Şimdi Ara

Corsa 1.3DTE 95HP start and stop (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
281
Cevap
1
Favori
46.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

geliyo yarım depoyla 400e kadar.yarıdan sonra lapır lapır iniyo.200 km yapınca bi bakmışın ışık yanmış :)

aracını güle güle kullan.bende aralık ortasımıydı ne aldım...4000i geçti..tam kaç hatırlamom şinçik.ama ortalama 600 gidiyo istanbul içinde.
  • herkese iyi günler ve de kazasız belasız günler.

ben bu aracı takibe aldım. araba almayı düşünüyorum. bakmadığım model kalmadı. corsa (tabi bu segmentte) en uygunu gibi geliyo. corsa 13 DTE 95 HP modelin yakıt tüketimleri Şehir İçi:4.5 Lt , Şehir Dışı:3.1 Lt ve Karma:3.6 Lt olarak yazıyor broşürde. bu doğru mu?

doğruysa gerçekten çok ekonomik bir araç. bu verilere yaklaşabilen bile bir araç yok diye biliyorum..

bu konu hakkındaki görüşleriniz benim için çok önemli, paylaşırsanız sevinirim.
  • verdiği veriler gerçekten güzel. ancak bu verilere yaklaşman yşadığın yere bağlı :)

istanbul içiinde en dikkatli kullanımımda 4.9 gördüm.. normal kullanımda 6 litre...kasmadan az dikkatli 5.5 :)

performans istersen yakıt yükseliyo :)

uzun yolda 3 litre ortalamasının tutruaulabileceğini düşünüyorum.kısa mesafelerde gördüm çünkü.
    ancak bunun için eğimsiz yani düz açık ve trafik açısından uygun bir yol gerekiyor :)

15 aralıktan beri kullanıyorum.çok memnunum. maks hız 177 yazıyor.çok rahat bu hızı görüyorsun.
    günde ortalama 150-200 km ist içi kullanımım var.gaette öneririm.
  • hocam çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için,

umarım en kısa sürede bende bu arabadan alacağım.

opel bayisinde bu aralar yeni kasasının geleceğini söylediler birde fiyatların artacağını. zaten bence fiyatlar yüksek daha ne kadar artacaksa :)
  • makyajlanmış kasa :) ewet yeni astraa benziyor önü..benim acelem vardı.o yüzden aralıkta aldım beklemedim..ama acelen yoksa makyajlı halini bekle derim.
    :)
    fiyata gelince ben aralıka 34,500 almıştım...tüm bayiler 35,300 fiyat veriyordu.

iyi pazarlık yapmanı öneririm :)
  • hocam son bir soru: :)

donanım olarak neyi tavsiye edersin?

cosmo en dolusu sanırım ama fiyat biraz yükseliyor.
  • %5 zammı gördük, alacak olanlara hayırlı olsun.
    Sormak istedigim birşey var, ben internetten takip ettiğim heryıl kadarıyla mart 15den sonra indirim haberleri gördüm, genelde de martta indirim oluyor aslında otomobilde, ki daha onceki aracımıda bu donemde almıştım,
    Acaba opel'in bu sene boyle bir degişiklik yapma ihtimali olurmu ki, uzun yıllardır opel kullanıcıları illaki bu sureci takip etmişlerdir sonuçta. bana fikir vermenizi rica ediyorum
  • Bizim arabalar 38.600TL olmuş yani 3000TL zam yemiş hayırlı olsun
  • böyle tam alacakken oluncada ne zor oluyormuş, saat 5de anlaşmayı yapmaya gittim zamn gelmiş
  • zam için şimdiden geçmiş olsun.

donanım olarak cosmo gerçekten pahalı.o sınıf bir araba için bence deymez..madem o kadar çaılabiliyorsun astraya bakmanı tavsiye ederim.
    donanım okadar olmayabilir ama astra çok güzel..aralıkta pek fark yoktu aralarında ama şu anki fiyatı bilmiyorum gerçi.
    ancak ben 95 hp yi 34,500 e alırken cosmoyu 39 mu 40 mı ne demişlerdi.
  • Ve şehir içinde 4.8 lt yi gördüm arkadaşlar, hem de hiç az yaksın diye kasmadan.. 4700 km ye geldiği için midir bilinmez ama mazota yapılan zam sonrası bu rakamı görmek inanın iyi geldi.

Aracı cidden herkese tavsiye ediyorum. Bundan daha az yakan araç yok. Gelsin kapışalım :)
  • Arkadaslar bu aracı almak uzereyim. Birkaç sorum olacak
    anahtarları sustali mı?
    Motor kaputu altında yalıtım var mı?
    İçeri motor sesini ne düzeyde alıyor?
    20 mm alcaltilmis olması problem oluyor mu?
    75 bg e göre bariz cekis farkı var mı?
    Vites geçişleri yumuşak mı?
    Vites oranları nasıl?
    Suspansiyonlari sert mı? ( yolu altımda hissetmek istemem)

Bu aracı 2. Araç olarak alacağım astra j sahibiyim çok memnunum. Dizel astra dan performansı nedeni ile vaz geçtim. Corsa ağırlığı nedeni ile daha atak olmalı. Deneme imkanım malesef yok. Teşekkürler.
  • Almanı tavsiye ediyorum, cevaplara gelince;

