Şimdi Ara

Corsair H serisi RMA ve LGA775 uyumsuzluğu ve çözümleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
3
Favori
5.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgilendirici bir örnek olması amacıyla yazıyorum benim kadar uzun uraşmayın diye :)

forumdan aldıım ikinci el faturasını kaybettiğim corsair H100 'ü corsair RMA ile görüşerek geri gönderdim

ücretsiz olarak yollamak için UPS ile onlar konuşup sizin mailinize RS-Key barkot gönderiyorlar çıktısını alıp kutu üstüne yapıştırıyorsunuz
    ve isterseniz ups evinizden gelip alıyor. ( maili iyi kontrol edin bu yüzden biraz uraştım )
    gönderme kısmı bu kadar.

iki günde hollandaya ulaştı ve bana yerine ne istediğimi sordular
    H100i yada H110 gönderebiliriz dediler
    carbide 400r siparişi verdiğim için H110 kasaya uymuyormuş youtube dan baktığım videolarda anakartı sıkıştırdığını gördüm kabloları falan eziyor low profillerde
    bende rampage formula x48 var soutucu yapraklar yüzünden hiç takamazdım o yüzden H100i istedim
    ama yeni modellerde LGA775 desteği olmadığını söylediler para iadesi yapalım dediler
    para iadesini kabul etmeyip bana H100i ile birlikte H100 universal bracket kit yollamalarını istedim ve gönderdiler 2 gün sürdü onunda kargosu

yani eslinizde bozulan eski H serisi corsair soğutucu varsa yeni seriden isteyip yanında eski seri universal bracket kit isterseniz toplamda en fazla 1 hafta sürüyor bu işlem
    ama istemediniz yada yollamadılar ise büyük bi sorun olmaz yeni serileri LGA775 ile kullanabilmek için sanayide bikaç saat geçirmeniz gerekebilir :) hareketli vida yuvaları sökülebiliyor söküp hareket boşluğunu içe doğru 5mm açtırtırsanız sorun çözülecektir.

(LGA775 desteğinin olmamasınının sebebi tamamen işgüzarlık fakat yinede hiçbir ücret talep etmeden hangi modeli istediysem o modeli ve montaj kitini yolladılar teşekkür. Aradaki fark CPU nun arka montaj plakasının vida yuvalarını 3mm daha hareketli yapmamışlar. Sanayide yapılabilecek birşey iki arka plaka arasındaki tek fark bu 3mm daha az oynaması onun dışında ebatlar aynı )

• Selamlar,

Eğer lazım olursa LGA soketlerinin "kare" delik aralıkları şu şekilde (hipotenüs deği, kenar kısımlar);

775: 72 mm
    1150/1155/1156: 75 mm
    1366/2011: 80 mm
  • ben biraz önce corsair ile canlı chat sohbetinde RS numarasını istedim fakat karsı taraf RS in ney olduğunu bilmediğini söylemekte ısrar etti.anlam veremedim ups in iletişime gecmesi için bir telefon numarası verdiler dahada ne yapacagımı bilmiyorum
    amasyada yasıyorum ve burdaki ups kadar cahil bir firma görmedim.gerizekalı bir kız var anlatamadığı kadarda umursuz biri sinirlerim son safhada yani okadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAZUYA MISHIMA -- 4 Kasım 2013; 23:07:08 >
  • canlı sohbere gerek yok RMA ticket oluşturun ürünün lot kodunu yazın gerekli yere sorunu kısa ve öz tarif edin ve kargo masrafını corsairin karşılamasını isteyin
    barkodunuz mailize gelmez ise gönderdiniz ticketten tekrar isteyin yeni ticket açmanıza gerek yok yeni comment ekleyin
    bölgesel ups ile konuşmanıza gerek yok
    444 00 66 sanırım ups in numarası bu deilse bölgenizdekinden isteyin numarasını yurt dışı gönderi yi seçin sanırım 1 di zaten çok seçenek yok 1 ve 2 den birini tuşluyosun elinizde barkod var ise

