Şimdi Ara

COOLER MASTER X6 INTEL LGA 775/1155/1156/1366/2011 &AMD AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • COOLER MASTER X6 INTEL LGA 775/1155/1156/1366/2011 &AMD AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU arkadaşlar bu soğutucu hakkında fikirlerinizi alabilir miyim? pek araştırma yapmadan alma gafletine düştüm. i7 3820 ile aldığım sonuçlar biraz hüsrana uğrattı ama işlemci ile ilgili sorularımada tam net cevaplar alamadım.

öncelikle şu anda 4,625 ghz de stabil çalışan sistemim tam yükte 74 dereceleri görüyor. x6 soğutucu ile.
    boşta sıcaklık değeri 36-40 derece arasında

türkçe forumlarda bu işlemci halkkında çok fazla detay göremedim, yabancı forumlarda ingilizcem yettiği kadar araştırınca bıraz sıcak çalıştığı kanatini getirdim ama genede yüksek gleiyor 70 derece civarı.

bu işlemciyi daha etkin soğutmak için, (hava soğutma yoluyla) hangi soğutucuyu kullanırsam sıcaklığı etkin biçimde düşürebilirim?

işlemcimin o.c değerleri 1,35 v - 125*37

fan aslında iyi çalışıyor, %100 hızda 1875 rpm veriyor ama bu sıcaklık fazla gibi. düşüncelerinizi bekliyorum

Dip şeysi: yerden yere vuracaksanız soğutucuyu biraz ağırdan alın verdiğim para içime oturmasın şak diye :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuTSqiYaNCeK -- 5 Ocak 2013; 15:33:49 >

• yukarıdaki değerleri tam yükte prime 95 programıyla elde ettim ama biraz önce aida64 ile tam yükte denediğimde 50 dereceleri zar zor görüyor?

hangisi daha gerçekçi stress test uyguluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuTSqiYaNCeK

COOLER MASTER X6 INTEL LGA 775/1155/1156/1366/2011 &AMD AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU arkadaşlar bu soğutucu hakkında fikirlerinizi alabilir miyim? pek araştırma yapmadan alma gafletine düştüm. i7 3820 ile aldığım sonuçlar biraz hüsrana uğrattı ama işlemci ile ilgili sorularımada tam net cevaplar alamadım.

öncelikle şu anda 4,625 ghz de stabil çalışan sistemim tam yükte 74 dereceleri görüyor. x6 soğutucu ile.
    boşta sıcaklık değeri 36-40 derece arasında

türkçe forumlarda bu işlemci halkkında çok fazla detay göremedim, yabancı forumlarda ingilizcem yettiği kadar araştırınca bıraz sıcak çalıştığı kanatini getirdim ama genede yüksek gleiyor 70 derece civarı.

bu işlemciyi daha etkin soğutmak için, (hava soğutma yoluyla) hangi soğutucuyu kullanırsam sıcaklığı etkin biçimde düşürebilirim?

işlemcimin o.c değerleri 1,35 v - 125*37

fan aslında iyi çalışıyor, %100 hızda 1875 rpm veriyor ama bu sıcaklık fazla gibi. düşüncelerinizi bekliyorum

Dip şeysi: yerden yere vuracaksanız soğutucuyu biraz ağırdan alın verdiğim para içime oturmasın şak diye :)

http://forum.donanimhaber.com/m_69942905/tm.htm

birde buna bak derim

• hangi program ile ölçmem daha makul olur? birisi 70 derece dedirtiyor diğeri 50 de duruyor. kararsız kaldım?
  • programlar o kadar fakla gösteri yapmaz senin yanlışın var bence ayarlarıyla oynamışsındır

aida64 programı kurda güzelce bak
  • prime 95 te smal fft yi seçip 8 yapıyorum ve teste sokuyorum. sonuç 70 derece

aida64 te stress testten cpu yu teste sokuyorum sonuç max 52 derece..
  • abi şimdi örneğin prime 95 cpu yüklensin Core Temp SpeedFan gibi programları aç öyle ısı değerine bak bakalım

video gibi

http://www.youtube.com/watch?v=OiHA1kXutTQ
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.