Şimdi Ara

CORSAIR H110 Sıvı Soğutma Tr'de İlk & Yeni Sistem Komple İnceleme (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
6
Favori
18.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben kendime 12 cm lerden 8 tane sipariş vericem valla ay başında... keşke bi yolu olsa daha ucuza hetirtebilsem daha fazla getir satardim ama olmuyor işte. .... :( anca ihtiyaca göre :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: moslevon

Ben kendime 12 cm lerden 8 tane sipariş vericem valla ay başında... keşke bi yolu olsa daha ucuza hetirtebilsem daha fazla getir satardim ama olmuyor işte. .... :( anca ihtiyaca göre :)

bahsettğn fanlardan 2adet bi akrabama gönderticem. Fakat bunun gümrüge takılma ekstra ücret ödeme gbi br durumu olurmu. Ups ile göndericek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hknups

quote:

bahsettğn fanlardan 2adet bi akrabama gönderticem. Fakat bunun gümrüge takılma ekstra ücret ödeme gbi br durumu olurmu. Ups ile göndericek

Kesinlikle özel taşıma yani özel kargo firmaları ile ürün alım veya gönderimi yapmayın. .. Çünkü özel firmaların gümrükleme işlemleri cok teferruatlı ve en ufak en ucuz ürüne akıl almaz derecede fiyatlar çıkartıyorlar.... Yani mesela ptt ye gelen ürünlerde % 18 kdv + 3.tl ambar parası o kadar... ama özel firmalarda bunun haricinde yok cart yok curt 2 hatta 3 katı fiyat çıkartıyorlar hemde özel firmalarda 75 € taban ücreti diye bir şey söz konusu bike değil. İsterse 20 $ lık bir ürün olsun bunu bile vergilendiriyorlar. Açık cek gibi ne ödeyeceğin belli olmaz valla. O yuzden o ülkenin posta servisi ne ise onla yollasinlar daha iyi usps vesaire gibi. Gönderi süreleride o kadar fark etmiyor zaten sadece takip nolu gönderi ücreti biraz fazla hepsi o kadar.

• Bende dün bir tane aldım HAF X 942 takıcaz bakalım ne olacak taka bilecekmiyiz baya iş var takmak zahmetli iş
    üşeniyorum bende kutu bana ben kutuya bakıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: gonuldagi

Bende dün bir tane aldım HAF X 942 takıcaz bakalım ne olacak taka bilecekmiyiz baya iş var takmak zahmetli iş

Hayırlısı ile olur merak etme dostum :) Sadece şu blok yuvasına montaj aparatları çok fazla altına başka bir parça üstüne başka bir parça takıyon o sıra insanın aklı karışıyor zaten. ... :)
  • Selamlar,

Eğer radyatöre ya da işlemci soğutucularına takacaksanız AF serisi fanlar işlevsiz kalır. Bu kullanım şekli için SP serisinin tercih edilmesi gerekir. Detaylı açıklama için;

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5760
  • quote:

Orijinalden alıntı: tech guru

Selamlar,

Eğer radyatöre ya da işlemci soğutucularına takacaksanız AF serisi fanlar işlevsiz kalır. Bu kullanım şekli için SP serisinin tercih edilmesi gerekir. Detaylı açıklama için;

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5760

Evet doğru fakat benim de dediğim olay 14cm liklerde sp yani static pressure serisi fan yok. Yani Corsair çok büyük hata etmiş 14cm fanlara yönelik çalışmamış :( o yüzden 14 cm olarak akasa viper veya cougar vortex diyorum tekrardan veya bitfenix spectre pro öneririm tr de yok son söylediğim 2 model :( bitfenix spectre pronun static basıncı 14 cm lik fanlar içinde en yüksek olanı buna emin olabilirsiniz ve corsair den de sessiz akasa viperla eş db de ama sessizlik istiyorsanız cougar vortex üstüne tanımıyorum ben

• quote:

quote:

Bende dün bir tane aldım HAF X 942 takıcaz bakalım ne olacak taka bilecekmiyiz baya iş var takmak zahmetli iş

Hayırlısı ile olur merak etme dostum :) Sadece şu blok yuvasına montaj aparatları çok fazla altına başka bir parça üstüne başka bir parça takıyon o sıra insanın aklı karışıyor zaten. ... :)

He yaw kutuyu açıp şöyle bir baktım maç izlerkende neyi nereye takacaz ana parçaları çözsemde ufaklıkları çözmek tak sökle olacak.

Üzerinde sürülü termal macun iyimi değiştireyimmi degistirirsem airtic silver 5 sürecem şöyle bi detaylı montaj videosu araştırayım uğraşmaktansa...

• quote:

quote:

quote:

He yaw kutuyu açıp şöyle bir baktım maç izlerkende neyi nereye takacaz ana parçaları çözsemde ufaklıkları çözmek tak sökle olacak.

Üzerinde sürülü termal macun iyimi değiştireyimmi degistirirsem airtic silver 5 sürecem şöyle bi detaylı montaj videosu araştırayım uğraşmaktansa...

