fabyalfonso arkadaşım arabayı nereden bulduğunu öğrenebilirmiyim?aldığın fiyat çok uygun geldi bana.bende aynı arabadan düşünüyorum fakat internetide araştırdım pazarlarıda dolaştım fiyatlar hep yüksek.opel bayilerinde satılan 2.el fiyatlarıda yüksek.acaba araç bulma konusunda tavsiyede bulunabilirmisiniz?teşekkürler..
o fiyatlara o arabalar alınmaz bana bir tane öle bir ilan göstersin veya satıcı göstersin. söylediklerinin arkasında kesinlikle başka bir amaç var ne oldunu bilmiyorum ama piyasa belli o fiyatlar çok az ben 2005 corsa essentia mı satıyorum 20.000 ytl veren en az 15 kişi aradı. arkadaşa göre benim 17 ye filan bırakmam lazım aracı yada 18 e yaşından dolayı. komik buluyorum sadece..
arkadaşlar baya corsa cı görüyorum ama paylaşım çok az.bence corsa muabbetlerini koyulaştıralım bu topicte.
hakantan'a katılıyorum,17-18 e corsa cdti göstersinde alalım.ben 2 ay önce 2004 model 1.3 cdti njoy,48 binde arkadaştan 20 bine zor aldım. arabam.com'a bakarsanız gerçek fiyatları görürsünüz.
valla istediğiniz kadar komik bulun...demekki araba piyasasını hiç bilmiyorsunuz...bu arabalar yeni kasa değişti,ve fiyatları o kadar düştü..senin gördüklerinin hepsinde ya sallamasyon fiyatlar var,ya da büyük kar payı...yok araba.com muş,yok arabam.commuş bunların hepsinin fiyatları şişirmece...adam arabasını satıcak,mesela senin essentian...dolaşıyor siteleri..adam absürd fiyat koymuş..25 bin, filan..adam akıllı arabalar..onu alacağına 0 ını alıyorsun zaten... he bu arada belki kendini tatmin etmek ya da rahatlatmak için bana inanmıyor olabilirsin ama sen 2004 model,corsa cdti hemde essentia olan bi araca 20 bine zor almışssın..buna çok iyi bir ARKADAŞ KAZIĞI DERİM BEN....parana acıdım doğrusu....benim hiçbir karım ya da çıkarım olamaz bunda.madem burası paylaşım sitesi..ben size tavsiyede bulundum sadece..dışardaki fiyatlara aldanmayın...tabi alıcısını bulursanızda kaçırmayın...senin essentianda hiçbir donanım yok..ben bu resimdeki aracı,yani cdti,silverline(2006 özel yapım) easytronic,mp3 çalarlı,spor paket dahil,üstelik 10 bin km deki arabayı 21 bin ytl ye aldım...senin arabana göre kat kat üstün bir araçtır..galericilerde,ve bayilerde bi cihaz wardır.boya ölçüm cihazı..boyanın kalitesini ve sonradan boyanmış olup olmadığını belirler...hiçbirşekilde boya ve kaza yoktu arabada..tertemiz bir araçtı.. bakıyorumda benim arabanın 2. eline adam 25 bin istiyor..çok komik geliyor bana..bilinçsizce yazılan rakamlar bunlar....25 bin ona vericeğine 28 bine 1.3 cdti eseentia,konfor paket dail olanı alırsın 2007 model...akıl war mantık war...kimsenin bu yazdıklarımını arkasında bi durum olduğunu süşünmesin..istiyen bu yazdıklarımı aklının bi köşeşine koyar arabayı öyle alır,istiyen hiç sallamaz......bu arada 2. el araba alıcaksanız,,mutlak suretle bahsettiğim boya ölçüm cihazı ile ölçüp,opel yetkili bayisinden bu aracın hikayesini öğrenin..servise girdiği kadarı ile...... silverline düşünen bi arkadaş vardı,ben bu donanımlı arabayı bayiden aldım...bayinin sahibi çok iyi tanıdığım bi insandı..arabayı alış fiyatına verdi..benden önceki sahibi takas ile değşitirdi,gözümün önünde..ee bende kaçırmadım:)) TEŞEKKÜR EDERİM.....
