Şimdi Ara

Golf DSG Arızası- 43.000 TL ŞANZIMAN ÜCRETİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
6
Favori
28.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    8 sene garantiden ziyade ilk şanzıman 55 bin km de arıza veriyor değişiyor. İkinci şanzıman takılıyor 2yıl oluyor 45 bin km sonra arıza veriyor değişim kararı çıkıyor.. Bunun ilk örneğide ben değilim sanıırm. Olması gereken bence firmanın bu kronik sorunlar karşısında ürünün arkasında durması. En azından makul bir rakamlara yapmasıydı.
    En kötü vw değişim yapamıyorsa bir yerlerle anlaşıp şanzımanı yaptırıp yarısını bana fatura edebilirdi. benim sanayide 5 bine yaptırdıgımı kendisi 2-3 bine yaptırır. Hem müşteri memnun olurdu hem firma müşterinin gözünde imajı zedelenmezdi.
    Yapılan şey şanzımanda çapak var yenisini takalım 43 bin tl ama size destek olalım 25 bin ödeyin. 43 bin tl fiyat verdikten sonra %30 indirim yapsa nolur.
    Yanlış anlamayın size tepki mahiyetinde yazmadım fikrimi beyan ettim.

Yine söylüyorum benim amacım insanlar bilgilensin başına gelebilecekleri görsün diye konu açtım. Kimseyi kötülemek gibi niyetim yok. Çok konuşulan bir konuydu dsg, iyi niyet, servis bakımı falan. 8 yaş ve 100 bin dolmamış bir araçta işlemiyor bu tür şeyler. neye işlediğininde bir kriteri yok onuda ögrenmiş olduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mussti19 -- 21 Haziran 2019; 14:52:7 >

• Şanzıman parası(43000) benim fiat bravo aracımın parası kadar.Bemim araca 5 kişi bindiğinde türkiyenin her yerine gezmeye gidebilirsin ama o şanzımanın üstüne 5 kişi binse hiçbir yere gidemezsiniz.Milletin beğenmediği fiatlarda ben bu kmlerde ne motor ne şanzıman arızası gördüm.Bizim işini bilmeyen vatandaş vw almaya devam etsin.
  • vw pişmanlıktır almayın aldırmayın ahlaksız herifler bu ne ya 43000 tl şanzımana fiyat çekmek dolandırıcı doğuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mussti19

8 sene garantiden ziyade ilk şanzıman 55 bin km de arıza veriyor değişiyor. İkinci şanzıman takılıyor 2yıl oluyor 45 bin km sonra arıza veriyor değişim kararı çıkıyor.. Bunun ilk örneğide ben değilim sanıırm. Olması gereken bence firmanın bu kronik sorunlar karşısında ürünün arkasında durması. En azından makul bir rakamlara yapmasıydı.
    En kötü vw değişim yapamıyorsa bir yerlerle anlaşıp şanzımanı yaptırıp yarısını bana fatura edebilirdi. benim sanayide 5 bine yaptırdıgımı kendisi 2-3 bine yaptırır. Hem müşteri memnun olurdu hem firma müşterinin gözünde imajı zedelenmezdi.
    Yapılan şey şanzımanda çapak var yenisini takalım 43 bin tl ama size destek olalım 25 bin ödeyin. 43 bin tl fiyat verdikten sonra %30 indirim yapsa nolur.
    Yanlış anlamayın size tepki mahiyetinde yazmadım fikrimi beyan ettim.

Yine söylüyorum benim amacım insanlar bilgilensin başına gelebilecekleri görsün diye konu açtım. Kimseyi kötülemek gibi niyetim yok. Çok konuşulan bir konuydu dsg, iyi niyet, servis bakımı falan. 8 yaş ve 100 bin dolmamış bir araçta işlemiyor bu tür şeyler. neye işlediğininde bir kriteri yok onuda ögrenmiş olduk.
    VW in arabalarini severim genel olarak sorunsuzdur ama DSG rezilliktir. golf u almadan once cok arastirdim yabanci bi forumda avustralyada birinin sifir aldigi sirocco 50.km de mi ne daha araba tozlanmamis DSG den yolda kalmis ama tabi orda kanunlar cok daha iyi oldugumdan aninda araci degistirmisler ama degistirseler ne yazar ben bunu okuduktan sonra ustune para verseler DSG almam dedim kendi kendime. hergun acaba ne zaman patlicak dusuncesi ile yasanmaz alanda bunu goze aliyordur yani ornekler ortada.

• doğuş grubu çok güzel reklam ve pazarlama yapıyor. tabii ki güzel yurdumun güzel insanları da bu reklam ve pazarlama işlerine gönüllü hatta üste para vererek (20 bin fazla olsun vw olsun, abi 2. eli süper, kapı sesi yeter, vs) dahil oluyor.

dsg sorunlu diyen, vw grubu dsg li araç almayın diyen forumda linç ediliyor. hal böyleyken ne denebilir ki. geçmiş olsun umarım soruna sizi yıpratmayacak çözüm en kısa zamanda bulunur.

burada tüketiciyi sömüren doğuş grubu en büyük suçludur bence. sanırım aynı durum almanya'da gerçekleşse 8 veya 15 yaş olması farketmeden bu olay ya ücretsiz ya da küçük bir bedelle çözülürdü. zira sorun tüketiciden kaynaklı değil....
  • 43 bin TL olamaz ya, üzerine 20 bin daha koy sıfır Egea al kardeşim... bu ne ya...

