Şimdi Ara

Corsair'e alternatif ZALMAN LQ315 sıvı soğutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
5.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar meraba yakın bir zamanda sıvı sogutma almayı düşünüyorum bende bir çoğumuz gibi
    corsair'in h100i modelini bekliyorum nette dolaşırken bu ürünü ( ZALMAN LQ315 ) gördüm ve türkiyede de satışı var. (255.00tl)
    performans incelemesi olarak hardwaresecrets.com yaptığı bir inceleme var test sonuçlarına bakıcak olursak H100'den hem soğutma performansı hemde gürültü azlığı olarak çok önde sonuçlar vermiş.
    Şimdi açıkcası kafam karıştı zalman kendini kanıtlamış bir firmadır corsair de öyle ama h100,h100i de de hem türkiyede olsun
    hem yurtdışı kullanıcılarının pompa gürültüsünden şikayetleri bitmek bilmiyor newegg'de bu ürünü alıp kullananlar çok çok sessiz
    olduğundan bahsetmişler ve çift fanda takabiliyorsunuz türkiyede bu ürünü kullanan varsa deneyimlerini yazarsa sevinirim.

inceleme linki www.hardwaresecrets.com
    özelliklerine Zalman'ın sitesinden bakabilirsiniz ZALMAN LQ-315 Water Cooler

Corsair'e  alternatif ZALMAN LQ315 sıvı soğutma

aynı sitenin h100i incelemesinde de h100i ile zalman arasında fark neredeyse yok gibi
    h100i Review

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackrebel -- 9 Şubat 2013; 21:55:15 >

• Hocam, yanlış bilgilendiriyorsam kusura bakma ama karşılaştırmayı h100 üzerinden yapmışsın. Senin almayı düşündüğün h100i değil mi? Performansı biraz daha yüksek olabilir h100i'nin. Kaldı ki sıvı soğutmalı ürünlerde zamanla sıvının biryerlerinden taşırma sorunu olabileceğini söyleyeyim. Bu üzerine gelen elektronik parçaların bozulmasına bile sebep olabilir.
  • Sizin için değerlendirmeye baktım. Sanırım Zalman lq315 yeni bir ürün, sadece linkini verdiğiniz hardwaresecrets'de mevcut. h100i ile birebir karşılaştırma olmasada h100 üzerinden baktım. Bence aynı seviyelerde hem ses hemde soğutma olarak. Fiyatı hangisi daha uygunsa ona yönelmenizi öneriririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turko_theHero

Hocam, yanlış bilgilendiriyorsam kusura bakma ama karşılaştırmayı h100 üzerinden yapmışsın. Senin almayı düşündüğün h100i değil mi? Performansı biraz daha yüksek olabilir h100i'nin. Kaldı ki sıvı soğutmalı ürünlerde zamanla sıvının biryerlerinden taşırma sorunu olabileceğini söyleyeyim. Bu üzerine gelen elektronik parçaların bozulmasına bile sebep olabilir.

Dostum estağfurullah zaten amaç bilgi alışverişi rica etsem birde buraya (h100i review) bakabilirmisin h100i'nin incelemesi de var
    ve birçok sıvı soğutma çözümü ile karşılaştırması var LQ315 ile de h100i' nin maximum çalışmasında 5derece Quiet modda ise
    1 derece fark oluşmuş ama benim asıl canımı sıkan h100i almayı düşünürken yurt dışı forumlarında da okuduğum pompa sesi
    sorununun hala devam etmesi

• ______Oda sicakligi____Gurultu____Fan hizi____Sicaklik
    H100 --> 26__________62_______2000_______64

H100i--> 22__________45_______1150_______58

H100i--> 22__________61_______2500_______54

ZLQ315--> 22__________52_______1950_______57

Ses cikarmasi konusunda, newegg'de herkesin her turlu yorumu mevcut. Bazilari cok sesli, bazilari hic ses cikmiyor diyebilir. Bu biraz insanin algisina kalmis bisey bence. Ben bunu kendi aradigim urunlerin yorumlarinda da goruyorum. Zalmanin urununde de 4 kisi sanirim yorum yapmis, birisi cok ses cikariyor demis mesela. Bence biraz daha sabredip yeni degerlendirmelerin gelmesini beklemen seni daha fazla tatmin edecektir. Oradaki verilere de bakarak son kararini verebilirsin. Onceki yazimda yukaridaki degerlere gore birseyler yazdim. H100i'nin fan hizlari LQ315 ile uyusmuyor fakat daha fazla fan devrinde 61 vermis. Tutarli bir yorum olmasa da H100i' nin 52 dba civarinda olabilecegini soylerim hatta 1-2 dba daha yuksek olabilir. Sicaklik seviyeside ayni goruyorum.

