Şimdi Ara

Golf DSG Arızası- 43.000 TL ŞANZIMAN ÜCRETİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
6
Favori
28.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Avrupa'da en az 10 sene garanti veriyorlar. Garanti vermeseler bile değiştiriyorlar. Oralarda forumlarda bu konudan dolayı şikayetçi olunduğunda orada ortalık ayağa kalkıyor.
  • Geçmiş olsun. Bu ülkede fiyatlar bu seviyelerdeyken dsg alınmaz, hele 2. el eski dsgli araç hiç alınmaz ne yazık ki.
  • Hiç kullanmadım DSG ama bu kadar muhabbet görünce bir araştırayım dedim yurtdışında ne alemde diye.
    Aynı sorunlar Avrupadaki kullanıcılarda da var. Direct shift gearbox diye aratınca bir sürü sıkıntı çıkıyor. Youtube video dolu.

Yalnız 2 fark var; birincisi zaten tüketici hakları üst düzeyde olduğundan sıkıntı olmadan değişim yapıyorlar. İkincisi anladığım kadarıyla anlayan usta sıkıntısı yok. Herkes tamir ettiriyor. Elin avrupalısı gidip buna 25.000 € hayatta vermez. Hatta söylesen dava ederler.

Velhasıl kelam şanzıman sıkıntılı doğru ama asıl sıkıntı DOĞUŞ!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

Hiç kullanmadım DSG ama bu kadar muhabbet görünce bir araştırayım dedim yurtdışında ne alemde diye.
    Aynı sorunlar Avrupadaki kullanıcılarda da var. Direct shift gearbox diye aratınca bir sürü sıkıntı çıkıyor. Youtube video dolu.

Yalnız 2 fark var; birincisi zaten tüketici hakları üst düzeyde olduğundan sıkıntı olmadan değişim yapıyorlar. İkincisi anladığım kadarıyla anlayan usta sıkıntısı yok. Herkes tamir ettiriyor. Elin avrupalısı gidip buna 25.000 € hayatta vermez. Hatta söylesen dava ederler.

Velhasıl kelam şanzıman sıkıntılı doğru ama asıl sıkıntı DOĞUŞ!!
    Türkiye'de kullanıcı hakkı yok yani ölmez sağ kalırsan mahkeme sonucunu görüyorsun. Buna ek olarak Amerika ve Çin'de çoğu ilk parti olmak üzere 7 ileri kuru kavrama yani DQ200 lerin garantisi 6-10 yıl olmak üzere değişiyor. Sorunların bolca yaşandığı ülkelerde minimum 6 yıl garanti.

• Hakkini ara sakin vazgecme bu surec skintili ve sancili olabilir ama mahkeme ve bilirkisi eminim senin yaninda olacaktir.

Not:dsg kullanicisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 26_____ kullanıcısına yanıt
    Nasıl hakkını arayacaksın ki. Mahkemeye versem en erken 1 yıl sürer. 1 yıl araçsız kalmak ayrı bir stres zaten. Amacım kimseyi kötülemek değil. Konuyu asıl açma sebebim dsg alınca başımıza gelebilecek şeyler konusunda insanları bilgilendirmekti. Başta kendim olmak üzere herkes ibret alsın
  • Birkaç yerden edindiğim bilgiye göre Avrupa vs yerlerde dsg ömür boyu garantili fakat Türkiye için geçerli değil. Bunu da şu şekilde yorumluyorum kalitesi yetersiz olan parçaları tr de kullaniyorlar. Hep yaptıkları gibi. Afrikaya verilen araçla avrupada kullanilan arac çarpışma testlerine bakabilirsiniz

• DSG'nin problem çıkarabileceğini ve resmi garantinin 2 yıl olduğunu bile bile alıp sonra sıkılmak olmaz.DSG'nin sorunlu olduğunu söyleyenlere itimat etmemiş almışsın.Geçmiş olsun.
  • Bu arada sanayi esnafını zengin eden arabadır vw çünkü servis pahalı ve buna paralel olarak dışarda tamiride pahalı.
    İnsignia alıyorum benim tamirci ye gidiyorum aramızdaki konuşma şu şekilde
    Abi hayırlı olsun yeni arabamı aldın
    Evet teşekkür ederim
    Abi neden Passat almadın insignia parça bulunmaz vs
    Abi fiyat kalite olarak bunu uygun buldum
    Abi bu segment te Passat en iyisi değişirsen Passat al
    Tamam görürsem söylerim

