük değerler alıyorsanız kuşkumda haklıyım demektir.yanlış montaj yapılmıştır.

Arkadaşlar bu soğutucuyu almamanız için uyarmış ama sizin seçiminiz yine v8 yönünde olmuş. Bende Phenom II x6 1075t kullanıyorum overclock için soğutucu bakarken bu v8'i baya inceledim ve sonunda parasının karşılığını sadece görsellik olarak verdiğinin farkına vardım. Vatan'dan Frio Extreme aldım. Sizin boştayken görmüş olduğunuz sıcaklıkları ben tam yükte anca görüyorum. Keşke almasaydınız dicem ama iş işten geçmiş artık alınmış. Eğer daha önce işlemci fanı söküp taktıysanız bence söküp kendiniz tekrar takın. Belki dediğiniz gibi montajını iyi yapamamışlardır.

• quote:

Overclock yapacağım diye stok fanı çıkarttım yerine cooler master v8 taktırdım.vatandan aldım.İşlemcimi 4.0 ghz e çıkarttım cpu ya 1.45 voltaj verdim.occt de ısı değerlerine baktım boşta.
    cpu 38-39 derece
    core0 29-30 derece
    core1 29-30 derece
    core2 29-30 derece
    core3 29-30 derece
    core4 29-30 derece
    core5 29-30 derece

o voltaj da 5 ghz kullananlar var hata 4 ghz için voltaj vermene bile gerek yok sen çok fazla vermişsin işlemci gereksiz yere fazla ısınıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: -VesselaM-

quote:

cpu 38-39 derece
    core0 29-30 derece
    core1 29-30 derece
    core2 29-30 derece
    core3 29-30 derece
    core4 29-30 derece
    core5 29-30 derece

o voltaj da 5 ghz kullananlar var hata 4 ghz için voltaj vermene bile gerek yok sen çok fazla vermişsin işlemci gereksiz yere fazla ısınıyor

Ben youtube da izlediğim videodaki ayarların aynısı yaptım.Benim işlemcime ve benimkiyle aynı anakartta overclock yaptılar.ben de aynı ayarları biostan yaptım.Fazlaysa kaça düşürmeliyim stabilite bozulur mu?Auto yapsam.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhanoflaz

quote:

cpu 38-39 derece
    core0 29-30 derece
    core1 29-30 derece
    core2 29-30 derece
    core3 29-30 derece
    core4 29-30 derece
    core5 29-30 derece

Arkadaşlar bu soğutucuyu almamanız için uyarmış ama sizin seçiminiz yine v8 yönünde olmuş. Bende Phenom II x6 1075t kullanıyorum overclock için soğutucu bakarken bu v8'i baya inceledim ve sonunda parasının karşılığını sadece görsellik olarak verdiğinin farkına vardım. Vatan'dan Frio Extreme aldım. Sizin boştayken görmüş olduğunuz sıcaklıkları ben tam yükte anca görüyorum. Keşke almasaydınız dicem ama iş işten geçmiş artık alınmış. Eğer daha önce işlemci fanı söküp taktıysanız bence söküp kendiniz tekrar takın. Belki dediğiniz gibi montajını iyi yapamamışlardır.

Ben arkadaşın mesajını soğutucuyu aldıktan sonra gördüm yani iş işten geçmişti artık.Kasa yan panelinde bende fan yok.Fan taksam biraz faydası olur heralde işlemci ısılarına.
    Bu fan olayı çok ilkel geliyor artık bana kasanın altına üstüne 5-10 tane fan tak.Hem görüntü kirliliği hem ses kirliliği.Teknoloji gelişse de kasa klimaları gelse artık.kendinden psu lu kasa kliması olsa nasıl olurdu acaba diye düşünüyorum.tabi nem olayına çözüm bir şekilde bulunur.Onuda bilim adamları düşünsün bence ilerde bu ilkel çözüm kalkacak.İlerde eskiden pcnin sağına soluna fan takıyorduk diye güleceğiz.Teknoloji gelişiyor bu soğutma işine de bir çözüm bulunur heralde.

• Aynı anakart ve işlemci bendede var thermaltake frio advanced taktım stok fan ile bunun arasında prime95de 20 dereceye yakın fark oluyor stok fan 4.4 ghzde oto voltajla 1.3xx falan veriyor en fazla 69 gördü thermaltake ile 50 yi gördü.Tavsiye ederim kasanın arka baya rüzgarlanıyor :D  Cooler master V8
  • occt yi kullandım 1 dakika geçmeden core 1errror verdi ama prime 95 de 35 dakika test yaptım errror vermedi.ben düşüreyim 1,35 e b,rde öyle test edeyim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

cpu 38-39 derece
    core0 29-30 derece
    core1 29-30 derece
    core2 29-30 derece
    core3 29-30 derece
    core4 29-30 derece
    core5 29-30 derece

Ben youtube da izlediğim videodaki ayarların aynısı yaptım.Benim işlemcime ve benimkiyle aynı anakartta overclock yaptılar.ben de aynı ayarları biostan yaptım.Fazlaysa kaça düşürmeliyim stabilite bozulur mu?Auto yapsam.

4.4 yada 4.5 için en fazla 1.33 yada 1.35 e kadar vermen yeterli olmalı işlemci belki daha fazlasını isteyebilir ama yüzde doksan en fazla bu ayarlarda çalışması lazım sen birde böyle dene daha sonra kademeli olarak voltajı düşür 1.32-1.31....1.28 gibi nerede hata verirse bir önceki voltaja geri al ve o voltaj da kullan ayrıca test için de occt adlı programı kullan

cpu voltajı 1.35 yaptım occt daha 19.sn.core 0 error verdi.Voltajı düşüreyim mi daha fazla bir oc. yapmadım 4.00 ghz niye kaldırmıyor ki.

• cpu voltajı 1,35 e düşürünce bf3 girince mavi ekran verdi.bence 1,45 iyiyidi.demekki işlemci voltaj istiyor.sen fazla dedin ama.Bence 1,45 voltaj gerekli.tekarar eski ayara getirdim.
  • Thermalright Venemous-X bakmanı tavsiye ederim zira Noctua NH-D14 'den alamadığım perfonmansı venemous-x den aldım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.