arkadaslar bu 2 telefondan birini almayı dusunuyorum hangisini tavsiye edersiniz?
Samsung Monte her açıdan daha iyi ve gelişmiş. Corby ise fiyat avantajına sahip ama Corby Pro modelleri de fazla ucuz sayılmaz.
bende size ilk tercih olarak monteyi öneririm çok hoş ve kullanımı kolay tasarımı bana göre samsung modellerinde en iyi olan telefon inceler alırsan farkı anlıycaksın. Bunun yanı sıra dokunmatik ekran hassasiyetide mükemmel daha önce bu güne kadar nokia kullanan birisi olarak İlk kez samsung Monte aldım hiç bir zorluk ve sıkıntı yaşamadım ve hatta nokia modellere dönüp bakmaz oldum diyebilirim :) Mesaj yazma konusuna gelincede ben normalde fazla mesaj yazmayan birisiyim. Ama normal telefonlara göre bunun kullanımı daha kolay helede bir kaç gün sürekli kulklandığınız zaman. Gözüme çarpan bir kaç + özelliklerinden bahsedeyim cihazın.
*Cihazda yavaşlama , donma, menü geçişlerinde yavaşlama vs hiç yok denilebilir. *Görsellik olarak menü çok çok hoş Diğer modellere kıyasla ve Wi-fi, Bluetooth arama kısımları harika ekran görüntülerini alabilirsem sizinle paylaşırım *Java ygulama olarak 240x400 boyutunda oyunları ve uygulamaları yükledim mükemmel bir hava katıyor yatay ekran birde dokunmatik hassa olunca siz düşünün ne kadar zevk verdiğini :) *Akıllı kilit özelliği var çok iyi düşünülmüş ben "V" harfini atadım ok ekrana yazdığım an direk tuş takımı açılıyor :) *İnternette sörf yapmak çok hoş Helede Opera yüklerseniz :) Tam Yatay ekran, Sekmeler açarak ve mobil modu pasif olarak nette gezmek Adeta pc ile geziyosun neti hızı mükemmel.
Corby nin tercih sebebine gelince sadece klavye olması. Onunda dez avantajı cihazı hem ebat olarak büyümesi hemde + ağırlık olarak dez avantajı olmasıdır. Shiftdelete Test etmiş :http://video.shiftdelete.net/09_02_2010_Samsung_corby_pro_b_5310.mp4 Corby Pro ya gelince cihaz monteye kıyasla menü geçişleri ve işlevlerde daha yavaş test edilip kanıtlanmış tabi görsellik olarak Monteye nazaran daha pasif durumda ama tercih senin arkadaşım Monte alırsan pişman olmazsın