Şimdi Ara

cordoba lastik seçimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
16.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2004 model cordoba 1.4 var. üzerinde ilk sahibinin modifiye ettiği lastikler var. Lastikleri değiştirmek istiyorum. Orjinal lastik ebatlarını ve markasını biliyor musunuz?

Bir de siz olsanız hangi markayı ve modeli secersiniz, teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bonasera -- 2 Ocak 2010; 0:56:03 >

• Arabada orjinal lastik diye birşey olmaz her frima dönem dönem çeşitli frimalarla anlaşır onların lastiklerini araçlarına takar seat 195/55/15 bu arabanın orjinal ebat lastikleridir ama isterlerse 195/60/15 ebatıda taktırabilirsiniz tabi kilometre sayacınıda ayarlatmayı unutmayın yoksa hız yanlış hızı gösterebiliyor bazen..

Lastiklere gelince 2006da aldığım arabann üstünde firestone vardı hiç memnun değildim hayatımda gördüğüm göreceğim en berbat lastik dersem yeridir..Sakın almayın derim bunun haricinde şu andaki aracımda takılı olan bridgestone adrenalin serisinden gayet memnun olduğumu belirtmek isterim diğer lastiklere göre biraz pahalı ama sonuçta lastik arabanın en önemli yürür aksanlarından bi tanesi belkide en önemlisi şakaya gelecek hiç bir yanı yok..bunun dışında hamuruları biraz daha yumuşak olan michelin-goodyear-continental-yokohama-hankook fiyatlarını ararştırabilirsiniz..

• Arabanın orjinal ölçüleri 195 55 15tir. Bu boyuttaki lastikler fazla üretilmediği için fiyatları lastik başına 20TL civarı fazla oluyor çoğu lastikçide.

Ben hem 100tl gibi bi rakam fazla vermemek için hem de yol tutuşundan biraz ödün vererek konforu arttırmak için 195 60 15 taktırdım. Zaten F1e katılmıycaz mükemmel yol tutuşa ihtiyacım yok belli hızlarda yeterince yol tutuşa sahip çok şükür. Ama konfor önemli bir etken.

Bu aracın süspansiyonları sert olduğu için 55 yanakta çukurlar fazla hissediliyor ama 60 yanak olursa çok daha iyi. Hem para cepte kalır hem de konfor

Marka olarak Lassa öneririm. En çok lassadan memnun kaldım. Lassa impetus revo var şuan aracımda.

Hız göstergesi ise orjinali 55 olan lastiğe 60 taktığınızda 60 km/h gösterirken asıl hızınız 63km/h olur ki zaten bu hiçbir sorun teşkil etmez.

• orjinal lastik ten kastım fabrika çıkışı değerlerdi (daha çok ebatlar)...

benim aracı aldığım kişi lastikleri değiştirmiş. şu an üzerinde KUMHO Ecsta Supra 205/50 R15 var. Süspansiyondan ben de rahatsızım sanırım 195/60 iyi bir secenek..

teşekkürler.
  • Şuan eminim oldukça rahatsız edicidir 50 yanakla ki ben 55'e tahammül edemiyordum. Bir an önce değiştirmenizi tavsiye ederim eğer siz de benim gibi konfora düşkünseniz...

Rica ederim....
  • 195/ 60R15 good year kullanıyorum aslında aldığımda üzerinde vardı,
    hız göstergesi 1e 1 ne görüyorsam o hızda olduğum çıktı.

ben lastiğin üzerinde üretim tarihini aradım göremedim epey bir rakamlar vardı
    anlam veremedim...

değiştirmem gerekiyor perfonmansından mennum değilim.
  • hocam zaten göstergede yanlışlıkda olabilir olmayabilir sadece ona baktırmanız sizin açınızdan daha iyi radara girdikden sonra ben gitmiyordum flan hikayelerinde çok oluyor :)))..lastik olarak zaten bridgestone derim şu an adrenalin serisi takılı herkesede öneriyorum ama tabiki diğer markalardada güzel lastikler var hankook-michelın-yokohoma-continental markalarında pek sıkıntı olmuyor duyduğuma göre..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckopat_6

Hız göstergesi ise orjinali 55 olan lastiğe 60 taktığınızda 60 km/h gösterirken asıl hızınız 63km/h olur ki zaten bu hiçbir sorun teşkil etmez.

hocam haftasonu konyadan gelirken gps ile karşılaştırdım. sizin söylediğinizin tam tersi bir durumla karşılaştım. göstrge 100 iken gps 97 ile gidiyordun diyor. tüm hızlarda aynı. yani gösterge 3 km fazla gösteriyor. tabi lastikler 185/60/15 yani 60 yanak. niye 185 diye sorarsanız bilmiyorum. aracı alırken kışlıkları da vermişti eski sahibi. yazlıkları 195 almış ama kışlıklar 185.
  • quote:

Orijinalden alıntı: toggle

quote:

hocam haftasonu konyadan gelirken gps ile karşılaştırdım. sizin söylediğinizin tam tersi bir durumla karşılaştım. göstrge 100 iken gps 97 ile gidiyordun diyor. tüm hızlarda aynı. yani gösterge 3 km fazla gösteriyor. tabi lastikler 185/60/15 yani 60 yanak. niye 185 diye sorarsanız bilmiyorum. aracı alırken kışlıkları da vermişti eski sahibi. yazlıkları 195 almış ama kışlıklar 185.

