Şimdi Ara

corsair force gs 128gb hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar az önce vatandan corsair force GS 120gb ssd aldım doğrumu yaptım yanlışmı bilmiyorum sistemim imzamda yazıyor takviye olarak sistemi ona kuracağım 1tb hdd depolama olarak kullanıcam corsair gt mi gs mi çok gittim geldim bunu aldım aslında sandisk extrem 120 için gitmiştim stok bitmiş acil yorum alabilirmiyim eğer gt serisi daha iyi derseniz GS yi geri verip GT olanı alıcam.fiyat ikisininde aynı .teşekkürler.

• gs daha iyi gt den gs hem 128 gb hem yazma okuma hızı gt ye göre yüksek ben gs kullanmaktayım çok iyi performansı
  • Selamlar,

GS serisi, GT'den daha yeni ve daha performanslıdır. Seçiminiz güzel.
  • Teşekkürler. şimdi sıra kuruluma geldi ozaman yapmam gereken ince ayar varmı bilmiyorum şuanda sistem 1tb hdd ye kurulu ssd ye sıfırdan win7 ultimate format atmayı düşünüyorum. öncelikle biosa girdim sata support yazan yerde ahcı yazıyordu başka bir ayar yapmam gerekirmi bilmiyorum, formattan önce mevcut sistemime ssd yi takıp corsair ssd tool programı ile firmvare varsa güncelleme yapıcam ssd yi hazırlıyacam daha sonra hdd mi söküp yerine ssd mi takıcam ve win7 kurulumunu yapıcam daha sonra kurduğum sisteme hdd yi takıp depolama olarak kullanıcam sıralamam doğrumudur başka bir ayar yapmam gerekirmi. Son bir sorum daha ASUS M5A97 EVO R2.0 anakartımda dvd den boot nasıl edicem bir türlü yapamadım. teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wertywertyy

Teşekkürler. şimdi sıra kuruluma geldi ozaman yapmam gereken ince ayar varmı bilmiyorum şuanda sistem 1tb hdd ye kurulu ssd ye sıfırdan win7 ultimate format atmayı düşünüyorum. öncelikle biosa girdim sata support yazan yerde ahcı yazıyordu başka bir ayar yapmam gerekirmi bilmiyorum, formattan önce mevcut sistemime ssd yi takıp corsair ssd tool programı ile firmvare varsa güncelleme yapıcam ssd yi hazırlıyacam daha sonra hdd mi söküp yerine ssd mi takıcam ve win7 kurulumunu yapıcam daha sonra kurduğum sisteme hdd yi takıp depolama olarak kullanıcam sıralamam doğrumudur başka bir ayar yapmam gerekirmi. Son bir sorum daha ASUS M5A97 EVO R2.0 anakartımda dvd den boot nasıl edicem bir türlü yapamadım. teşekkürler.

Eklemeyi unuttum eski sistemin kurulu olduğu hdd yi söküp yeni sistemi ssd ye kurduktan sonra hdd yi pc ye takmadan önce veya sonra nasıl bir işlemle temizleyebilirim çünkü içinde eski sistem ve bazı dosyalar olacak onu sıfırlamam gerek haliyle.

• bugün mü aldınız ?

ben de Corsair Force GS kullanıyorum, kesinlikle yanlış bir seçim olmuş özellikle 300TL üzeri para ödediyseniz.... hemen bugün gidin ve Samsung 840 PRO ile değiştirin... Ben sahsen Samsung 840 pro bulsam üzerine atlarım hemen simdi

üzerinde yazan hızlara aldanmayın onlar sequential (yani sıralı) okuma yazma hızlarıdır...

bir SSD'nin asıl performansı 4K random read/write ile ölçülür... yani 4KB'lık rastgele dosya erişimi ile... bu da Force GS modelinde zayıf... yani kötü değil ama 840PRO'ya göre zayıf...
    bilgisayarınızın kullanımının %80ini 4kb'dan kücük olan DLL dosyalarının okunup yazılması ile kullanıyorsunuz...
    sıralı erisim ise büyük dosyaların mesela ISO veya AVI dosyaların yazılmasında kullanılıyor... bu da belki kullanımınızın %5i kadardır...

aynı parayı ödedikten sonra niye daha yavas bir SSD alasınız?

