Şimdi Ara

CORSAIR H110 Sıvı Soğutma Tr'de İlk & Yeni Sistem Komple İnceleme (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
6
Favori
18.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Onca zamandir forumdayim. Su h110 a neden ilgi yok h100i kadar. Ya da var da ben mi gireniyorum. Be bi soru ne bi cevap. Sogutma performasi veya yanlis giden bisey mi var acaba? Buradan soruyorum herkese.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok valla gayet iyi bende yazın 38-39c cıkıyordu ama şimdi 28-30c'yi geçiyor oyun içinde 43-44c geçmiyor..Son derece sessiz swiftech helix fanlarla 800rpmde hiç ses yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isa_tr

Yok valla gayet iyi bende yazın 38-39c cıkıyordu ama şimdi 28-30c'yi geçiyor oyun içinde 43-44c geçmiyor..Son derece sessiz swiftech helix fanlarla 800rpmde hiç ses yok.

fanı nereden aldın???
  • Frozencpumuydu bilemiyorum tam 90tlye geldi kargo dahil ingiltere firmasıydı.3-5 sayfa öncesinde yazmıştım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: karahan_1900

quote:

Orijinalden alıntı: isa_tr

Yok valla gayet iyi bende yazın 38-39c cıkıyordu ama şimdi 28-30c'yi geçiyor oyun içinde 43-44c geçmiyor..Son derece sessiz swiftech helix fanlarla 800rpmde hiç ses yok.

fanı nereden aldın???

http://www.specialtech.co.uk/spshop/customer/Swiftech-Helix-140-x-140-x-25-1500RPM-Case-Fan--Helix-140-pid-16721.html

• Radyatör, filtre vb. hava akışına direnç oluşturacak durumlarda Static Pressure denen değerin yüksek olması daha iyi değil mi? Helix'te bu değer düşük gibi biraz.
  • Ayrıca coolermaster Jetflo ve Sickeflow fanları kullanıyorum çok memnunum. En azından Corsair 500R içinden çıkan fanlar ve Tuniq 120 EXtreme içinde bulunan tuniq fana göre.
  • ne zamandır yoktum ben geldimmmmmmmmmmmm..:):) kusura bakmayın yaa şimdi herkese bolbol cevap vericem..:):) çünkü h110 ile ilgili düşüncelerimde farklılıklar oluştu paylaşmak lazım..:):)
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    ben akasa viper kullandım...:) sessizlik dersen eğer Cougar vortex öneririm çünkü o performansta en düşük sesli fan sadece o başka yok inan bana... corsairin tüm fanları aşırı derecede ses çıkarıyor ben hayatta kullanmam emin ol.... ki yurt dışında corsair fanlar daha ucuz ben trde o fanlara o kadar para vermem 2 li olan modeller 25 dolar 50.tl ama toplu almak daha mantıklı hem kargo ücretinden daha kar ediyor oluyorsn hemde verdilendirmedaha mantıklı kayda değer luyor...:):)
  • Aynen öyle dostum arkadaşa sende açıklamışsın zaten.... corsair bi işe yaramıyor he şunuda ekliyim h110 dan performans elde etmek istiyorsanız eğer cidden sessiz fanlara önem vermemek lazım çünkü 14 cm fanlar 12 cm fanların performansından daha düşük bunu göz önünde bulundurun unu anladım biraz eç oldu ama anladım..:):) fanlarda static basınç air pressure değerleri çk çok önemli değerler ve ikisinin bir arada lmasıda çok önemli bunuda unutmayın corsair fanlarda static pressure değeri yani basınç değeri yüksek fakat hava basınç değerleri düşük 60 cfm iyi birdeğer değil.... o yüzden bu değerli ikisini bir kıyaslamak lazım.. mesela Bitfenix spectre pro ganlar var static basıncı 2.6 ve cfm değeri 130 ve bu fan corsairin fanından daha iyi soğutuyor radyatörü... yani demek istediğim hava akısı ve static basınc bir arada birbiri ile bağlantılı yani değerlein birbirini tamamlaması lazım.... cougar vortex fanlarda aynı şekilde sessiz fakat hava akışı yüksek ve static basıncı biraz az corsaire göre ama corsairin en pahalı fanı ile neredeyse arasında 1 derece anca oynuyor..:):) o yzden corsair kesinlikle hayır diyorum @isa_tr arkadaşıma tamamiyle katılıyorum.... verilen paraya yazık olan bir ürün.... corsairin powerlarını beğeniyorum sadece ramleride mesela o parayı hakketmiyor onuda ekliyim gskill bin kat daha sağlam ve oc potansiyeli en yüksek lan tek ram markası..:):)

