Şimdi Ara

Core i5 processor 430M 4 cekirdekli ama hiç umduğum gibi çıkmadı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
3.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: beelzebub_be

Hakkaten yani bu kadar cahillikle o işlemci size fazla bilezaten i7 ile i5 i karşılaştırmandan anlaşılıyor.. İ5 430M gayet kaliteli bi işlemci 4 çekirdekli olmadığı zaten bas bas söyleniyor 2 çekirdek 4 thread dır yani beyni oynanmış 4 gibi çalışan bi çift çekirdek diyebiliriz.Bu güne kadar çok fazla performanslı oyunlar oynadım fakat hiçbiyerde cortladığını görmedim.Sistemini ilk günkü aldığın gibi kullanıyorsundur hiç bişey temizlememişindir cihazından,virüs yemişsinizdir,internet hızın düşüktür,tarayıcında bisürü gereksiz gereksiz araçlar vardır..Bilginiz olmadan bu denli iddalı konuşmamanızı tavsiye ederim.

Saygılar.

öncelikle katıldığımı belirtmek isterim (tabii diğer birkaç yorum daha var katıldığım) fakat
    konuyu başlatan arkadaşı göremiyorum
    ortaya bir laf atmış gitmiş burada insanlar tartışıp duruyo

• quote:

Hakkaten yani bu kadar cahillikle o işlemci size fazla bilezaten i7 ile i5 i karşılaştırmandan anlaşılıyor.. İ5 430M gayet kaliteli bi işlemci 4 çekirdekli olmadığı zaten bas bas söyleniyor 2 çekirdek 4 thread dır yani beyni oynanmış 4 gibi çalışan bi çift çekirdek diyebiliriz.Bu güne kadar çok fazla performanslı oyunlar oynadım fakat hiçbiyerde cortladığını görmedim.Sistemini ilk günkü aldığın gibi kullanıyorsundur hiç bişey temizlememişindir cihazından,virüs yemişsinizdir,internet hızın düşüktür,tarayıcında bisürü gereksiz gereksiz araçlar vardır..Bilginiz olmadan bu denli iddalı konuşmamanızı tavsiye ederim.

Saygılar.

SONY VAİO VPCEB1S1E İŞLEMCİSİ : İ5 430M

Bu canhıraşla savunmaya geçenlerin hepsinde nedense i5-430m işlemcili laptoplar var

ağlamayın olm kötü işlemci işte i7'ler varken veya i5 5x serisi varken alınacak işlemci değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jericho23 -- 19 Eylül 2010; 16:30:35 >

• Laptopumu 7 ay önce aldım jericho.O zaman için en iyi f/p oranlı laptop buydu benim için i7 li vaiolar 3000 liranın üzerindeydi. i7 nin i5 ten kötü olduğunu savunmadım zaten yazımı dikkatli okusaydın.Gel gelelim ki İntelin yada i5in pazarlanmasının mali ortağıda değilim Ben bu işlemciyle Colin McRae dirt 2 den tut ,GTA 4 e kadar envayi çeşit oyunu rahatça oynayabiliyorum internet explorerda gezemeyenler düşünsünİşlemciden anlamadığın gayette net zaten seninle tartışmaya girmeyeceğim bu yüzden

• quote:

Laptopumu 7 ay önce aldım jericho.O zaman için en iyi f/p oranlı laptop buydu benim için i7 li vaiolar 3000 liranın üzerindeydi. i7 nin i5 ten kötü olduğunu savunmadım zaten yazımı dikkatli okusaydın.Gel gelelim ki İntelin yada i5in pazarlanmasının mali ortağıda değilim Ben bu işlemciyle Colin McRae dirt 2 den tut ,GTA 4 e kadar envayi çeşit oyunu rahatça oynayabiliyorum internet explorerda gezemeyenler düşünsünİşlemciden anlamadığın gayette net zaten seninle tartışmaya girmeyeceğim bu yüzden

eski p8700 bile senin işlemcinle başabaş gidiyor. ama üzülme boşver almışsın bi kere bu kadar kızmanın anlamı yok

• Güç tasarrufu modunda ise ,belki arkada çalışan programların da etkisiyle, kasma yapıyor olabilir.Dengeli moda alıp deneyin.
  • @jericho

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html

şuraya bi göz atta cahil kalma "senin bilgine göre" aynı frekansta 6MB cache e sahip T9400 ,430M in gerisinde P8700 de başbaşa az kala geçecekmiş 430M i