Force GS yaklaşık 2 senelik bir ürün... artık ömrünü doldurdu... eskiden iyiydi...

bu listeden 4K read/write performansına göre sıralayıp hangi SSD daha iyi bakabilirsiniz...

http://ssdboss.com/ssds/the-best-SSDs?col1=iometer-read-4k-random&col2=iometer-write-4k-random

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 30 Eylül 2013; 10:42:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: n1ghtr4v3n

bugün mü aldınız ?

ben de Corsair Force GS kullanıyorum, kesinlikle yanlış bir seçim olmuş özellikle 300TL üzeri para ödediyseniz.... hemen bugün gidin ve Samsung 840 PRO ile değiştirin... Ben sahsen Samsung 840 pro bulsam üzerine atlarım hemen simdi

üzerinde yazan hızlara aldanmayın onlar sequential (yani sıralı) okuma yazma hızlarıdır...

bir SSD'nin asıl performansı 4K random read/write ile ölçülür... yani 4KB'lık rastgele dosya erişimi ile... bu da Force GS modelinde zayıf... yani kötü değil ama 840PRO'ya göre zayıf...
    bilgisayarınızın kullanımının %80ini 4kb'dan kücük olan DLL dosyalarının okunup yazılması ile kullanıyorsunuz...
    sıralı erisim ise büyük dosyaların mesela ISO veya AVI dosyaların yazılmasında kullanılıyor... bu da belki kullanımınızın %5i kadardır...

aynı parayı ödedikten sonra niye daha yavas bir SSD alasınız?

Force GS yaklaşık 2 senelik bir ürün... artık ömrünü doldurdu... eskiden iyiydi...

bu listeden 4K read/write performansına göre sıralayıp hangi SSD daha iyi bakabilirsiniz...

http://ssdboss.com/ssds/the-best-SSDs?col1=iometer-read-4k-random&col2=iometer-write-4k-random

teşekkürler. ama ben o sitedeki değerlere pek inanasım gelmedi. belki daha iyi olabilir ama ordaki gibi çöp bir üründe değildir.

• sadece bu site değil, ben referans olsun diye gösterdim... istediğiniz siteden bakabilirsiniz... ayrıca çöp demedim zaten... Ama fiyatının ürünü kesinlikle değil (eskiden iyiydi, artık yavas kaldı) Samsung 840 Evo filan bile 270TL olmasına ragmen cok daha performanslı üründür... ki 840 PRO veya OCZ vector bunların yanında ucak gibi kalır... Ayrıca hiç değilse Neutron GTX fln alsaydınız madem Corsair tercih ediyorsunuz. Az önce saydığım ürünlerle kafa kafaya olan modeli Neutron GTX'dir...

özellikle bugün OCZ Vector'de inanılmaz bir indirim var...
    http://www.vatanbilgisayar.com/ocz-vtr1-25sat3-128g-128gb-vector-serisi-sata-30-ssd-(550mb-okuma--400mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=65062

fırsatınız varken değiştirin bence... benden nacizane bir tavsiye... tabi ki karar sizin, ama yanlış ürüne para vermeyin derim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 30 Eylül 2013; 11:16:57 >

• quote:

sadece bu site değil, ben referans olsun diye gösterdim... istediğiniz siteden bakabilirsiniz... ayrıca çöp demedim zaten... Ama fiyatının ürünü kesinlikle değil (eskiden iyiydi, artık yavas kaldı) Samsung 840 Evo filan bile 270TL olmasına ragmen cok daha performanslı üründür... ki 840 PRO veya OCZ vector bunların yanında ucak gibi kalır... Ayrıca hiç değilse Neutron GTX fln alsaydınız madem Corsair tercih ediyorsunuz. Az önce saydığım ürünlerle kafa kafaya olan modeli Neutron GTX'dir...

özellikle bugün OCZ Vector'de inanılmaz bir indirim var...
    http://www.vatanbilgisayar.com/ocz-vtr1-25sat3-128g-128gb-vector-serisi-sata-30-ssd-(550mb-okuma--400mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=65062

fırsatınız varken değiştirin bence... benden nacizane bir tavsiye... tabi ki karar sizin, ama yanlış ürüne para vermeyin derim...

