Şimdi Ara

Corsa 1.3 CDTI Enjoy- Punto EVO Dynamic 1.3 Multijet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
5.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    daha önce polo ile corsa arasında kalmıştımki bugün aurisi test ettikten sonra poloya o parayı verdikten sonra auris için tırmalarım daha iyi diye karar verdim. ancak auris fiyatlarıda şuanda benim bütçemi aştığı için konu başlığında gördüğünüz iki araç arasında karar vermek zorundayım..
    sıfır araç almanın en zor aşaması olan bugünlerde yorumlarınız benim için çok değerli..
    buna göre corsa ve evo dizellerde, malzeme kalitesi, YALITIM, ve donanım (evo üstün diye biliyorum) olarak kıyaslarmısınız??

şimdiden teşekkürler..

• Ben corsa d ecoflex enjoy kullanicisi olarak tavsiye ederim aracimi.
    Ben de arabami alirken puntolara cok baktim ama Opele icim daha cok isindi.
    Corsa daha tok ve oturaklidir.Donanimda ise punto daha ust seviyededir.
    Donanim derseniz punto,konfor kalite derseniz corsa.(bu arada corsa da oyle bos bir araba degil.)
    Edit: iki arabayi da kullandim kesinlikle corsanin yalitimi daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan99747 -- 1 Mayıs 2012; 20:07:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhan99747

Ben corsa d ecoflex enjoy kullanicisi olarak tavsiye ederim aracimi.
    Ben de arabami alirken puntolara cok baktim ama Opele icim daha cok isindi.
    Corsa daha tok ve oturaklidir.Donanimda ise punto daha ust seviyededir.
    Donanim derseniz punto,konfor kalite derseniz corsa.(bu arada corsa da oyle bos bir araba degil.)
    Edit: iki arabayi da kullandim kesinlikle corsanin yalitimi daha iyi

bende bugün corsa yı test etme fırsatı buldum..yalıtım beklediğimden daha iyiydi..ama enjoyda bile arka camların manuel olması, ön kol dayamanın olmaması bana sanki maliyet iyileştirme çalışmalarının eseri gibi geldi. kendimde otomotiv sektöründe çalıştığım için aracın en çok kalitesi dikkatimi çekiyor. ve maliyet iyileştirmelerde malesef kaliteden ödün veriyorlar. bu yüzden birazda yalıtım konusunda hassasım aslında..
    bilgilendirme için yeniden teşekkür ederim..

• bence ikiside aynı düzeyde araçlar.hatta bildiğim kadarıyla aynı platformu kullanıyorlar.dizel motorlarıda aynı.fiat servisleri daha yaygın,parça ve bakım ücretleri daha ucuzdur!
  • Bende araba alma arefesindeyim. Corsa olacak muhtemelen 1,3 cdti enjoy, ama 75 ve 95 hpler arasında kaldım. İkisininde torku 190 diyo ama hızlanmaları farklı.
    Ben corsa tavsiye ederim. Hatta enjoyların yenilerinde yarı deri koltuk bile varmış.
  • Öyle ki benim aracimda arka camlar manuel ama opsiyonel olarak Esp alinmiş,CC alinmiş.
    Arka camlari sorun etmiyorsaniz yarin birgun acil birsey olur satmak istersiniz ya da sklrsniz Corsa daha cabuk ve degerini daha az kaybederek satilabilir.
    Bunun disinda puntonun yedek parca ve servis ucretleri daha uygundur.
    Gerisi size kalmis tekrar hayirli olsun.
  • İkiside aynı araç.. ikisininde tipi güzel kaliteleri aynı platrofmları parçaları aynı motorları aynı.. İkisinide test et hangisi daha çok hoşuna giderse onu al
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: barbosa78

Bende araba alma arefesindeyim. Corsa olacak muhtemelen 1,3 cdti enjoy, ama 75 ve 95 hpler arasında kaldım. İkisininde torku 190 diyo ama hızlanmaları farklı.
    Ben corsa tavsiye ederim. Hatta enjoyların yenilerinde yarı deri koltuk bile varmış.

75ligin torku 170
    90ligin 190
    Pek fark yok arada ama cok uzun yol yapacaksaniz 90lik 6 vites olanlari tercih edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: husam74

İkiside aynı araç.. ikisininde tipi güzel kaliteleri aynı platrofmları parçaları aynı motorları aynı.. İkisinide test et hangisi daha çok hoşuna giderse onu al

aynı platform ne demek hocam açarmısın biraz?? eğer üretim hattından bahsediyorsan yanılıyorsun kokasyonlar farklı, ayrıca aynı motoru kullanmıyorlar bilgin olsun..