RS-Key barkodunu corsait temin edip mailine gönderecek corsaire bunun kargoyu onların ödemesi için gerektiğini söylersn
    barkodu aldıktan sonra barkod linkini aradıınız ups yetkilisi kendi meiline göndermenizi isteyecek linki gönderip
    onayı aldıktan sonra ister siz götürürsünüz isterseniz onlar gelip alır fakat güzelce paketledikten sonra barkodun çıktısını pakede yapışrıtın

linkteki UPS in örnek olarak bana gönderdiği powerpoint dosyası
    http://www.dosya.tc/server18/OvCg0A/RETURNSERV_S_WAYB_LL_RNEKLER__.ppt.html

• hocam corsair dekiler ups in istediği rs key numarasını vermediler sıkıntı yasıyorum.biraz öncede ups e sordum ne kadar gönderirsiniz diye 255 dolardan bahsetti yok daha dedim,saolsun ups den can bey görüşmelere beni de ekleyin isterseniz ben görüşeyim verin dedi bakalım aksama numarayı alır mail atarım can beye
  • ingilizcesi güzel olan biri buraya bir ticket örneği koyabilirse bende yazımın içinde alıntı olarak paylaşırım en azından birilerine yardımcı olmuş olur
    pek yeterli ingilizcem olmadığı için kolay anlaşamamıştık onların bana yazdıklarından alıntı ve uyarlamalar ile ifade etmiştim derdimi

pek çoğunuza komik gelebilir
    kargo ödemesi için yazdıklarımdan bikaçı barkodu alana kadar bikaç command yollamıştım

I demand "Corsair" is responsible for return freight costs to Corsair
    The company shuld be responsible return freight costs for RMA

örnek olarak alttakinin ingilizcesi gibi birşey yazılırsa buraya çok iyi olur
    arızalı ***** corsair ürünü garanti kapsamında değişim yada tamir için geri göndermek istiyorum
    ve ürünü kargo masrafları olmadan gönderebilmek için UPS kargo servisi RS-Key barkodu talep ediyorum

gibi tabi ingilizce olarak ve tabiki buna ek ürünün arızasını tarif eden bikaç kelimeyide gönderecek kişi ekler artık

• hocam nasıl halledebildiniz mi bende ups ile ve corsair ile yazışıyorum 2 haftadır.

RS kodunu bir türlü alamadık.
    RS kod olmadan da gümrükte takılıyormuş yurt dışı kargolar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ups ten konu ile ilgili bilgi aldım.

RMA servis barkodu firmanın iade numarasıdır. UPS' e ait herhangi bir taşıma barkod numarası değildir.

Gönderinizin geri iadesini alıcı ödemeli ( FC ) olarak yapabilirsiniz . Ancak alıcı ödemeli gönderi prosedürümüz geçerli olacaktır.

Şahıs olarak alıcı ödemeli gönderi yapabilmeniz için Return Service hizmetimizden yararlanmanız gerekmektedir.

Alıcınız , cari müşterilerimiz için kullanımı açık olan Worldship sistemi üzerinden UPS ' e ait barkodu size ileterek , bu barkodu koli üzerine yapıştırarak çıkışı sağlanabilir.

Her gönderi UPS Tracking Numer ile sevk edilmek zorundadır . Böyle bir numaranın olmadığı gönderi taşınamaz.

Yurtdışındaki alıcı firmalar Worldship üzerinden barkod hazırlayarak göndericilerine mail yoluyla barkodları yollamaktadır.

Gönderici ülke UPS tarafından kontrolü sağlanan barkod ile alım sağlanabilir.

Alıcınız ülke UPS ' den RMA numarası ile gönderi yapılabileceğini beyan etmiş ise , ülke UPS ' e Türkiye UPS tarafından gerekli açıklama yapılabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: nohackmove

Ups ten konu ile ilgili bilgi aldım.

RMA servis barkodu firmanın iade numarasıdır. UPS' e ait herhangi bir taşıma barkod numarası değildir.

