Subaru xv ile uzun vadeli tüketimimiz 7.0 oldu en son. Forumda paylaşmıştım. 9999.9km ortalaması aşağıda görselde. Sonra mazda cx5 e geçtik, tüketim 7.9 oldu. 1.5 sene ortalaması. Şimdi de mg hs'ye geçtik. Yaklaşık 1 sene oldu, tüketim 8.0. Aynı yerde oturuyoruz, aynı hızlarda, aynı kullanım. Ekonomisi buradan geliyor. Bence ekonomik. Sürüş keyfi ise yol tutuş ve direksiyonundan geliyor. Aracın virajda nasıl tepki verebileceğini biliyor ve zorlayabiliyorsunuz. Gaza asılarak kavşaklarda dönebiliyorsunuz(hs'de denemeyin bile). Bunun dışında bozuk yolda, çamurda falan verdiği güvenden de geliyor. Altında iyi bir 4*4 sisteminin olduğunu bilmek güzel bir şey. Siz basınca gitmesinden zevk alıyorsanız zevk vermez. Herkesin yapısı farklı. |
Corolla gitti, Forester geldi.(Yeni Fotoğraflar+Videolar)) (12. sayfa)
-
-
Atmosferik motor 4x4 çekiş ve CVT şanzıman. Olabilecek en kötü kombinasyon bence . Çekilmez yani bana göre ama yine de herkesin beklentisi farklı tabi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Forester piyasada tutulma durumu nasıl acaba 2.el de satışı Subaru genel olarak alınır mı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İlker Abi hayırlı olsun.Belki hatırlarsın 12 sene önce Haluk23 Abi ile Ankara AOÇ'de benim aldığım Forester XT'yi test etmiştik.
-
seninle anlaşamadığımız demeyim de benim anlamadığım nokta da bu:115 bg lik atmosferik motorlu bir araçla (ki hafif de değil) hangi virajda ne kadar gazlayabiliyrosun? benim 2013 chevy captivam vardı vrajlarda yatmaz ama astra j ile aynı hızla girer çıkardı verdiği sürüş keyfi bambaşkaydı. chrysler grand voyager vardı virajda yatsa kalkamaz muhtemelen ama o arabanın amerikan olmasından mütevellit verdiği bambaşka bir sürüş keyfi vardı. mg ile afyona gidip geldim, 150/175 arası kullandım yol tutuşunda bir zafiyet görmedim hatta böyle yol tutmasına rağmen süspansiyonun bu kadar tok oluşu ve darbeleri hissettirmemesi çok hoşuma gitti. xv nin 4 çeker sistemi sayesinde sana hissettirdiklerine itirazım yok ama 1.6 atmosferik motor illaki birşeyleri baltalıyordur.
-
Düşündüğün gibi kötü değil daha doğrusu benim de düşündüğüm gibi kötü değildi.. kağıt üzerinde veriler berbat ama Cvt'nin virajlarda devri yükseltmesinden olsa gerek gaza basınca canlanıyor araç ve virajda çok nötr dönüyor. hiçbir önden çekiş arabanın olamayacağı kadar kararlı daimi 4 çeker olduğunu hemen anlıyorsun. sadece hızın düşük olması lazım viraj deyince bazıları otoban virajı anlıyor, öyle değil tabiki.. köy yolu dağ yolu vs olacak..
Güç olsa çok daha iyi olurmuydu bilmem zaten Esp tutuyor ki. o yüzden 115hp 145hp çok aşırı farketmez bu araçta. kullandığım en keyifli viraj alan Suv'lardan biriydi Audi Q5 ile birlikte ama bedava verseler almam o her halta öten bipleri ile.
Bunlar neyse de Captiva derken Suv olan bildiğimiz captiva değildir herhalde. olamaz, olmamalı.. devamında gelen yorumunuza kulaklarım inanamıyor çünkü :)
-
hocam 10 seneye yakın laguna 1.6 16v kullandık aşağı yukarı aynı güç ve daha hafif. ve düz vites. yani 1.6 atmosferiğin ne olduğunu iyi bilirim.o yüzden diyorum 115 bg araçda 4 çeker özellikle kuru asfatta gereksiz. kanıt mı arıyorsun? bak bütün pist yarışlarına araçlar çift çeker. captivaya gelince kullanmasam ben de inanmazdım. 2013 ltz donanımlı captivam tam bir viraj canavarıydı. verdiği sürüş keyfi başkaydı. 4 çeker değildi ama bana da hiçbir zaman lazım olmadı. benim küçüklüğümde babam erzurumda arabaya zincir takmadan (kar lastiği olmadan) gezerdi. erciyese de en fazla zincir takıp çıkardık. araziye hiç girmedim ama girmek isteseydim isteyeciğim araç xv olmazdı wrangler, pajero yada land cruiser.