Rakam'da yanlışlık olmasın, 10.000, 15000 gibi rakamlar duydum, ama 43 bin nedir... normal bir vatandaş ikinci el otomatik bir araç aldığında arıza durumunda nasıl ödesin 43 bin TL'yi?!?!?!
  • 43 bin TL dedikleri arızayı sanayide bir şekilde 3-7 bin arasına yaptırırsın, sonra da hemen sat aracını... artık alana geçmiş olsun demek lazım...
  • Ben çok dsg kullanan biliyorum 150 200 binde tık yok. Konu sahibi arkadaş acaba yolda Manuele alıp kullandığınız oluyormuydu Yoksa hep D demi süresiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnan bütün modlarda kullandım daha önceden kullanın diye okumuştum. Valfler mi ne dolar kullanın diye okumuştum

• mussti19 kullanıcısına yanıt
    Sanayi esnafından birisinin iddiası ama gerçek olabilir mi diye merak ediyorum. Dsg yi d haricinde kullanmazsanız hiç bi sorun olmaz demişti arabası superb dsg idi. Kullanıp sorun yaşamayan bi çok kişide sadece D de kullandıklarını söylediler

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    8 yıllık aracın şanzımanı bozulmayan firmalar var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

8 yıllık aracın şanzımanı bozulmayan firmalar var.
    %100 diyorsunuz yani hiç bozulmamış google'a yazsam hiç çıkmayacak. Hangi marka onu alalım o zaman biz de
  • Fanboylari elestirdigini biliyorum da 1.0 tsi a haksizlik etmissin bence, gayet basarili bir motor.

• D. Targaryen kullanıcısına yanıt
    Honda civic aracim var. 3 kez garantiden degisim sagladim gik bile demediler direk degistirildi. 2sinde arabanin altindan ses geldi 1inde de kaputta titresim oldu hemen cozduler problemi. Sikinti dogusta.

• Ben de baya 1.0 tsi yeni polo kullandım hocam fena değil bence de beğendim yani.

Ama fanboylarin tapacağı kadar da değil alti üst 115 ps 0.990 cc motor.öyle bir anlatıyorlar ki mükemmel performanslı, harika motor fln diye. Sikistirmazsan az yakar , turbodan ötürü fena gitmez bu kadar. Motorun ne kadar uzun ömürlü olacağı konusunda ise vw zaten mimli ve bu motor henüz kendisini kanıtlamadı. Bakıp göreceğiz

• Ben dizelden sasmam valla :) 1.6 tdci dan 1.6 dtec e gectim, gaza basarken ne kadar yakacak diye dusunerek araba kullanmaktan nefret ediyorum. Turbolu benzinlilerin hepsi bu endiseyi yaratiyor insanda. E atmosferik de alsan bu sefer gucu yetersiz, torkuna kurban olayim dizel candir gerisi heyecandir 😁

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    elbette istisnalar cikar.

ama kronik olarak bozulmayan bir cok firma var. ozellikle tam otomatik kullananlar. subaru, mercedesin tam otomatik olanlari, bmw, toyota, mazda,... boyle gider.

vw kadar sorunlusu belki nissanin cvtsidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

elbette istisnalar cikar.

ama kronik olarak bozulmayan bir cok firma var. ozellikle tam otomatik kullananlar. subaru, mercedesin tam otomatik olanlari, bmw, toyota, mazda,... boyle gider.

vw kadar sorunlusu belki nissanin cvtsidir.
    Bu bölümde bile birçok ZF arızası konuları açıldı ki TR geneline yaysak ohooo. Her markada oluyor zaten sorun olması değil, esas sorun: Bunu satan kişilerin destek olmaması, kabullenmemesi. Başka bir ülkede zaten VAG grubu bunu yapamıyor ama doğuş bize 2 yıldan fazla garantiyi bile parayla satıyor. Oysaki çoğu ülkede Dq200 lerin garantisi minimmum 6 sene.

Otomatik şanzıman = Sorun

Tamamen kafa rahat olsun isteyen düz alsın.

Honda mesela müşterisini şanzıman ile değil ama göçük sorunu ile bitirdi mesela. Onda da millet arabasına afiş asıp otoban kenarına koydu, Fiat da öyle hepsinde var. Dediğim gibi sorun müşteriye güvence vermemek ve aptal yerine koymak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 21 Haziran 2019; 18:53:32 >

• Hocam ben 250 tork 170 beygir benzinli bir araç kullanıyorum , hakkını vermek lazım performans çok iyi yalnız yakıtın ucu bucağı yok gerçekten. Çok haklısınız yani , bı sonraki aracımı ben de dizel düşünüyorum.

Benim az yaktirmaya çalıştığım yakıtı dizel istese de yakamiyor :)

• Siz iyi bir danışmana ve servise denk gelmişsiniz tüm hondalar aynıdır diyemeyiz bence.

Ford, doğuş bunlar genel olarak sıkıntılı markalar.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.