quote:
Orjinalden alıntı: fabyalfonso
valla istediğiniz kadar komik bulun...demekki araba piyasasını hiç bilmiyorsunuz...bu arabalar yeni kasa değişti,ve fiyatları o kadar düştü..senin gördüklerinin hepsinde ya sallamasyon fiyatlar var,ya da büyük kar payı...yok araba.com muş,yok arabam.commuş bunların hepsinin fiyatları şişirmece...adam arabasını satıcak,mesela senin essentian...dolaşıyor siteleri..adam absürd fiyat koymuş..25 bin, filan..adam akıllı arabalar..onu alacağına 0 ını alıyorsun zaten... he bu arada belki kendini tatmin etmek ya da rahatlatmak için bana inanmıyor olabilirsin ama sen 2004 model,corsa cdti hemde essentia olan bi araca 20 bine zor almışssın..buna çok iyi bir ARKADAŞ KAZIĞI DERİM BEN....parana acıdım doğrusu....benim hiçbir karım ya da çıkarım olamaz bunda.madem burası paylaşım sitesi..ben size tavsiyede bulundum sadece..dışardaki fiyatlara aldanmayın...tabi alıcısını bulursanızda kaçırmayın...senin essentianda hiçbir donanım yok..ben bu resimdeki aracı,yani cdti,silverline(2006 özel yapım) easytronic,mp3 çalarlı,spor paket dahil,üstelik 10 bin km deki arabayı 21 bin ytl ye aldım...senin arabana göre kat kat üstün bir araçtır..galericilerde,ve bayilerde bi cihaz wardır.boya ölçüm cihazı..boyanın kalitesini ve sonradan boyanmış olup olmadığını belirler...hiçbirşekilde boya ve kaza yoktu arabada..tertemiz bir araçtı.. bakıyorumda benim arabanın 2. eline adam 25 bin istiyor..çok komik geliyor bana..bilinçsizce yazılan rakamlar bunlar....25 bin ona vericeğine 28 bine 1.3 cdti eseentia,konfor paket dail olanı alırsın 2007 model...akıl war mantık war...kimsenin bu yazdıklarımını arkasında bi durum olduğunu süşünmesin..istiyen bu yazdıklarımı aklının bi köşeşine koyar arabayı öyle alır,istiyen hiç sallamaz......bu arada 2. el araba alıcaksanız,,mutlak suretle bahsettiğim boya ölçüm cihazı ile ölçüp,opel yetkili bayisinden bu aracın hikayesini öğrenin..servise girdiği kadarı ile...... silverline düşünen bi arkadaş vardı,ben bu donanımlı arabayı bayiden aldım...bayinin sahibi çok iyi tanıdığım bi insandı..arabayı alış fiyatına verdi..benden önceki sahibi takas ile değşitirdi,gözümün önünde..ee bende kaçırmadım:)) TEŞEKKÜR EDERİM.....
araba fiyatları konusundaki yorumlarına katılmıyorum. senin arkadaşın varmış, önünde pazarlık yapılmış kaçırmamışsın. olabilir bu tarz alımlar satışlar mevcuttur fakat her zamanheryerde olmaz. istisnai durumlardır. bu tarz bir alışverişini genelleme yaparak anlatman dışarıdaki piyasa şartları hakkında kişileri yanıltmanın ötesine gecemez. burada yazı yazan araba sahiplerinden büyük bir coğunluğunu araba piyasasını ve az çok araba fiyatlarını bilen insanlar. biz başka ülkede ve memleketlerde yaşamıyoruz. heran heryerde araba alınıyor satılıyor. araban hayırlı olsun, güzelde fiyata almışsın güle güle kullan. ama unutmaki almış olduğun fiyat acısından şanslısın çünkü piyasanın altında bir fiyat.
peki eğer şimdi arabanı satıyor olsan ne kadar dersin??? arabanı 21 bin ytl ye aldım diyorsun, sence 21.5 bin ytl ye veririmisin yani????
resimdeki aracın aynısına bende sahibim ve benim anlayamadığım bir noktada şurası, resimdeki arabana özel yapım neden diyorsun??? bu model orjinal opelin çıkarmış olduğu spor paketli, easytronik şanzumanlı ve 2006 model olduğu için arka stop lambalarıda gövde rengi.. silverline olmasımı özel yapım????
