Şimdi Ara

CORSA C MERKEZİ KİLİT SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
7.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende bir şey sorcam.benim 2002 corsa c var.merkezi kilit problemim var.kilitçi baktı çözemedi.araştırcam dedi.
    sizede danışayım belki bilen vardır.
    kapıları anahtardan kilitleyip açıyom sorun yok.ama diyelim yola çıktım ve içerden dört kapıyı şöför camındaki butondan kitledim.sonra şöför kapısındaki butondan veya kumandadan açamıyorum kapıları.sadece tık diye ses geliyor sadece şöför kapısını açabiliyorum.
    mesela durdum bagajdan birşey almam lazım diyelim.arabayı stop edip anahtardan dört kapıyı açıp.tekrar arabayı çaılıştırmam gerekiyor.
    anlayan varsa bilen varsa

• quote:

Orijinalden alıntı: fsoft

arkadaşlar bende bir şey sorcam.benim 2002 corsa c var.merkezi kilit problemim var.kilitçi baktı çözemedi.araştırcam dedi.
    sizede danışayım belki bilen vardır.
    kapıları anahtardan kilitleyip açıyom sorun yok.ama diyelim yola çıktım ve içerden dört kapıyı şöför camındaki butondan kitledim.sonra şöför kapısındaki butondan veya kumandadan açamıyorum kapıları.sadece tık diye ses geliyor sadece şöför kapısını açabiliyorum.
    mesela durdum bagajdan birşey almam lazım diyelim.arabayı stop edip anahtardan dört kapıyı açıp.tekrar arabayı çaılıştırmam gerekiyor.
    anlayan varsa bilen varsa

Aynı sorun bende de var. 2002 corsa c. Bir yere sordum normal dedi ama hiç te normal değil. Aracı kilitleyip yola çıkınca bagajı açmak için stop etmek gerekiyor. Bozukluk mu var normal mi acaba...

• Bozuk değil sistemi öyle.
    Maalesef içeriye kilit açma düğmesi yapmamışlar denyolar.
    Bu yüzden araç kilitliyse kontaktan anahtarı çıkarıp iki kere açma düğmesine basmak lazım.

Bunun yüzünden yedek anahtarı sürekli yanımda taşımayı dahi düşündüm ama riskli olduğu için vazgeçtim. :)
  • 7 sene bu modeli kullandım.
    Corsa C'de çift kademeli merkezi kilit vardır. Bu sebeple içeriden açmaya çalıştığınızda sadece sürücü kapısı açılır. İkinci kademe içinse içeride herhangi bir buton vs bulunmaz.

Bu sebeple aracı durdurup, anahtar üzerinden açmaya basmak gerekir.

Araç için NORMAL bir durumdur, ancak kullanıcı açısından ANORMAL bir kullanımdır bu.

Opel mühendislerini şahane bir uygulamasıdır bu!
  • Hayırlı günler... Basbaya konuyu hortlatmış olucam sanırım  

Acaba bu bahsedilen çalışma prensibini araç programlamasından (cihaz ile Tech2 v.b.) değiştirme imkanımız olabilir mi? Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

• Bu videoda tek basmada tüm kapılar açılıyor. Normalde ilk basmada şöför kapısı, ikinci basmada diğer kapıların tamamı açılıyordu. Sanırım bu özellik araç beyninde (yazılımda) seçmeli şekilde geliyor. Eğer öyle ise kontak açıkken / araç çalışıyorken de kapıları açma seçeneği vardır diye düşünüyorum.

youtube
    Opel'in Combo modeline anahtar kopyalandi ve sustali anahtar tanitimi yapildi. Murat Çelik 0532 637 79 15
    https://www.youtube.com/watch?v=NhD_bn1Ce18

@2lu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TektusKOR -- 3 Mart 2023; 23:34:29 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.