Ama sunu kafanda bulundurmalisin. Dusuk devirlerde ses sicaklik seviyesi nasil? Her zaman bu yuksek devirlerde calistirabilecek misin? Bence 1000 civari fan devri ortalama bir devir. Yani kisaca, biraz daha bekleyip diger degerlendirmeleri incelemen, h100i ile birebir karsilastirmalar bile cikabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turko_theHero -- 10 Şubat 2013; 15:35:33 >

• quote:

______Oda sicakligi____Gurultu____Fan hizi____Sicaklik
    H100 --> 26__________62_______2000_______64

H100i--> 22__________45_______1150_______58

H100i--> 22__________61_______2500_______54

ZLQ315--> 22__________52_______1950_______57

Ses cikarmasi konusunda, newegg'de herkesin her turlu yorumu mevcut. Bazilari cok sesli, bazilari hic ses cikmiyor diyebilir. Bu biraz insanin algisina kalmis bisey bence. Ben bunu kendi aradigim urunlerin yorumlarinda da goruyorum. Zalmanin urununde de 4 kisi sanirim yorum yapmis, birisi cok ses cikariyor demis mesela. Bence biraz daha sabredip yeni degerlendirmelerin gelmesini beklemen seni daha fazla tatmin edecektir. Oradaki verilere de bakarak son kararini verebilirsin. Onceki yazimda yukaridaki degerlere gore birseyler yazdim. H100i'nin fan hizlari LQ315 ile uyusmuyor fakat daha fazla fan devrinde 61 vermis. Tutarli bir yorum olmasa da H100i' nin 52 dba civarinda olabilecegini soylerim hatta 1-2 dba daha yuksek olabilir. Sicaklik seviyeside ayni goruyorum.

Ama sunu kafanda bulundurmalisin. Dusuk devirlerde ses sicaklik seviyesi nasil? Her zaman bu yuksek devirlerde calistirabilecek misin? Bence 1000 civari fan devri ortalama bir devir. Yani kisaca, biraz daha bekleyip diger degerlendirmeleri incelemen, h100i ile birebir karsilastirmalar bile cikabilir.

evet haklısın biraz daha sabredip beklemek gerek acele ve kararsızlık istenmeyen sıkıntılara yol açabilir.

• Zalman gerçekten çok şık ve yabancı forumlarda övülen bir ürün. Yalnız 45 db ve 52db ses farkı dikkate değer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Corsair H100 V2 Sıvı Soğutucu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkakaşlar aramızda bu ürünü kullanan varsa lütfen az çok bir bilgi paylaşırsa sevinirim
    ben ve diğer benim gibi merak eden arkadaşlar için fikir sahibi oluruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackrebel -- 2 Mart 2013; 1:09:31 >
  • quote:

Hocam, yanlış bilgilendiriyorsam kusura bakma ama karşılaştırmayı h100 üzerinden yapmışsın. Senin almayı düşündüğün h100i değil mi? Performansı biraz daha yüksek olabilir h100i'nin. Kaldı ki sıvı soğutmalı ürünlerde zamanla sıvının biryerlerinden taşırma sorunu olabileceğini söyleyeyim. Bu üzerine gelen elektronik parçaların bozulmasına bile sebep olabilir.

Sıvı soğutma sisteminde kullanılan sıvı normal musluk suyu değil ve iletkenlik özelliği sadece ısı iletimidir elektriksel olarak yalıtkandır ve adı DEIONISE WATER yani iyonlarından arındırılmış saf su dur kaçırsa bile sisteme zarar vermez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: combo2009

quote:

Sıvı soğutma sisteminde kullanılan sıvı normal musluk suyu değil ve iletkenlik özelliği sadece ısı iletimidir elektriksel olarak yalıtkandır ve adı DEIONISE WATER yani iyonlarından arındırılmış saf su dur kaçırsa bile sisteme zarar vermez.

Musluk suyu değilse alalım o zaman.

• quote:

quote:

İyi de saf su benim bildiğim kararlılığını çabuk yitirir. Yani açık bir sisteme çıkarsa.

