Şimdi Ara

'Corsa' Donanım, opsiyon ve aksesuarlar (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.295
Cevap
5
Favori
109.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: natulus

Açıkçası ben xenon farları sevmiyor hem karşı tarafın görünüşünü etkliyor hem de mavi hiç cezbetmiyor..Ancak geçen bir latitude gördüm reno..Onun ışıkları sanki sarı ile beyaz karışımı bir şey güzel gözüktü..Yani diyorsun hiç alma..Alman malı var mı peki?

valeo dan orijinal afl far grubunu alabilrisin. opel servisine göre çok daha mantıklı fiyatları vardı ben alırken
  • Benimkiden pek farklı değil neyse bu da yattı..Ben halen orjinal tesisat var mı bakıyorum nette.bırakcam artık bu işleri yaw..iişimden gücümden oldum ne aşkmış bu bea
  • Yağmur sensörlü arkadaş var mı burda acaba? acaba şasi numarasını almam, alacağım kişi için sıkıntı oluşturur mu?
  • EPC'den bulacağız demiştik, hemen yarın mı lazım? Ayrıca burada görüş paketli araç bulamazsın, bulsan da tüm diğer özelliklerinin tutması neredeyse imkansız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamam serdar hocam..şimdi benim 2 ihtimalim var ilk önce araca tesisatı geçip açık bir şekilde denemek istiyorum..Yani bcm den yağmur sensörüne tisdekine uygun geçici bir tesisat çekelim diyorum..eğer tech 2 de menü açılırsa zaten gerek olmaz ama tabii ki de her ihtimale karşı da elimizde şasi numarası bulunsun en son ona başvuralım derim bilmiyorum sen düşünüyorsun bu konuda? araç şu anda 13.800 de 15.000 daha var o yüzden biraz daha zamanımız var...
  • Eğer BCM yazılımı sensörü desteklemiyorsa Tech2'deki menüde bir değişiklik olmayacaktır diye düşünüyorum.
    Ama bunu önceden bilmenin bir yolu yok, dediğin şekilde denemekte fayda var.

Zaten bu işleri ezbere bilen kimse olmadığı için başarıya ancak deneme yanılma ile ulaşılıyor.
  • Siz bilirsiniz serdar hocam, emirdeki sonuç tech 2 de mevcut-mevcut değil diye seçenek varmış takılmadığı halde..Bende ise modifikasyonla ilgili bir bilgi verdi herhangi bir seçenek göstermedi..Acaba tesisatı bağlayınca olur mu olmaz mı onu hiç bilmiyorum..dediğin gibi deneme yanılma olacak..Ancak yakında ankaraya gideceğim, bu yüzden sizden ricam bakabilir misiniz?

Son olarak internetten vectra C'nin kablo tesisatını buldum..Ayna zannedersem aynı..En azından soketi var..Adam tüm tesisatı elinde..Halen çok pişman oldığum corsanın tüm tesisatını 33 euro ya niye almadım diye çok pişmanım şimdi arabanın yanına gideceğim şu park sensörü olayına bakacağım..Bende sizinkiler gibi arkada ayrı bir bcm yok..Buna da çok sinirim ayrıca :) Tısden şasiyi girdim park pilot bağlanabiliyor ona bakacağım..
  • Ya biz niye illah corsanın olacak diye arıyoruz astra g nin de oluyor baktım soketler aynı zaten..gereksiz sevindirik oldum..
  •  'Corsa' Donanım, opsiyon ve aksesuarlar

Arkaşlar tesisat böyle bir şey mi acaba emir sende kablo demeti var, sizinki böyle mi ona göre sipariş verecem yurtdışından..
  • BU vectra c lerin tesisatı...
  • Şükrü hocam ben de biliyorum ancak ayna tutuyor soket ağzı da sensörün ağzı da tutuyor..şu anda tek sıkıntı corsanın nasıl bir yapıda tesisatı olduğu böyle ince plastik kablo demetli mi yoksa bantlı kablo demetli mi?
  • quote:

Şükrü hocam ben de biliyorum ancak ayna tutuyor soket ağzı da sensörün ağzı da tutuyor..şu anda tek sıkıntı corsanın nasıl bir yapıda tesisatı olduğu böyle ince plastik kablo demetli mi yoksa bantlı kablo demetli mi?

Fİlm kablo boyları vectar c den dolayı uzun olduğundan aracınıza boy konusunda sorun yaratmadan uyar ancak dönüş yerlerinde kırılmalar, ve kıvrımlardan dolayı işlemek zor olacağından bence sorun yaratır ama 33 avro riske edilmeyecek bir para değil ben çoktan almıştım
  • 33 euro nerede satılıyor ki:) şükrü hocam amacım orjinal parçalarla halletmek bilmiyorum eğer benzer ya da aynı ise alalım bitsin önemli olan bir sonuca kavuşmak..

• quote:

33 euro nerede satılıyor ki:) şükrü hocam amacım orjinal parçalarla halletmek bilmiyorum eğer benzer ya da aynı ise alalım bitsin önemli olan bir sonuca kavuşmak..

