Şimdi Ara

Golf DSG Arızası- 43.000 TL ŞANZIMAN ÜCRETİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
6
Favori
28.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2011 Model Golf 6 aracım var. 55 binde iken DSG arızası yüzünden aracın şanzımanı değiştirlmiş. Benden önceki sahibi ücret alınmadı dedi yada 500-600 alınmıştı dedi. Tam hatırlamıyorum.

Bu işlemler yapıldıktan sonra ilk sahibinden aracı ben 56 binde aldım ve araç 98 binde. Geçen gün uzun yolda araç 4 den 3e düşerken yada 2.den 3.e geçerken sarsıntılı şekilde küt diye vuruntulu geçmeye başladı. Araç soğuyunca tekrar yapmadı. 25 km sürdüm motor ısınınca tekrar aynı arızayı tekrar yapmaya başladı.

Servisi aradım getirin bakalım dediler. Araç full yetkili servis bakımlı. Sizce aracın arızası neden kaynaklı. 40 bin de kavrama bitebilir mi ? Sizden ricam lütfen konuyu dağıtacak yorumlar yapmayınız.

EKLEME 1 19.06.2019
    DSG şanzıman çatalı kırılmış ve 2.kez olmasını araştırıyorlarmış. Üretici pek yanaşmıyor falan ücretsiz değişime dediler. Belki tamir yoluna gidebiliriz dediler. 1-2 güne netlik kazanacakmış. DSG alıpta 2 kez başına gelen varmı arıza neyden kaynaklanabilir. Üstelik daha önce takılan şanzıman 2 yıl olmadan servise gittikçe araç şanzımanından ses geldiğini belirtmiştim..

EKLEME2- 20.06.2019

Aracın şanzımanı değiştirilmesi gerekiyormuş ve toplam masraf 43.000 TL imiş. Destekle falan indirimli hali 25.000 TL olur dediler.
    Araç 2011 model yani 8 yaşında olması sebebiyle iyi niyet geçerli değilmiş. Servis biz elimizden gelen her türlü şeyi yaptık kararı Doğuş veriyor dedi.

Doğuşla görüştüm, formalite konuşmalar. Çözüm yok, araç 8 yaşındaymış, iyi niyet bu araçta geçerli değil falan filan. Kriteri ne bu iyi niyetin dedim ona da cevap olarak çeşitli değerlendirmeler falan filan. Elimle yada sürüş tarzımla kırabilirmiyim ben bu şanzıman çatalını diyorum ses yok. Bu zamana kadar servise girmesinin bir getirisi olmadı bana. dışarda 300 yapılacak bakımları 900-1000 tl ye yaptırmanında extra bir kazığı oldu.

EKLEME3 21.06.2019
    VW Merkezinden hanımefendi aradı. Nasıl daha fazla destek olabiliriz araştırıyoruz dediler. Aklımda 3-5 bin gibi rakamlar olduğunu söyledim. Onlarda o rakamların geçerli olmadığını söylediler. 43.000TL gibi fahiş bir fiyat üzerinden destek olsanız ne çıkar o zaman dedim. Üzgünüz yapacak birşey yok diyorlar.kronik arızası var bu ürünün bunu sizde biliyorsunuz üretici olarak arkasında duramıyorsa ben mi karşılayayım dedim. Karşınızdaki bayan birde sizi bastırmaya çalışır gibi konuşuyor. Konuşmama izin vermiyorsun ki sen sadece kendini savunuyorsun dinlemiyorsun dedim, destek olunmayacaksa beni niye aradınız 25 bin üzerinden %10 indirim yapacaksan hiç ugraşmayın gerek yok dedim. Onlarda tamam o zaman dedi. Böyle esnaf ağzıyla konuştuk kapattık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mussti19 -- 21 Haziran 2019; 13:50:2 >

• Abi allah bu seat skoda vw dsg fanboylarina çok ciddi anlamda akıl fikir versin ya,

Daha 90 küsur binde araç iki kere şanzıman patlatmış, 43.000 TL ( 43 MILYAR ) masraf çıkarmışlar adam hala savunuyor ya. Klinik vakalar gerçekten. Biri gelir bunu savunur diğeri gider 1.0 tsi motora tapar , vallahi müstehak.