Gönderinizin geri iadesini alıcı ödemeli ( FC ) olarak yapabilirsiniz . Ancak alıcı ödemeli gönderi prosedürümüz geçerli olacaktır.

Şahıs olarak alıcı ödemeli gönderi yapabilmeniz için Return Service hizmetimizden yararlanmanız gerekmektedir.

Alıcınız , cari müşterilerimiz için kullanımı açık olan Worldship sistemi üzerinden UPS ' e ait barkodu size ileterek , bu barkodu koli üzerine yapıştırarak çıkışı sağlanabilir.

Her gönderi UPS Tracking Numer ile sevk edilmek zorundadır . Böyle bir numaranın olmadığı gönderi taşınamaz.

Yurtdışındaki alıcı firmalar Worldship üzerinden barkod hazırlayarak göndericilerine mail yoluyla barkodları yollamaktadır.

Alıcınız ülke UPS ' den RMA numarası ile gönderi yapılabileceğini beyan etmiş ise , ülke UPS ' e Türkiye UPS tarafından gerekli açıklama yapılabilir

nohackmove kardeş, ben bu mesajdan pek birşey anlamadım. Bende rma talep ettim kabul edildi. Bir barkod ve rma no'su yolladılar mail ile :

Bundan sonra ne yapmak gerekiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: hkoray

quote:

Orijinalden alıntı: nohackmove

Ups ten konu ile ilgili bilgi aldım.

nohackmove kardeş, ben bu mesajdan pek birşey anlamadım. Bende rma talep ettim kabul edildi. Bir barkod ve rma no'su yolladılar mail ile :

Bundan sonra ne yapmak gerekiyor?

o barcode sadece sizin corsair RMA (Onarım merkezi talep) kaydınızı belirtiyor.
    UPS ise sizden Corsair firmasının UPS ile uluslararası karşı ödemeli kargo gönderilerini karşılayacağını gösterecek olan UPS in Corsair firmasına vermiş olduğu Worldship adlı RC veya RS kodunu istiyor

yani bende şuan corsair e mesaj bıraktım. Bu kodu paylaşacaklar. muhtemelen sabit bir barkod olacak ve pakete bu barkodu yapıştırınca sorun çözülecek.
    böylece karşı ödemeli olarak gönderebilicez.

• H34RTL3SS kullanıcısına yanıt
    merhaba size gelen RS barcode görüntüsünü de paylaşma şansınız var mı acaba?
    o kod muhtemelen sabittir.

Bende Vatan ve bimeks e ürün iadeleri için uzun süredir aynı sayısal kodları kargo firmasına belirterek karşı ödemeli ürün gönderimi yapıyorum.

burdan yola çıkarak belki rs kodu sabit ise buradan paylaşırız ve corsair ile yazışarak vakit harcamayız.
    lakin 4-5 günde cevap veriyorlar.
  • nohackmove kullanıcısına yanıt
    bana gönderilen kodu paylaşıcaktım fakat kullandıım için UPS tarafından sunucudan kaldırılmış
    ppt dosyası yaylaşmıştım
    http://www.dosya.tc/server18/OvCg0A/RETURNSERV_S_WAYB_LL_RNEKLER__.ppt.html
    şu linktekilerden birine benzer bir şey yollaycaklar sizin mailinize
    "*.ppt" powerpoint dosyasıdır yada vindows 8.1 ile direk açı
    görünce anlarsınız
    corsair rma sayfasında linke tıklayıp gördünüz yazdırılabilir barkod gibi deil kare barkoddu sanırım bana gönderilen
    powerpoint dosyası

