Şimdi Ara

corolla 2008 mmt balata ışığı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sonuçta trafikde önünzdeki araç biraz gittiği zaman sizde doğal olarak ağayı gzzdan çekip yarım gitme zorundasınız veya hafif gaz tek bende olması nası bi durum anlamadım vitesi hiç boşa almam seyir halinde falan hep anlatıldığı gibi kullanıyorum ama :S
  • quote:

Orjinalden alıntı: guardiola

duymasanız bile elinizi vites kolu'nun üzerinde tutun,sanki bir şey takılıyormuş gibi 'tık'lamayı hissedeceksiniz

bir de bence siz yine de boşta gitmeyin çünkü bir keresinde eşim aracı kullanırken yanlışlıkla boşa almış, daha sonra

ilerlerken frene bastığında fren boşlamış ve tutmamış..çok korkmuş tabi..hızlı gitmediği için el freni falan durabilmiş..

servise götürdük, bi sorun olmadığını söylediler, ondan sonra da hiç olmadı.. o an ne oldu da öyle oldu bilemiyoruz tabi..

dikkatli olmakta fayda var..kullanım kılavuzunun tavsiyelerini dinlemek gerekiyor

Dün gece ve bugün ısrarla denedim, müziği kapadım dinledim, elimi uzun süre vites kolunda tuttum ama hiçbir şekilde tıklama hissetmedim. Daha önce de dediğim gibi sadece hareketsiz iken frene basıp çektiğimde vites kilidinin tıklaması oluyor. Bence servise tekrar gittiğinizde danışın, bir sorun olabilir.

Genelde boşa sadece Manisa - İzmir arası belirli yerlerde atıyorum, onun dışında hep viteste giderim zaten.

• allah allah

soriyim en iyisi..corolla mmt ile yaris mmt'de bi farklılık var mı acaba??
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhanoguz

sonuçta trafikde önünzdeki araç biraz gittiği zaman sizde doğal olarak ağayı gzzdan çekip yarım gitme zorundasınız veya hafif gaz tek bende olması nası bi durum anlamadım vitesi hiç boşa almam seyir halinde falan hep anlatıldığı gibi kullanıyorum ama :S

Ben bu tür durumlarda ne olur ne olmaz diye ara ara bekliyorum, önümdeki araç iyice uzaklaşmaya başladığı zaman ilerliyorum. Yoksa manuel de olsa baskı balatayı fazla zorlamış oluyorsunuz. Daha önce de dediğim gibi kardeşimle aynı konvoyda kaldık, onun Doblo'sundan balata kokusu gelmiş ve artık kalkışlarda silkeleme yapıyor, bende herhangi bir sorun yok neyseki.

Bugün de zincir takmak zorunda kaldım, ancak 1 dk gibi bir süre el freni çekik vitesi E konumunda unutmuşum, neyseki çabuk fark ettim koku falan gelmedi.

• @guardiola

Belki yazılımdaki farklılıktan dolayı vitesi boşa aldığınızda kilit aktif oluyordur ve frene bastığınızda kilidi açıyordur, şanzımanda tıklama yapabilecek başka ne olabilirki?
  • benim de aklıma yazılım farkından başka bişey gelmiyo..

aslında mmt kullanan diğer arkadaşlar da bi deneyip, tecrübelerini paylaşsalar

ne olduğunu daha net anlardık..
  • seyir halinde E den N ye aldığımda sadece ilk geçişde ses geliyor o da gayet normal.ama belli aralıklarla sesler gelmiyor.
    bende bu zaman kadar ne uyarı sesi ne de işareti görmedim aracımda.genelde yanlış kullanımdan dolayı oluyor.
  • mmt ta el freni çekili iken bir kaç kez bende viteste unuttum.
    Önce çok cekindim bir arıza olur diye, ancak el ferni aynı ayak freni gibi etki yapıyor vites üzerinde tabi gaz verilmediği sürece.
    bunu test edebilirsiniz. viteste bıraktığınızda el frenini cekin debriyajın ayırdığını devir saatinden hissedebilirsiniz
  • @ttuncer

Teşekkür ederim, sevindim böyle olmasına
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.