Şimdi Ara

M.2 PCIe 2242 SSD değişimi ve laptop uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar merhaba, Lenovo ıdeapad s540-15 IWL laptop ssd değişikliği yapacam, mevcut ssd 'UNION MEMORY M.2 PCIe 2242 256gb' , yine 256 GB almayı düşünüyorum, lenovonun sitesinden içinde takılı olan ssd bilgilerini buldum ve yedekler diye bir bölüm var yedekler derken muhtemelen uyumlu olan demek istiyor ssd lerin listesini ss ekledim

anlayan arkadaşlar, en ucuz uyumlu ssdyi veya fiyat performans ürünü uyumlu ssd yi nasıl bulacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havacı27 -- 6 Haziran 2022; 7:58:29 >

• 2242 slot boyutunu ifade eder yani 2242 boyutunda SSD almalısınız. NVMe SSD'lerin 3000-5000 MB sıralı okuma hızına çıkabilmesi için 32 Gbit veya üzeri PCIe veriyolu hızı gerekir, bu bilgi anakartın kitapçığında yazar. NVMe'lerin sıralı okuma hızı GB seviyelerindeki büyük boyutlu dosyalarda geçerlidir, küçük ve orta boyutlu dosyalarda pek işe yaramaz. Disk'lerin günlük kullanımdaki gerçek hızını IOPS verileri gösterir, yüksek olan hızlıdır. Sonuçta IOPS değerlerini karşılaştırıp, marka ve modellerin kronik sorunları olup olmadığını öğrenip seçim yapmalısınız. Samsung en iyisidir, Corsair ve Crucial da iyidir fakat bazı modellerde ısı problemlerinden bahsedilir. Araştırma yapacaksanız internet mağazalarındaki yorumları kesinlikle ciddiye almayın, çoğu ödül karşılığı yapılan veya sahte yorumlardır.

• poko001 P kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler, yani 2242 boyutunda m2 nwme yazan her ssd uyumludur diyebilir miyiz (slot girişine bakarak 2280inde de uyumlu olacağını düşünüyorum ben), sizin yorumunuzdan bunu anladım ona göre araştırma yapacağım,
    benim kafamı karıştıran n11de bir satıcının yorumu oldu içindeki ssd ile aynı olan ve lenovonun sitesinde de uyumlu görünen bir ssd için mesaj attım s540 uyumlu mudur dedim, satıcı uyumlu değildir demiş böyle olunca acaba bilmediğim bir şey mi var diye düşündüm, hatta konuşmayı ss ekleyeyim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• havacı27 kullanıcısına yanıt

Kullanmadığım bir laptop o yüzden kesin bilgi veremem. Bu konuda kesin bilgi anakart kitapçığında yer alır, kitapçık yoksa Lenovo'ya sormanız lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    NVMe M.2 + Anakart uyumu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.