Şimdi Ara

Core İ3 Serisine Derinden Bakış (Gerçekten Önemli) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • @asterisk*, Leroyy demiş ki eğer 1156 anakart zaten elde varsa, 1155+sandy i3 almak gereksiz. Onun yerine 5xx işlemci alır OC yaparsın demiş. Gayet de doğru demiş neden bu kadar saldırdın adama anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leroyy

Hocam, okudugundan anlamıorsun ne ilgisi var bilmemekle.

Gören de sanki, Quantum Fiziği üzerinde ders veriyorsun sanacak.

Sana verecek cevabım kalmadığı için tamam dedim, üsteki yazıları tek tek okursan yazdıklarına ve genel olarak buradaki kitleye cevap vermiş olduğumu görürsün. Körebe gibi üzerime saldırmaktan vazgeç.

ben de gayet açıklayıcı cevap vermişim. senin neyi nasıl savunduğun belli değil.

1155 pine i3 2100 neden alınmazmış tekrar anlat da anlayayim. alınmaz diyip kesip atmışsın yani bi cevap yok ortada.

"Diyorum ki 1155 soketli anakartı olanın i3 2100 alması gereksiz, çünkü oc kapasitesi olmadığından alınabilitesi olmuyor. " demişsin.

ne yani overclock mudur işlemcideki tek önemli şey? 400 lira bütçeyle h61+2100 yerine 1156 pin anakart+540 mı almak lazım 2012 yılında?

bana kalırsa g620 bile gayet alınabilir işlemcidir. 2500k'ya herkes 450 lira vermek zorunda değil. üstüne geleceği olmayan 1156 platformunu seçmek de mantıksızdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

@asterisk*, Leroyy demiş ki eğer 1156 anakart zaten elde varsa, 1155+sandy i3 almak gereksiz. Onun yerine 5xx işlemci alır OC yaparsın demiş. Gayet de doğru demiş neden bu kadar saldırdın adama anlamadım.

ben de gayet öyle dedim okuduysan. zaten konu o değil. arkadaş 1156+540'ın 1155+2100'den daha mantıklı seçim olduğunu savunuyor.
    ayrıca kimseye saldırdığım yok, bi o yazıyo bi ben. durduk yere bir şey yazmış mıyım bi bak. tek dediğim i3 2100'ün overclocklu değerini geçebiliyor muydu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asterisk* -- 16 Şubat 2012; 16:47:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asterisk*

quote:

@asterisk*, Leroyy demiş ki eğer 1156 anakart zaten elde varsa, 1155+sandy i3 almak gereksiz. Onun yerine 5xx işlemci alır OC yaparsın demiş. Gayet de doğru demiş neden bu kadar saldırdın adama anlamadım.

ben de gayet öyle dedim okuduysan. zaten konu o değil. arkadaş 1156+540'ın 1155+2100'den daha mantıklı seçim olduğunu savunuyor.
    ayrıca kimseye saldırdığım yok, bi o yazıyo bi ben. durduk yere bir şey yazmış mıyım bi bak. tek dediğim i3 2100'ün overclocklu değerini geçebiliyor muydu.

Hayır bu tamamen senin uydurman, şimdi gerçekleri saptırıyorsun.

Bak bakalım nerde demişim, i3 540, i3 2100 den daha iyi diye sadece i3 540 daha verimli dedim, 1156 eski mimari ve eski mimariden gidip i5 ve ya i7 alınmayacağını demek istedim, ne yazık ki gene anlamadın.

Üstüne üstlük 3,9 ghz i3, i3 2100 k 3.1 ghz i geçmekte epey zorlanır dedin ki buna cevap bile vermeye gerek görmedim.

Ama illa duymak istiyorsan söyleyeyim, i3 540 3.9 ghz e oc edilmiş hali, bir çok uygulamada i3 2100 3.1 ghz i bertaraf eder.

1156 mimarisi ölü mimari, neden ileriye dönük olmayan bir soket yapısına gidip de en pahalı işlemciyi alayım?

Hadi 1155 aldık, öyle bir sokette anakart varken neden i3 2100 k gibi oc verimi olmayan bir işlemci alalım söyle bana, oc yapmadık diyelim hadi, ee yeni revizyon bir soketli anakartı neden kısıtlı bir işlemciyle atıl kullanayım?
    Ki bu i3 2100 i3 540 tan hepi topu %10 gibi performans sunuyor. Buna değeceğini düşünüyorsan tabi al buyur yap.

Hayır, beni bilgisizlikle suçlaman çok küçük düşürücü, verecek mantıklı cevapların bile yok ortada, bana verecek cevabın olmayınca böyle ucuz şeylere sığınarak beni töhmet altında bırakmaya çalışıyorsun artniyet güderek.

