Şimdi Ara

Corsair H100i Fan kontrol sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Caya

Peki kardeşim saol işe gidecegim için kasayi açmayı üşendim üst tarafdaki pin girişine yarın deneyecegim malum 16:00 / 24:00 çalişiyorum gece 1 de evde oluyorum uyurum :) Çıktım

Anladım hocam Allah kolaylık versin.
  • quote:

Söylediginiz gibi bağlantıyı yaptım aşşagıda resimleride koydum fanlar düzeldi Corsair link programından led ve fan kontrollerini rahatlıkla yapabiliyorum ama eski sorun tekrar türedi ve Bilgisayar açılırken tekrar CPU Fan Error F1 hatası geliyor ve klavye ile biosa girip çıkmadıkca bilgisayar açılmıyor
    Biosdan f1 hatasını kaldırıyorum ama bu seferde ekranda CPU fan error ve biosda fanlari göstermemesi canımı sıkıyor
    Problem peki şimdi nerede CPU fan error tekrardan niye çıktı

f1 hatası için biostan hw monitör sekmesinden cpu fan yazan bölmelerin üzerine tıklayıp igonere diyeceksin

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

quote:

Söylediginiz gibi bağlantıyı yaptım aşşagıda resimleride koydum fanlar düzeldi Corsair link programından led ve fan kontrollerini rahatlıkla yapabiliyorum ama eski sorun tekrar türedi ve Bilgisayar açılırken tekrar CPU Fan Error F1 hatası geliyor ve klavye ile biosa girip çıkmadıkca bilgisayar açılmıyor
    Biosdan f1 hatasını kaldırıyorum ama bu seferde ekranda CPU fan error ve biosda fanlari göstermemesi canımı sıkıyor

f1 hatası için biostan hw monitör sekmesinden cpu fan yazan bölmelerin üzerine tıklayıp igonere diyeceksin

Disable yapıyorum CPU Fan error yazısı kalıyor F1 hatası gidiyor windows normal açılıyor ama yazı kaybolmuyor buda biraz olsun geç açılmasına sebeb oluyor.
    Sabah tekrar bakacagım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

quote:

Disable yapıyorum CPU Fan error yazısı kalıyor F1 hatası gidiyor windows normal açılıyor ama yazı kaybolmuyor buda biraz olsun geç açılmasına sebeb oluyor.
    Sabah tekrar bakacagım

F1 hatasını kapatmada vardı yanılmıyorsam boot menü altında bir yerde onuda kapatırsan sorunun çözülür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cpu fan soketine üç kablolu başka bir fan takarsan bu sorundan kurtulabilirsin corsairdeki o tek kablo sadece fanın var olduğunu makine algılasındiye var zaten corsair fan hızı değil pompa hızını gösteriyor yani o tek kabloyu taktığıhra biosta gördüğün fan hızı değil pompa hızı en azından benim kullandığım madelde öyleydi
  • @RhythmOfTheNight ve yardım edenlere teşekkür ederim
    Sogutucu fanlarının kapattıgı fan soket girişine takınca sorun düzeldi saolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caya -- 13 Mart 2013; 12:26:45 >
  • quote:

@RhythmOfTheNight ve yardım edenlere teşekkür ederim
    Sogutucu fanlarının kapattıgı fan soket girişine takınca sorun düzeldi saolun.

Geçmiş olsun,Allah hayırlısı ile kullanmayı nasib etsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RhythmOfTheNight

quote:

@RhythmOfTheNight

Corsair H100i Fan kontrol sorunu

Cpu Fan error 3 lü pin girişi yüzünden yapıyor.3 lü pin girişini farklı yere takıp dene eminim düzelicektir.Cpu Fan girişine tak 4 lü pin olması sorun olmaz.

stok fanları radyotörün üstüne bağlıcaksın dostum eğer 4 fan kullanmıyorsan.
    ayrıca görsellik olarak corsair logosuda düz durmalı kanımca.
    anakartta cpu fan soketine takıcaksın.biosta 2300rpm civarı bir değer gösterecek.önemli olan corsair linkin değeri.
    mutlaka usb bağlantısını yapman gerekiyor fanları v.s kullanmak için.
    cpu fana takmaz isen cpu fan error hatası alırsın.bunu uyarıları almamak için anakarttan uyarıları kapıcaksın.

• Arkadaşlar Allah rızası için bana yardım edermisiniz odada duramıyorum delireceğim sabaha karşı oldu ben halen sorunumu çözmeye çalışıyorum.

Anakartımda bulunan çıkışlar ;

cpu_fan
    cpu_opt
    ch fan1
    ch fan2
    ch fan3 (24cm fan bağlı )
    ch fan4 (14cm fan bağlı )

Bulunan fanlarım ;

1 ad. 24 cm fan ( 3 pinli kasanın arka paneline bağlı )
    1 ad. 14 cm fan ( 3 pinli kasanın ön paneline bağlı )

H100i kabloları ise ;

Radyatörü üste monte ettim altına kasaya bakacak şekilde 2 tane kendi fanınıda monte ettim, soğutucuyuda fana monte ettim buraya kadar sıkıntı yok.