Teşekkürler imzanıza bakıyorum sizde corsair force gs kullanıyorsunuz memnun olmadığınız içinmi samsungu tavsiye ediyorsunuz anlamadım ama kafamı çok karıştırdınız bazı yorum ve karşılaştırmalara baktığımda samsung 840pro 256 lık olanı daha verimli olduğunu ama 128lik olan hemen hemen gs ile aynı tamam samsung daha önde ama bilemiyorum .bana daha geçerli bir sebep ve karşılaştırma gösterebilirseniz hemen gidip değiştiricem.

• aynen Force GS kullanıyorum yaklasık 4 aydır... ben aldığımda 840 Pro TR'de yoktu stoklarda, OCZ vector de cok pahalıydı. neutron gtx daha Türkiye piyasasına gelmemişti... biraz mecburiyetten aldım...

daha önce dediğim gibi Corsair güvenilir marka, ama Sandforce'un ikinci nesil sürücülerini kullanıyor Force GS ve GT ürünlerinde, bunlar eski sürücülerdir, yaklasık 2 yıldır piyasada, artık eski teknoloji sayılır... 840 PRO veya EVO / OCZ Vector / NeutronGTX gibi ssd'lerden performans olarak cok geride... Hem de artık yeni nesil sürücüler kullanıyorlar.

Bilgisayarınızı kullanırken %80ini oranında olan 4K rastgele okuma yazma hızları inanılmaz yavaş Force GS'de

mesela 4k yazma oranı samsung 840 pro ve ocz vector'de 100mb/s üzerinde iken force gs'de 27mb/s, 840 evo'da ise 45-50mb/s... yani 270TL'ye alacağınız EVO bile yaklasık 2 kat hızlı Force GS ve GT'den...

sıralı yazma hızları kafanızı karıştırmasın çok nadir kullanılıyor, zaten sıralı yazma hızlarına bakarsanız neredeyse piyasadaki tüm SSD'lerin 500mb/s üzerindedir, dolayısıyla bir ölcüt değil, bilgisayarın ve SSD'nin asıl tepki verme hızı 4K okuma/yazma hızı ile ölçülür...

bu arada eğer değiştirecekseniz kesinlikle OCZ Vector 128gb alın... inanılmaz bir indirim var bugüne özel... hem 90TL kadar para cebinizde kalır, hem de cok daha iyi bir SSD almıs olursunuz. ya da üzerine para iadesi yapmayacaklarsa samsung 840 pro alın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 30 Eylül 2013; 13:14:35 >

• quote:

aynen Force GS kullanıyorum yaklasık 4 aydır... ben aldığımda 840 Pro TR'de yoktu stoklarda, OCZ vector de cok pahalıydı. neutron gtx daha Türkiye piyasasına gelmemişti... biraz mecburiyetten aldım...

daha önce dediğim gibi Corsair güvenilir marka, ama Sandforce'un ikinci nesil sürücülerini kullanıyor Force GS ve GT ürünlerinde, bunlar eski sürücülerdir, yaklasık 2 yıldır piyasada, artık eski teknoloji sayılır... 840 PRO veya EVO / OCZ Vector / NeutronGTX gibi ssd'lerden performans olarak cok geride... Hem de artık yeni nesil sürücüler kullanıyorlar.

Bilgisayarınızı kullanırken %80ini oranında olan 4K rastgele okuma yazma hızları inanılmaz yavaş Force GS'de

mesela 4k yazma oranı samsung 840 pro ve ocz vector'de 100mb/s üzerinde iken force gs'de 27mb/s, 840 evo'da ise 45-50mb/s... yani 270TL'ye alacağınız EVO bile yaklasık 2 kat hızlı Force GS ve GT'den...

sıralı yazma hızları kafanızı karıştırmasın çok nadir kullanılıyor, zaten sıralı yazma hızlarına bakarsanız neredeyse piyasadaki tüm SSD'lerin 500mb/s üzerindedir, dolayısıyla bir ölcüt değil, bilgisayarın ve SSD'nin asıl tepki verme hızı 4K okuma/yazma hızı ile ölçülür...

bu arada eğer değiştirecekseniz kesinlikle OCZ Vector 128gb alın... inanılmaz bir indirim var bugüne özel... hem 90TL kadar para cebinizde kalır, hem de cok daha iyi bir SSD almıs olursunuz. ya da üzerine para iadesi yapmayacaklarsa samsung 840 pro alın...