1) Yalıtım var.(Halıflex ayarında bir şey)
    2)İlk çalıştığında diğer tüm dizel araçlar gibi alıyor ama sonrasında hiç farketmiyosun dizel araç olduğunu. Zaten start stop u olduğu için trafikte durduğun an motor sesi diye bir şey yok :)
    3)Olmuyor. Altını hiç bir şekilde dokundurmadım (Maşallah diyelim)
    4)Kullanmadım ama fiesta 68 hp liği kullandım, yanında rezalet kalıyor.
    5)Birinci vites biraz sert geçiyor, sonrasında sıkıntı yok.
    6)İlk vitesler kısa, 5 vitesi de yakıt tasarrufu açısından uzun tutmuşlar.
    7)Süspansiyonlar genel anlamda yumuşak ama yol tutuşu gayet başarılı diyebilirim. Sadece yol çok bozukken viraha hızlı girdiğin zaman arabayı yumuşak süspansiyonlar zıplattığı için tehlikeli olabiliyor.Ama otobanda çok rahat virajlar girebilirsin. Daha çok şehir içi arabası bunu da kabul etmek gerek.
  • Teşekkür ederim cevabınız için. Muhtemelen bu hafta siparişini verecegim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem56

herkese iyi günler ve de kazasız belasız günler.

ben bu aracı takibe aldım. araba almayı düşünüyorum. bakmadığım model kalmadı. corsa (tabi bu segmentte) en uygunu gibi geliyo. corsa 13 DTE 95 HP modelin yakıt tüketimleri Şehir İçi:4.5 Lt , Şehir Dışı:3.1 Lt ve Karma:3.6 Lt olarak yazıyor broşürde. bu doğru mu?doğruysa gerçekten çok ekonomik bir araç. bu verilere yaklaşabilen bile bir araç yok diye biliyorum..

bu konu hakkındaki görüşleriniz benim için çok önemli, paylaşırsanız sevinirim.

Güncel... bu veriler gerçekten doğru mu? şehir içinde 4,5 olmasa bile 5,0 lt yi görebilir miyiz? bizim fb'daki kiralık 2008 model clio symbol dizelin ortalama tüketimi 4,3 lt yol bilgisayarında.. resmen yakıtı kokluyor be meret sümbül..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-75E81FD3D -- 28 Şubat 2011; 14:56:01 >

• Sümbül ekonomiyi biliyor gerçekten ama Corsa başka. Tüketimler baya iyi , memnun musunuz arkadaşlar Start&stop özelliğinden.
  • ben istanbul şehir içinde en iyi olarak 4.9 gördüm.ancak gün boy utrafikteyim.ve sabah akşam iş saati trafiğini fazlası ile çekiyorum maalesef.
    yani 15 dakikada gittiğim yol iş saati 45dk ile 1 saat civraı sürüyor.
    kasmadan normal kullanım istanbul ortalaması 5.5 kilometre.
    clionun yakıtından bilgim yok ama fabrika vedirlerine göre bu araçtan fazla yakıyor...

performans olarak istediğiniz performansı sunar bu araç.ancak performanslı kullanacağım diyorsanız kasa ağır olduğu için yakıtı daha fazla yakıyor.
    arkadaşta eski kasa fiesta var.68lik..onu kullandığın gibi bunu kullan.bu araçta en az 1 lt fazla tüketim olur performansta.
    ana sakin kullanımda en az 1 lt avantaj sunuyor :)
    benim araç 2011.aralıkta aldım ilk partiden.enjoy11.yıldı
    benimkinin değerleri 3.6 idi uzun yolda. şimdikerin 3.1e düşürmüşler.

20 cm olayına gelince otopark gibi yerlere girerken ön tarafı altını vurma olasılığın yüksek.3-4 defa vrudum.ancak koruma vardı bişey olmadı.
    şu andada alıştım.alalı 2 ay oldu.araç 1 buçuk aydırda trafikte.8000ibuldu.
    sileceklerinde fabrika hatası var bana göre.eminim servisler hariç herkese görede öyledir :)
    ancak kesinlikle alınacak bir araç ::)

halefi fiesta 1.6 tdci titanium .
    fiesta daha sport ancak corsa daha oturaklı ve sağlam duruyor bana göre.
    ayrıca 1.3 vergi oranıda daha düşük :)

• 2011 model DTE corsadan alan oldu mu?
  • Arkadaşlar gene olarak her arabada olduğu gibi bastığınız zaman yakıyor araç. Sembol ü düzgün kullanıp corsada basarsanız tabii ki sembol daha az yakar. Şu an fabrika verilerine baktığımız zaman bu araçtan daha az yakan bir otomobil yok. (Elektrikliler vardır belki,onlar da farklı klasman sonuçta)

Kendim de 4.8 i yakaladım ama son ölçtüğümde de 5.5 çıktı çünkü gazladım baya bi..

Crabby; aracın değerleri 95hp için hep 3.1 di. 3.6 olan karma idi. Zaten şu an sitede hala bizim araçların broşürleri var dikkat edersen 111. yıl ve cosmo diyor sütun başında.

Benim sileceklerimi çaldılar hem de izmirin en nezih bölgelerinden sayılan mavişehirde. :) Gittim yenisini aldım 102 TL bayıldım.
  • Arkadaşlar ben bu araççtan 1-2 gün içinde almayı planlıyorum. Ancak listesi çok yüksek. Türkiyenin herhangi bir yerinde, tercihen Ankara ve civar illerde sağlam indirim yapan bir bayii var mı????
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.