@gokhan99747 CC enjoyda zaten standart olarak sunuluyor, opsiyonel değil, sanırım bir hata var..

@barbosa78 deri koltuk çok hoşuma gitmiyor kumaş daha iyi:)) ayrıca 95 hp otomotiklerde değilmi??
  • Benim aracim 2008 model oldugu icin opsiyonel olarak alinmis.makyajli kasada standart olarak sunuluyor olabilir bi bilgim yoktu o konuda
  • Merhabalar.

Dizel olmasada, dynamic olmasada bende Punto sahibiyim, evo değil ama yeni kasa punto olarak geçen model. Araçtan çok memnunum, benzinli motor bile çok az yakıyor bu opel corsaya göre çok avantajlı tabi benzinli seçenek için. Öte yandan araç çok keyifli bir kere, özellikleri zaten dolu bir araba sizinki dahada dolu olacaktır. Eğlenceli, Corsa'ya göre daha zevk alacağınız bir araç, üstelik dış görünüşü bana göre biraz daha önde. Bende iki araç arasında kaldım Punto seçtim, kuzenim de ikisi arasında kaldı Corsa seçti. İkimizde çok memnunuz araçlardan. En iyis iki arabayıda test edip kararınızı vermeniz. Dediğim gibi Punto biraz daha dolu olduğundan daha keyif veriyor kullanırken bunun dışında araç olarak herşeyi aynı. Yedek parça ve servis olanakları daha uygun olan ise Punto. İkinci elde de öyle ahım şahım bir fark olmaz. İkiside bol sayıda satılan ve tutulan araçlar.

Syg.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elensar77

Merhabalar.

Dizel olmasada, dynamic olmasada bende Punto sahibiyim, evo değil ama yeni kasa punto olarak geçen model. Araçtan çok memnunum, benzinli motor bile çok az yakıyor bu opel corsaya göre çok avantajlı tabi benzinli seçenek için. Öte yandan araç çok keyifli bir kere, özellikleri zaten dolu bir araba sizinki dahada dolu olacaktır. Eğlenceli, Corsa'ya göre daha zevk alacağınız bir araç, üstelik dış görünüşü bana göre biraz daha önde. Bende iki araç arasında kaldım Punto seçtim, kuzenim de ikisi arasında kaldı Corsa seçti. İkimizde çok memnunuz araçlardan. En iyis iki arabayıda test edip kararınızı vermeniz. Dediğim gibi Punto biraz daha dolu olduğundan daha keyif veriyor kullanırken bunun dışında araç olarak herşeyi aynı. Yedek parça ve servis olanakları daha uygun olan ise Punto. İkinci elde de öyle ahım şahım bir fark olmaz. İkiside bol sayıda satılan ve tutulan araçlar.

Syg.

teşekkürler bilgilendirme için..
    punto içn yine bu forumda bir arkadaş 1-2 bin km sonra plastiklerden arkdan önden sesler gelmeye başladı demişti.
    hiç böyle bir şikayetiniz oldumu?

tekrar teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: baha'THE'r

quote:

İkiside aynı araç.. ikisininde tipi güzel kaliteleri aynı platrofmları parçaları aynı motorları aynı.. İkisinide test et hangisi daha çok hoşuna giderse onu al

aynı platform ne demek hocam açarmısın biraz?? eğer üretim hattından bahsediyorsan yanılıyorsun kokasyonlar farklı, ayrıca aynı motoru kullanmıyorlar bilgin olsun..

@gokhan99747 CC enjoyda zaten standart olarak sunuluyor, opsiyonel değil, sanırım bir hata var..

@barbosa78 deri koltuk çok hoşuma gitmiyor kumaş daha iyi:)) ayrıca 95 hp otomotiklerde değilmi??

