Şimdi Ara

Corsa 1.3 CDTI Enjoy- Punto EVO Dynamic 1.3 Multijet (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
5.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Motor ve yol sesi çok almıyor, rüzgar sesi için Polo'ya nazaran biraz daha fazla ama Corsa'da kullandım, Polo'da, Punto'da araların öyle ahım şahım bir fark yok bu konuda. Siz en iyisi test edin. :)
  • opel 'de güzel indirimler var şimdi. bu sınıfta araç alacaksan güzel bir fırsat corsa almak için. 75 hp lik yeter bence .
  • doğru sölüyosunuz punto yuda test etmeden içim rahatlamıcak:)

@calamar, opelde gerçekten güzel indirim var.. dün corsa enjoy dizeli 36.250 dedi, bende şaşırdım..
  • Opel'i marka olarak hiç sevmem, o yüzden hiç tavsiye etmem (Eskiden Astra Coupe vardı, verdigimiz parayı hiç hak etmiyordu)
    Ama Eski bir Punto kullanıcısı olarak; Araç ikinci elde çok fazla deger kaybediyor, 3-4yıl kullanıcam dersem sen bilirsin ama ben 1.5Yıl sonra satarken aldıgımın epeyi altına satabilmiştim

Malzeme kalitesi orta, hiçbir zaman ses tıkırtı duymadım,
    Bizimki 1.4 Duologic olan versiyondu, eco mode'da 7 litre yakıyordu, sıkışık trafikte 1-2vites arası saçmalıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

75 ve 95 hp liğin torkları aynı olabilir ancak performansları çok farklı. Özellikle 100km üzeri 75 hp işkence. Özellikle bu sebepten polo bluemotion yerine corsa ecoflex aldım. corsanın arka camlarının manuel olması gerçekten kötü, arkadaşlarım binince dalga geçiyor birde en ust modelini aldım sözde. Corsa ve punto aynı platformu kullanabilir ancak aynı araçlar kesinlikle değiller. Ona bakarsanız audi a1 de seat ibiza veya vw polo ile aynı platformu kullanıyor veya ford mondeo ile jaguar x-type aynı platformu paylaşıyor. Böyle birçok örnek var. Tabiki corsadaki fark bukadar dramatik olmasada bana göre puntodan çok daha tok ve güven veren bir araç. ikisinide test etmenizi ve piyasadaki 68 hp lik fiesta 75 hp lik polo ve punto corsalardan uzak durmanızı tavsiye ederim.

Ben de benzer seçim yapmak konusunda zorlanmıştım. esp'nin olması ve finansman kolaylığı nedeniyle polo bm için kaporayi verdim. Haziran ortasında gelmesini bekliyorum.
    Performans olarak çok yüksek beklentilerim yok, geçen ay kiraladigim Punto Evo 75hp son derece yeterli gelmişti. Polo da ona yakın giderse hiç sıkıntı olmaz.

• ikisinide motor aynı ne dersen multijet veya cdti sadece isimleri değişik bence fiat daha iyi diye düşünüyorum..
  • ben sadece motor olarak karsılastırmıyorum ancak. Malzeme kalitesi,yol tutusu da cok onemli benm icin
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhan99747

quote:

Orijinalden alıntı: barbosa78

Bende araba alma arefesindeyim. Corsa olacak muhtemelen 1,3 cdti enjoy, ama 75 ve 95 hpler arasında kaldım. İkisininde torku 190 diyo ama hızlanmaları farklı.
    Ben corsa tavsiye ederim. Hatta enjoyların yenilerinde yarı deri koltuk bile varmış.

75ligin torku 170
    90ligin 190
    Pek fark yok arada ama cok uzun yol yapacaksaniz 90lik 6 vites olanlari tercih edin.

Corsa 90 hp yerine artık Euro 5 95 hp olarak satılıyor.
    95 hp opel corsa 6 vites değil 5 vitestir.

95 hp 6 vites almak isterseniz Aveo veya Punto triptonic vites almanız gerekiyor.
    Puntonun 95 hp modelinde düz vites seçemiyorsunuz malesef.
    Şayet Punto düz vites 95 hp olarak satılsaydı Aveo yerine Punto alırdım.