Evet olabilir tamamen normal bir durum. Zaten arabaların orjinal km/h göstergelerinde 2-3km hata payı vardır. Bu mercedesde de böyle fiatta da...

• Lastikleri değiştireli birkaç ay oluyor. 185/55/15 ölçülerde Falken aşağıdaki linkte olanı aldım. Türkiyede az bulunmasından ve pek bilinmemesinden dolayı tereddüt yaşadım fakat siteden test puanlarını karşılaştırınca kafama yattı. 60tan 55e düşmeme rağmen konfor pozitif olarak değişti. Yol tutuş ve ses konusunda hiçbir problem yok.

http://www.tyres-pneus-online.co.uk/car-tyres/FALKEN/ZIEX,ZE,912/
  • KUMHO Ecsta Supra 205/50 R15 olan lastiklerimi LASSA Impetus Nevo 195/60 R15 ile değiştirdim. Performansından oldukça memnunum konfor olarak az da olsa bi iyileşme olduğunu söyleyebilirim.

İlgilenen herkese teşekkürler...
  • SELAMLAR

ŞİMDİ BENDE CORDOBA ALDIM.fAKAT ADAM KIŞLIK LASTİK ALMIŞ 195 60 15 İYİ GÜZEL AMA BENIM 4 MEVSIM ALMAM GEREKIYOR PİYASADA 55 15 LER PAHALI GERCEKTEN 60 15 LASTİĞK UYGUN DUNLOP VAR 100 -130 ARASI UYGUN LASTİK VARMI ?
  • Kumho ku31 tavsiye ederim birazcık ses dışında çok iyi. tanesi 105 tl gibi 195/55/15
  • Cordoba ya bridgestone turanza er300 mü DEBICA mı ? tek kelime ile
  • Cordoba ya bridgestone turanza er300 mü DEBICA mı ? tek kelime ile
  • Arkadaşlar sizden LASTİK hakkında bilgi almak istiyorum..

lastiklerimi değiştirmem gerekiyor. kenarları çatlamış ve diş kalmamış.
    aracı yeni aldım üzerindeki lastik 185/60 R15

Orjinal ebatı 195/55 R15
    dün lastikciye gittim. dehşet para cıkardı. 220 gibi 240 gibi birşey.

geldim internette araştırdım.
    Dunlop Sport LM ve Kumho KU31 fiyatları uygun.
    150-160 gibi.

lastikci Goodyear Effiencegrip marka 185/55 R15 marka lastiği
    150 TL verebilirim dedi. Acaba ne yapmalıyım.

Üzerinde kafa yorduğum 4 ebat var.

195/55 R15 (orjinal ama yere yakın ve pahalı diyorlar)
    195/60 R15 (dablumbaza sürter diyorlar) (aslında olsa bunu taktıracağım)

185/55 R15 (hiç düşünmemiştim. lastikci söyledi) (Goodyear Effiencegrip)
    185/60 R15 (yerden yüksek hem ucuz ama denge problemı olur diyorlar)

teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mihmander

Arkadaşlar sizden LASTİK hakkında bilgi almak istiyorum..

lastiklerimi değiştirmem gerekiyor. kenarları çatlamış ve diş kalmamış.
    aracı yeni aldım üzerindeki lastik 185/60 R15

Orjinal ebatı 195/55 R15
    dün lastikciye gittim. dehşet para cıkardı. 220 gibi 240 gibi birşey.

geldim internette araştırdım.
    Dunlop Sport LM ve Kumho KU31 fiyatları uygun.
    150-160 gibi.

lastikci Goodyear Effiencegrip marka 185/55 R15 marka lastiği
    150 TL verebilirim dedi. Acaba ne yapmalıyım.

Üzerinde kafa yorduğum 4 ebat var.

195/55 R15 (orjinal ama yere yakın ve pahalı diyorlar)
    195/60 R15 (dablumbaza sürter diyorlar) (aslında olsa bunu taktıracağım)

185/55 R15 (hiç düşünmemiştim. lastikci söyledi) (Goodyear Effiencegrip)
    185/60 R15 (yerden yüksek hem ucuz ama denge problemı olur diyorlar)

teşekkürler..

2 hafta geçmiş mesajınızın üzerinden
    lastik aldınız mı bilmiyorum ama

Hankook K425 tavsiye ederim 88 h olanını alın

ab etiket değerleri c-b
    ses 69 db

lastikçilerde 125 liraya bulabilirsiniz
    185 60 15 alabilirsin ben de bu ebatla değiştireceğim lastikleri

http://www.lastikcim.com.tr/Hankook-K425-18560R15-88H-XL,PR-5696.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi only-e30 -- 23 Ocak 2013; 15:37:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: toggle

quote:

Bende de 185/60 r15 takılı olarak aldım.
    Ekspertize soktum aracı.
    Gösterge 100 km/h iken gerçek hız 96 km/h olarak çıktı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.