• emsal davaları araştırıp aracın kullanım bedeli düşüldükten sonra iade edeceksiniz, tabi bunu 10 yıl içinde yapmanız lazım
  • mussti19 kullanıcısına yanıt
    Bubisler imkan meselesi.aslinda arac kiralayip butun masrafi isteyebilirsin.volvo konusu vardi sanirim ordaki arkadasin avukati bu konularda bilgili sormak lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: BluePassenger

Bu arada sanayi esnafını zengin eden arabadır vw çünkü servis pahalı ve buna paralel olarak dışarda tamiride pahalı.
    İnsignia alıyorum benim tamirci ye gidiyorum aramızdaki konuşma şu şekilde
    Abi hayırlı olsun yeni arabamı aldın
    Evet teşekkür ederim
    Abi neden Passat almadın insignia parça bulunmaz vs
    Abi fiyat kalite olarak bunu uygun buldum
    Abi bu segment te Passat en iyisi değişirsen Passat al
    Tamam görürsem söylerim
    Aracınız hayırlı olsun. Konu başlığı ile alakası ne onu çözemedim
  • çok geçmiş olsun

golflere bakıyordum 2012-2013 civarı.

çok samimi söylüyorum başına gelenleri görünce şuan itibariyle vazgeçtim.

umarım en az maddi hasarla atlatırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: longwiev

çok geçmiş olsun

golflere bakıyordum 2012-2013 civarı.

çok samimi söylüyorum başına gelenleri görünce şuan itibariyle vazgeçtim.

umarım en az maddi hasarla atlatırsın.
    ben vazgeçmedim. ablamın 220bin deki Golf'ünü alacağım. korkmayın bu kadar. DSG denilen şey mars'a gidecek uzay mekiği değil ki tamiratı meşakkatli olsun. görüldüğü gibi tamiratı zor değil. ama yetkili servise gitmeyeceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iquique -- 21 Haziran 2019; 11:36:35 >
  • zed Z kullanıcısına yanıt
    Vw parçaları pahalı ve sık arıza yapan bi araba onu diyorum
    Zaten arabayıda yeni almadım ama yinede teşekkür ederim

• Geçen ay Amerika daydım. Türk arkadaşın galerisinde 2 tane Passat CC vardı. Hepsi DSG li idi.

Dedim burada VW satışları nasıl? DSG yüzünden yüzüne bakan yok. Kimse risk almak istemiyor. Başıma bela ettik bunları dedi.

Elin Amerikalısı bile uyanmış da bizim Türkler ne zaman uyanacak ben merak ediyorum...
  • OTOMATİK ŞANZIMANCI OTO TEKNİKER DENİZLİyoutube
    DSG 7 İLERİ KAVRAMA DEĞİŞİMİ
    https://youtu.be/YCHDpe72r9s

Hocam denizlide bu isi hakkiyla yapan sertifikalari olan bir usta var istersen arayip gorus

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • qwert7610 kullanıcısına yanıt
    Denizliye kadar götürmeme imkanım yok malesef. Hem yolda kalma ihtimalimda var gitmez belki de. teşekkür ederim öneriniz için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mussti19 -- 21 Haziran 2019; 13:54:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

Ne alaka? Bakimlari yapilmis arac niye ariza cikarsin? Ikincisi firma musterinin yaninda degil. En buyuk sorun bu.

Alıntıları Göster
    abi 8 sene garanti mi olur ariza vermis onlarda fiyatini soylemisler yapacak bisey yok. DSG yi savunmuyorum yanlis anlama aksine nefret ederim golf aldigimda sirf dsg yuzunden gittim manuel aldim kafa rahat ki bu duruma dusmeyeyim diye. ama sanziman vs ne olursa olsun 8 sene garanti olmaz DSG olsun yada olmasin bisey bozulur yaptirirsin bu isin bi parcasi bu. neden bozulsun diyosunda senin vucudunda yas ilerledikce patlak veriyor/verecek halbuki iyi bakmistim diyebilirsin boyle bu isler.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.