Şimdi Ara

Core İ5 750 Overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Core i5 750 işlemcimi voltajı 1,408'e arttırarak 4 Ghz'e overclock ettim. (20*200)
    soğutma problemi olmasın diye Tuniq tower 120 extreme kullandım.
    Daha önceden Thermaltake 1156 vardı, 3.6 Ghz stabil idi ama sıcaklık yük altında 90 dereceyi geçiyordu.

Şu an 4 Ghz'de yük altında 80-81 dereceyi geçmiyor.

Ancak çözemediğim bir durum var.
    prime 95 ile test yaparken işlemci, 10-15 dk sonra çarpanı 9'a düşürüp hızını 1,8 Ghz'e indiriyor.
    yaklaşık 1 dk sonra tekrar 4.0 Ghz'ye geri geliyor.

daha önce bu durum yoktu, soğutucuyu değiştirdikten sonra ortaya çıktı.
    thermaltake 4 pin, tuniq 3 pin farkı var.

bunun sebebini ve işlemcinin hız düşürmesini nasıl engelleyebileceğimi bilen varmıdır?

Sistemim:
    Core i5 750 2,66 Ghz @ 4,01 Ghz (1,408 V)
    Asus P7P55D LE
    Kingston DDR 1333 Mhz @ 1600 Mhz (1,7 V)
    Palit GTX 275

Teşekkürler.

• 1,408 Voltaj bence çok fazla..Daha düşük bir voltajda o hızda stabil kullanabilirsin..
  • core serisi işlemcilerde max bellek voltajı 1.65v olmalıdır, daha yüksek voltaj işlemciye zarar verebilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURK SITH

core serisi işlemcilerde max bellek voltajı 1.65v olmalıdır, daha yüksek voltaj işlemciye zarar verebilir..
    Galiba biostan TM kapatınca hız düşmüyor.
    şu an test ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: merittt

Galiba biostan TM kapatınca hız düşmüyor.
    şu an test ediyorum.

Alıntıları Göster
    4 ghz için 80 derece mi bende 47 derece 2 saat yükteyken
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6Clas

sende core i7 serisi 4 çekirdekli işlemciye 1.408 ver ve primeda test et sende görürsün..
    @merittt 1.7 fazla 1.65 den fazla belleklere voltaj verme.1.408 de çok fazla daha düşük voltaj ile 4 ghz yapabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 10 Nisan 2010; 23:14:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0245653D0

quote:

Orijinalden alıntı: 6Clas

sende core i7 serisi 4 çekirdekli işlemciye 1.408 ver ve primeda test et sende görürsün..
    @merittt 1.7 fazla 1.65 den fazla belleklere voltaj verme.1.408 de çok fazla daha düşük voltaj ile 4 ghz yapabilirsin

Alıntıları Göster
    bellekleri 1,6 v ile 1600 Mhz'de çalıştırdım.
    İşlemci voltajınıda 1,39 v'a indirdim, stabil gibi duruyor.
    Çekirdek voltajını daha fazla indirirsem prime 95'te 20-25 da sonra hata alıyorum.

Stabiliteyi düşük voltajda sağlamanın bir yolu varmıdır?

• quote:

Çekirdek voltajını daha fazla indirirsem prime 95'te 20-25 da sonra hata alıyorum.

hocam sen en iyisi 1.30 v ile başla 1.4 e kadar dene voltajları çünkü hwbotta genelde 1.32 ile falan çıkmışlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0245653D0

quote:

hocam sen en iyisi 1.30 v ile başla 1.4 e kadar dene voltajları çünkü hwbotta genelde 1.32 ile falan çıkmışlar

Alıntıları Göster
    Ben p55A-ud4+i5-750+team 1600Mhz belleklerle yakaladığım min voltajlı stabil değerleri yazayım belki yardımcı olur,
    4,00 Ghz için Vcore 1,3175, Vtt auto.
    4,20 Ghz için Vcore 1,3875,Vtt 1,310.
    Soğutucum Cogage true spirit max sıcaklı 65C civarında.

• quote:

Orijinalden alıntı: oem

Ben p55A-ud4+i5-750+team 1600Mhz belleklerle yakaladığım min voltajlı stabil değerleri yazayım belki yardımcı olur,
    4,00 Ghz için Vcore 1,3175, Vtt auto.
    4,20 Ghz için Vcore 1,3875,Vtt 1,310.
    Soğutucum Cogage true spirit max sıcaklı 65C civarında.

Alıntıları Göster
    İşlemci takoz olabilir.Aynı durum bendede mevcut.İşlemciye 1.388 IMC yani VTT ise 1.4 vererek ancak stabil kalabiliyorum.Her işlemci aynı olacak diye birşey yok.Eğer primeda hata alıyosan voltaj yetersiz demektir.Senin işlemcide benimki gibi takoz çıktı demek.

• quote:

Orijinalden alıntı: grizzle

İşlemci takoz olabilir.Aynı durum bendede mevcut.İşlemciye 1.388 IMC yani VTT ise 1.4 vererek ancak stabil kalabiliyorum.Her işlemci aynı olacak diye birşey yok.Eğer primeda hata alıyosan voltaj yetersiz demektir.Senin işlemcide benimki gibi takoz çıktı demek.

