Şimdi Ara

Corsair Force LS CSSD-F240GBLS, 240 GB SSD, Dell XPS 17 ye uyar mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim Dell XPS 17 model bir laptobum var. Bu cihazin icerisine iki tane harddisk takilabiliyor. Su anda icerisinde bir tane standard harddisk var ve bu harddisk C:\ ve D:\ olarak ikiye bolunmus vaziyette. C:\ diskinde Windows 8.1 pro yuklu. D:\ diskinde ise kisisel calisma dosyalarim var.

Gelelim ana konumuza;
    Ben yeni bir ssd almak istiyorum. Arastirmalarim sonucunda fiyat performans acisindan beni tatmin edecegini dusundugum € 114,90 euroluk bir ssd modeli buldum: "Corsair Force LS CSSD-F240GBLS, 240 GB SSD"

1. Bu ssd sizce nasil bir urun? Eger sistemimle uyumluysa beni tatmin edermi?
    2. Bu ssd Dell XPS 17 model laptop ile uyumlumudur? Cunku teknik bilgim fazla olmadigindan internette yeterli bilgiyi bulamadim.
    3. Eger bu ssd laptop sistemim ile uyumlu ise ben alip c:\ diskini ssd olarak, d:\ diskini de optik disk olarak tanimlamk istiyorum. Bu durumda eski diski cikartip ssd diski taktiktan sonra windows cd mi de cd rom surucusune koyup laptobu acigimda bos ssd icerisine direkt windows yukleyebilir miyim? Yoksa bos bir diske windows yuklemek icin bunun onceden bir ayari mi var?
    4. Eger bahsettigim sekilde windowsu sorunsuz sekilde sifirdan ssd ye yukleyebilirsem, sonradan optik surucuyu diger girise taktigimda sistem acilisinda laptop diger diskdeki windows bolumlemesini gorup kafasi karisirmi?

Sorularim biraz acemice farkindayim ama sizin onerilerinizle biraz daha bilgilenmeyi umuyorum.

Ilgi ve alakasi olacaklara simdiden tesekkurler.

• Selamlar,

Force LS 240Gb'a yakından bakmak isterseniz incelemesine göz atabilirsiniz.
    http://www.hwa.com.tr/corsair-force-ls-240gb-incelemesi.html

Laptopınız ile sorunsuz şekilde kullanabilirsiniz. Boş SSD içersine işletim sistemini yükleyebilirsiniz. Yükleme ekranındaki disk seçim bölümünde SSD içersine bölüm oluşturmanız yeterli. Diğer diski de taktığınızda hangi Windows'u açayım diye size soracaktır.
  • Cevap ve link icin tesekkurler.
    Tabi ben sonradan d diski icerisindeki daha onceden windows icin ayrilmis olan bolumu silecegim ve optik diskteki iki bolumu birlestirecegim. Bu bir problem yaratmaz degil mi?
  • Hayır sorun olmaz. SSD'ye Windows kurarken HDD takılı olmasın sadece.
  • Cok tesekkurler.
  • Corsair Force LS 240 GB'i aldim.

Kurmadan once kronometreyi acip laptobumun onceki acilma ve kendine gelme skorunu test ettim. Cihazin tamamen acilmasi sonrasinda tikladigim opera browserinin acilmasi ve ardindan ikinci program olarak tikladigim filezilla programinin acilmasi toplam 1 dakika 52 saniye surdu.

Bahsettiginiz sekilde cihazi laptobuma yerlestirip windows u kurduktan ve ardindan daha onceki sisteminde yer alan butun programlari kurduktan sonra bilgisayari kapatip actim ve ayni islemleri yaptim.

Tam 31 sn surdu. Sonuc inanilmaz. Yeni bir SSD disk almayi herkese tavsiye ediyorum. Performansi onemli oranda etkiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheshim -- 1 Nisan 2015; 18:04:50 >
  • Hayırlı olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.