Şimdi Ara

core duo, core 2 duo, 64 bit, genel bir bakış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkdaşlar genel olarak sormaki istediğim bazı sorular var;
    Hemen sorularıma geçeyim:

1. core2duo notebooklara nezaman gelcek, geldiğinde altyapısı sağlam olcakmı, yani anakartların biosları betamı çıkcak yoksa zaten masaüstüne girmiş olan core2duo lar, notebooklarda sorunsuz bi şekildemi çıkacak karşımıza?
    2. ben normalde çok oyun oynamam ama yinede iyi bi ekran kartlı leptop almak istiyorm, sizce leptoplarda hangi ekran kartları idare eder seviyede
    3. benim şu anki bilgisayarım PIII-1000 ve yaklaşık 5-6 yıldır kullanıyorm, şimdiki alacağım bu bilgisayarıda en az bi 5 yıl kullanmak istiyorum, bunun için bekleyipte 64 bit mimarisine sahip bi leptop mu almalıyım, yoksa zaten 64 bit mimarisi tam olarak oturuncaya kadar 5 yıl geçerde boşunamı para vermiş olurum?
    4.1500 usd lik (hadi kendimi zorladım 1700 usd) bi bilgisayar almak istiyorum, daha öncede söylediğim gibi alcağım bilgisayarı en az 5 yıl kullanmak istiyorum, sizce eli mahkum masaüstümü almalıyım yoksa çok daha kullanışlı ama özellikleri masaüstüne göre nispeten düşük olan notebook mu almalıyım
    5. sonuç olarak fazla oyun oynamam (oynasamda bütün özellikleri full açarım die bi takıntım yoktur) genelde visual studio.net te çalışmalar yaparım ve üstte vermiş olduğum fiyatların üstü çok yorar beni,
    değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Herkese kolay gelsin, bu mesajı sonuna kadar okuyan herkese (cevap yazması şart diil :)) çok teşekkür ederim:)

• 1. core2duo'li notebooklar çıkmadan sanırım sürücüler konusunda bir yorum yapamayız. ama çıktığında sorun olacağını düşünmüyorum. eğer olursa da kısa sürede güncellemeleri çıkar zaten. çıkış tarihi ise herhalde önümüzdeki ay itibari ile olur. hele ki Cebit fuarında kesin bol bol görürüz.
    2. daha iyi bilen arkadaşlar cevaplarlar.
    3. 5 yıl kullanacaksanız 64 bit mimarisi şart diyebiliriz. zaten önümüzdeki yıl windows'un 64 bit'lik yeni Vista versiyonu piyasaya çıkmaya başlayacak.
    4. günümüzde gerek donanım gerekse bunlara bağlı olarak yüksek donanıma ihtiyaç duyan uygulamalar eskiye göre çok daha hızlı gelişiyor. dolayısı ile önümüzdeki 5 yılı idare edebilecek bir donanım oluşturmak aslında artık çok zor birşey. bunun yerine daha uygun fiyatlı ancak daha yüksek özelliklerde bir desktop pc alıp aradaki fiyat farkı ile 2-3 yıl sonra bir upgrade yapmanız belki daha iyi olabilir. bu arada bir notebook alıp 5 yıl kullanmaya çalışırsanız, bu süre içerisinde en azından pilini değiştirmeniz gerekeceği kesin. oysaki bir desktop pc'de bu pil parasına güzel bir upgrade yapılabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: sentex

slm DH

1. core2duo notebooklara nezaman gelcek, geldiğinde altyapısı sağlam olcakmı, yani anakartların biosları betamı çıkcak yoksa zaten masaüstüne girmiş olan core2duo lar, notebooklarda sorunsuz bi şekildemi çıkacak karşımıza?
    2. ben normalde çok oyun oynamam ama yinede iyi bi ekran kartlı leptop almak istiyorm, sizce leptoplarda hangi ekran kartları idare eder seviyede
    3. benim şu anki bilgisayarım PIII-1000 ve yaklaşık 5-6 yıldır kullanıyorm, şimdiki alacağım bu bilgisayarıda en az bi 5 yıl kullanmak istiyorum, bunun için bekleyipte 64 bit mimarisine sahip bi leptop mu almalıyım, yoksa zaten 64 bit mimarisi tam olarak oturuncaya kadar 5 yıl geçerde boşunamı para vermiş olurum?
    4.1500 usd lik (hadi kendimi zorladım 1700 usd) bi bilgisayar almak istiyorum, daha öncede söylediğim gibi alcağım bilgisayarı en az 5 yıl kullanmak istiyorum, sizce eli mahkum masaüstümü almalıyım yoksa çok daha kullanışlı ama özellikleri masaüstüne göre nispeten düşük olan notebook mu almalıyım
    5. sonuç olarak fazla oyun oynamam (oynasamda bütün özellikleri full açarım die bi takıntım yoktur) genelde visual studio.net te çalışmalar yaparım ve üstte vermiş olduğum fiyatların üstü çok yorar beni,

Herkese kolay gelsin, bu mesajı sonuna kadar okuyan herkese (cevap yazması şart diil :)) çok teşekkür ederim:)

• teşekkürler melrock

• 1- Eylül 2006
    2- X1400, X1600 (Core 2 DUO ile birlikte daha iyi ekran kartlarıda çıkacaktır)
    3- Core 2 Duo alırsanız sizi uzun süre idare eder
    4- Hayır belirtmiş olduğunuz rakamlara iyi bir makina alabilirsinizç Core 2 DUO'yu bekleyin

quote:

Orjinalden alıntı: sentex

slm DH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ak_onair -- 9 Ağustos 2006; 23:54:30 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.