Şimdi Ara

'Corsa' Bakım ve servis (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
9
Favori
150.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bence araba da yağ kaçırma veya yakma yoksa 5/40 hiç geçmeyin.

Euru 5 motor mu aracınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX1 -- 8 Mayıs 2017; 14:9:23 >
  • Arkadaşlar merhaba

2016 benzinli 1.2 aracımın yıllık bakımı için servisten 590 TL fiyat aldım son zamanda yaptıran var mı fiyat iyi mısır?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar opel corsa 2011 111.seri 1.3 dizel 75 model aracıma abim ustaya götürmüş sabit volantta çevirmiş ve baskı balata değişimi yaptırmış. böyle bir uygulama yapan varmı ben bu işlemden sonra arabanın çekişi bir miktar düştü gibi geldi ama ustaya göre düşmedi diyip duruyor
  • s.a arkadaşlar 2011 opel corsa 1.3 dizel aracımda anlık yakıt göstergesi hep aynı değişme olmuyor acaba kapalı mı bu özellik
  • https://forum.donanimhaber.com/2013-opel-corsa-d-1-3-cdti-100-000-km-bakimi--126774210#126774210

arkadaşlar bir yardımcı olabilir misiniz bakım hakkında bir kaç şey sordum da.
  • cevap yazdım hocam konunuza @Rena34 umarım yardımcı olabilmişimdir yine bir şey olursa konuşuruz :)

@pwrock sanayide bana da böyle bir şey söylediler o şekilde oluyor ucuz yollu filan dediler ama istemedim. Ah o ustalar... Fren balatası değiştirdim ses yapıyor , parçacı ustaya atıyor disklerinde sorun vardır diyor , usta parçaya atıyor suçu balatada sorun disklerde sıkıntı yok. Hangisini takarsan tak ötecek diyor orjinal parça kullanımı önemli o yüzden.

anlık var gaza yani gidişe göre artar azalır 1.viteste 16-20 lt gösterebilir mesela. birde 100 km ortalama yakıt var 5.3 lt 5.6 lt gezer. Arada sıfırlayın
  • km çokmuş hocam ama bu zamana kadar motorda 5 30 kullanmışsınız herhangi bir sorun yok ise devam edin isterseniz ama memnun değilim sesi çok vs diyorsanız 5w-40 yada 0w-40 yağa geçebilirsiniz. Ben ankaradayım 2011 aracım için 5w-40 edge castrol kullanıyorum. Daha önce 5w-30 gm koyuyordu servis ama 2. bakımdan sonra castrol e geçtim. Şimdi kışın daha iyi olması için mobil 0w-40 esp deneyeceğim.

yağcıya sorduğumda memnun isen önermem 0w-40 a geçmeni demişti yani yağ değişimini çok önermiyorlar genelde aynı yağ kullanılmalı diyorlar. Yetkili servisler ise hangisi ucuz ise onu alıyo gm koyan var mobil koyan var vs.

seçim sizin, castroldense mobil sıcağa daha dayanıklı. Genelde mobil 1 0w-40 öneriyorlar bu motorlar için. Yağ özelliği tam sentetik ve dexos 2 olmalı.
  • pwrock P kullanıcısına yanıt
    anlık değil de ortalamayı gösteriyor olabilir.
  • Serviste 5 yaş üstü araçlara yapılan indirim kampanyasından faydalanan oldu mu?
  • 1.3 Dizel için 5W40 yağı hemen hemen tüm iklimlerde 200 bin km kadar kullandım,üst seviye markaların ürünlerini alırsanız da oldukça kaliteli bir yağ.Yağın kalitesi önemli arkadaşlar,arabanızın uzun ömürlü olmasını istiyorsanız yağa çok önem verin,kullanım şartlarına göre de yağ değiştirme sürelerini geriye çekebilirsiniz.Örneğin bu bakım aralığında aşırı dur kalk sıcak hava da kullandık diyelim 15 bin olan bakımı 12 bin sevilerine çekin derim.

5W40 sıcak havada daha çok dayanım sağlar ama 150 bin kmye gelmiş araba içinde değmez bence değiştirmeye.Aralarında aşırı fark olmaz TÜrkiye sıcaklarında. 5W30 yağın Castrol,Mobil vs üst seviye kalitelisini kullanmaya ben olsam devam ederdim.Zırt pırt yağ değiştirmek tavsiye edilmez hatta marka bile.Ama illa değiştirmek zorunda kalan olursa da ilk yağ değişimini yapıp sonra kısa bir km sonra tekrar yağ değişimi yapması lazım,örneğin 1000km veya 5 bin km gibi ki aracın motoru bu yağa alışsın.Rodaj gibi düşünebilirsiniz.

