Şimdi Ara

Corsair Force GT Test Değerleri (Sorun var!) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ekselans001

Corsair Force GT Test Değerleri (Sorun var!)

buda ss sizce sorunumun kaynağı ssd mi?

Okuma değerleri normal fakat, 32K dan sonraki yazma değerleri normal değil, aşırı düşüş var.
    Belki program o sırada saçmalamış da olabilir ama bu kadar da fark olmaması lazım.
    Eğer arka planda çalışan bir program sürekli yazma yapıyorsa o yüzden de etkilenmiş olabilir.
    Tüm programları kapatıp (arka planda çalışanlar dahil) o şekilde deneyin bir de.
    Yine olmazsa anakart üzerinde taktığınız portun Intel olmasına dikkat edin. (Marvell olanlar problemli).

• quote:

Orijinalden alıntı: zarkabul

quote:

Corsair Force GT Test Değerleri (Sorun var!)

buda ss sizce sorunumun kaynağı ssd mi?

Okuma değerleri normal fakat, 32K dan sonraki yazma değerleri normal değil, aşırı düşüş var.
    Belki program o sırada saçmalamış da olabilir ama bu kadar da fark olmaması lazım.
    Eğer arka planda çalışan bir program sürekli yazma yapıyorsa o yüzden de etkilenmiş olabilir.
    Tüm programları kapatıp (arka planda çalışanlar dahil) o şekilde deneyin bir de.
    Yine olmazsa anakart üzerinde taktığınız portun Intel olmasına dikkat edin. (Marvell olanlar problemli).

intel de takılı zaten üstelik depolama için kullanıyorum sistem yüklü değil bomboş ssd. ne yaptıysam bu tablo değişmedi.

• quote:

intel de takılı zaten üstelik depolama için kullanıyorum sistem yüklü değil bomboş ssd. ne yaptıysam bu tablo değişmedi.

O zaman SSD de problem olabilir hocam. Servisin bakması iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zarkabul

quote:

O zaman SSD de problem olabilir hocam. Servisin bakması iyi olur.

dün aldım vatandan gidip değişim isteyeceğim galiba.
  • @ekselans001
    anakart bios menüsünden c3/c6 power save i disable edin,sorun büyük ihtimalle çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onoffon

@ekselans001
    anakart bios menüsünden c3/c6 power save i disable edin,sorun büyük ihtimalle çözülür.

işe yaradı çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekselans001 -- 14 Kasım 2011; 20:51:41 >
  • quote:

@ekselans001

Bunun açıklamasını yapabilir misin rica etsem?
  • @ekselans001 rica ederim,ben bulana kadar bayağı bir araştırmıştım.
    @aeronautist Özetle işlemcinin c3/c6 güç tasarruf modunu kapatıp yapılan işlemlere daha hazır olmasını sağlıyor,bu sayede ssd hızı artıyor.Negatif yönüyse beklerken işlemci daha çok elektrik tüketiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onoffon -- 15 Kasım 2011; 14:36:26 >
  • quote:

@ekselans001

slm Biosta bahsettıgın C3/C6 power save secenegını bulamadım bende asus P7P55D-ELX anakart var.Bende SSD'deki aynı sorunları yasıyorum Bana C3/C6 power save secenegını bulmama yardımcı olur musun??
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.