Şimdi Ara

Corsair'e alternatif ZALMAN LQ315 sıvı soğutma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
5.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Devian

Orijinalden alıntı: togalak

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

Arkadaşlar selam h100i mi ilk önce kasa içersinde bağlantı yapmıştım sıcaklıklar masa üstünde normal kullanımda 27-29 derece arasında değişiyordu
    daha sonra h100i'nin kendi termal macununu temizleyerek ZALMAN ZM-STG2 macunu sürdüm fanlarıda resimde görüldüğü dışarıdan içeriye olacak şekilde bağlantı
    yaptım şimdiki sıcaklıklar 19 en fazla 23 derece arasında değişiyor
    (oda sıcaklığı 20-25 derece arası ön tarafta 200 lık fan içeri arka tarafta 120 lik egsoz fanı dışarı üflüyor kasa kapağı kapalı)

Corsair'e  alternatif ZALMAN LQ315 sıvı soğutma

hocam birazda kasa ile ilgili bu sanırsam kasa ve kasanın sogutması ile ilgili... Bende haf x 942 var kışın bile kasanın içi oda sıcaklıgından daha soguk.Ben radyatoru yerleştirirken havayı kasanın içinden alıp dışarıya atması şeklinde yerleştiricem.Tepede 200 lük 2 adet fan var havayı dışarı veren onların hemen altına yerleştiricem radyatoru.Kasanın içindeki soguk havayı alıp dışarı versin diye.

------------------------
    bi daha corsair mi aman aman 2. değişimden sonra 3.kez sapıtınca çekiçle kırdım onu
    H100'ler bile bu yeni serilerden daha iyi kasayıda değiştirdim cosmos 2 var şimdi bende ama sizin yazdığınız sıcaklık durumunu anlamadım
    oda sıcaklığının nasıl altına düşüyor odanız 30 derece sıcaklığında diyelim işlemci sıcaklığınız 25 derecemi yani (masaüstünde hiçbir işlem yapmazken ki)

hayır hocam onu demek istemedim , yanlış dedim "oda sıcaklıgından daha soguk diye" demek istediğim kasanın içindeki hava akımı odanın içinde olandan daha fazla olabilir.Böylelikle daha rahat bir soğutma gerçekleşebilir.Tabi bu iş için olan kasalardan bahsediyorum mesela bendeki Haf x 942 gibi.. (h.a.f = high air flow-yüksek hava akımı) yani özellikle hava akımı düşünülerek tasararlanan kasalar.Tabi mantıken öyle düşündüm denicem görecez daha takmadım ben cooler master eisberg 240l prestige aldım.Pazar yapıcam inş montajı.

• Zalman Reserator 3 Max guru3d incelemesi farklı bir ürün forumda biri satıyordu ama forum dışına satıldı diye hatırlıyorum.

http://www.guru3d.com/articles_pages/zalman_reserator_3_max_review.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorpion4201

Zalman Reserator 3 Max guru3d incelemesi farklı bir ürün forumda biri satıyordu ama forum dışına satıldı diye hatırlıyorum.

http://www.guru3d.com/articles_pages/zalman_reserator_3_max_review.html

Rserator şu an yapısı itibariyle piyasada ki en farklı ve en yaratıcısoğutucu .Normal radyatörlerde diyelim 8 su kanalı olursa su 4 kanala aynı anda girer ve oradan diğer dört kanala giderek çıkış yapar.

Solda ki radyatör

Ama reserator da tek bir kanal var ve o o boru daireler çizerek ısıyı alüminyum yapraklara dağıtıyor. Su daha uzun bir döngü içinde .Alüminyum yapraklara bakıldığında su soğutmadan çok hava soğutmayı andırıyor.Normal radyatörde ki alüminyum yapraklar çok daha ince küçük

Ürünü inceledim ve video tablolar vs derken yarını bulur yayımlamam. Aşağı resimdeki incelemesini yayımlamadığım diğer soğutucuları da bu hafta içinde yayınlayacağım .

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Süper olmuş inceleme yapmanız elinize sağlık baya bir soğutucu var orada karşılaştırmalı testler olacak mı acaba sabırsızlıkla bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion4201 -- 17 Mart 2014; 21:01:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorpion4201

Süper olmuş inceleme yapmanız elinize sağlık baya bir soğutucu var orada karşılaştırmalı testler olacak mı acaba sabırsızlıkla bekliyorum

Zaten her yaptığım testte sonuçları diğer soğutucularla karşılaştırmalı olarak tablolarda veriyorum.Hepsinin testleri bitti zaten şu an.Yarın Reserator hafta içinde hepsinin incelemesi yayımlanmış olur.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Teşekkürler incelemelerinizi takip ediyorum ciddi emek ve zaman harcanmış çalışmalar hepsi göstermiş olduğunuz emek ve harcadığınız zaman için teşekkürlerimi sunarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion4201 -- 17 Mart 2014; 23:08:06 >
  • Süper inceleme teşekkürler ZALMAN
  • Konuyu hortlatayım biraz :)
    Dün vatandan aldım ve test etme imkanı buldum. Msi Z97 Gaming 5 , I7 4790K ile kulanıyorum. Çift fan taktım.

Boşta iken 20-28 derece, Stres testinde (Aidata 64) max. 67 derece gördüm.

Ses konusuna gelince;
    Keisnlikle çok ama çok sessiz bir sistem.
  • Thermalright Silver Arrow SB-E Extreme işlemci soğutucusu satılıktır özelden mesaj atabilirsiniz yada konuma bakabilirsiniz g.g. ilanımız mevcuttur.
    Hayırlı günler!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M0D -- 22 Mart 2016; 17:18:04 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.