Tahminen farklı bir kimyasal olabilir. Yağ gibi mesela. Isıl iletkenliği yüksek. Elektrik iletkenliği çok düşük. Cidden çok düşük. Çünkü her madde iletkendir. Bir kaç milyon voltu verirsen plastik ya da elektrik yalıtım porselenlerinden bile elektrik iletebilirsin.

Bu arada H100 kullanıyorum ben de merak ettim şimdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

quote:

İyi de saf su benim bildiğim kararlılığını çabuk yitirir. Yani açık bir sisteme çıkarsa.

Tahminen farklı bir kimyasal olabilir. Yağ gibi mesela. Isıl iletkenliği yüksek. Elektrik iletkenliği çok düşük. Cidden çok düşük. Çünkü her madde iletkendir. Bir kaç milyon voltu verirsen plastik ya da elektrik yalıtım porselenlerinden bile elektrik iletebilirsin.

Bu arada H100 kullanıyorum ben de merak ettim şimdi.

arkadaşlar ben thermaltake in 780i setini yaklaşık 4 senedir kullanmaktayım ve şunu net bir şekilde söyleyebilirim, sistemdeki sıvı parçalarınıza kesinlikle zarar vermez merak etmeyin

bu 4 sene içinde pek çok kez sistemde sızıntı olmasına ve pek çok parçanın sıvıyla temas etmesine rağmen şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadım. eğer zaman içinde sıvının özelliğini yitirebileceğini düşünüyorsanız bunun içinde şunu söyleyeyim, geçen ay sistemdeki pompada sızıntı oldu ve bunu uzun süre farketmediğim için kasanın altındaki halıda dahil her yer battı ben su haznesine koyduğumda açık yeşil olan sıvı, hazneden çıkardığımda kahverengiydi

bu halde bile özelliğini kaybetmediyse sanırsam bu sıvılar yeterince güvenilir ama tabi sıvıdan sıvıyada fark olabilir ona bişey diyemem. şahsen ben thermaltake in kendi sıvısını kullanmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: higi

arkadaşlar ben thermaltake in 780i setini yaklaşık 4 senedir kullanmaktayım ve şunu net bir şekilde söyleyebilirim, sistemdeki sıvı parçalarınıza kesinlikle zarar vermez merak etmeyin

bu 4 sene içinde pek çok kez sistemde sızıntı olmasına ve pek çok parçanın sıvıyla temas etmesine rağmen şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadım. eğer zaman içinde sıvının özelliğini yitirebileceğini düşünüyorsanız bunun içinde şunu söyleyeyim, geçen ay sistemdeki pompada sızıntı oldu ve bunu uzun süre farketmediğim için kasanın altındaki halıda dahil her yer battı ben su haznesine koyduğumda açık yeşil olan sıvı, hazneden çıkardığımda kahverengiydi

bu halde bile özelliğini kaybetmediyse sanırsam bu sıvılar yeterince güvenilir ama tabi sıvıdan sıvıyada fark olabilir ona bişey diyemem. şahsen ben thermaltake in kendi sıvısını kullanmıştım.

Onun için diyorum zaten. Saf su değildir diye.

İçine iletkenliği engelleyecek bir şeyler koymuşlardır. He bunun dışında zaten parçalar genelde belli bir seviyede suya karşı korumalıdır. Yoksa nemden pas tutarlardı. Oysaki 10 küsür senelik parçalarda bile paslanma izi yok mesela. En azında bendekiler öyle.

• Şimdi atlanan bazı noktalar var.Verdiginiz linkteki ilk başta dikkat alınması geren durum oda sıcaklıgı ve test edilen ZALMAN LQ315 oda sıcaklıgı 26 ike H100 ün oda sıcaklıgı 20 derece.Yani kafadan h100 direk 6 derece geride başlıyor.Aynı sıcaklıklarda test edilse h100 31 derece iken zalman 38 derece filan olur.Diger husus h100i h100 den aşşagı yukarı 5-6 derece daha iyi.Bunu hem benim incelemem hemde başka incelemelerde görebilirsiniz.Diger yandan h100 de kronik pompa sorunu vardı ve genelde insanlar direnç kullanarak pompa devrini düşürerek sorunu çözüyordu ama h100i de kronik bir sorun yok.Nette baktım h100i pompa konusunda sıkıntı yaşıyan bazı kişiler mecvut fakat sonuçta bu elektronik bir ürün, pazarda satılan en kaliteli ürünlerde bile sorun çıkma ihtimali var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 3 Nisan 2013; 2:38:42 >