Alıntıları Göster
    imzamdaki sistem 1.4 volt ile full stabil yükte max 80 oluyor , yükteki sıcaklıkların 65 derece filan olması mümkün değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

imzamdaki sistem 1.4 volt ile full stabil yükte max 80 oluyor , yükteki sıcaklıkların 65 derece filan olması mümkün değil

Alıntıları Göster
    quote:

Bu işlemcinin vid değeri kaç da 1.4 veriyorsunuz ,1.4 stabil düşünüyorsanız sıvı soğutmalar'a bakınız

• quote:

Böylemi mesela?
     Core İ5 750 Overclock
  • quote:

Orijinalden alıntı: oem

quote:

Böylemi mesela?
     Core İ5 750 Overclock

Alıntıları Göster
     Core İ5 750 Overclock

Voltaj biraz fikir versin size, prime yada occt linpack testi yapmadım. Hava soğutma ilede yapmam zaten, ramler 1600@2000 cpu@4212mhz.

• quote:

Orijinalden alıntı: CESAJANS

Core İ5 750 Overclock

Voltaj biraz fikir versin size, prime yada occt linpack testi yapmadım. Hava soğutma ilede yapmam zaten, ramler 1600@2000 cpu@4212mhz.

Alıntıları Göster
    Merhaba hocam kusura bakma yeniyim bir kac soru sorucam overclock yapıyorum sorun yok ,
     Core İ5 750 Overclock
    Hem overclcok lu hemde çarpan x9 a düşebiliyor yani güç tasarrufu için bende bu olmuyor turbo boost aktif olmasına rağmen ?
    200x20 olarak 4 ghz da kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: VirtualWorld

Merhaba hocam kusura bakma yeniyim bir kac soru sorucam overclock yapıyorum sorun yok ,
     Core İ5 750 Overclock
    Hem overclcok lu hemde çarpan x9 a düşebiliyor yani güç tasarrufu için bende bu olmuyor turbo boost aktif olmasına rağmen ?

biostan speed step açık olmalı güç tasarrufu için...

• quote:

quote:

Core İ5 750 Overclock

biostan speed step açık olmalı güç tasarrufu için...

Alıntıları Göster
    Saolasın hocam karıştırdım ve buldum oldu şuanda 4 ghzde ve carpan x9 a kadar düşüyor bu arada şurada ki işlemcinin harcadıgı watt değilmi ? yani anlık olarak görüntülüyor ?
    Örnegin boştayken 14w gibi değerlerde.
     Core İ5 750 Overclock

• quote:

Saolasın hocam karıştırdım ve buldum oldu şuanda 4 ghzde ve carpan x9 a kadar düşüyor bu arada şurada ki işlemcinin harcadıgı watt değilmi ? yani anlık olarak görüntülüyor ?
     Core İ5 750 Overclock

hesapta harcadığı enerjiyi gösteriyor, ama bunu göstermek sıcaklığı göstermek kadar kolay değildir...

bence hw monitor matematik olarak hesaplıyor o watt değerini, yani biliyor max 95 wattlık işlemci olduğunu,

ona göre hesaplıyor... oc'lu enerji tüketimine şurdan bakabilirsin....

http://www.tomshardware.com/reviews/core-i5-750-overclock,2438-11.html

• quote:

quote:

Core İ5 750 Overclock

hesapta harcadığı enerjiyi gösteriyor, ama bunu göstermek sıcaklığı göstermek kadar kolay değildir...

bence hw monitor matematik olarak hesaplıyor o watt değerini, yani biliyor max 95 wattlık işlemci olduğunu,

ona göre hesaplıyor... oc'lu enerji tüketimine şurdan bakabilirsin....

http://www.tomshardware.com/reviews/core-i5-750-overclock,2438-11.html

Alıntıları Göster
    Core i5 750 altındaki Powers kısmındaki değerlerden cok üstteki Gigabyte DES in değerleri daha doğru sanırım cünkü %100 yükte 4.0 ghzda 250 watt civarı gösteriyor sizin verdiginiz o link ilede neredeyse uyuşuyor.O dediginz kısım ise dediginiz gibi 95 w ı geçmiyor prime testinde(sadece turbo boost acıkken 112 w civarına cıktıgını görmüştüm şuanda kapalı oldugu için sanırım 95 w geçmiyor.)

• quote:

Core i5 750 altındaki Powers kısmındaki değerlerden cok üstteki Gigabyte DES in değerleri daha doğru sanırım cünkü %100 yükte 4.0 ghzda 250 watt civarı gösteriyor sizin verdiginiz o link ilede neredeyse uyuşuyor.O dediginz kısım ise dediginiz gibi 95 w ı geçmiyor prime testinde(sadece turbo boost acıkken 112 w civarına cıktıgını görmüştüm şuanda kapalı oldugu için sanırım 95 w geçmiyor.)

dediğim gibi hw monitor nasıl harcanan işlemci enerjisini nasıl hesaplıyor bilmiyorum, ama programla hesaplansaydı üstte linkini verdiğim toms hardware sitesi kullanırdı o programı, pro testlerde bile sistemin çektiği toplam gücü veriyorlar...

bu arada işlemci soğutucun hangi marka model?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.