Şimdi Ara

Corsair AX 760 / 860 Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkür ederim, konuyu açtığım iyi olmuş.
    Başka merak edenlerin de soruları cevaplanmış oldu :)

@metin abi 52
    Bu doğru, ancak başka etkenler de mevcut.

Fanın göbek yapısı
    Fan yaprak yapısı
    Amperi

Sanyo Denki fanlar zaten sessizlikleriye bilinmekte.

HX750 deki fan
    http://www.jonnyguru.com/modules/NDReviews/images/CorsairHX850/DSCF1076.jpg
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Hatta daha fazlasını bile verebiliyor :)

Corsair AX 760 / 860 Hakkında

gayet kaliteli bir psu.hayırlı olsun.

fakat verdiğiniz tabloda tuhaf bir durum var.. %20 ila %100 hatta %110 yük altında verilen oranlarda verimlilik imkansız..

http://www.guru3d.com/articles_pages/corsair_ax760_psu_review,2.html

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Bunu kullanana kadar benim eski HX'i sessiz sanıyordum. Şuan sistemden sadece mekanik HDD nin vızıltısı geliyor. Kasada zaten sessiz fanlar mevcut.

Önde 1x Noctua, Üstte 2x Gentle Typhoon Ap14, CPU fanında yine 2x Noctua. Ama işte o HDD ler işi bozuyor :)
    LINK olanına gerek görmedim, bunda Hybrid tuşu var zaten.

Teşekkürler

Güzel, sevindim adına dostum.

HDD' lerden tamamen kurtulmak içinde; artık şu 750GB , 1TB ve civarı SSD' lerin fiyatının en yakın zamanda düşmesini, akabininde dolarında düşmesini bekleyeceğiz.
  • lyrasirius L kullanıcısına yanıt
    Ben bir gariplik göremedim ?

Çok az bir fark var (%1 - %2).Bu da; testlerde kullanılan farklı sistemler vb. durumlardan kaynaklanıyor olabilir.

Sonuçta her PSU' nun bir '' pik '' değeri mevcuttur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 18 Aralık 2013; 23:55:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

Çok az bir fark var (%1 - %2).Bu da; testlerde kullanılan farklı sistemler vb. durumlardan kaynaklanıyor olabilir.

gariplik "verimlilik" değerlerinde hocam..peak watt değerleri hususu değil söylediğim şey..hiçbir psu %100 yük altında maksimum verimlilikte (efficiency) çalışmaz.. güç kaynakları %40 ila %60 arasında maksimum verimliliğe ulaşırlar..verimlilik grafiklerine baktığımızda güç kaynakları tablodaki gibi lineer olmaz..yukarıda verdiğim grafik AX760'ın verimlilik grafiği ve aslında çok başarılı..fakat tablodaki gibi %92 ortalamalarda seyretmiyor..birkaç örnek daha vereyim ..ayrıca "efficiency charts of computer psu" diye arama yaparsanız daha birçok örnek görebilirsiniz.
     Corsair AX 760 / 860 Hakkında Corsair AX 760 / 860 Hakkında

• Ben de 770 SLI için AX860 alcam inşallah :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lyrasirius

quote:

gariplik "verimlilik" değerlerinde hocam..peak watt değerleri hususu değil söylediğim şey..hiçbir psu %100 yük altında maksimum verimlilikte (efficiency) çalışmaz.. güç kaynakları %40 ila %60 arasında maksimum verimliliğe ulaşırlar..verimlilik grafiklerine baktığımızda güç kaynakları tablodaki gibi lineer olmaz..yukarıda verdiğim grafik AX760'ın verimlilik grafiği ve aslında çok başarılı..fakat tablodaki gibi %92 ortalamalarda seyretmiyor..birkaç örnek daha vereyim ..ayrıca "efficiency charts of computer psu" diye arama yaparsanız daha birçok örnek görebilirsiniz.

En verimli olduğu yük değeri %50 civarıdır.En verimsiz olunan ise %10 gibi en düşük seviyelerdedir.Kaldı ki techpowerup incelemesinde de %50 le %100 deki fark %2 civarı normal olarak.Diğer incelemelerde de öyle http://www.kitguru.net/components/power-supplies/zardon/corsair-professional-series-ax760i-and-ax860i-review/10/ Zaten techpowerup bu konuda işini en iyi yapan site ve en profesyonel,en pahalı ekipmanlara sahip.

