Şimdi Ara

Corsair 1600mhz ram 1333mhz gözüküyor - YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 gün önce; amd fx6300 işlemci, msi 970 gaming anakart ve corsair 8gb 1600mhz cl9 ram almıştım.Bugün aida64 programında dolaşırken ramin 1333mhz olduğunu gördüm.Neden 1333mhz gözüküyorki? Anakart 1600mhz'yi destekliyor.

Aida64:

Cpu-Z'deki görüntüler:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaimoN001 -- 22 Aralık 2015; 15:38:31 >

• ozaman biosa girip ramınızın hızını 1600 mhz yapınız
  • Biosa girip manuel olarak 1600 Mhz'e çekmen gerekiyor.
  • Hocam aida64den anakart özelliklerine tıkladığımda bellek yolu özelliklerinde gerçek saat: 800mhz, etkin saat 1600 mhz diyor.Ayrıyetten overclock bölümüne tıkladığımda bellek yolu: 800mhz, dram fsb oranı: 24:6 gözüküyor.Anakarttan SPD'yi açtığımda da konuda resimdeki gibi.Ben mi yanlış anladım acaba, yoksa gerçekten 1333mhz'de mi çalışıyor?
  • anakartta XMP devdere değilse yada anakartta ram hızı 1600 e alınmadıysa (duruma göre işlemci sınırlaması sebebiyle ram 1333 de çalışması için üretilmiş.
    cpu z ile memory sayfasına bak
    dram frequancy 800 demi 667 demi?
    800 ise 1600
    677 ise 1333 de .alışıyor demektir.
  • ioz kullanıcısına yanıt
    Cpu-z programını indirdiğim dediğiniz kısımda 800mhz yazıyor.SPD kısmında max bandwidth pc3-10700 (667mhz) yazıyor o ne oluyor hocam? Bu arada teşekkürler ama halen kafam bu 667'lere takıldı :)
  • biosdan ayarlaman gerekiyor dostum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • osmantalhaaslan kullanıcısına yanıt

Burdan bakar mısınız? Konuya da ekledim.
  • ioz kullanıcısına yanıt
    Bakın hocam.Amd fx6300 kullanıyorum.Bildiğime göre amd işlemciler intellerden daha yüksek frekans ramleri destekliyor.

• Anakartonda oc gunde diye bir tuş varsa ona bas

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1600 ile 1333mhz sirasinda bir fark yok anakart suanda stabil ayarlarina rami calistiriyor sen ust bir ayari isterse oc yada xmp profilne gecersin

• aliosman2323 kullanıcısına yanıt
    O tuş sadece ram değilde ekran kartı ve işlemciyide oc yapmasın? yani şu an diğer parçalar yeterli geliyor oc yapmak istemiyorum.Zaten ram'ede oc yapmak istemiyorumki kendi hızında çalışmasını istiyorum :D
  • cadavaros kullanıcısına yanıt
    Hocam konuya cevap yazarken resimlere baktınız mı? Yanlış anlamayın.Ben zaten tam olarak bilemediğim için bu konuyu açtım.Fakat biosdan baktığımda da ramlerin 1600mhzde de çalıştığını gördüm.Bu programlardaki SPD bölümlerinde neden 667mhz yazıyor onu anlamadım.Zaten aklımı karıştırında bu.
  • Evet resimleri baktim tek slot calisiyor dramde 800 mhz gozukuyor zaten soyle bir durum olabilir kesin demiyorum ama anakartindan dual channel destekliyordur tek takinca otomatik 1333e cekiyorsun dedigim gibi iki arasindaki farki anca benchmarkla anlarsin

• cadavaros kullanıcısına yanıt
    Evet anakart özelliklerinde bellet kanalı: Dual olarak gözüküyor.Ama biosda da ram hızı 1600mhz olarak gözüküyor.Bu konuda fazla bi bilgim olmadığı için kesin bi kanıya varamıyorum.Sizin dediklerinizde kafamı karıştırdı :) Herneyse yardımınız için teşekkürler. 5 6 ay sonra yeni bi ekran kartı alacağım zaten onla beraber 8gb bi ram daha alırım 1600mhz cl9 o zaman çift olurlar ve sorun ortadan kalkar herhalde.
  • Bios 1600 u goruyorsa sorun yok zaten kullanabilirsin 2. Raminde ayni marka ayni mhzle alirsin

• Kardeşimin sisteminde de aynı şekilde 1333 olarak görüyordu Corsair Vengeance 1600mhz rami. Biz onu 1600 e çektik sonra bitdefender yüklemiş, mavi ekran alınca ben yine auto yani 1333 e çektim frekansı şuan gayet güzel çalışıyor. Ben 1333 ile 1600 arasında fark olduğunu da düşünmüyorum zaten, bırakıyorum sistem otomatik çalışsın. Bu arada mavi ekran hatasıda bitdefender yüzündenmiş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.