Konu sahibi arkadaşa çok geçmiş olsun, dışarda yaptırıp aracı satmak en mantıklısı. Fanboy çok anında satarsınız.
    İyi niyet, servis bakımı diye el altından reklam yapıp servise çekip insanları sonra da yapacak birşey yok deniliyor. 50.000 km şanzıman dağıtan başka bir firma da yoktur sanırım birde böyle bakın olaya. Son 2 sene de 2 kere şanzıman gitmiş. Aynısı 2 arkadaşımında başına geldi. Demekki var bir sorun.
    Opel fanlarının da 1.4t 150hp tasarım hatası motorunu protesto etmesı gerek. Arkadasımın 2016 model astrasının masrafını dahı karsılamadılar. Yazık 20-30bın de motor cortlar mı yahu

https://www.sikayetvar.com/opel/piston

Bak cıvıccıler gocugu protesto ettı honda kopuk sıktı oraya, mıs gıbı cozum. Kımsenın aklına gelmez yanı :)
    Adam tecavuzden zevk aliyor en azindan dsgli almam diye acik kapi birakmis. Son 5 yilda 200 bin kilometere yaptim, 320d ve subaru legacy ile, ikiside otomatik vites. Periyoduk bakim disinda ekstra masrafi olmadi kisinin. Porsche 911 alsan boyle tecavuz vari masraf cikarmazdi hocam sanirim yeni Passat gozune kestirdin Manuel alcaksin. Bir vosvos sahibi tecavuz kacinilmazsa zevk alir afferin. 25 bini ode bence pasa pasa bi de Manuel al
  • Hocam kavrama bitmiş gibi 2-3 bin arasına dışarıda özel serviste yaptırmanızı tavsiye ederim yetkili servis 7-9 arası fiyat veriyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kavrama bitmiş. Servis bakımlıysa iyi niyet vs 700 800 civarında değişim olabilir; ama eğer yapmazlarsa 8 9 binlik fiyat çıkar.
  • Konnegeer27 kullanıcısına yanıt
    iyi niyet olayıyla bir değişiklik olmuştu kontrol etmekte fayda var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi niyet zaten 7 sene 2011 model araba için iyi niyet kullanılmaz zaten gerekte yok dışarı 2500-3000 lira gibi fiyata hallolur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kendindenvazgeçenadam K kullanıcısına yanıt
    Ne gibi bir değişiklik acaba. Nette bulamadım herhangi bir bilgi.
  • kendindenvazgeçenadam K kullanıcısına yanıt
    Doğrudur. Bayiden bayiye çok değişken bir durum. Genelde servisler karşılama eğilimindeydi; ama değişmiş olması bu ekonomik şartlarda çok mümkün.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mussti19 kullanıcısına yanıt
    bir konuda okumuştum doğruluğundan emin değilim fakat iyi niyet garantisi olayından çıkarıldı benzeri cümleler kurulmuştu fakat emin değilim dediğim gibi. kesin birşey öğrendiğinizde bizleri de bilgilendirebilir misiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çift kavrama özellikle DSG, 98. 000 de iki kere kavrama değiştirebilir ama bunun dışında sorununuz mekatronik hatası da olabilir. En doğru bilgiyi servis verecektir, ayrıca yaştan ötürü iyi niyete girmeyebilir.

Ya yetkili servis yapacak 5-7 bin tl ile bi 40 - 50 bin km daha gideceksiniz ya da sanayide 2 -3 bin tl ile aynı şekilde. Karar sizin

Eğer VW fani değilseniz yaptırıp satın ve daha dayanıklı şanzımanı olan bir araç alın derim, eğer VW fani iseniz üstteki iki seçenek var ama umarım iyi niyete girer, yazık günah paranıza.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • İyi niyet garantisine girer diye düşünüyorum dediğiniz gibi servis bakımlıysa. Bekleyip görelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mussti19

up
    Masrafını belirttiler mi

• defiant82 kullanıcısına yanıt
    Halen vw görüşüyorlarmış. Şuana kadar net bişey demediler

• Yanlış okumuşsunuz. 55.000'de şanzıman değiştirmiş önceki sahibi. Yani 40.000'de bitmiş.
  • Keşke VW fanları şu DSG li araçları protesto etsede garantisi 10 yıla çıksa. Abi bu nedir hergün DSG vites cortladı konusu.
  • yusuf24 kullanıcısına yanıt
    Opel fanlarının da 1.4t 150hp tasarım hatası motorunu protesto etmesı gerek. Arkadasımın 2016 model astrasının masrafını dahı karsılamadılar. Yazık 20-30bın de motor cortlar mı yahu

www.sikayetvar.com
    Opel Piston Şikayetleri - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/opel/piston

Bak cıvıccıler gocugu protesto ettı honda kopuk sıktı oraya, mıs gıbı cozum. Kımsenın aklına gelmez yanı :)

• up
  • Tam bi rezalet yazık

• Geçmiş olsun.

Geçenlerde bir konu vardı, almanyadaki amcasının komşusunun dayısının oğlu sorun yaşıyor gelip burada paylaşıyor. kimsenin başına dsg yüzünden bir şey gelmez diyorlardı.

Selam olsun onlara.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.