özel yapımın olmasının sebebi bu araç sadece 2006 ya has olmasının nedenidir..madem sendede var bu araçtan farkını bimen lazım diğer corsalardan...ayrıca ben şanslı biri değil,gözü açık birisiyim...ben bu arabaya piyasadaki gibi 24-25 milyar vermem..ben kimseye arabadan anlamıyor ,bilgisizsiniz demiyorum..ben piyasayı gerçekten çok iyi biliyorum..ve sadece corsa için demiyorum..öyle bi duruma geldimki,artık bu araba ile yatıp kalkmaya başladım..herşeyini öğrenmeye başladım..sana bi örnek veriyim..hiçbir corsa essentia cdti 20 bin olamaz....bu arabanın maalesef değeri değil...ama satabilirsende satıcaksın tabi...arkadaşımın bi şirkette çalışıyor..ve klasik corsa essentia cdti araçları,şirket prensibi olarak 50 bin e geldiğinde satılıyor..bu araçlar 18 bin e satılıyor..ben tekrar söylüyorum,kimse benim dediklerimi uygulamak zorunda değil...hiçbirşekilde.....madem burası paylaşım sitesi,,belki azda olsa benim bahsettiklerimi görebilen kişilere faydam dokunur...BU ARADA SENDE HAKLISIN BAŞKA MEMLEKETTE YAŞAMIYORUZ..burası TÜRKİYE...30 milyara araba alıyorsun,plaka takılıyor,,taaak arabanın fiyatı kafadan 6-8 milyar iniyor...unutmayinki corsa cdti esentialar 2006 yılında 24 bin ytl ye satılıyordu.....
Arkadaşlar bizde Corsa CDTI Essentia Easytronic var 2006 model. Tabi bildiğiniz gibi cd çalar bile yok. Ben birşey sormak istiyorum. Serviste orjinal cd çalarlı teybini direksiyondan kumandası da dahil olmak üzere yaptırabilir miyim?
bak arkadaşım madem açıkgözsün yazılanı iyi oku o zaman.Bak büyük yazayım senin içinBen arkadaşımdan 2004 CORSA NJOY 1.3 CDTİ aldım 20 bine,senin uydurduğun gibi essentia filan değil.Üstelik arabanın tüm bakımları yeni yapılmıştı(baskı balata,fren balatası,diskleri,lastikleri yeni değiştirdi).İkincisi 6 aylık kaskosunu hediye etti,üçüncüsü bu parayı 1 yıl vadeyle ödeyeceğim.Bizde araştırdık yani, denk gelince de kaçırmadık.Senin söylediğin fiyatlar senin gibi komik yani
valla arkadaşım bu konu gittikçe uzuyor....mesela senin arabanın aynısını galericiler 20 bin civarında satıyor...galericiler en az 2 bin ytl kar olmadan satmaz arabayı...ben sana ne kadar anlatsamda dışarda gördüklerin senin kafanda doğru diye yazıyor..ee suç sende değil.. benim dediklerim satıcılara ,yada almışlara değil..daha yeni alıcaklara...yinede aklının bi köşesinde kalır...herkesin düşünceleri farklı...belki yararım olur... ben bişiy daha diyeceğim..direksiyon kutusu bozulanlar,ya da bozulmaya aday olanlar..şimdiden aklınızda bulunsun,,corsanın lanet direksiyon kutusunun çözümü,2006 modellerden itibaren takılan geliştirilmiş 2007 corsa direksiyon kutusudur..bunu servise danışın...yararını görürsünüz..
Valla bende de 2005 corsa cdti var aynı direksiyon kutusundan kaynaklı ses 1 yıldan fazladır vardı ve hiç bir servis garanti kapsamında saymıyordu. Sonunda Samsunda yetkili servis yeni geliştirilen bir parçayla garanti içinde bu sorunu çözdü. Diğer servislerde durum nedir bilmem ama aklınızda bulunsun garanti içinde hallettirme şansınız var.