• -Comandante kullanıcısına yanıt
    bu konuya açıklık getirmek lazım..):) tech guru arkadaşında dediği gibi fanların kasa içinden dışarı üflemesi her zaman daha mantıklı yani egzos grevi görmesi... bunu yüz defa söyledim yine söylüyorum fanları kesinlikle ve kesinlikle kasa dışına üfleyecek ekilde konumlandırmanız szin ve ürünün yararına olacaktır..:):)

Çünkü kısmına gelirsek genelde çou normal pc kullanıcısı bunun farkında değil ve olayı basitçe '' işte kasadan çıkan sıcak hava radyatörü ısıtmazmı diye'' düşünüyor evet öyle fakat bu ısı emin olun radyatörü etkilemiyor... oda sıcaklığı radyatörün ısınmasını kasa içindeki ısıdan daha çok etkiler çünkü bakın kasa içindeki ısıyı aslında daima dışarı atmamız gerekir eğer siz fanları kasa içine doğru konumlandırırsanız odanın içindeki sıcaklığıda kasa içine vermiş olursunuz otomatikman.... sonuçta fanlardaki static basınç işte burada devreye giriyor yani dış hava şartları sıcak bile olsa yani air pressure dediğimiz yani hava akışı olayı yüksek olup odanın ısısını sıcak olarak üfleyecek sonuçta ama static basıç ve fanın kanat yapısındaki farklılıklar burda devreye giriyor sıcak havayı absorbe edip fanın static basınç kısmına havayı yükleme yapıp havanın sıcak dahi olsa o basınç ile o havayı sğutup itme dirençi ile o radyatörü soğutma işine yarıyor... bayağı karmaşık anlattım kusura bakmayın..:(:( ama umarım anlaşılır..:):)

yani şunu eklemek isterim.... bilgisayar bileşenlerindeki katı kapasitör dediğimiz yani o aliminyum soğutma parçalarının zaten belli bir oranda ısı iletim güçleri var ani bu oranlar sabit... o ısı iletim oranını kesinlikle değiştiremezsiniz.... yani kasa yanından anakarta ek bir fan üfleyip geriye kalan 10 adet egzos görevi olan fan olduğunu düşünürsek emin olun soğutmaerformansı daha çok olacak... birde şunu düşünün kasa içine üfleyen 10 adet fan var fakat egzos görevi gören sadece işlemci hizasına denk gelen aka fan var o fanın hava çekim gücü zaten içeri üfleyen 10 adet fanın air pressure desteğini destekleyecek durumda olmaz.. ve içeri üfleyen fanlar kasa içindeki bileşenlerde oluşan sıcaklığın yine kasa içinde dolaşmasını ve tek bir egzos fan ile atılmasına engel olur bu yüzden kasa içindeki diğer bileşenlerin ısısında artış yaratmaktan başka bi işe yaramaz....:):) fanlarda üfleme olayı hava çekmesinden daha kuvvetlidir bunu kesinlikle unutmayın..... yani bunu göz önünde bulundurarak kasa için kullanabileceğimiz fanların kasaya içine üfleyenlerden çok egzos fanlara ihtiyacımız gerektiğini bilmemiz gerek..:):) hiç bu kadar açıklama gereği duymamıştım bu arada..:):) ama tecrübe ettim o yüzden detaylı bir şekilde paylaşmak istedim... eğer çok can sıkıcı olduysa uzun bir yazı kusuruma bakmayın gerçekten...:(:(

• yooo aslında yanlış giden bişey yok..:):) insanların gözü artık açılmıştır heralde diye düşünerek cevap vereceğim... Amd bir sisteme oc yapılmışsa eğer kesinlikle gitmiyor böyle hazır soğutma sistemleri... yani custom sıvı soğutma yapmak daha mantıklı olur..:):) ama intel kullansaydım eğer h110 en iyi ürün bence.... ama dediğim gibi amd de kesinlikle işe yaramıyor.....
  • Bu yazılanları okuyunca sıvı soğutmadan iyice soğuyorum. Bende Tuniq Tower 120 Extreme var. 1090T işlemci 4.0 GHZ 22 derec oda sıcaklığında boşta 27-30 derece arası geziniyor, yükte Aida 64 Stabilite Testinde 46, OCCT ve Prime 95 testlerinde 56 dereceyi geçmedi ki tüm fanları %50 devirde kullanıyorum. 2 coolermaster sickleflow ve corsair 500R ile gelen 200mm fan içeri üflüyor, Tuniq fan ve 500r ile gelen öndeki iki fanı üste taktım dışarı üflüyor. birde Jetflo işlemci fanı mevcut. Custom yapma şansım pek yok ama bu haliyle başka bir soğutucuya geçmemeli miyim? Eğer 4770K ile biri sistem toplarsam bu soğutucu ile devam mı etmeliyim acaba? Sıva soğutmanın kasada fazla yer kaplamaması da cezbediyor beni.
    moslevon hocam amd ile hazır soğutma sistemleri gitmiyor demenin sebebi nedir? Daha önce söylediysen kusurabakma bütün yazıları okumaya çalıştım ancak göremedim. @moslevon

