Şimdi Ara

Corsair AX 760 / 860 Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Selamlar, 760 almış bulunmaktayım. PC'yi açtığımda ve kapattığımda, PSU'dan tık diye bir ses gelmekte.

Bu sanıyorum ki Röle den gelen ses, incelemesinde de "electromagnetic relay" dan bahsetmiş.

Sanırım bu oluyor.

Normal bir durum değil mi bu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 16 Aralık 2013; 19:53:36 >

• Selamlar,

Evet normal bir durum. Aynı sesi AX1200i'de de duydum. Benzer şekilde başka marka/modellerde de karşıma çıktı. Röle, sistem çalışırken bypass ediliyor, kapanınca geri açılıyor.
  • Normal bir durum , hayırlı olsun taş gibi psu seçmişsin.
  • Ne çalıştırcan o powerle ,Dominic.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tech guru

Selamlar,

Evet normal bir durum. Aynı sesi AX1200i'de de duydum. Benzer şekilde başka marka/modellerde de karşıma çıktı. Röle, sistem çalışırken bypass ediliyor, kapanınca geri açılıyor.

Ne mantığı var bunun tam olarak acaba?
  • Teşekkürler

@metin abi 52

Öyle ahım şahım birşey yok :)

2600K / GTX760 falan filan işte :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Teşekkürler

@metin abi 52

Öyle ahım şahım birşey yok :)

2600K / GTX760 falan filan işte :)

2 tane 760'ı SLI yapar o power.
    http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_760_asus_directcu_oc_review,5.html

12 volttan nerde ise tüm gücünü pompalıyor. 63 amper, 756 watt.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Msi Gaming X Rx 570 4GB - 850 tl
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlk defa duydum ben biraz baktım ama garip tek techpowerup incelemelerinde geçiyor terim ama sorun yok sesle iligili. İlk açılışta enerji kaybını minimize etmek tarzı şeylerden bahsedilmiş.
  • 760SLi dan fazlasınıda yapabilir. FX8350 OC + 2XHD7870XT OC diyeyim siz tahmin edin nasıl bir psu. Ve aynı zamanda da bu kadar yüke rağmen sessiz.
  • Selamlar,

Amacı sistem kapalıyken PSU'yu şehir şebekesinden tamamen kesmek. Sistem kapalıyken olabilecek akım dengesizliklerini engellemek ve güç tüketimini en aza indirmek.
  • Röle bir tür koruma ve boşa enerji sarfiyatını engellemek için konulmuş gayette güzel düşünülmüş. Ayrıca rölenin çalışma prensibi gereği içerisindeki manyetik mekanizmadan dolayı "tık" sesinin gelmesi gerekli. Gelmesse sorun var demektir zaten
  • Hatta daha fazlasını bile verebiliyor :)

• _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Merhaba dostum,

Bu ses bende de mevcut ve ilk başlarda beni de bir süre tedirgin etmişti.Forumumuzdaki Corsair yetkilisine bu sesi sormuştum ve PSU' daki fan vb. ile alakalı termal sensörlerin açılıp kapanması ile ilgili olabileceğini söylemişti.Akabininde bir zararı olmadığını da eklemişti.

Şimdi senin açmış olduğun konu ve altındaki yorumlar ile içim biraz daha rahatladı.Zaten sırf açılıp - kapanırken olan bir sesti.Bununda bilinçli olarak yapıldığını ve PSU' yu koruma amacı taşıdığını öğrenmek gerçekten iyi oldu benim için.

Bu arada; sende HX 750 vardı, ondan neden bu modele geçtin ki ?
    hayırlı olsun dominic
  • Selamlar, HX750 modeli de iyi bir model. Ama bu modeli kullanmayı hep istemişimdir :)

Ayrıca, HX den AX 760'a geçince seste de düşme oldu. Normal fan modunda bile daha sessiz. HX 13.5cm idi bu 12 cm olmasına rağmen.

Sanyo Denki 0.19A fan kullanılmış, Hybrid e alınca zaten sıfır ses :)

@Joker38
    Teşekkürler.
  • Ahh ahh alamadık şöyle bir psu
    Sendeki HX 750 80+ Silver' dı zaten (çok fark yok ama), bu bakımdan da iyi olmuştur.Demek ki; 80+ Silver olan modellerde 13.5 cm fan kullanmışlar.Bendekin de biliyorsundur 14 cm fan var.

Ama tabiki dediğin gibi AX ve AXi serisinin de ayrı bir cazibesi var. Corsair Link programı falan da çok güzel.

Hayırlı olsun, güle güle kullan.
  • Bunu kullanana kadar benim eski HX'i sessiz sanıyordum. Şuan sistemden sadece mekanik HDD nin vızıltısı geliyor. Kasada zaten sessiz fanlar mevcut.

Önde 1x Noctua, Üstte 2x Gentle Typhoon Ap14, CPU fanında yine 2x Noctua. Ama işte o HDD ler işi bozuyor :)
    LINK olanına gerek görmedim, bunda Hybrid tuşu var zaten.

Teşekkürler
  • Bu tık sesi bendeki sea 1000 w lıktada var.Bir açılırken birde kapanışta yapıyor.Ayrıca sanyo denki fan varsa sıfır ses garantidir.Hayırlı olsun Dominic

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Bunu kullanana kadar benim eski HX'i sessiz sanıyordum. Şuan sistemden sadece mekanik HDD nin vızıltısı geliyor. Kasada zaten sessiz fanlar mevcut.

Önde 1x Noctua, Üstte 2x Gentle Typhoon Ap14, CPU fanında yine 2x Noctua. Ama işte o HDD ler işi bozuyor :)
    LINK olanına gerek görmedim, bunda Hybrid tuşu var zaten.

Teşekkürler

12 lik fanlı powerler genelde 13.5 lik fanlı olanlardan daha sessiz oluyor.

TX 650 V.2.0 var. 3. pc de. sanırım 13.5. Bi uğultu var.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.