• Orijinalden alıntı: OneTreeHill

Şimdi atlanan bazı noktalar var.Verdiginiz linkteki ilk başta dikkat alınması geren durum oda sıcaklıgı ve test edilen ZALMAN LQ315 oda sıcaklıgı 26 ike H100 ün oda sıcaklıgı 20 derece.Yani kafadan h100 direk 6 derece geride başlıyor.Aynı sıcaklıklarda test edilse h100 31 derece iken zalman 38 derece filan olur.Diger husus h100i h100 den aşşagı yukarı 5-6 derece daha iyi.Bunu hem benim incelemem hemde başka incelemelerde görebilirsiniz.Diger yandan h100 de kronik pompa sorunu vardı ve genelde insanlar direnç kullanarak pompa devrini düşürerek sorunu çözüyordu ama h100i de kronik bir sorun yok.Nette baktım h100i pompa konusunda sıkıntı yaşıyan bazı kişiler mecvut fakat sonuçta bu elektronik bir ürün, pazarda satılan en kaliteli ürünlerde bile sorun çıkma ihtimali var.

Zaten abi kullanan var ise deneyimlerini yazmasını rica etmiştim mutlaka kullanan vardır zalman yada corsair olsun aman aman ısı yönünden çok bir fark olacağını sanmıyorum
    ama şuda bir gerçek h100i bir önceki modelden daha fazla sorunlu geldi forumda da dikkat ederseniz sıkıntı yaşayanlar bir hayli fazla ve h100i alıp satanlar daha çok benimde hayalimdi h100i almak
    ama bu sebeplerden ötürü vazgeçtim hava soğutmaya devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackrebel -- 5 Nisan 2013; 3:51:52 >

• Şimdi esas sorun kullanıcıların ne istedigini bilmemesi.Beklentileri çok yüksek tuttuklarından memnun olmama durumu oluyor.Atıyorum bir kişi diyor ki 50 derece işlemcim yükte ve sıcaklıgı çok fazla.50 derecenin yüksek sıcaklıkla uzaktan yakından ilgisi yok ama bizim milletin huyu oldugundan fazla araştırmadan test örneklerine bakmadan ürünü alınca kafada ürün boştata yüktede 30 40 dereceyi geçmiyecek gibi bir kanı oluşuyor.Bu aletin yapacagı bellidir.İyi bir hava sogutmadan 7 8 derece üstün.Stok sotugucudan 25 derece civarı iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

Şimdi esas sorun kullanıcıların ne istedigini bilmemesi.Beklentileri çok yüksek tuttuklarından memnun olmama durumu oluyor.Atıyorum bir kişi diyor ki 50 derece işlemcim yükte ve sıcaklıgı çok fazla.50 derecenin yüksek sıcaklıkla uzaktan yakından ilgisi yok ama bizim milletin huyu oldugundan fazla araştırmadan test örneklerine bakmadan ürünü alınca kafada ürün boştata yüktede 30 40 dereceyi geçmiyecek gibi bir kanı oluşuyor.Bu aletin yapacagı bellidir.İyi bir hava sogutmadan 7 8 derece üstün.Stok sotugucudan 25 derece civarı iyidir.

Aynen katılıyorum abi zaten çoğu kullanıcı bu tarz ürünleri ya tam oturtamadığı için yada anakart uyumsuzluğu demiyelimde anakart pcb sinin en olarak daha ince
    yapıda olmasından dolayı soğutucu işlemciye tam olarak oturmadığı için beklentilerinin aşağısında kalıyor zaten forumda buna benzer konularda da yazıyor adam evinde cayır cayır açmış kombiyi ada sıcaklığı 30 derece o istiyor işlemcim 20 derecelerde dolaşşın hiçbir zaman ısı extrem soğutma hariç oda ısısının altına düşmez doğrumudur abi.

