< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
'Corsa' Arızalar (5. sayfa)
-
-
Hocam keşke rektefiye yaptırmasaydınız, mazot pompası da pahalı bir parça.quote:
Orijinalden alıntı: Kerub
Motoru rektefe ettik yine aynı :) Mazot pompasını değiştirdik geçici, yine aynı. Sensörleri değiştirdik geçici, yine aynı. EGR yi geçici iptal ettik, yine aynı. Motor ustası arkadaş kesin enjektör gibi artık dedi. Adana'ya geldim, iyi bir enjektörcü tavsiye ettiler. Şu an kontrol ediliyor. Bakalım görelim neler bekliyor daha bizi.
Sizin probleminiz ya enjektör geri dönüş hortumu mu öyle bir parçada(geç çalışmaya sebep oluyor) yada kızdırma bujisi grubunda.
Özelden bir Facebook grubu gönderiyorum orada da paylaşım yaparsanız yardım alabilirsiniz. -
Merhaba Aziz bey. İlginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Sorun enjektördenmiş. Onarıldı, düzeldi, herşey on numara oldu derken... Ancak gelirken yolda motordan şıkşık sesler gelmeye ve 3000 deviri geçmemeye başladı. Güçten kesildi yani. Arıza lambası yandı. Çekici çağırdım, Niğde ye götürdüm aracı. Adana daki usta sağolsun sıfır enjektörler aldı ve gönderdi, garanti vermişti çünkü, olmazsa sıfırını alırım sana demişti. Ücretini kendi karşıladı. Ancak ben araçtan iyice soğudum. Focus 1.6 TDCI Collection ile üstüne biraz verip takas ettim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerub -- 19 Aralık 2018; 2:57:56 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hayırlı olsun aynı zamanda geçmiş olsun. O kadar arızadan sonra değişim yapmanız iyi olmuş insanın hevesi kaçıyor araçtan.
3000 devir geçmeme problemi de bir ihtimal partikül filtresinden kaynaklı olabilir, tamamen dolduğunda sınırlıyor motor devrini araç beyni.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok teşekkür ederim. Tekrar sağolun.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Merhabalar,
Aracim Opel Corsa 2013 1.4 Benzinli Otomatik 90 bim km.
Problem Mars aliyor ama calismiyor. Aklima gelen problemin nedeni sunlar;
1. Aku problemi
2. Benzin Pompasi(galiba bunlarda samandira ile birlikte koca bir pompa var)
3. Buji baslari gevseme vs.
https://youtu.be/GZqzp_q70bw
Silecek calisiyor, korna calisiyor, muzik caliyor, gosterge isiklari canli.
Fakat aku isareti yaniyor, video'da gorundugu uzere.
Problemi cozdugumde nedenini buraya yazacagim.
Sizin tahmininiz nedir ?
Iyi aksamlar -
-
2012 dizel corsa 84 bin kilometrede. Emisyon arıza lambası yandı. Hata kodu bulamadım ben. Sadece anahtarlı lamba yanınca mı veriyor hata kodu yoksa bu lambada da verir mi? -
Hata kodu göremiyorsunuz ekranda. Çekişte düşme varsa tekleme vs. egr tıkanmıştır. Sökülüp temizlenecek.quote:
Orijinalden alıntı: white without pressure
2012 dizel corsa 84 bin kilometrede. Emisyon arıza lambası yandı. Hata kodu bulamadım ben. Sadece anahtarlı lamba yanınca mı veriyor hata kodu yoksa bu lambada da verir mi? -
Aracın çalışmasında gidişinde vs hiçbir sorun yok hocam.
Bugün gün içinde aralıklı kullandım arabayı. Lamba aynı şekilde yanıyordu. En son akşam 9 gibi çalıştırdığımda yanmadı.
Dün yaşadığım yerde çok ciddi fırtına çıktı. Muhtemelen sensörlerden biri nem aldı yanlış veri okudu. Üzerinden zaman geçince de kurudu kendine geldi. Ben ona bağladım. İnşallah bir daha yanmaz. Herkese iyi sürüşler. -
Arkadaşlar Merhaba,
Opel Corsa 1.2 Benzinli easytronic (Yarı otomatik) aracım mevcut , aracımda çözemediğim dur kalk larda,kırmızı ışıklarda yada aşırı uzun trafiklerde ayağımı frenden çekip kendi yol vermesini beklediğim anda aracım vuruntu yapıyor istop edecek gibi oluyor bu konu ile alakalı bilgisi olan var mıdır neden kaynaklı olduğuna dair ?
Tüm bakımları yaptırdım şanzıman, baskı balata, bobinler, aktivatör hepsi kontrol edildi değişmesi gerekenler değişti ama yine de sorunum ara ara yoğun trafiklerde tekrarlıyor konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.
-
Hocam boğaz kelebeği temizliği yaptır ya da kendin yap çok basit. sonucu yazarsan iyi olur bekliyorum.
merhabalar
corsa d aracımın solda görülen sıcak-soğuk ayar tuşu tam sağa ve tam sola dönmüyor,
tam sola çevirince resimde bulunan pozisyona atıyor. anadolunun ufak bir ilçesindeyim buradaki elektrikçi usta ''ön göğsü komple söküp klima kazanına bakmam lazım araban üç-beş gün bende yatacak''
diyince acayip kıllandım. internetten araştırdığım kadarıyla kontrol tuşunun arkasındaki telle alakalı bir sıkıntı, başına gelen yardım edebilecek, yol yordam gösterebilecek varsa minnettar olurum.
-
O kontrol kısmı sökülebiliyor kolayca hocam düğme bozulmuş olabilir bence başka yerler araştırmakta fayda var.
-
Merhabalar, aracın aküsü bitti, aktarma kablosuyla çalıştırdıktan sonra resimdeki sarı sembol yanmaya başladı. Aracı yaklaşık yarım saat kullandım ve hiç sönmedi. Daha önce bu durumu yaşayan ya da bilgisi olan var mıdır? aracım opel corsa e 2019 1.4 otomatik.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X