• quote:

eski p8700 bile senin işlemcinle başabaş gidiyor. ama üzülme boşver almışsın bi kere bu kadar kızmanın anlamı yok

p8700 derken neye göre kaynak varmı?? i5 430m t9600 ayarında bi işlemci win 7puanlamasında p8700 6.1-6.2 puan alırken i5 430m 6.6-6.7 alıyor t9600 de bu kadar i7 720qm de 6.9-7.0 alıyor fark çok yok bu puanlara güvenmiyorsanızhttp://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html detaylı inceleyin... gündelik işlerde çok performans istiyorsanız gidin ssd alın

• boşver DrHw işlemciden anlayanla tartışmak lazım zaten bu konuları bunlar sayesinde topiğe uğrayanlar yanlış bilgileniyolar tek üzüntüm o yönde.. fazla tırmalamayada gerek yok son noktayı sen koymuş ol biler bilir 430M i
  • quote:

P8700 de başbaşa az kala geçecekmiş 430M i

• Oh ne güzel valla yazılımsal sorunları da işlemcinin üzerine at...
  • quote:

@jericho

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html

şuraya bi göz atta cahil kalma "senin bilgine göre" aynı frekansta 6MB cache e sahip T9400 ,430M in gerisinde P8700 de başbaşa az kala geçecekmiş 430M i

Biri 40. biri 49. listede 400 işlemci olduğuna göre o kadar fark yokmuş demi kendin çuvalladın Bu arada liste zaten saçma core i5-450m q6600'den daha iyi o listeye göre buna sadece gülerim ula biri 4 çekirdek biri iki çekirdek. sadece iki çekirdeği kullanan programda test yaparsan tabi i5 önde çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jericho23 -- 19 Eylül 2010; 22:15:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jericho23

Biri 40. biri 49. listede 400 işlemci olduğuna göre o kadar fark yokmuş demi kendin çuvalladın Bu arada liste zaten saçma core i5-450m q6600'den daha iyi o listeye göre buna sadece gülerim ula biri 4 çekirdek biri iki çekirdek. sadece iki çekirdeği kullanan programda test yaparsan tabi i5 önde çıkar

He goç he aslan sen çok biliyon sen ondan al

• quote:

He goç he aslan sen çok biliyon sen ondan al

• notebooktaki işlemcilerde i3 ve i5 2 tane gerçek 2 tanede sanal çekirdeğe sahip. hiç biride q6600 ün eline su dökemez . laptoplardaki 3000 tl lik performansı masaüstünde 1500 tl ye alırsın öyle düşün.

q6600 ün eline su dökebilecek masaüstü işlemciler yıl 2010 olmasına rağmen core i7 - core i5 tir. onlarda döksün artık bir zahmet bir yığın paraya satılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 21 Eylül 2010; 16:37:43 >
  • Phenom II X2ler q6600lerden daha performanslı oyun testlerinde. Gözünüzde devleştirmeyin boşuna. Hep intel hayranlığından insanlar böyle fikirlere saplanıyor bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Phenom II X2ler q6600lerden daha performanslı oyun testlerinde. Gözünüzde devleştirmeyin boşuna. Hep intel hayranlığından insanlar böyle fikirlere saplanıyor bence.

yanına birde hd5770.. oh miss
  • p3 1ghz işlemcili bilgisayarımda takılma olmuyor hocam i5 temi olacak :)
    yazılımsal bir sorundur.küçük bir ihtimal sıcaklık olabilir.tıkanma filan oluyor diyorsun everest programıyla filan bir bak bakalım sıcaklıklar ne durumda.
  • Yazılımsal sorunlar varsa bu işlemcicin sorunu değil.i7 bile yazılımsal sorunlarda yavaşlar.Cihazınız sürücülerini güncel tutun ve gereksiz programları yüklemeyin..
  • adam internet explorer demiş.takılıyo demiş.bunu i5'le bağdaştırmış.adam internet explorer demiş.internet explorer.ie.internet explorer.

siz de hala düzgün cevap vermeye çalışıyosunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: peacelick

adam internet explorer demiş.takılıyo demiş.bunu i5'le bağdaştırmış.adam internet explorer demiş.internet explorer.ie.internet explorer.

siz de hala düzgün cevap vermeye çalışıyosunuz

Hocam zaten konuyu açan eleman ve savunucuları ortalarda yok kesin canı sıkıldı topik açtı eleman..adamın P8700 le i5 i denkleştirmesinden anlayabilirsin zaten bunu..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.