daha önce bir başlık açmıştım H100i kullanırken tahminimce bundan başka bir sıvı soğutmada aşağı yukarı aynı olacak sizde yorumlarınızı yazmıştınız
    bu değerleri yakalayanlar bence çok daha fazlasını beklemesin
    http://forum.donanimhaber.com/m_72086622/mpage_1/f_/key_//tm.htm#72086622
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Arkadaşlar selam h100i mi ilk önce kasa içersinde bağlantı yapmıştım sıcaklıklar masa üstünde normal kullanımda 27-29 derece arasında değişiyordu
    daha sonra h100i'nin kendi termal macununu temizleyerek ZALMAN ZM-STG2 macunu sürdüm fanlarıda resimde görüldüğü dışarıdan içeriye olacak şekilde bağlantı
    yaptım şimdiki sıcaklıklar 19 en fazla 23 derece arasında değişiyor
    (oda sıcaklığı 20-25 derece arası ön tarafta 200 lık fan içeri arka tarafta 120 lik egsoz fanı dışarı üflüyor kasa kapağı kapalı)

• quote:

Şimdi atlanan bazı noktalar var.Verdiginiz linkteki ilk başta dikkat alınması geren durum oda sıcaklıgı ve test edilen ZALMAN LQ315 oda sıcaklıgı 26 ike H100 ün oda sıcaklıgı 20 derece.Yani kafadan h100 direk 6 derece geride başlıyor.Aynı sıcaklıklarda test edilse h100 31 derece iken zalman 38 derece filan olur.Diger husus h100i h100 den aşşagı yukarı 5-6 derece daha iyi.Bunu hem benim incelemem hemde başka incelemelerde görebilirsiniz.Diger yandan h100 de kronik pompa sorunu vardı ve genelde insanlar direnç kullanarak pompa devrini düşürerek sorunu çözüyordu ama h100i de kronik bir sorun yok.Nette baktım h100i pompa konusunda sıkıntı yaşıyan bazı kişiler mecvut fakat sonuçta bu elektronik bir ürün, pazarda satılan en kaliteli ürünlerde bile sorun çıkma ihtimali var.

Biraz hort olacak ama testte zalman 315 in oda sıcaklığı 20 derece iken h100 ün oda sıcaklığı 26 derece, ters yazmışsınız sanırım, h100 de fark 38 derece iken zalman 315 de fark 37 derece gözüküyor. zalman 315 kullanan varsa yorum yazarsa sevinirim, almayı düşünüyorum fakat 315 ile 320 arasında gidip geliyorum.

• Orijinalden alıntı: togalak

Arkadaşlar selam h100i mi ilk önce kasa içersinde bağlantı yapmıştım sıcaklıklar masa üstünde normal kullanımda 27-29 derece arasında değişiyordu
    daha sonra h100i'nin kendi termal macununu temizleyerek ZALMAN ZM-STG2 macunu sürdüm fanlarıda resimde görüldüğü dışarıdan içeriye olacak şekilde bağlantı
    (oda sıcaklığı 20-25 derece arası ön tarafta 200 lık fan içeri arka tarafta 120 lik egsoz fanı dışarı üflüyor kasa kapağı kapalı)

hocam birazda kasa ile ilgili bu sanırsam kasa ve kasanın sogutması ile ilgili... Bende haf x 942 var kışın bile kasanın içi oda sıcaklıgından daha soguk.Ben radyatoru yerleştirirken havayı kasanın içinden alıp dışarıya atması şeklinde yerleştiricem.Tepede 200 lük 2 adet fan var havayı dışarı veren onların hemen altına yerleştiricem radyatoru.Kasanın içindeki soguk havayı alıp dışarı versin diye.

• Orijinalden alıntı: Devian

Orijinalden alıntı: togalak

hocam birazda kasa ile ilgili bu sanırsam kasa ve kasanın sogutması ile ilgili... Bende haf x 942 var kışın bile kasanın içi oda sıcaklıgından daha soguk.Ben radyatoru yerleştirirken havayı kasanın içinden alıp dışarıya atması şeklinde yerleştiricem.Tepede 200 lük 2 adet fan var havayı dışarı veren onların hemen altına yerleştiricem radyatoru.Kasanın içindeki soguk havayı alıp dışarı versin diye.

------------------------
    bi daha corsair mi aman aman 2. değişimden sonra 3.kez sapıtınca çekiçle kırdım onu
    H100'ler bile bu yeni serilerden daha iyi kasayıda değiştirdim cosmos 2 var şimdi bende ama sizin yazdığınız sıcaklık durumunu anlamadım
    oda sıcaklığının nasıl altına düşüyor odanız 30 derece sıcaklığında diyelim işlemci sıcaklığınız 25 derecemi yani (masaüstünde hiçbir işlem yapmazken ki)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackrebel -- 18 Kasım 2013; 19:45:05 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.