O kablo seti ana tesisat ile birleşik olduğundan tek olarak bulmak çok zor, sizin araçlarda bu kablo nereye gidiyor bilmiyorum ama ana tesisata girdiğinden şüphem yok, o kablolarda parçalanmayacağından 33 avroya bulmanız zor, belki parçalanmış bir tesisattan çıkar oda kaç kişi araba tesisatı alırda parçalar, onunda artanını satar bilmiyorum açıkçası :D

Ben astra h tesisatı almıştım KEYLESS projemde kullanmak için ondan çıkan kablolar var size oradan tesisat yaparım ama şuan için mümkün değil daha izine gelemedim

Aslında siz kendiniz dahi yaparsnız terminalleri alıp, soketleri servisten sipariş vererek 150-200 tl maliyet ile bu tesisatı kendinizde yapabilirsiniz. 3 renk kablo alsanız 0.5 kesit, 3 adet ayna için 3 adet sensör için 6 terminal, 4 adette BCM ye giriş için terminal toplamda 10 terminal 20 m kablo + 2 adet soket toplam 150 tl eder. Bundan daha ucuzada bir yerde bulamazsınız bu tesisatı. Sadece 2 adet sokete ve bunların içinden çıkacak terminallere servis 120 tl ister.

yada şansınzı ebay de denersiniz :

Örneğin şu link sensörünüze ait soket (terminalleri üzerinde):

http://www.ebay.de/itm/VW-Audi-Stecker-Mikrofon-VW-1JO-973-119-Gehaeuse-mit-2-Kabeln-NeueNR-1CO-973119-/140912441981?pt=Kabel_Stecker&hash=item20cf093a7d#ht_1343wt_1344

Yine Can-Bus + Şase + Besleme voltajı için gerekli kablolar:
    YEŞİL:
    http://www.ebay.de/itm/KFZ-Kabel-Litze-Leitung-FLRy-0-5mm-10m-grun-Fahrzeug-Auto-LKW-Fahrzeugleitung-/221076468021?pt=RC_Modellbau&hash=item33792f3135#ht_1708wt_1111

SİYAH:
    http://www.ebay.de/itm/KFZ-Kabel-Leitung-FLRy-0-5mm-10m-schwarz-Fahrzeugkabel-Auto-Pkw-Lkw-/221076470893?pt=RC_Modellbau&hash=item33792f3c6d#ht_1682wt_1111

KAHVE RENGİ:
    http://www.ebay.de/itm/KFZ-Kabel-Litze-FLRy-0-5mm-10m-braun-Fahrzeuglitze-Auto-Pkw-Lkw-/320949100675?pt=RC_Modellbau&hash=item4aba0ea083#ht_1768wt_1111

GRİ-SİYAH
    http://www.ebay.de/itm/KFZ-Kabel-Litze-Leitung-FLRy-0-5mm-10m-schwarz-weis-Auto-Pkw-Lkw-/320949100686?pt=RC_Modellbau&hash=item4aba0ea08e#ht_1288wt_1111

Bu linktekilerde terminalleri ucunda hazır olan kablolar:
    http://www.ebay.de/itm/10-Kabel-mit-Kontakte-Pins-Fakra-MQS-weiblich-13cm-fest-/260669272009?pt=Kabel_Stecker&hash=item3cb1196fc9#ht_1072wt_1065

Son olarak bu aşağıdaki tesisatta ise kararan aynanın soketi var...

http://www.ebay.de/itm/OPEL-ASTRA-H-2-0-TURBO-LIMO-KABELBAUM-TUR-TURKABELBAUM-VORN-RECHTS-VR-/310396267488?pt=DE_Autoteile&hash=item48450f2be0#ht_1251wt_1111

Dip not: Çıkma tesisat alınca terminaller için verdiğim linki almanıza gerek yok, çünkü çıkma gelen tesisatta bolca terminal var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 7 Şubat 2013; 2:35:13 >

• şükrü bey siz ne zaman geliyordunuz

• quote:

Siz bilirsiniz serdar hocam, emirdeki sonuç tech 2 de mevcut-mevcut değil diye seçenek varmış takılmadığı halde..Bende ise modifikasyonla ilgili bir bilgi verdi herhangi bir seçenek göstermedi..Acaba tesisatı bağlayınca olur mu olmaz mı onu hiç bilmiyorum..dediğin gibi deneme yanılma olacak..Ancak yakında ankaraya gideceğim, bu yüzden sizden ricam bakabilir misiniz?

Son olarak internetten vectra C'nin kablo tesisatını buldum..Ayna zannedersem aynı..En azından soketi var..Adam tüm tesisatı elinde..Halen çok pişman oldığum corsanın tüm tesisatını 33 euro ya niye almadım diye çok pişmanım şimdi arabanın yanına gideceğim şu park sensörü olayına bakacağım..Bende sizinkiler gibi arkada ayrı bir bcm yok..Buna da çok sinirim ayrıca :) Tısden şasiyi girdim park pilot bağlanabiliyor ona bakacağım..

Daha önce göndermiş miydin hatırlayamadım, aracının şasi numarasını özelden gönderir misin ?
    Aynı model yılındaki araçlardan başlayalım bakmaya

• Gönderiyorum serdar hocam:)
  • Bu akşam biraz çalışalım bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

Bu akşam biraz çalışalım bakalım

Kolay gelsin :) Serdar Hocam bu işlem eğer başarıyla sonuçlanırsa ESP olayına girmek istiyorum..Emirde parçalar var zaten..Yalnız siz bir gelecek görüyor musunuz bu işlemde? Bir de en çok korktuğum şey sonradan yaptığımız için yolda giderken frenler kitlenir mi diye tırsıyorum biliyorum gereksiz bir korku ancak sonradan yapıldığı için ondan korkuyorum :) En önemlisi benim araca olur mu bu işlem..
  • Serdar hocam şu esp olayına hakkında bilgi verir misin?
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.