Hareketli Volant orjinalinde varsa kullanmaya devam, zihni sinir projelerine gerek yok bence.Bunu zamanında bana da teklif etmişlerdi sonra teklif eden bile vazgeçmiş verim alamadığı için.Çekiş bu arada volant ile hissedilir seviyede düşmez,başka bir sorun vardır dek gelmiştir. Volant kalkış ve rölantide sıkıntısını daha çok belli eder,biraz da ara vites değişimlerinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

1.3 Dizel için 5W40 yağı hemen hemen tüm iklimlerde 200 bin km kadar kullandım,üst seviye markaların ürünlerini alırsanız da oldukça kaliteli bir yağ.Yağın kalitesi önemli arkadaşlar,arabanızın uzun ömürlü olmasını istiyorsanız yağa çok önem verin,kullanım şartlarına göre de yağ değiştirme sürelerini geriye çekebilirsiniz.Örneğin bu bakım aralığında aşırı dur kalk sıcak hava da kullandık diyelim 15 bin olan bakımı 12 bin sevilerine çekin derim.

5W40 sıcak havada daha çok dayanım sağlar ama 150 bin kmye gelmiş araba içinde değmez bence değiştirmeye.Aralarında aşırı fark olmaz TÜrkiye sıcaklarında. 5W30 yağın Castrol,Mobil vs üst seviye kalitelisini kullanmaya ben olsam devam ederdim.Zırt pırt yağ değiştirmek tavsiye edilmez hatta marka bile.Ama illa değiştirmek zorunda kalan olursa da ilk yağ değişimini yapıp sonra kısa bir km sonra tekrar yağ değişimi yapması lazım,örneğin 1000km veya 5 bin km gibi ki aracın motoru bu yağa alışsın.Rodaj gibi düşünebilirsiniz.

Hareketli Volant orjinalinde varsa kullanmaya devam, zihni sinir projelerine gerek yok bence.Bunu zamanında bana da teklif etmişlerdi sonra teklif eden bile vazgeçmiş verim alamadığı için.Çekiş bu arada volant ile hissedilir seviyede düşmez,başka bir sorun vardır dek gelmiştir. Volant kalkış ve rölantide sıkıntısını daha çok belli eder,biraz da ara vites değişimlerinde.

ben 5w-40 edge dexos 2 castrol kullanıyorum araç 6 yaşına geldi. İlk garanti varken Gm konuldu sonrasında hep castrol. Yalnız mobil 1 0w-40 esp geçme gibi bir düşüncem var sabah kışın daha rahat çalışmasını sağlayacak gibime geliyor. Dediğiniz gibi yağa alışması için değişime gerek var mı ?

debriyaj sonda kavrıyor. Bazen araba kalkmayacak gibi oluyor sonra kalkıyor. Klima açıkken çok oluyor bu.

• Yukarıda yazdığım gibi evet gerek var. Debriyaj ile alakalı bir sıkıntı olduğu açık,ayar sorunu var gibi duruyor,ustayı değiştirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 22 Eylül 2017; 15:2:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Yukarıda yazdığım gibi evet gerek var. Debriyaj ile alakalı bir sıkıntı olduğu açık,ayar sorunu var gibi duruyor,ustayı değiştirin.

Benim ilk debriyaj bu yani aldigimdan beri hic degismedi sifir aldim araci 53bin 800 km de . Yalniz yokusta zorladim ondan dolayi sonda kavriyor. Artik zorlamiyorum ama is isten gecti.

Debriyaj giderken volanida goturuyor diyorlar. Cok yere sordum yara almis ama daha gider dediler debriyaj icin. Klima acikken ilk kalkis zor oluyor. Bazen cabuk kavriyor bazende kalkarken sanki zorlaniyor gibi hissediyorum. Pedal zaten sertlesti artk .ancak devir de sapitma yok kacirma yok .

Yetkili servis afedersiniz essek kadar para istiyor. Disarida ise luk mevcut. Gm olanlar ise orjinal mi bilmiyorum ama yetkili servis fiyatina yakin. Luk cikar genelde ve gm damgasi basiliyor sadece orjinaller icin diyorlar ama bilmiyorum. Arac z13dtj motor euro4 5 iler 75 hp 1.3 dizel 2011 makyajli

Bide bizim araclarda sabit mi hareketli mi volan vardi onu hatirlamiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mobil 1 0w-40 ESP olan yağ dan koyacağım. Aynı yağı kullananlardan tekrar yorum alabilir miyim önerir misiniz bu yağı ?

dexos 2 ve tam sentetik, dpf yok ama newlife olanından koydurmak istemiyorum. Araç eruo4 motor.