Tekrar inceledim ikisinide 128lik olarak değerlendirin 4k corsair 92mb samsung 97mb sizin yazdığınız değerler 256lık için geçerli sanırım. yinede teşekkürler ben ikna olamadım 128lik ssd olarak değerlendirdim normal kullanıcı olarak corsair gs benim işimi fazlasıyla göreceğini tahmin ediyorum. teşekkürler.

• ben aynen 128GB'lık versiyonlarla karşılaştırdım... bilgileri nerden buldunuz bilmiyorum ama yanlış bakmışsınız tahminim... cünkü corsair'in kendi sitesinde bile verilmemiş 4K hızları...

burda teknik bir karsılaştırma mevcut:
    http://ssdboss.com/ssds/Samsung-840-Pro-128-GB-SATA-III-vs-Corsair-Force-GS-128-GB-SATA-III

burda da 128GB'lık versiyonu listede yok ama 240GB'lık versiyon ile karşılaştırması var:
    http://www.anandtech.com/bench/product/742?vs=637

840PRO'nun ForceGS 240GB'lık versiyondan bile daha hızlı olduğu görülmekte...
    bilmiyorum daha nasıl acıklayım... bence hata yapıyorsunuz... ben uyardım, üstelik de kullanan birisi olarak... ama siz bilirsiniz...

kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 30 Eylül 2013; 14:27:41 >

• Teşekkürler ama değiştirmeyi düşünmüyorum kurulum konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim. öncelikle biosa girdim sata support yazan yerde ahcı yazıyordu başka bir ayar yapmam gerekirmi bilmiyorum, formattan önce mevcut sistemime ssd yi takıp corsair ssd tool programı ile firmvare varsa güncelleme yapıcam ssd yi hazırlıyacam daha sonra hdd mi söküp yerine ssd mi takıcam ve win7 kurulumunu yapıcam daha sonra kurduğum sisteme hdd yi takıp depolama olarak kullanıcam sıralamam doğrumudur başka bir ayar yapmam gerekirmi. Son bir sorum daha ASUS M5A97 EVO R2.0 anakartımda dvd den boot nasıl edicem bir türlü yapamadım. teşekkürler.
  • iyi bakalım, hayırlı olsun ne diyim

sıralamanız doğru, ben bir problem göremedim... bu arada benim tavsiyem önemli dosyalarınız harici bir diske alın, ya da dvdye fln cekin, o harddiske'e de format atın...

bios'da boot kısmında dvd sürücüyü en üst sıraya almanız yeter...

ancak dvd rom eskiyse, AHCI mod desteklemiyor olabilir. o zaman sürücüyü asıl anakart chipinin kontrol ettiği sata portlarına değil de ikincil sata portlarına takıp, ikinicil portları normal IDE modda çalıştırmanız lazım.

mesela... benim anakartımda 6 adet sata portu diyelim. ilk 4'ü güney köprüsü anakart chipi üzerinden kullanılıyor. kalan 2si ise genelde ayrıca bulunan marwell'in veya intel'in chipi üzerinden kontrol ediliyordur...

ssd'yi güney köprüsü ile kontrol edilen ilk gruba takıp (1-2-3-4 nolu sata portları), bu grubu ahci mod'a alıyoruz.
    dvd'yi son 2 porta takıp, bu portları (5-6 nolu sata portlarıdır) bu grubu da ide mod'a alıyoruz.

eger dvd ahci desteklemiyorsa bunu yapmak zorundasınız yoksa pc baslarken çalışmıyor... dolayısıyla kurulum için dvd kullanamıyorsunuz, yani usb bellek gerekecek... yada harici hard disk...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 30 Eylül 2013; 16:04:11 >

• Selamlar,

Sıralamanız doğru. Şimdiden kolay gelsin.
  • CORSAİR GS ssd mi mevcut sistemime dahil ettim format atmadan önce firmware vs. bi kontrol edeyim dedim biosta ahcı modu aktifti pc de sadece aygıt yöneticisinde görünüyor ve bilgisayarım sağ tık yapıp yönet dediğimde depolamada biçimlendirilmemiş olarak görünüyor burada iki seçenek var mbr ve gpt olarak biçimlendirme çıkıyor ben hangini seçmeliyim acaba.buradan biçimlendireyimmi yoksa format esnasındamı kendi biçimlendirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.