Şimdi Ara

CORSA DİZEL YAKIT TÜKETİM SORUNU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: imsety

quote:

Orijinalden alıntı: FthGTI

quote:

Herkese merhaba

3 aylik bir aracim var sifir aldim corsa 1.3 dizel full versiyon.Aractan memnunum ancak ne kadar idareli kullanirsam kullanayim ortalama yakit tüketimi 6.4 ten aşağı inmiyor. kagit üstünde çok daha düşük . hadi o neyse de asıl sorun şu mesela düz yolda belli bir hızla gidiyorsun 4 ya da 5. viteste gazi kesiyorum ama 4-5sn daha araba gaza kendisi basmaya devam ediyor yani anlik tüketim miktarı 12 -13 lere cikiyor bir süre sonra sifir oluyor.Yokuş aşağı giderken de ayni sey gecerli gazi kesiyorum ama kendisi gaz vermeye devam ediyor ve arac 4-5sn asiri hizlaniyor yani boşa alsam o yokuşta hızlanma olmuyor bir süre sonra normale donuyor. bu durum şuanda çok canımı sıkmaya başladı çünkü yakıt tüketimini çok artırıyor gibime geliyor. bunu önlemenin bir yolu var mi yazilim güncelleme vs gibi şeyler duydum ama yeni arac oldugundan zaten güncel olmasi gerekmez mi? bir de araç boştayken bile bazen 1.2 tüketim yapıyor çoğu zaman 0.3 .

Klima ile ilgisi yok kapalıyken de açıkken de farketmiyor. aynı problem devam ediyor

aracin km si kacta su an?

3500e yakin suanda..Bir de depoyu fulleyip hic denemedim. 500km once fullemistim yarin bi daha fulleyecegim bakalim o sekilde ne cikacak.Belki de yol bilgisayari yanlis hesapliyor olabilir kimbilir.

yol bilgisayarinda sapmalar olabiliyor yalniz soyle bi durum var araciniz su an cok yeni 10bin km de tam gercek tuketim degerleri i yakalamis olursunuz su an cok yakmasi nomal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Herkese merhaba

3 aylik bir aracim var sifir aldim corsa 1.3 dizel full versiyon.Aractan memnunum ancak ne kadar idareli kullanirsam kullanayim ortalama yakit tüketimi 6.4 ten aşağı inmiyor. kagit üstünde çok daha düşük . hadi o neyse de asıl sorun şu mesela düz yolda belli bir hızla gidiyorsun 4 ya da 5. viteste gazi kesiyorum ama 4-5sn daha araba gaza kendisi basmaya devam ediyor yani anlik tüketim miktarı 12 -13 lere cikiyor bir süre sonra sifir oluyor.Yokuş aşağı giderken de ayni sey gecerli gazi kesiyorum ama kendisi gaz vermeye devam ediyor ve arac 4-5sn asiri hizlaniyor yani boşa alsam o yokuşta hızlanma olmuyor bir süre sonra normale donuyor. bu durum şuanda çok canımı sıkmaya başladı çünkü yakıt tüketimini çok artırıyor gibime geliyor. bunu önlemenin bir yolu var mi yazilim güncelleme vs gibi şeyler duydum ama yeni arac oldugundan zaten güncel olmasi gerekmez mi? bir de araç boştayken bile bazen 1.2 tüketim yapıyor çoğu zaman 0.3 .

Klima ile ilgisi yok kapalıyken de açıkken de farketmiyor. aynı problem devam ediyor

3500e yakin suanda..Bir de depoyu fulleyip hic denemedim. 500km once fullemistim yarin bi daha fulleyecegim bakalim o sekilde ne cikacak.Belki de yol bilgisayari yanlis hesapliyor olabilir kimbilir.

yol bilgisayarinda sapmalar olabiliyor yalniz soyle bi durum var araciniz su an cok yeni 10bin km de tam gercek tuketim degerleri i yakalamis olursunuz su an cok yakmasi nomal

Herkes öyle diyor ama mantığı nedir bilen var mi? Yani yeni olunca neden cok yakar bi araba, gerçek mi yoksa satıcıların arac alanlara soyledigi gecistirmelik yalanlardan bitanesi mi .Teknik açıklamasını bilen biri yazabilir mi sevinirim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Herkese merhaba

Herkes öyle diyor ama mantığı nedir bilen var mi? Yani yeni olunca neden cok yakar bi araba, gerçek mi yoksa satıcıların arac alanlara soyledigi gecistirmelik yalanlardan bitanesi mi .Teknik açıklamasını bilen biri yazabilir mi sevinirim.

teknik olarak bende mantigini cok cozebilmis degilim ama size gercek oldugunun garantisini verebilirim cunku 7 senedir kullandigim tum dizel arabalarda bu etkiyi yasadim

• Ayağı gazdan çekince gaz vermesi enteresan.
  • Araciniz dizel partikul filtresi temizligi yapmaya calisiyor olabilir.Benimkide normal zamanda yani rolantide anlik tuketim 0,3, temizlik yaparkende daha fazla gosterir. Aracinizi yaklasik 10-15 dakika 3bin 3500 devirde 3. viteste kullanin sorun devam ederse servise ugrayin derim.