Bu kadar çok eminsen i3 2100 k al ve gerçekten o dediğin 3.1 ghz de istediğin benchmarka sok gel ben de sokayım skorları karşılaştıralım. Bu kadar bilgili olduğunu düşünüyor ve kendine güveniyorsan bekliyorum.

• quote:

Yok hocam, örümcek zihniyet buduri aslında kendisi de biliyor doğru olanın bu olduğunu ama haksız olduğunu söylemekten geri çekinip geri vites yapmam ben zihniyetiyle hareket ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leroyy

quote:

Orijinalden alıntı: asterisk*

quote:

Hayır bu tamamen senin uydurman, şimdi gerçekleri saptırıyorsun.

Bak bakalım nerde demişim, i3 540, i3 2100 den daha iyi diye sadece i3 540 daha verimli dedim, 1156 eski mimari ve eski mimariden gidip i5 ve ya i7 alınmayacağını demek istedim, ne yazık ki gene anlamadın.

Üstüne üstlük 3,9 ghz i3, i3 2100 k 3.1 ghz i geçmekte epey zorlanır dedin ki buna cevap bile vermeye gerek görmedim.

Ama illa duymak istiyorsan söyleyeyim, i3 540 3.9 ghz e oc edilmiş hali, bir çok uygulamada i3 2100 3.1 ghz i bertaraf eder.

1156 mimarisi ölü mimari, neden ileriye dönük olmayan bir soket yapısına gidip de en pahalı işlemciyi alayım?

Hadi 1155 aldık, öyle bir sokette anakart varken neden i3 2100 k gibi oc verimi olmayan bir işlemci alalım söyle bana, oc yapmadık diyelim hadi, ee yeni revizyon bir soketli anakartı neden kısıtlı bir işlemciyle atıl kullanayım?
    Ki bu i3 2100 i3 540 tan hepi topu %10 gibi performans sunuyor. Buna değeceğini düşünüyorsan tabi al buyur yap.

Hayır, beni bilgisizlikle suçlaman çok küçük düşürücü, verecek mantıklı cevapların bile yok ortada, bana verecek cevabın olmayınca böyle ucuz şeylere sığınarak beni töhmet altında bırakmaya çalışıyorsun artniyet güderek.

Bu kadar çok eminsen i3 2100 k al ve gerçekten o dediğin 3.1 ghz de istediğin benchmarka sok gel ben de sokayım skorları karşılaştıralım. Bu kadar bilgili olduğunu düşünüyor ve kendine güveniyorsan bekliyorum.

cevap vermeye gerek yok demişsin. e cevap vermediğini kabul ediyorsun, gidip aynı şeyleri üç alıntıyla tekrarladın. i3 2100 çoğu eski i5'ten de daha iyi benim baktığım testlerde.

bunları geçtim. 1155 almak isteyen insanın 2500k'ya verecek parası olmayabilir. kaçıncı kez söylüyorum. gelip adama 540 almasını önermek mantıksız. ilerde yetmediğinde 2100'ü satar 2500k'yı alır. h61 anakartlar oldukça ucuz gidip 1156 almaktan da fiyat olarak farkı yok. gidip 2500k almak zorundasınız diye bir şey de yok.

seni bilgisizlikle suçlamamın sebebi senin beni başka gezegenden olmakla suçlamandan sonra oldu dikkatli bakarsan. böyle bir cevap veren adama ne diyim ki ben artık?

hala 3,9'luk 540'ın 3,1'lik 2100'ü çoook geçeceğini sanmıyorum. abartmaya gerek yok. bazı saat hızına bağlı olaylarda geçebilir ama yine de şu devirde gidip eski nesil i3'e para verilmez(bence). konuyu açan arkadaşın da anlattığı şey de bu. sandy bridge almak isteyen herkes de gidip 2500k alsın diye bir şey yok.

aslında diyaloglar çok açık daha fazla tartışmayacağım.

"-3,9'luk i3 540, i3 2100'ü geçebiliyo mu peki? asıl problem burda. muhtemelen geçse bile çok az geçer. i3 2100 en az eski nesil i5'ler ayarında bir işlemci.

-İlk önce su soruyu sorman gerekli, i3 2xxx serisi i3 5xx serisi kadar oc oluyor mu?
    Cevap olamıyor. Olamadığın da ötürü de i3 ün tercih edilebilir bi yanı kalmıyor. Eğer 1155 soketli anakartın varsa i3 almak zaten akıl karı değil, benim parama göre bu vardı bunu aldım, gayet de memnunum."

sanki overclock olduğunu iddia etmişim. cevaba gel. neyse daha fazla tartışmayacağım. adam gibi 3,9'luk 540 tabii ki geçer deseydin soruma tartışılacak yanı kalırdı(ki bu konuda çook emin sayılmam ama geçemeyeceğini tahmin ediyorum ki hiçbir kesin cümle kurmamışım farkındaysan), ama bu şekilde bir cevaptan sonra hiç tartışmamam gerekirdi. ben diyorum ankara muhabbetine dönmüş resmen.

neyse ben daha fazla cevap vermiyorum bu kadar basit bu muhabbeti bu kadar saçma şekilde uzattığımız için diğer arkadaşım ve kendim adıma forumdakilerden özür diliyorum.