-
Teorik konuşuyorsun, ben aracı pratik olarak kullandım ve daimi ve değişken aktarma olduğu için 4 çeker net hissediliyor diyorum. daha bunun ötesi var mı :)
Sen sonuçta gidip laguna'nın kıyas için önden çekiş olanından sonra 1.6 sürekli 4 çekerini kullanmadın. öyle bir araba yok.. kullansan belki farklı konuşacaktın yani deneyim ayrımı var burada. bir şekilde kullan, zorla Xv'yi beğenmezsen anlamazsan fark anlamazsın kimse bişey demez.
4çeker olması çoğu kişi için şart değil elbette ona katılıyorum. millet işe güce gitmek için alıyor bu aracı gerekirse tak kış lastiğini geç.
pist aracı ile günlük otomobilin hiçbir alakası yok. bunlar kıyaslanır örnek verilir şeyler değiller, bu şekilde örnekler vermeyin. ki 4 çeker pist otomobili de çoktur, eğer yoksa olmamasının sebebi Fia kuralları gereği çoğu etkinlikte orantısız güç uyguladıkları için yasaklanmış olmalarıdır..
ama tüm bunlardan öte Captiva yorumunuz ayrı evrenlerin insanı olduğumuzu gösteriyor zaten. olmayan yol tutuşu ve özellikle korkunç boş direksiyonu hakkında yorum dahi yapmasam daha iyi.. hayatımdan kullandığım en netlikten, sürüş keyfinden uzak araçlardan birini övüyorsunuz. yol tutuş yahut sürüş zevki dediğimiz mevzudan anladığımız şeyler çok alakasız belli ki, o yüzden herkes kendi yoluna diyelim :)
-
Hayırlı olsun dayı
Yakıt ne durumda ?
-
teorik konuşmuyorum, 115 bg lik bir motora sahip bir araçta önden çeker yada 4 çeker olmasının çok birşey değiştirmeyeceğini söylüyorum. tabiki burada arazi kullanımından bahsetmiyorum. renault lagunanın olduğu zamanlarda btcc de lagunalar 4 çeker audilere nal toplatıyordu bu da en güzel kanıt. yada ralliden örnek vereyim, nejat avcı önden çekişli renaultu ile genel klasmanda nice 4 çeker araçları geçti. kaldı ki onlar 300 bg lik araçlar xv deki gibi dandik 115 bg lik makinalar değil. bir diğer konu. benim captivam 2013 model ltz donanımlı idi. ben aldığımda sadece amortisörlerini değiştirdim (tabiki orjinal olanları ile) ve astra j sedanımla girdiğim virajlara aynı süratle girip çıkabildim. sizin captiva deneyiminizi yada captiva sahibi olup olmadığınızı bilmiyorum eğer ki bana da deneyimlerinizi aktarırsanız fikir teatisi yoluna gidebiliriz. bu arada işim gereği yılda 80.000 km yol yapan ve ford connecten range rover sport a kadar yelpazede çeşitli araç kullanan birisiyim (tabiki range rover benim değil) o yüzden sürüş zevkini de bundan anlamayı da emin olun bilirim. benim tek anlamadığım şey sırf 4 çeker diye 115 bg lik aşırı fiyatlı bir arabayı savunmadaki gereksiz ısrar.
-
Subaru sahibi olmadan ölmek istemiyorum, şuan hayalim 2005 forester
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ralli örneği biraz talihsiz olmuş. tamam, bence de 115bglik araçtan dört çeker olursa zayıf olur, ancak lada niva gibi bir araca gider de 4 çeker ralli aracı için çok önemli birşey. türkiye rallilerini ralliden saymam ben. audi ilk 4 çeker aracını wrc'ye soktuğu zaman rakipsiz bir şekilde şampiyon oldu. diğer rakiplerini resmen felç etti. yani bir ralli aracı için 4 çeker çok iyi.
-
benim dediğim o değil, 300 bg lik grup n araçlarını Nejat Avcı önden çekişli renaultu ile geçiyordu. kaldı ki ben xv yi arazi aracı olarak görmüyorum. evet lada nivada 80 bg lik motor bile yetiyor yada suzukiler diğer örnekler. ama bunlar arazi şanzımanı olan diff lock u olan gerçek arazi araçları. xv bir crossover. ve benim 115 bg eleştirim düz yol için arazi için değil.
-
Arkadaşım çok teşekkür ederim. Selamlar
-
Hatırlamaz olur muyum arkadaşım, senin XT muhteşemdi ayrıca.
-
Merhaba güzel bir havada, altınızdaki aracı ve yolu hissederek 70km/h ile gitmek de çok keyifli olabilir. Bu keyif olayı neye, kime göre ve aracın hissettirdiklerine göre değişir. Bazıları vardır ki sadece aracını seyretmekten bile keyif alabilir.
Ekonomi olayını ise tamamen daha önce kullandığım otomobile kıyasla yaptım, aralarında yerine göre 3lt yakın bir fark var çünkü.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X