İçinden çıkan fw kabloyu soğutucu girişine USB çıkışını ise anakart üzerinde bulunan USB 2 yuvasına taktım. İşte bundan sonrasını yapamadım:(((

soğutucu üzerinden gelen fan kablosunu cpu_fan yerine taktım. Güç içinde sata to molex kablosuyla güce bağladım.

Radyotere monte ettiğim 2 adet kendi fanlarını anakart üzerinde bulunan (geriye kalan) cpu fan opt. ve ch fan1 girişine taktım.

Şimdi kutunun içinden aşağıda resimde gördüğünüz gibi bir kablo çıktı bir tarafı tek diğer tarafı çift olmak üzere bundan 2 adet kablo çıktı..

Soğutucunun üzerinde tek giriş yeri var bunu taktım hadi diğer giden 2 ucu nereye takıyorum oyle bir giriş yeri yokki? Diğer kabloda aynı şekilde ?

@Rhythm etiketleyemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GLOCK-19 -- 15 Ocak 2015; 3:47:26 >

• Dostum o kablo iki adet daha fan bağlamak için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GLOCK-19

Arkadaşlar Allah rızası için bana yardım edermisiniz odada duramıyorum delireceğim sabaha karşı oldu ben halen sorunumu çözmeye çalışıyorum.

Anakartımda bulunan çıkışlar ;

cpu_fan
    cpu_opt
    ch fan1
    ch fan2
    ch fan3 (24cm fan bağlı )
    ch fan4 (14cm fan bağlı )

Bulunan fanlarım ;

1 ad. 24 cm fan ( 3 pinli kasanın arka paneline bağlı )
    1 ad. 14 cm fan ( 3 pinli kasanın ön paneline bağlı )

H100i kabloları ise ;

Radyatörü üste monte ettim altına kasaya bakacak şekilde 2 tane kendi fanınıda monte ettim, soğutucuyuda fana monte ettim buraya kadar sıkıntı yok.

İçinden çıkan fw kabloyu soğutucu girişine USB çıkışını ise anakart üzerinde bulunan USB 2 yuvasına taktım. İşte bundan sonrasını yapamadım:(((

soğutucu üzerinden gelen fan kablosunu cpu_fan yerine taktım. Güç içinde sata to molex kablosuyla güce bağladım.

Radyotere monte ettiğim 2 adet kendi fanlarını anakart üzerinde bulunan (geriye kalan) cpu fan opt. ve ch fan1 girişine taktım.

Şimdi kutunun içinden aşağıda resimde gördüğünüz gibi bir kablo çıktı bir tarafı tek diğer tarafı çift olmak üzere bundan 2 adet kablo çıktı..

Soğutucunun üzerinde tek giriş yeri var bunu taktım hadi diğer giden 2 ucu nereye takıyorum oyle bir giriş yeri yokki? Diğer kabloda aynı şekilde ?

@Rhythm etiketleyemedim.

Bu resimdeki koydugun kablonun 2 ucu fanlara bagliycak sonra o tek ucuda sivi sogutmanin beynine bagliyorsun @Rhythm gosterdigi soket var ustte onun bir ucu sata powera digerini cpu fan 1 soketine bağliyorsun okadar artik fanlari kontrel edebilmen lazim birde link kablosu var onuda anakartin üzerindeki usb soketine diger ucuda işlemcinin uzerine takilan beyne takicaksin!..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 14 Ocak 2015; 15:23:48 >

• Yahu o ikili kablonun ucunda resimde görüldüğü gibi koruma tıpası varmış 10 gündür bunun için bağlayamamışım kimsede uyandırmıyor ya Üste doğru çekince pin girişler göründü ve montajı cuk diye tamamladım.

Sıvı soğutucu beynindeki fan çıkışını anakartın üstündeki cpu_fan kısmına bağladım ben.

Y kablosunun birine kasanın 2 adet fanını bağladım.

Y kablosunun diğerine ise corsairin 2 adet fanını monte ettim

Sata power güç kablosunuda dvd-rw ye de bağlı olan diğer eki boşta duran satayı taktım.

Corsair linkide yükledim otomatik fw de update yaptı. Ekran görüntüsü aşağıda suanda sorunsuz çalışıyormudur?

NOT: her hangi bir program açınca birden fan devri hızlanıp düşüyor sürekli bunu yapıyor rahatsız edici bir durum bu normal mi yoksa yanlış bir şey mi var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GLOCK-19 -- 15 Ocak 2015; 18:21:23 >

• Hocam cozebildiniz mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam üst mesajda yazdım inceleyebilir misin %80 çözdüm
  • Selamlar,

Fanlar hangi profilde seçili Link yazılımı üzerinde?
  • tech guru kullanıcısına yanıt
    quiet mode de seçili bırakıyorum fazla ses olmaması için.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.