RS kod tek kullanımlık kişiye özel kare kod mu QR kod mu ne denio onlardan

corsait UPS ile konuşup anlaşıp UPS den barkod alıyor alınan barcodu corsair sizin mailinize gönderiyor
    gönerilmemişse isteyin corsairde bazen bu şekilde sorun çıkabiliyormuş otomatik halletmiyormuş UPS dekiler öyle söylemişlerdi

bu barkod RMA sayfasınaki link yönlendirmesinde çıkan marked barkodlarına benzemiyor

barkodun linki UPS'e ait

ppt dosyasını göremeyen ve office ile uraşmak istemeyenler skydrive yükleyip ordan tıklarlar ise açılıyor
    https://www.ups.com/u.a/L.class?xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x'ler saçma sapan rakamlar harfler topluluuydu kişiye özel olan kısmı belirten barkod linki bu şekilde başlayacak yanlış hatırlamıyorsam emin deilim çünkü link açılmıyor kullandıktan sonra kapatıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H34RTL3SS -- 9 Aralık 2013; 17:20:04 >

• Anladim bende anlattiginiz gibi tahmin ettim ve corsairden cevap bekliyorum 5 gundur hala tik yok

• Ben ürünü gönderdim arkadaslar hertürlü soruna yardımcı olabilirim, dün itibari ile de corsairin eline ulaşmıs soğutucum.istemiş olduğum rs key en sonunda geldi ornegini hemen paylasıyorum sizlerle.fakat bir durum daha var oda proforma faturası onuda sizinle paylasacagım.proforma formunu normalde corsairin hazırlaması gerekir fakat bende olduğu gibi ben hazırladım ups kargodan bos bir proforma faturası istedim doldurup geri ups e gonderdim.
    rs barcode

proforma faturası

• KAZUYA MISHIMA kullanıcısına yanıt
    Dun aksam banada aynilari grldu. Yarin vakit bulursam ups e birakicam kargoyu.

• seninde gözün aydın ,bayağ uğrastık ama sonuca vardık.turkiye deki teknik servis ürüne bakmadan garanti dısı bırakmıstı.
  • gözünüz aydın ben yeterli dil bilmediim için sıkıntı çekmiştim size geç cevap vermişler ama sonunda hallolmuş
    proforma faturayı gönderirken hazırlıyorsunuz çok önemli birşey deil nereye gidecei neden gittii yaklaşık fiyat ederini yazılıyor o kısım göndericinin yapması gereken tek şey :)
    gerisini ups kapınızdanda alıyor ups i arayıp bilgiverdiinizde kurye gönderip kapıdan alıyorlar hiç ücret ödemiyorsunuz tek şey o proforma hazır olması lazım kuryeyle beraber isteyin onuda
    barkod keyini kutunun üstüne görünecek gibi yapıştırmayı unutmayın ups onu okutup yolluyor :)

umarım bizden sonrakiler uraşmaz bizim kadar, bi kişiye faydası olup duasını alsak ne mutlu
  • o zaman eskisi gibi rma barkodunu sadece ürün üzerine yapıştırıyoruz. kargonun dışına ise sadece rs key barkodu yapıştırılıyor.

proformayada paket içeriği bilgilerini gümrükte takılmasın diye yazıyoruz anladığım kadarı ile.

o zaman tek merak konusu bedeli 75€ yu geçen yeni ürünü gümrük ödemeden teslim alabilecekmiyiz olacak

daha önceden gönderdiklerim hep ram flash bellek vs gibi ucuz ürünlerdi. onlar takılmıyordu zaten
  • nohackmove kullanıcısına yanıt
    üstünde 99$ yazmıştım kutu üstüne gümrükte sıkıntı yaşamadım ürünün RMA için gönderildiğini yazarsınız zaten geri dönerken proforma yoktu sanırım sıkıntı olmuyor corsaire gittğini belirtin bi sıkıntı olmaz
  • benim ürünü yollamıslar geri,yedek diye birseyden bahsetmişler umarım değişmiştir.Şuan istanbuldaymıs demek oluyorki gumruge takılmadı buradaki ups i arayıp kargo ucretini sordum kız birsey belirtilmediğini sanırım ödendiğini soyledi umarım birde kargo ücreti cıkmaz.

not:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAZUYA MISHIMA -- 15 Aralık 2013; 19:04:26 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.