Şimdi Ara

Core2duo E8400 ve sessiz soğutma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Belli bir süresi yok üstad, fakat genelde 45 55 civarına çıkınca kilitleniyor. Özellikle windows kurulumunda ve sonra da kullanıcı hesabı oluşturumunda devamlı kitlenip durdu. Acep yazılımsal mı diyorum ama 45-50 derece de az değil e8400 için.
  • Çok da değil ama.Gerçi biraz alakasız bir örnek olucak : Benim Macbook pro ortalama hafif yük altında (2.4 ghz core duo) 55 derecelerde çalışıyor .Aynı masa üstünde hemen yanı başındaki overclocklu Q6600 aynı yükte 35 derecede çalışırken.En yeni nesil işlemcilerin (sizin kullandığınız) ortalaması nedir bilimiyorum ama çok da yüksek değil bence değerleriniz.Özellik ile sistemi korumaya alıp kapattıracak kadar.Bence sizin sorunuz başka bir şeymiş gibime geliyor.Aynı sırada (işlemci ve soğutucu dışında) ram değişimi/elleme vb de yaptınızmı?
  • üstad,
    bu hafta e8400 ve bir de gigabyte ga-g31m-s2l anakart aldım. eski anakartımdan çıkardğım ram ve ekran kartımla beraber hepsini böyle bi harmanladım sonra kasanın içnie teptim. istif usulü :D şaka bir yana ilk başta işlemciyi taktığımda hazır kurulu olan windows çalışmayı reddetti. sonra da yeni windows kurdum ve bu sefer de aşırı ısınma var :S anlamadım gitti.
  • Aklıma başka gelenler :
    - 2 ram modülünüz var ise misal 2x1 gb gibi birisini söküp denedinizmi?(Tek ram ile açmayı)
    - PSU nuz ne durumda?
  • aerocube çok hoş bir kasa ama resimlerden görebildiğim kadarıyla sadece arka tarafından hava alıp verebiliryor. işlemcinin üzerine bir yerlere bir ekzost fanı var. içeri temiz soğuk hava girmesi için bu fanın yönü içeri çevrilebilir. işe yarar mı bilinmez ama bi denenebilir. ayrıca cpu fanı olarak zalman cpns7000cu önerebilirim. yüksek devirlerde ses yapar biraz ama iyi soğutur. hem çipset ve çevredeki bileşenlere de olumlu etkisi olur. ben aopen g326 kasa içinde 8800gt oc, e6750@3 ghz def. V(zalman 7000cu), giga g33ds2-r (kuz. köp. noctua soğutucu) kullanıyorum. yoğun kullanımda sıcaklık 50 dereceyi buluyor zalman en üst devirdeyken. sorun da çıkmıyor, kuzey köprüsü de 45'i geçmiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zeknoss
    Oysaki şuanki işlemcim 48 in altına nadiren düşüyor ve genelde 2000 rpm üzerinde bir devirle dönüyor fanı. Bu da kafa ütülüyor haliyle.

hocam keşke benimkide 2000 devirle dönseydi valla.
    pentiumd 945 im var fan 4700 devirlere çıkıyor yükte.
  • gigabyte fazla ölçer ısıyı 10 derece civarında :) DS3R 2.1 hariç
  • ben islemciye bi macun surdm bayagı bi yaw yukte 60 derece cıldırcam olmaz ama ya

sessiz calıso e8400 ama ısınma sınırımı bozdu

acaba cok macun surdum o yuzdenmıdır?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vipracing

Aklıma başka gelenler :
    - 2 ram modülünüz var ise misal 2x1 gb gibi birisini söküp denedinizmi?(Tek ram ile açmayı)
    - PSU nuz ne durumda?

Üstad, psu thermaltake tr2 500 watt. ondan bir sorun çıkacağını düşünmüyorum. RAM'dan şüphelenmenizin sebebi nedir üstad?
    Ayrıca baya bir uğraştım iyice oturtmak için fanı. Şimdi sistem 28 ile açılıyor, 29 30 31 32 33 34 diye yükseliyor. Her dakikada 1 derece yükseliyor :S Ne ilginç işlemci ve fanmış yahu :S
    quote:

gigabyte fazla ölçer ısıyı 10 derece civarında :) DS3R 2.1 hariç

üstad o nasıl oluyor yaw, 10 derece çok büyük bir rakam. öyle bir hata olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeknoss -- 27 Nisan 2008; 19:58:16 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.