Verdiğiniz tablolar silver,bronze güç kaynaklarına ait. Platinum ürünle karşılaştırmak doğru olmaz.Kaldı ki guru3d profesyonel bir güç kaynagı test düzenegine sahip degil.Normal bir bilgisayarın altında test ediyor.Techpowerup in yanında kaynak olarak bile alınamaz.Zaten verimliliğin tablosunda elektrik girişi 115AVC olarak belirtilmiş ki o yüksek verimlilik değerleri 230AVC de test edilerek elde ediliyor. Amerikada yaşayan birini 110V bağlar ama bir Türkiye'de olduğumuzdan 220V önemli.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

quote:

Orijinalden alıntı: lyrasirius

quote:

En verimli olduğu yük değeri %50 civarıdır.En verimsiz olunan ise %10 gibi en düşük seviyelerdedir.Kaldı ki techpowerup incelemesinde de %50 le %100 deki fark %2 civarı normal olarak.Diğer incelemelerde de öyle http://www.kitguru.net/components/power-supplies/zardon/corsair-professional-series-ax760i-and-ax860i-review/10/ Zaten techpowerup bu konuda işini en iyi yapan site ve en profesyonel,en pahalı ekipmanlara sahip.

Verdiğiniz tablolar silver,bronze güç kaynaklarına ait. Platinum ürünle karşılaştırmak doğru olmaz.Kaldı ki guru3d profesyonel bir güç kaynagı test düzenegine sahip degil.Normal bir bilgisayarın altında test ediyor.Techpowerup in yanında kaynak olarak bile alınamaz.Zaten verimliliğin tablosunda elektrik girişi 115AVC olarak belirtilmiş ki o yüksek verimlilik değerleri 230AVC de test edilerek elde ediliyor. Amerikada yaşayan birini 110V bağlar ama bir Türkiye'de olduğumuzdan 220V önemli.

aynen..http://www.techpowerup.com/reviews/Corsair/AX760/6.html

buradaki testler dediğimi teyit eder nitelikte .. verimlilik düşük yük altında %84'e kadar düşüyor ve maksimum verimliliği 300watt yük altında yani %40 yük altında verebiliyor.

• Tabiki hiçbir PSU %100 yük altında maksimum verimlilikle çalışmaz.Bu fizik kurallarına bile aykırı.

@OneTreeHill arkadaşımızda açıklamış zaten, bende üstteki mesajımda söylemiştim; kullanılan sistemler, kullanılan ortamlar vs.' den kaynaklı farklar.
  • taş gibi psu 1 aydır kullanıyorum halen fanın döndüğünü görmedim psu da ses diye bişi yok 7 yıl garantili yani bu psu herhalde 10 yıl kadar gider
  • quote:

Tabiki hiçbir PSU %100 yük altında maksimum verimlilikle çalışmaz.Bu fizik kurallarına bile aykırı.

@OneTreeHill arkadaşımızda açıklamış zaten, bende üstteki mesajımda söylemiştim; kullanılan sistemler, kullanılan ortamlar vs.' den kaynaklı farklar.

Bende gariplik var derken bunu söylemiştim zaten.. İlk etapta sanırım sizde farketmediniz ..

onetreehill dostumuz bir karşılaştırma yaptığımı söylemiş ama niyetim bu değildi..zaten "platinum" ,silver ve bronz olarak 3 örnek grafik verdim .. verimlilik hususunu hangi verimlilik sertifikasına sahip olursa olsun değişkenlik göstereceğini yani itiraz ettiğim ilk tablodaki gibi olamayacağını anlatmaya çalıştım..bu herhalde şimdi daha net görünüyor..

onetreehill'in haklı olduğu husus ise voltaj konusunun verimliliğe olan etkisi..zira güç kaynakları 220 voltta 110v'a nazaran daha iyi verimlilik sunar..

• lyrasirius L kullanıcısına yanıt
    Ben ne demek istediğiniz anladım merak etmeyin.

Zaten sizin anlatmak istediğiniz şey cevabına kavuştu (farklı ortamlar olduğundan).
  • Bende AX860 modelini aldım. 7870 CF amd 8350 sistemimle kullanıyorum.montajını bu akşam gerçekleştirdim. gerçekten sessiz bir psu. bileşenleri kaliteli. ilk başlarda kulağımı psu ya dayadığım zaman tıkırtı gibi ses geliyor. ama sonra kesiyor. sanırım roleden geliyor dediğiniz gibi. yanlız 10 sn içinde kesiyor sıfır ses.
  • overclock85 kullanıcısına yanıt
    Röleden gelen ses açılışta ve kapanışta.