• http://www.anandtech.com/bench/Product/143?vs=289
    gereksız bır tartısma olmus oyunlarda i3 2100 daha performanslıdır eskı sokete yatırım yapmaktansa guncel anakart ve i3 almak daha mantıklıdır
  • Bırak onu bunu iddia ettiğin gibi zar zor geçiyor diye biliyorsa test yap gel ikisini karşılaştıralım.

Bakıyorum çark etmeye baslamıssın. Hem diyorsun i5 2500k para herkeste olmayabilir, hem de üzerine gidince ilerde değiştirebilirim tarzı konusuyorsun.

Baştan lafı eğmeden;

"Kardeşim i3 alacaksan mevcut hızda kullanacam diyorsan i3 2100 alıcaksın, ilerleyen zamanlarda güncelleme yapma şansın olur o soket yapısıyla, ama sadece i3 almakta ısrarcı olacaksan, 1156 soketlisinden al hem daha ucuza gelir hem de uzun süre overclock ile seni götürür" diyecektin. Demeye cesaret edemedin, bildiğimiz geri vites yapmam arkadaş kafasıyla hareket ettin.

Üzerine gitmeye başladıkça başka yerlerden dem vuruyorsun. Sandy Bridge alıp i3 kullanıcam banane diyen adama kusura bakma ben dahil herkes aynı tepkiyi verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XavierPedro -- 16 Şubat 2012; 20:32:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

http://www.anandtech.com/bench/Product/143?vs=289
    gereksız bır tartısma olmus oyunlarda i3 2100 daha performanslıdır eskı sokete yatırım yapmaktansa guncel anakart ve i3 almak daha mantıklıdır

Bunu söyleyeli çok oldu hocam. Ama arkadaşa anlatamadık.

Sırf %10 performans için i3 5xx serisini i3 2xxx serisiyle yarışa sokması geresiz.

• cevap vermeyecektim ama dayanamadım.
    ordaki performans farkı gayet yeterli. saat hızını da arttırsan işlemcinin üstüne bi tane daha da taksan 2100'ün performansına yetişemez. yetişemez dediysem muhtemelen. elimde i3 2100 yok, 3,9'da 540 da yok, test edemiyorum. çok iddialıysan git bi yerden bul test et. ben sırf seninle tartışmamda kazanmak adına gidip işlemci alacak değilim. zaten aynı sistemde karşılaştırmak lazım. fx4100 3,6 ghz stok hızında ama o hepsinin gerisinde kalıyor. 4,2 oldu mu da anca yetişir. bu kadar basit bi konu adam akıllı açıkladık. sen illa kendi işlemcini öveceksin.

i3 2100'le i3 540'ın mimarisi farklıdır, ikisinin de adı i3 diye aynı şey değiller. ikisi de i3, i3 alacaksan şunu alacaksın diyemezsin. sandy bridge gibi önemli bir mimari var ortada. iki farklı mimariyi saat hızına bakarak karşılaştırmak çok mantıksız.

"Sandy Bridge alıp i3 kullanıcam banane diyen adama kusura bakma ben dahil herkes aynı tepkiyi verir."
    bu ne demek arkadaş. sandy bridge i3 2100'ün mimarisi değil mi. ayrı ayrı mı alıyoruz. sende bariz bilgi eksikliği var bence. 1155 pin anakartın bi olayı yok, olay işlemcide. yani 2100-2400-2500'lerde. yani sandy bridge ile i3'ü ayrı ayrı almıyoruz.

bu seviyede daha fazla tartışmayacağım.

• Ya ben uzatmıyorum, elinde somut bilgilerle gel, hep varsayım.

Merak etme bende i3 var, bana elle tutulur şeylerle gel, böyle konuşarak sadece havada kalıyor yazdıkların.

Zaten bu kadar dayanabilmene şaşırdım, bende bilgi eksikliği yok elimde olanı çıkartıp koydum ortaya, hadi seninki nerede?

Hala beni bilgisizlikle suçluyorsun ama bu lafa kendin bile inanmıyorsun, bana muhalefet olmak için elinden geldikçe saçma kelime oyunlarından dem vur. Hep lafta kalacaksın bu gidişle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XavierPedro -- 16 Şubat 2012; 20:22:14 >
  • ben 2100 kullanıyorum akartım h61 ilerde 2500 takamazmıyım bu ankarta
    arkadaşın dediği gibi param yetmedi 2500 almaya bunu aldım
  • sandy bridge işlemciler her zaman daha iyidir. 2100 > 540
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.