Corsa ve Punto arasında kalsam hiç düşünmeden Punto alırdım.
    Her iki araç da Fiat'ın ürettiği dizel motoru kullanıyor.
    http://en.wikipedia.org/wiki/JTD_engine

Punto tam anlamıyla dolu bir araç, Corsa çok boş olmasa da Puntonun yanında boş kalıyor.
    İç hacim olarak Punto daha geniş. Puntonun ilk bakımı 180 lira tutarken Corsa tahmini 350-400 tl tutacaktır.
    Puntonun kaskosu ve yedek parçaları her zaman Corsadan ucuz olacaktır.

Her şeyi bir kenara bırakın 2012 yılında hala ESP sunmayan bir araba almamanızı tavsiye ederim.
    Esp günümüzde güvenlik donanımlarının en önemlilerinden biridir.
    Almanyada ESP siz araba satılamıyorken, Opel hala ülkemizde rahatça satabiliyor.

İki arabayı da test edip içinize sineni almanızı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: timarsizsipahi

quote:

quote:

Bende araba alma arefesindeyim. Corsa olacak muhtemelen 1,3 cdti enjoy, ama 75 ve 95 hpler arasında kaldım. İkisininde torku 190 diyo ama hızlanmaları farklı.
    Ben corsa tavsiye ederim. Hatta enjoyların yenilerinde yarı deri koltuk bile varmış.

75ligin torku 170
    90ligin 190
    Pek fark yok arada ama cok uzun yol yapacaksaniz 90lik 6 vites olanlari tercih edin.

95 hp 6 vites almak isterseniz Aveo veya Punto triptonic vites almanız gerekiyor.

Punto tam anlamıyla dolu bir araç, Corsa çok boş olmasa da Puntonun yanında boş kalıyor.
    İç hacim olarak Punto daha geniş. Puntonun ilk bakımı 180 lira tutarken Corsa tahmini 350-400 tl tutacaktır.

Her şeyi bir kenara bırakın 2012 yılında hala ESP sunmayan bir araba almamanızı tavsiye ederim.
    Almanyada ESP siz araba satılamıyorken, Opel hala ülkemizde rahatça satabiliyor.

Corsalar gayette opsiyonel olarak enjoy'da ESPyi sunuyor.
    Color edition da zaten standart.
    Ayrıntılı bilgi için bkz.
    http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/11_Brochure_Library/corsa_subat_2012.pdf

• Ben Opel Corsa Essentia ya hillholder-esp ekletmek istedim daha Türkiye'ye o paketli araç gelmedi demişti aracı almadan önce. Şaşırdım bir an.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: timarsizsipahi

quote:

quote:

75ligin torku 170
    90ligin 190

Corsalar gayette opsiyonel olarak enjoy'da ESPyi sunuyor.
    Color edition da zaten standart.
    Ayrıntılı bilgi için bkz.
    http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/11_Brochure_Library/corsa_subat_2012.pdf

1.6 16V TURBO
    192/210 HP OPC versiyonu hariç hiçbir corsada ESP opsiyonel olarak dahil bulunmamaktadır.

Dilediğiniz Opel bayiini arayabilirsiniz.
    Ben de zamanında teknik özellikler ve donanımlardan bakıp almak istemiştim ama acı gerçekle karşılaştım.

• Yolladigim linke bakmanizi rica ediyorum.
    Benim aracim 2008 enjoy fakat Esp var o nasil peki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yolladigim linke bakmanizi rica ediyorum.
    Benim aracim 2008 enjoy fakat Esp var o nasil peki?

Yolladığınız linke bolca bakma fırsatım olmuştu zamanında.
    Listede opsiyonel görünüyor fakat Opel maalesef Corsa'ya ESP'yi opsiyonel bile olsa sunmuyor.

Doğru olabilme ihtimalini düşünerek Opel Bursa Neskar' arayıp ESP takılamadığını teyit ettirdim.
    Siz de herhangi bir Opel bayiini arayıp sorabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.