2007 corsam (c'mon) un kapıları acaip gıcırdıyor, takır tukur ediyor. ( düz yolda fazla ses çıkarmıyor çok şükür ) daha alalı 2 ay oldu
arkadaşlar 2005 1.4 twinport almak üzereyim.araba 13.000 km de.en son 18.750 verdim.sizce fiyat iyimi?
birazdaha pazarlık yap derim ben,, arabanın cihaz ile kaportasına baktır,böylece boya olup olmadığını anlarsın..servislerde ve galericilerde var bu cihazz..3-5 sıkıştırırıp yaptırabilrisin;)
quote:
Orjinalden alıntı: *Overdose*
2007 corsam (c'mon) un kapıları acaip gıcırdıyor, takır tukur ediyor. ( düz yolda fazla ses çıkarmıyor çok şükür ) daha alalı 2 ay oldu
nası yaani??
pek anlaşılmıycak bişiy yok yaw...
engebeli yollarda, kasislerde, kapılardan ses geliyor. garç gurç diye
bi götürüp baktırtmak lazım
arkadaşlar 2 ay önce 2004 Corsa njoy 1.3 cdti aldım.aracın camında 'Bu aracın camları 3M Güvenlik Filmleriyle korunmaktadır' çıkartması var.acaba bu yazı diğer corsa njoy larda da varmı,yoksa aracın ilk sahibimi böyle bir güvenlik filmi taktırmıştır.yanlış bilmiyorsam güvenlik filmleri camların kırılıp dağılmasını önlüyor,camlar buz haline geliyor fakat dağılmıyor. yoksa sadece renkli cam filminimi kastediyorlar?
quote:
Orjinalden alıntı: *Overdose*
pek anlaşılmıycak bişiy yok yaw...
engebeli yollarda, kasislerde, kapılardan ses geliyor. garç gurç diye
bi götürüp baktırtmak lazım
hem 2 ay oldu alalı diyosun hem anlaşılmıycak bişey yok diyosun..benim nasıl yani demem onun içindi, tabi ki anladım nası bi ses geldiğini..sen bi göster en iyisi..ben de opelden soğumaya devam ediyim..
corsaya ziebart ya da 3M marka cam filmi yaptıran varmı????
Arkadaşlar 2000 GLS 1.4 16V otomatik olanları tavsiye ediyormusunuz. Sorun yaşayanlar varmı? Yakıt tüketimi ne kadardır? 50000-60000 km'deki 2000 corsa gls'ye 13000-13500 YTL para verilir mi? Görüşlerinizi bekliyorum.
2001 model Corsa 1.4 16V Elegance ilk sahibiyim. Arabamda yaşadığım problemler :
1- 98 Oktan'ın ilk çıktığı zamanlar bu benzinden 2-3 depo aldım ve arabamda bir süpab çalışmamaya ve benzin atmaya başladı. Servise sorduğumda 98 oktanın mevcut kurumu kaldırıp süpabın ağzına gelerek süpabın tam kapanmasını engellemiş olabileceğini söyledi. Motoru açtırdık. 40.000km deyken bunun triger kayışınıda değişelim bir daha masraf olmasın dediler olur dedik. 1300YTL masraf çıktı.
2- 50.000km lerde 1.ve 2. vitesi değiştirmek imkansızlaştı denebilir. Önde bir demir çubuk değişti ve vites şimdi yağ gibi geçiyor. Servis bir daha bu masrafın çıkmayacağını sıfır araçlarda olduğunu söyledi. 150 YTL masraf çıktı.
3- Arabayla (genelde soğukken) giderken vites değiştirirken araba stop ediyor. Akü ışığını erken görüp gaza basarsam tekrar çalışıyor. Ama genelde bu zor oluyor araba giderken tekrar çalıştırmam gerekiyor. Bu çok tehlikeli bir durum bazen arka arkaya aynı anda 1-2 tekrarladığı oluyor. Rölanti ayarı falan çözmedi. Arızada devamlı olmadığı için servise anlatamadık. Arabayı aldığım günden bu yana ayda 1-2 defa yapıyor.
4- Havalar soğukken süspansiyon ötüyor.
5- CD si 2 yıl önce bozuldu. 4 lü CD'lik içinde durmuyor. CD'liği takınca geri geliyor. Elektronikçi bazen temizleyince çalışıyor dedi. Bende vazgeçtim çünkü bırakın mp3 çalmamayı kopya CDleri bile çalmıyor.
Bunun dışında arabamdan çok memnunum. Küçük olması, atak olması avantaj.