Birde esp olanların hep 2015 üretimi var. 2017 üretime rastlamadım.

EDit: castrol edge dexos 2 0w-30 yağ da var. 2017 üretimi bu nasıl olur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 3 Ekim 2017; 18:50:45 >
  • Opel Corsa D 1.4 Twinport benzinli, otomatik için ağır bakım km'si ve fiyat bilgisi olan varsa yazabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettunc -- 22 Ekim 2017; 0:36:39 >
  • kasım 15 ten sonra müsait bir zamanda bakım yaptıracağım. Halen mobil 1 esp 0w-40 yağ arıyorum, hep 2015 var piyasada ondan alıp koyacağım büyük ihtimal. Hatırladığım kadarıyal 90 bin bakıma denk gelmesi lazım 6.bakımı. Gerçi km olarak tutmuyor ama senelik bakım geldi km 55 bin de.

Bu bakımda ; yağ, yağ filt, hava filt, polen filt(karbonlu), mazot filtresi, Fren hidroliği değişecek. Antfriz yeni değişti kontrol olacak. Bunlardan başka ekstra değiştirmem gereken bir şey var mı ?

v-kayış geçen sene değişti. Triger zinciri için daha var sanırım zaten herahngi bir ses de yapmıyor şuan.

Yalnız arka kısımdan halen ses geliyor. Ani kalkar gbi yapıp debriyaja basıp boşta bi süre gidince ileri veya geri farketmeksizin lık lık ses geliyor. Acaba depodaki yakıt mı ses yapıyor yada bagaj kapağının oralarda oynayan bir şey mi var bilemedim.
  • bakım kampanyası var kasım ayı sonuna kadar. Mazot filresiz 349 , mazot filtreli yani tüm filtreler ile birlikte 499 TL .

Yalnız şöyle bir durum var. Mobil 1 esp 0w-40 yağ aldım. bu yağı kullanmak istiyorum. Yetkili servis ile konuştum yağ olmadan 682 TL gibi bir fiyat çıkarttı ancak 499 olan kampanyadan yararlanıp mobil i koydurup gm yağıda size kutulu olarak teslim ederiz dediler.

gm yağı genelde varilden kullanıyorlar ama eğer kutulu bir şekilde verirlerse elimde fazladan yağ olmuş olacak. Satmaya kalksam satılır mı alan olur mu bilmiyorum başka araca koymaya çalışsam da uymaz . Özel servise gitsem yine orjinal parça bulması sorun. Ne yapsam bilemedim
  • mobil yağ aldım hepsiburada dan gelen yağ 2015 şubat üretimi , yalnız lt ler tutmuyor aralıkları eşit değil nedense ?

edit: mobil e mail attım fotoğrafları ve fransadaki fabrikayla iletişim kurmuşlar orjinal olduğunu belirttiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 3 Şubat 2018; 17:17:16 >
  • yarın 500 tl lik bakımı yaptıracağım. Ek olarak fren hidroliği değişecek. Bütün filtreler ve yağ değişecek. Yağ mobil aldığım için bana kutulu yağ verecekler.

shell 5w-30 kullanıyorlarmış kutulu ondan varmış. Açık varilde gm 5w30 varmış onuda bi kutu bulur veririz dediler ama shell daha aklıma yatıyor gibi onuda dışarıda satarım yada aveo 1.4 lpg 2008 otomatik sedan araca uyarsa ona koyabiliriz.
  • Bugün yetkili seriviste bakım yaptırdım. 500tl lik kampanya paket içinde; shell helix ultra 5w-30 ag dexos 2 4x 1LT olarak verdiler mart 2014 üretimi. Yağ filtresi hava carbon polen ve mazot filtresi vardı. Tabi ben aldığım Mobil 1 0w-40 esp yağı koydum. Shell yağları kutu ile aldım.

Ekstra olarak fren hidroliği değişti, 1 bijon 13 tl imiş aldım artık gitmişken, yağ değişim öncesi motor blok yıkama tunap atıldı 35 tl.

Toplamda 598 TL ödedim çıktım.

2011 aracım için indirimli olarak disk 532 tl, balata 378 tl, arka silecek 44 tl, ecotech kapağı 418 tl , akü 599 tl olarak fiyat aldım. Balatalar bittikten sonra disk fren olarak değişmesi lazım. Arka silecek eskimedi ama yenisi pahalı. Ecotech yazan kapağım çatlak ancak oda pahalı. Plastik eritip yapıştırmak lazım çatlak yeri. 65 amper akü de akünün değişmesi gerek dediler makinaya bağlayıp. Onunda fiyatı çok geldi.

yarın için bir lastik işim var birde akü bakacağım.

• 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.