• *moslevon
    Cooler Master Haf XM, fanları içerden dışarı egzos şeklinde kullandım uzun süre ve soğutucunun performansından aldığımdan beri hiç memnun değildim. Corsair'in öerdiği şekilde dışardan içeri hava üfleyecek şekilde monte ettim. Sonuçları paylaşacağım bakalım arada fark olacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: POWER GAMER

*moslevon
    Cooler Master Haf XM, fanları içerden dışarı egzos şeklinde kullandım uzun süre ve soğutucunun performansından aldığımdan beri hiç memnun değildim. Corsair'in öerdiği şekilde dışardan içeri hava üfleyecek şekilde monte ettim. Sonuçları paylaşacağım bakalım arada fark olacak mı?

Bz de bekliyoruz sabirsizlikla.

• quote:

Orijinalden alıntı: [darkness13]

Bu yazılanları okuyunca sıvı soğutmadan iyice soğuyorum. Bende Tuniq Tower 120 Extreme var. 1090T işlemci 4.0 GHZ 22 derec oda sıcaklığında boşta 27-30 derece arası geziniyor, yükte Aida 64 Stabilite Testinde 46, OCCT ve Prime 95 testlerinde 56 dereceyi geçmedi ki tüm fanları %50 devirde kullanıyorum. 2 coolermaster sickleflow ve corsair 500R ile gelen 200mm fan içeri üflüyor, Tuniq fan ve 500r ile gelen öndeki iki fanı üste taktım dışarı üflüyor. birde Jetflo işlemci fanı mevcut. Custom yapma şansım pek yok ama bu haliyle başka bir soğutucuya geçmemeli miyim? Eğer 4770K ile biri sistem toplarsam bu soğutucu ile devam mı etmeliyim acaba? Sıva soğutmanın kasada fazla yer kaplamaması da cezbediyor beni.
    moslevon hocam amd ile hazır soğutma sistemleri gitmiyor demenin sebebi nedir? Daha önce söylediysen kusurabakma bütün yazıları okumaya çalıştım ancak göremedim. @moslevon

Amd de kesinlikle gitmiyor. Çünkü benden sonra shadow arkadaş aldı onun sistemi inteldi ve arada ısı farkıda çoktu. Yani yükte amd 63 görüyorsa intelde 50 görüyor. O zaman Soğutucunun bi işe yaradığını anlıyorsun. Çünkü şöyle ben fx 8350 yi 5ghz de 1.5 v da stabil kullanırken intelde i7 4770k da aynı değerleri 1.3 en fazla 1.36 volt ile yapabiliyorsun işte o 1-2 volt varya arada 10 derece gibi uçurum bir sıcaklık farkı yaratıyor. He şöyle bir şey de söz konusu amdyi ocli kullanacaklarsa eğer alınabilir hava soğutma kesinlikle amd de ocli hiç gitmiyor. Ben Şu an custom kurdum fakat intel anakart falan aldım işlemci falam yok şu an sadece soğutmaya 4.000 tl harcadım :) maximus 6 formula getirdim tr de ilk yine ama daha kuramadım kurumca zaten dehşet bişey görecek forumdaki herkes :)

• quote:

*moslevon

Ben yaz ayı idi denedigim de o yüzden hiç performans alamadım. O yüzden tekrar kasa dışına üfleyecek şekilde geri taktım. Sen bi dene kış zamanı fazla farketmez hani evler soğuk olur falan diye ama belli de olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moslevon

quote:

*moslevon

Ben yaz ayı idi denedigim de o yüzden hiç performans alamadım. O yüzden tekrar kasa dışına üfleyecek şekilde geri taktım. Sen bi dene kış zamanı fazla farketmez hani evler soğuk olur falan diye ama belli de olmaz.

İçerden dışarı daha çok performans mı aldınız?
  • moslevon kullanıcısına yanıt
    Yeni sistemin fotoğraflarınıda gönderirsin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: moslevon

quote:

*moslevon

İçerden dışarı daha çok performans mı aldınız?

Evet daha performanslı oldu. Özellikle pc bileşenleri için çok iyi oldu. Çünkü pc içine doğru takınca fonları anakartımın ısısı bile yükseldi.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.