Şimdi Ara

Golf DSG Arızası- 43.000 TL ŞANZIMAN ÜCRETİ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
6
Favori
28.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim geçmiş yıllarda bi megane3 aracım vardı garanti bitmeden önce bakımını dışarda yaptırdım bakım bildiğiniz 5 6 ay geçiyor araba motor kulaklarından düştü bazı hasarlara sebep oldu ve yolda kaldı ben aradım reno yol yardımı geldi arabayı çekiciye yükledi götürdüler yaptı çattılar birde 2 gün geç teslim ettiler diye çağrı merkezi dahil servis çalışan falan dinlemedim açtım ağzımı yumdum gözümü tek kelime etmeden 1 kuruş almadan araçı 4 4 lük yaptı teslim ettiler içimden bari bakıma niye gelmedin bakımını gelmişken yapalım deselerdi dedim. Helal olsun adamlara hep söylerim servis dediğin renodur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alman ekonomi bakanı adamın bdibi, bizim berat beyler daha iyisini bulmalı, dsg yi tamir eden ettiren bayi ve bireylerden vergi almalı,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demekki wos wos övenlerin cogu manuel şanzimandan dolayi sevip,övuyolar miş ki dsg otomatiğini tatmamişlar şu wos wos ünlü yapipda alman arabasi diye piyasada yok satan şahisi bulup agzina agzina vurmak lazim..

• Aklıma 40k masraf çıkartılan CVT şanzımanlı micra konusu geldi, üstelik en az 3 4 sene olmuştur o konu açılalı, arabanın değeri bile o kadar değildi.
  • dsg pahalı bir evcil hayvan gibidir, ne zaman ne olacağı belli olmaz, veteriner ücretleri de çok fahiş

• yws Y kullanıcısına yanıt
    Hocam arabalardan anlamam,firmalarıyla hiç alakam olmaz ama bu sorduğunuz sorunun cevabı basit.Turkiyede kullanan insanlar ikinci sınıf insan,hatta bu biraz iyimser düşünce,üçüncü dördüncü varsa beşinci bile olabilirler o yüzden ona göre uygulama yapmışlardır.Zor değil trafikte araç kullanmasaniz yuruseniz bile bu ayrım açıkça ortaya çıkıyor.Kullanana göre uygalama yapmışlar,ben destekliyorum bu firmayı.Hatta ilerletiyorum araçlarından aynaları kaldirabilirler,sinyallerde o şekilde bizim ülkemizde pek kullanan yok,onun yerine çift korna daha yararlı olur 😃

• asts A kullanıcısına yanıt
    Amerikada cc’ler cok ucuz, alman arabalarının ikinci elleri hiç para etmiyor varsa yoksa japon:)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Araba değiştirme düşüncesine tam girmişken VW markasını listemden çıkardım bu konuyla. Sorunsuz, bakımdan bakıma gittiğim 110k km yapan cvt şanzımanlı aracımla devam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu sahibi

''kronik arızası var bu ürünün bunu sizde biliyorsunuz''

demiş.

Bende diyorum ki, kendi düşen,ağlamaz. :))))
  • bile bile lades.
    DSG den uzak durmak lazım

Geçmiş olsun diyeceğim ama geçecek gibi değil umarım servis karşılar bir şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 22 Haziran 2019; 8:55:27 >
  • Dsg nin patlamışı makbuldür deniliyordu oda yalanmış.

Bu arabanın ederi ne kadar. Çıkan masraf ne kadar.

• marslan1999 kullanıcısına yanıt
    Ya hâlen nasıl savunuyorsunuz?
    Konunun linkini atar mısın?
    BMW X5'in şanzıman maliyeti 24.000 tutmuş ki aracın fiyatını kıyaslamak gerek.

• Golf 1.6 TDI 105 PS DSG Trendline

51.000
    Şanzıman 43.000
    8.000 liraya golf manuel alsaydınız

• guncel araclarin yedek parca maliyetleri oyle yukseldi ki garantisiz binmek mumkun degil vatandas maalesef arac alirken bunlari bilmiyor ozellikle sanziman problemleri cok pahaliya mal oluyor .dsg edc farketmez fiyatlar 40 bin civarinda sanzimanlarin serviste.Eger mumkunse arac sahipleri garanti uzatma yapmalilar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

Ya hâlen nasıl savunuyorsunuz?
    Konunun linkini atar mısın?
    BMW X5'in şanzıman maliyeti 24.000 tutmuş ki aracın fiyatını kıyaslamak gerek.
    Sadece aklıma geleni yazdım, savunduğum bir yer göremedim mesajımda.
    Buyurun konu linki:https://forum.donanimhaber.com/nissan-micra-cvt-sanzimana-48-000tl-isteyen-servis-4-000tl-ye-tatliya-baglandi--117175826

• geçmiş olsun..

konu sahibinin kararı nedir peki en son , ne yapılacak ? çıkma vs şanzıman yada aracı perte ayırma durumu olabilir mi ? Çünkü bu kadar para verilmez şahsen şanzıman için.
  • 2-3 bin liralık masrafı 43 bin diye duyan ve buna inanan acemiler; sizin gibi acemiler oldukça bu yetkili servisler asla aç kalmaz. bir de adb'yi örnek gösteren acemiler var. orada işçilik, el emeği çok ama çok pahalı. o yüzden bozulmuş dsg'yi yaptırmak yerine direk arabayı çöpe atıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iquique -- 22 Haziran 2019; 11:36:4 >
  • Komşum BMW sini manuel yapmıştı, cevrilebiliyorsa manuel çevirip satması,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi niyet garantisi 7 yıla çekildi gibi bir şey denmişti.Doğru demekki.Çok fazla araç olmadığı için bu durumla karşılaşılmadı ama artık yavaş yavaş bu konular foruma düşmeye başlayacak, 1-2 yıl sonra Dsg konuları alır başını gider.
    Tahminimce özelde daha düşük bir ücretle halledilir.Onun da sıkıntısı gerçekten halledilir mi? Her 50-100 bin kmde şanzıman için 5-10 kağıt para verilmek zorunda kalınır mı tam bir muamma.Bence asıl sıkıntı bu 25bini ver kurtul olayı yok yine tekrar etmesi mümkün.Saçmalık olan kısım bu.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.