Şimdi Ara

Çorlu'da Fiber nerede var? -Superonline & TTNet.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

DSL Hızı(Kb/s): 8191 797

Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 22716 1199

SNR Sınırı (dB): 28.4 18.4

Hat Zayıflaması(dB): 0.5 2.0

Güç (dB): 19.2 12.6

Subat ayında TTNet ile 24 aylık işkence doluyor. 8000kb/s olan hızımı fibere taşımak istiyorum fakat şuanda ne kampanyalardan , ne de oturduğum yerin fiber altyapısı olup olmadıgından haberim var. bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Şehrim Çorlu.

• konu güncel.
  • şimdi burdan baktım benim fiber gözükmüyor , hiper gözüküyor da . hat değerim 22710 küsür şimdi hatırlayamadım. hiperde kaça kadar çıkabiliyoruz.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tzirallon Cebircisi

şimdi burdan baktım benim fiber gözükmüyor , hiper gözüküyor da . hat değerim 22710 küsür şimdi hatırlayamadım. hiperde kaça kadar çıkabiliyoruz.?

100 mbit diye biliyorum
  • Bende sarayda ikamet ediyorum. Buranın santral ekibiyle görüştüm en sağlıklı hız 5 alabiliyoruz :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi bizde de 22700 küsür bişey yazıyor ama ben de 8mb internet kullanıyorum daha 8mb çektiğimi görmedim, torrent yaparken max hız 700 de kalıyor. bu bence apayrı bir konu. hicbir zaman sunulan hızdan tam verim alamıyoruz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • superonlinenın sitesinde ttnet fiber olan evler seçilebiliyor enteresan
  • Tzirallon Cebircisi kullanıcısına yanıt
    8mb alamazsınız ki zaten 8mbit hat ile :)

8mbit hat ile 850 - 900kb/s ile indirme yapabilirsiniz yaklaşık olarak.

Şuan 22mbite kadar hız alabilir gözüküyorsunuz, eğer hiper varsa VDSL'e geçtiğiniz anda hattınızda iyileşme olacaktır. Bu değerler artacaktır. Saha dolabına çok uzak değilseniz verim alabilirsiniz. Hiper 100mbit'e kadar destekliyor.
    Vdsl alabiliyorsanız bu baglanti ile 60-70 mbit görebilirsiniz. 8 mbit icin 700 kb/s görmeniz normal.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MSarikoc03 M kullanıcısına yanıt
    orada demek istediğim 8mbps değil , 8megabit internet ile normal şartlarda 900 1k zorlanabilir, normali 700dür ama asıl verilmesi gereken 850kbps dir. o yüzden demiştim. yoğunluğa göre bazen 600 500 e kadar düştüğünü de biliyorum.
    Santrale olan uzaklık evdeki tesisat gibi faktörler girer o zaman işin içine. Yanlış anlaşılma olmuş kusura bakmayın :)
  • MSarikoc03 M kullanıcısına yanıt
    yok canım ne kusuru :) olabildiğine bilgilenmeye calısıyorum teşekkür ederim bilgilendirme için.
  • Adsl hat degerlerinizi fiber ile kiyaslamayin. Binanizda kablo tv varmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 13 Ocak 2015; 13:40:06 >
    Mbps ile megabit aynı şey. Mbps = megabits per second'dır. 8 mbit bağlantı ile kabaca 1/10'u kadar hıza ulaşabilirsiniz yani 800 kilobyte/s. Elbette sunucunun durumuna göre bu hız daha düşük olabilir. Size atanan hız kayıplardan dolayı genelde 8 mbitin biraz üzerinde oluyor yani 8,5-9 mbit gibi bir hız tanımlanabiliyor. Bu durumda da 900-1000 kilobyte/s'lere kadar çıkabilirsiniz.
  • yanlışınız var , en azından benim hattım için böyle değil, ben 800kbps ile torrentten dosya çektiğim zamanlarda hız testi yaptığımda 6.7 7 megabit interneti çektiğimi görüyorum. o yüzden eğer 8megabit olsaydı 950kbps ile rahat torrent çekebilirim demiştim. arkadas 12mbit internet ile 1200 -1300 kbps görüyor.

hayır binamda kablolu yayın yok.
    Yazdiklarimda hata yok.

Net olarak megabiti 8e bolerseniz saniyede indirebileceğiniz veri miktarını bulursunuz. ADSL deki kayıplardan dolayı pratikte bu 10'da 1'e denk gelir genelde. Bunun bir miktar altında ya da üstünde olması normal. Sizin 7 mbit hız testine rağmen saniyede 800 kb çekmeniz de normal. Hız testini yaptığınız sunucu ve idm gibi programlar kullanmanıza bağlı olarak farklı sonuçlar görüyorsunuz.

Modem arayuzunde gördüğünüz hızın 1/8'i gerçek hizinizdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tzirallon Cebircisi

yanlışınız var , en azından benim hattım için böyle değil, ben 800kbps ile torrentten dosya çektiğim zamanlarda hız testi yaptığımda 6.7 7 megabit interneti çektiğimi görüyorum. o yüzden eğer 8megabit olsaydı 950kbps ile rahat torrent çekebilirim demiştim. arkadas 12mbit internet ile 1200 -1300 kbps görüyor.

hayır binamda kablolu yayın yok.

Adsl hizmeti telefon kablosu ile fiber ozel kablolama ve alt yapi ile olur.

Bu sebeple adsl den aldiginiz hız ve modem değerleri fiber için bir anlam ifade etmez.

Kablo tv yoksa uydune alamazsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.