Yaklaşık 1 hafta önce almış bulunduğum Corsair Dominator 1066 kitimden kaynaklandığını düşündüğüm mavi ekran problemim aynı süre zarfında devam etti. Herhangibir anda ortaya çıkabilmekte, bazen saatte 3-4 tane mavi ekran verirken bazen de 12- 13 saattin ardından olmakta.
Memtest yaptım, ikili kit olarak kullandığımda %46 civarında reset atıyor, tekli olarak takıp test yaptığımda sorun olmuyor. Acaba neden kaynaklanıyor olabilir? Zamanlamalarla ilgili bir durum olabilir mi?
Sistemim aşağıda.
Enhanced Performance Profile Bellek Hızı DDR2-1066 (533 MHz) Voltaj 2.1 V Bellek Zamanlamaları 5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS) Row Cycle Time (tRC) 22T Command Rate (CR) 2T Write Recovery Time (tWR) 8T Bu hızlarda kullanmayı dene bende (versiyon 1.1) sorun yok .biosttan ramleri ganged modda çalıştır. speed-spectumu kapatmayı dene bank ve channel interleaving modlarını değiştir.
moonglade bende de arada oluyodu aynı ramler 1 sene sonra sık sık olmaya başladı gittim kingston aldım takır takır çalışıyo şimdi
everest te yalnızca ram testi yapmanı tavsiye ediyorum ordada reset ve mavi ekran yaparsa ramlarin sıcaklığına bak büyük bir ihtimak çok sıcaktır sanırsam kısacası ramler arızalı