Grande Punto sahibiyim. Aracımda kullanılan 1.3 multijet motorla 1.3 CDTI aynı motor her yönden.. Parçalarıda aynı
    Ön takım şaseler herşey Corsa D ile aynı. hatta balatalarım ve fren disklerim Corsa D ye ait takıldı.İkisinir kaputunu kaldırınca Bosch ABS sisteminin bile aynı olduğunu göreceksiniz. Motor yerleşiminden sigorta kutusuna kadar.. Biraz araştırın isterseniz Multijet ile CDTI motoru

• Euro 5 motorlarda sitesinde 75 ve 95 liklerin torku 190. Ayrıca dizellerde otomatik yok. Ayrıca Corsa dizeller 5 ileri vites.
  • 75 ve 95 hp liğin torkları aynı olabilir ancak performansları çok farklı. Özellikle 100km üzeri 75 hp işkence. Özellikle bu sebepten polo bluemotion yerine corsa ecoflex aldım. corsanın arka camlarının manuel olması gerçekten kötü, arkadaşlarım binince dalga geçiyor birde en ust modelini aldım sözde. Corsa ve punto aynı platformu kullanabilir ancak aynı araçlar kesinlikle değiller. Ona bakarsanız audi a1 de seat ibiza veya vw polo ile aynı platformu kullanıyor veya ford mondeo ile jaguar x-type aynı platformu paylaşıyor. Böyle birçok örnek var. Tabiki corsadaki fark bukadar dramatik olmasada bana göre puntodan çok daha tok ve güven veren bir araç. ikisinide test etmenizi ve piyasadaki 68 hp lik fiesta 75 hp lik polo ve punto corsalardan uzak durmanızı tavsiye ederim.
  • quote:

quote:

quote:

Grande Punto sahibiyim. Aracımda kullanılan 1.3 multijet motorla 1.3 CDTI aynı motor her yönden.. Parçalarıda aynı
    Ön takım şaseler herşey Corsa D ile aynı. hatta balatalarım ve fren disklerim Corsa D ye ait takıldı.İkisinir kaputunu kaldırınca Bosch ABS sisteminin bile aynı olduğunu göreceksiniz. Motor yerleşiminden sigorta kutusuna kadar.. Biraz araştırın isterseniz Multijet ile CDTI motoru

hangi yönden aynı hangi yönden, her yöndenmi
    işim itibari ile bu konuda benimle iddalaşmamanı tavsiye ederim..motor ustasının söyledikleri ile yada iki motoru önüne koyup benzetmeye çalışarak ısrar etme rica ederim..
    kaputu kaldırdığında görüğün herşey birbiri ile benzer..örneğin sen bosch un dizel enjektörünü tek bir motorda kullanılıyor sanıypsun galiba (!)

neyse sıkıntı yok..yorumlara devam..

• İkisini de aynı gün test et, karar vermekte zorlanmazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

75 ve 95 hp liğin torkları aynı olabilir ancak performansları çok farklı. Özellikle 100km üzeri 75 hp işkence. Özellikle bu sebepten polo bluemotion yerine corsa ecoflex aldım. corsanın arka camlarının manuel olması gerçekten kötü, arkadaşlarım binince dalga geçiyor birde en ust modelini aldım sözde. Corsa ve punto aynı platformu kullanabilir ancak aynı araçlar kesinlikle değiller. Ona bakarsanız audi a1 de seat ibiza veya vw polo ile aynı platformu kullanıyor veya ford mondeo ile jaguar x-type aynı platformu paylaşıyor. Böyle birçok örnek var. Tabiki corsadaki fark bukadar dramatik olmasada bana göre puntodan çok daha tok ve güven veren bir araç. ikisinide test etmenizi ve piyasadaki 68 hp lik fiesta 75 hp lik polo ve punto corsalardan uzak durmanızı tavsiye ederim.

teşekkür ederim güzel paylaşımınız için..
    bugün opel yetkili bayiisinde bu konudan hiç bahsetmediler..aslına bakarsanız 95 hp lik araçta piyasada çok görmedim..

• quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

İkisini de aynı gün test et, karar vermekte zorlanmazsın.

çok mantıklı:))
    bugün auris ile corsa yı test etmeseydim şimdiye corsa almıştım bile:)
    auris kafamı karıştırdı bende donanım biraz fazla olsun diye puntoyu kattım listeye..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

hangi yönden aynı hangi yönden, her yöndenmi
    işim itibari ile bu konuda benimle iddalaşmamanı tavsiye ederim..motor ustasının söyledikleri ile yada iki motoru önüne koyup benzetmeye çalışarak ısrar etme rica ederim..
    kaputu kaldırdığında görüğün herşey birbiri ile benzer..örneğin sen bosch un dizel enjektörünü tek bir motorda kullanılıyor sanıypsun galiba (!)

neyse sıkıntı yok..yorumlara devam..

kusura bakmayın ama madem bu kadar çok şey biliyorsunuz 2 aracın karşılaştırmasını yapamıyormusunuz? Bir tane konu açın isterseniz 1.3 CDTI ile 1.3 mutltijet aynı motormu diye...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.