Şimdi Ara

Corolla hybridler neden bu kadar ucuz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
6.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ahmetkep

Ben hybrid' lere inanmıyorum, neden; çünkü her geçen gün pil teknolojisi ilerliyor. 3 Sene sonra ne olacağı bilinmez. Ayrıca spor kullandığında yine 8-9 litrelere kadar benzin yakıyormuş. Eğer az yaksın istiyorsan dizel alıp geçiceksin. Avrupa dizelden kaçsa bile Türkiye' de böyle bir anlayış olmadığı için hep revaçta olur.
    1)Toyota prius'la birlikte 2005den beri hybrid araba üretiyor
    2)Spor kullanılcak araba değil bu hybridler zaten zevk vermez fazla gaza basınca, eğer daha çok uzun yolda kullanıyorsan hybrid almazsın daha çok şehirde isende dizel almazsın basit.
    8-9litre abartı taksici gibi kullanırsan belki ama normal insan gibi kullanırsan max 130km hızda[o da otobanda] 7litre yakar sürekli o hızda gitmeyeceğine göre şehirde 4-5litre civarı ortalama diyelim gayet başarılı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rektifier -- 13 Aralık 2019; 15:52:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Bu toyota neden 1.6 üniteyi hybrid yapmamışta 1.8 lik saçma bir motor koymuş bu arabaya anlam veremiyorum
    daha dayanıklı ve güçlü olsun diye muhtemelen
    Bizim devletin terbiyesizliği tüm dünyaya 1.8 motorla hatta 2.0motorla satıyorlar sırf türkiyeye özel 1.6 yapmakla uğraşmazlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rektifier -- 13 Aralık 2019; 15:56:31 >
  • Mtv tutari ve insanlarin yeni teknolojiye temkinli yaklasmasi sebebi ile. Kar marjini dusuk tutup aracı yayginlastirmaya çalışıyorlar.

• Ahhhahahahaha vallahi çok ucuzmuş hemen alim 2 yane

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 170 bine ucuz diyen zengindir git bmw audi al

• oquzdag O kullanıcısına yanıt
    Bizim millet derken bizim milleti kast ediyorum. Halkımız yeniliğe açık falan değil, yenilenmiş ürün vardır bir de yeni ürün vardır. Yeni bir dizel araba yeni bir ürün değildir. Sizin hesabınızla halk yeniliğe açık zira 2019 golfler passatlar çatır çutur gidiyor. Bizim ülkenin otomotiv sektörü her zaman kulaktan kulağa akan yanlışlarla ve eski alışkanlıklarla ilerler.

Ağırlık merkez olarak aşağıda bulunduğu surette bir eksi değildir, ki hibritlerde durum böyledir, arka-aşağı kısımda yer alır bataryalar. 3-4lt yakan olmasa da toyota hibritler 4-5 gayet rahat yakıyor şehir içinde, ki bu normal bir benzinli araca göre çok daha ekonomik, mtv de dahil olmak biçiminde. Özellikle 2020 güncellemesinden sonra en azından C-HRler lithium-ion bataryalara geçti ve çok daha sıklıkla trafikte elektrik moda geçebiliyor. Ekonomi olarak tek rakibi dizellerdir, dizeller ise zehir kusan, keyifsiz, gürültülü motorlardır kıyasen. Yine de kişinin vicdanına ve tercihine kalmış bir konu hibrit veya dizel.

• Rektifier R kullanıcısına yanıt
    Ekleyeyim ki Prius 2000den beri üretiliyor ve teknolojisinin araştırmalaı 1968e kadar gidiyor. Avrupada her arabanın hibriti var, millet onları geçti yeni akım elektrikli araçlar, bizde hala hibritte gelecek yok, hibrit tutmaz boş teknoloji vs. Anlamak cidden mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RemyTwoTones

çoğu kişi için yakıttan fazlasıyla kapatıyor hibrit araçlar. ha çevre dostu araçtan daha fazla vergi alınması hala saçma, o ayrı, ama maliyetiniz artmıyor.

pek çok kişi kulaktan dolma yanlış bilgilere sahip hibrit araçlar hakkında, gün gelecek (çoktan gelmeliydi o ayrı) aynısını elektrikli araçlarda da yaşayacağız. dediğiniz gibi, bizim millet yeniliğe açık değil.

en azından şu dizel hastalığını hayırlısıyla bir bitirseydik.
    Ayrıca benzinlinin bakımı 10 binde 1, Hybrid in ise 15 binde 1. Hybrid her halükarda şu MTV oranına rağmen daha sağlıklı bir tercih.

Ayrıca, yakın zamanda Hybrid in vergisi için bir düzenleme geleceğini düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Hocam karma hesap yaparsak:
    Hybrid 3.8l/100km
    Benzinli 5.8l/100km

yilda 20bin km desek

Hybrid 760 litre = 5300 TL
    Benzinli 1160 litre = 8120 TL

Yaklasik 3000 TL tasarruf oldu benzinden. MTV si 2000 TL fazla. Yani net tasarruf 1000 TL sadece. 5 yilda 5 bin TL. 10 yilda 10 bin TL.
    Bu arabanin sifiri yaklasik 30 bin TL daha pahali. Yani karma kullanim 20 bin km ile cikmiyor.

Ayni hesap sadece sehirci veya daha ucun kmler icin de yapilabilir ama sonuc cok fazla degismeyecektir. MTV farki olmasa o zaman durum farkli olurdu.

Alıntıları Göster
    Bakım aralığı? Bir de gerçekten Hybrid ile benzinli o kadar mı yakıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: lazloo

Bakım aralığı? Bir de gerçekten Hybrid ile benzinli o kadar mı yakıyor?

Alıntıları Göster
    Hocam bakim araligini bilmiyorum onu da siz ekleyin:)
    Katalog verilerini kullandim. Kisiye gore degisecektir yakit ama ikisi de benzer sekilde degiseceginden sonuca etkisi minimum olacaktir.

Aradaki MTV farki kapatmasi zor bir fark.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.