• Partikül filtre temizlenirken konsolda zaten işareti yanip sönüyor. Aşağı yukarı 250-300km de bir 10 dk çıkıp sönüyor. Bugün depoyu tekrar fulledim tam olarak 6.27 lt - 100km olarak hesapladim. Yol bilgisayari da oyle gösteriyor demekki doğru ölçüyormuş . Bakalim bu depoyla ne kadar gidecek.ortalamayi ve km yi sifirladim depoyu fulleyince. 3000km den sonra tüketim düşecekse sorun yok demekki..

Bir de bugün depoyu fullerken pompaci yakit katkisi koyalim mi dedi . %25 yakit tasarrufu yapiyormus güya. Kullanan bilgisi olan var mi ? işe yarıyor mu ve motora bi zarari var mi ?Ne olur olmaz diye koydurtmadim ama zarari yoksa bi dahakine koydurtayim %25 olmasa da 15 tasarruf sağlasa o da yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: barbosa78

Araciniz dizel partikul filtresi temizligi yapmaya calisiyor olabilir.Benimkide normal zamanda yani rolantide anlik tuketim 0,3, temizlik yaparkende daha fazla gosterir. Aracinizi yaklasik 10-15 dakika 3bin 3500 devirde 3. viteste kullanin sorun devam ederse servise ugrayin derim.

Sizin arac da corsa mi acaba?
  • ben aynı motoru kullanan grande punto ile dün Ağvaya gittim gidiş geliş 280 km ,toplamda 60 tl ye filan gidip geldi.

Yol bilgisayarı 5.2 gösteriyordu ,120 ile de gittim 40 'la da gittim yol eğimli inişli çıkışlıydı kimisi.Düz yol olsa 4.5 olacağına eminim
  • quote:

Partikül filtre temizlenirken konsolda zaten işareti yanip sönüyor. Aşağı yukarı 250-300km de bir 10 dk çıkıp sönüyor. Bugün depoyu tekrar fulledim tam olarak 6.27 lt - 100km olarak hesapladim. Yol bilgisayari da oyle gösteriyor demekki doğru ölçüyormuş . Bakalim bu depoyla ne kadar gidecek.ortalamayi ve km yi sifirladim depoyu fulleyince. 3000km den sonra tüketim düşecekse sorun yok demekki..

Bir de bugün depoyu fullerken pompaci yakit katkisi koyalim mi dedi . %25 yakit tasarrufu yapiyormus güya. Kullanan bilgisi olan var mi ? işe yarıyor mu ve motora bi zarari var mi ?Ne olur olmaz diye koydurtmadim ama zarari yoksa bi dahakine koydurtayim %25 olmasa da 15 tasarruf sağlasa o da yeter

kesinlikle ne motora ne de depoya herhangi bir katkis maddesi koydurmayin tuketimi dusurdugu falan yalan tam tersine motora zarar bile verebilir

• Babam da 2006 corsa var. 1.3 dizel çakma otomatik şanzımanlı. Bayramın birinci günü full depo çıktık tekirdağ malkaraya gittik. Giderken genellikle 120-140 arasıydı hız. Bazı bölgelerde 90-100 arasına düştü. Toplamda 510 km yaptık ve depo nerdeyse yarıya geldi. Acaba diyorum yakıt göstergesinde mi yanlışlık var yoksa bu araba bu kadar hızda daha fazlası yakması gerekiyor. Yani arabanın deposu 45 litre. Yarısı 22.5 litre eder. 500 kilometrede 22.5 litre 4,5 lt/100 km eder. Gelince depoyu fullemedik sadece yakıt göstergesine bakarak böyle bir sonuç çıkardım ama bana imkansız geliyor.
  • Evet euro 5 olandan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

Babam da 2006 corsa var. 1.3 dizel çakma otomatik şanzımanlı. Bayramın birinci günü full depo çıktık tekirdağ malkaraya gittik. Giderken genellikle 120-140 arasıydı hız. Bazı bölgelerde 90-100 arasına düştü. Toplamda 510 km yaptık ve depo nerdeyse yarıya geldi. Acaba diyorum yakıt göstergesinde mi yanlışlık var yoksa bu araba bu kadar hızda daha fazlası yakması gerekiyor. Yani arabanın deposu 45 litre. Yarısı 22.5 litre eder. 500 kilometrede 22.5 litre 4,5 lt/100 km eder. Gelince depoyu fullemedik sadece yakıt göstergesine bakarak böyle bir sonuç çıkardım ama bana imkansız geliyor.

yakıt göstergesi yarıdaysa 350 km daha gidersin bunuda 510 a ekle tekrar hesapla
  • quote:

Orijinalden alıntı: barbosa78

Evet euro 5 olandan.

Peki usta sende de kendi kendine gaz verme oluyor mu ? Mesela yokuş aşağı iniyorsun 3. vitesle sifir gosteriyor tüketim. vitesi 4 e al bi dene kendi kendine gaz verip hizlaniyor mu tüketim de 7-8lere cikiyor benim.Corsalarda mi boyle acaba.
  • Valla arkadasim hic hatirlamiyorum. Dikkat etmedim hic.

• Kendi kendine gaz verme olayina hic rastlamadim. Belki depodaki mazotta sorun olabilir veya yakit borularinda tikanma. Sen servise bir ugra bence. Kafan rahat olur.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.