Şimdi Ara

CORSA 1.2 Yağ değişim Periyodu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
10.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aracımın kitapcığı olmadığından yağ değişim periyodunu bilmiyorum. Ayrıca yakıt, hava, polen filtrelerinin ve bujilerin değişim periyodlarını da bilemiyorum.? Bu bilgileri paylaşırsanız sevinirim.
    (OPEL CORSA 1.2 Essentia Benzinli 2004 Model)

• http://www.gedizler.com.tr/istanbul/opel/www/bakimfiyatlari.asp

Yukarıdaki adrese girip listeden aracınızı seçerek her bir bakımda değişen parçaları görebilirsiniz.
    Sizin aracınız Corsa C Z12XE veya Z12XEP olmalı.
    Ruhsattan motor numarasına bakın, hangisi olduğunu oradan anlarsınız.
  • Mrb,
    Link için teşekkür ederim Serkan Bey, doğru tahmin. (Z12XE).

Uzun araştırmalardan sonra öğrendiklerimi paylaşmak istiyorum. Kullanılan yağın markasına göre motor yağınının değişim süresi belli olmaktaymış. Örneğin Mobil1 0W40 yağı kullanılırsa 15bin hatta mobil 1'in 0W40 tanıtım bilgilerine göre 50 ile 70 bin arasıymış ki pek inanamadım. Bunun dışında aksi belirtilmemişse yağ 7500 km'de bir filtresi ile birlikte değişmesi gerekiyormuş. Yağ değişimi yapılmayan araçlarda motor büyük zararlar görebilmekteymiş.

Ayrıca hava, yakıt, polen filtreleri ve bujiler her 15 binde bir değişmesi gerekmekteymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan2306 -- 21 Eylül 2010; 22:49:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan2306

Mrb,
    Link için teşekkür ederim Serkan Bey, doğru tahmin. (Z12XE).

Uzun araştırmalardan sonra öğrendiklerimi paylaşmak istiyorum. Kullanılan yağın markasına göre motor yağınının değişim süresi belli olmaktaymış. Örneğin Mobil1 0W40 yağı kullanılırsa 15bin hatta mobil 1'in 0W40 tanıtım bilgilerine göre 50 ile 70 bin arasıymış ki pek inanamadım. Bunun dışında aksi belirtilmemişse yağ 7500 km'de bir filtresi ile birlikte değişmesi gerekiyormuş. Yağ değişimi yapılmayan araçlarda motor büyük zararlar görebilmekteymiş.

Ayrıca hava, yakıt, polen filtreleri ve bujiler her 15 binde bir değişmesi gerekmekteymiş.

merhaba kardeş,

hangi marka ve rakam yağı kullanıyorsun ? bende castrol 5-40 var sıkıntı yok gibi. 10binde değiştircem. 2006 model Z12XE motor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.4 EGEA YAĞ SEÇİMİ
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.