Çıt diye duyuluyor belki 1sn bile sürmüyor.
  • pardon yanlış yazmışım. dediğiniz gibi 1sn çıt diye bir ses. cf 7870 kullandığımdan ikinci kartın fanına kulaklık çıkış kablosu değiyormuş. ikinci kart açılıştan sonra fanı kestiği için ses gidiyor bende psu mu acaba diye bakarken farkettim. neyse gerçekten kaliteli bir güç kaynağı.
  • birde buranın konusu değil biliyorum ama nh14s aldım sizin nh12s incelemenizden sonra.bende de noctua kullanma sevdası vardı sizin gibi aldık kullanıyoruz ortalama bir 8350 çipi ile. gerçekten ses performans mükemmel.çoğu closed-loop sistemden iyi. almışken kaliteli ürün almakta fayda var. ax serisi psu larda de öyle. noctua da öyle. onun dışında elektronik şans işi bazen para veriyorsunuz uğraşabiliyorsunuz orası ayrı.
  • iyi akşamlar bende corsair tx 750 den ax860a geçiş yaptım sanki ups olan yükü azalttı gibi yada ben öyle hissediyorum upsimin fanları gürültülü oldugu oldugu için kasadan gelen sesleri duymuyorum :) şuan ekran kartı arayışındayım henüz karar veremedim :( @overclock85 bu fanı bende düşünüyorum ama anakartıma uyup uymacagını bilmiyorum kimileri ram slotunu kapatır diyorlar acaba fotograf cekip eklersen sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali Arslan

iyi akşamlar bende corsair tx 750 den ax860a geçiş yaptım sanki ups olan yükü azalttı gibi yada ben öyle hissediyorum upsimin fanları gürültülü oldugu oldugu için kasadan gelen sesleri duymuyorum :) şuan ekran kartı arayışındayım henüz karar veremedim :( @overclock85 bu fanı bende düşünüyorum ama anakartıma uyup uymacagını bilmiyorum kimileri ram slotunu kapatır diyorlar acaba fotograf cekip eklersen sevinirim.

Ups olan yükün bir miktar azalması normal verimlilik farkından dolayı. Noctua U serisinin iki sogutucusuda var bende push pull yapsanız dahi sorun olmaz ram slotlarıyla ilgli

http://forum.donanimhaber.com/m_81747909/tm.htm

• quote:

quote:

iyi akşamlar bende corsair tx 750 den ax860a geçiş yaptım sanki ups olan yükü azalttı gibi yada ben öyle hissediyorum upsimin fanları gürültülü oldugu oldugu için kasadan gelen sesleri duymuyorum :) şuan ekran kartı arayışındayım henüz karar veremedim :( @overclock85 bu fanı bende düşünüyorum ama anakartıma uyup uymacagını bilmiyorum kimileri ram slotunu kapatır diyorlar acaba fotograf cekip eklersen sevinirim.

Ups olan yükün bir miktar azalması normal verimlilik farkından dolayı. Noctua U serisinin iki sogutucusuda var bende push pull yapsanız dahi sorun olmaz ram slotlarıyla ilgli

"push pull" ne oluyor acıkcası bilmiyorum bir tanıdıgım suudi arabistan ciddeye gitti orda bulabilirse alacak bana bu ikisinden birini burda şuan pahalı birde fanı değiştirsem acaba faydası olurmu ondan da emin değilim boşta iken 26-30 larda geziyor prime95 testini acınca birden fırlıyor ve 75 derecede kalıyor ben dahada altında tutmak istiyorum sıcaklıgı

• quote:

quote:

quote:

"push pull" ne oluyor acıkcası bilmiyorum bir tanıdıgım suudi arabistan ciddeye gitti orda bulabilirse alacak bana bu ikisinden birini burda şuan pahalı birde fanı değiştirsem acaba faydası olurmu ondan da emin değilim boşta iken 26-30 larda geziyor prime95 testini acınca birden fırlıyor ve 75 derecede kalıyor ben dahada altında tutmak istiyorum sıcaklıgı

Push Pull çift fan demek. Üstünde ki fanlar piyasada ki en kaliteli fanlardan zaten.Fan masrafına gerek yok

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.