Ben şahsen üstündeki macunu temizledim. Yurt dışından tuniq tx4 sipariş vermiştim onu kullanıyordum bayağı güzel fark ediyor. Fakat yoğun bir macun sürmesi zor geldi bana ama pwrformans fena :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben şahsen üstündeki macunu temizledim. Yurt dışından tuniq tx4 sipariş vermiştim onu kullanıyordum bayağı güzel fark ediyor. Fakat yoğun bir macun sürmesi zor geldi bana ama pwrformans fena :)

Anlaşılan bunu baya bi söküp takıcaz mantıken fanların dışa üflemesi gerekiyor ama burada fanların radyatörü soğutma görevi var.
    Ekran kartı kasanın içini ısıtacağından içteki hava radyatörü soğutmaz ısıtır gibi geliyor bana.
    CPU kısmını videolarla çözdüm gerçekten çok karmaşık adam gibi dökümanı içine koymamış sitesindeki döküman daha güzel anlatıyor.
    Yaksa vallah millah manyak bi montaja kalkışacaktım ana kartı sökmeden takacam diye sevinirken onuda sökecem herhal parçayı arka delikten takamazsam
    sökecegiz artık yinede önemli olan radyatörün iyi soğutulacak şekilde takılması önemli onu çok söker takarım. üşenmezsem .
    Bu vatadaş tam anlatamasada olayı çözmeme yardımcı oldu .

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Anlaşılan bunu baya bi söküp takıcaz mantıken fanların dışa üflemesi gerekiyor ama burada fanların radyatörü soğutma görevi var.
    Ekran kartı kasanın içini ısıtacağından içteki hava radyatörü soğutmaz ısıtır gibi geliyor bana.
    CPU kısmını videolarla çözdüm gerçekten çok karmaşık adam gibi dökümanı içine koymamış sitesindeki döküman daha güzel anlatıyor.
    Yaksa vallah millah manyak bi montaja kalkışacaktım ana kartı sökmeden takacam diye sevinirken onuda sökecem herhal parçayı arka delikten takamazsam
    sökecegiz artık yinede önemli olan radyatörün iyi soğutulacak şekilde takılması önemli onu çok söker takarım. üşenmezsem .
    Bu vatadaş tam anlatamasada olayı çözmeme yardımcı oldu .

:) sen o zaman için rahat etsin diye fanları birer gün ara ile tüm gün dene. Bir gün içe üfleyerek dene sıcaklıklara bak öbür gün tersini yap benim kasamin yan paneldede fan vardı yani sıcaklık direk hızlı bir şekilde çıktığı için ben fanları h110 da kasa içinden dışarı üfleyecek şekilde konumlandırdım.. :)

• Bende H110 kullanıyorum. Fanlar içerden dışarı radyotöre üflüyor, dediğiniz gibi sıcak havayı üflüyor. Soğutucunun kullanım kitapçığında da dışarıdan içeri fan montajını öneriyor. Serin hava akışı için ama o da beraberinde gürültüyü getiriyor.
  • Huh sabaha az kaldı ben taktım bitirdim uzun uğraşlardan sonra Gece 12 sabah 5 tabi bu gece işi her işi nerdeyse 2 defa yaptım.
    Anakart arkasına takılan plastiği ters takmışım montaj bitti dön başa, Radyatör söylendiği gibi Haf X e olmuyor değil takması zor oluyor ama
    bence mükemmel yaptım yeri olsa bundan mükemmel olmazdı. üst fanları söküp oraya radyatörü koydum fanlarıda içten bağladım.
    Fanlarıda son hız çalıştırsan gürültü baya var birini anakarta kontrol ettirdim birinide fan kontrolcüye taktım hızlar düşürülünce sesde azalıyor.

Sıcaklığa gelince gece yarası hava sıcaklığıda düştü ama Zalman CNPS10X extreme ye göre 3-4 derece daha serin boşta. Aradan 1 /2 gün geçsin
    termal macun kıvamına gelsin 1 2 derece daha serinler pc. fotolar falan var bir inceleme hazırlığı yaptım. inşallah vakit olursa detaylarıyla yayınlayacam.

Sıcaklık düşüşü sadece işlemcide değil at kafası gibi Zaman kasadan çıkınca 3 4 derecede ekran kartı ve anakartada yansıdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonuldagi -- 24 Eylül 2013; 5:33:04 >

• gonuldagi kullanıcısına yanıt
    Tabi ki yansır ya.... sıvı soğutma bloklarının zaten kasada yer kaplamaması için kullanılıyor. Ben Şu an custom soğutmaya geçiyorum zaten sıvı soğutmadan asla vazgeçemem bir kere alıştık yani :)
  • quote:

Tabi ki yansır ya.... sıvı soğutma bloklarının zaten kasada yer kaplamaması için kullanılıyor. Ben Şu an custom soğutmaya geçiyorum zaten sıvı soğutmadan asla vazgeçemem bir kere alıştık yani :)

Valla ben hoşlanmadım açıkçası gittim bir dünya para verip başıma bela aldım. Boştayken iyi herşey serin hava soğutmadanda çok üstün değil.
    Oyun oynamaya başlayınca kasa içi cehenneme dönüyor. Eskiden 3 tane fan çalıştırıdım şimdi 5 tane iki daha ilave edeceğim olacak 7 tane
    eee ne anladım bu işten. Bunu az zararla vereceğim birileri olsa hemen satacağım aman Allah korusun. Zaten olay basit kasanın üstü radyatörle kapanıyor
    siz bundan verim alamazsınız bu radtatör kasanın dışında olmalı ki verim alasınız. Yapanlara bakıyorum hepsinde 8 10 tane fan siz o radyatörü sökün fanların yarısını ve adam
    gibide bir soğutucu takın kasanız nasıl soğuyor. oyundaki sıcaklıkta zalman extremeyi geçiyor kasa sıcaklığın 3 e karşı 5 fanla fanları her türlü dizayn ettim alta al içe al içeri üflesin dışarı üflesin
    bi kaç derece değişsede zorlandığı zaman hava soğutma lider oluyor.

Biraz senin bahtsızlığın olmuş bende bi sıkıntısı yok aletin seninkinde bi sorun olmasın bi servise gönder. Sıcaklıklarda mı sorun yaşıyorsun genelde ?
  • quote:

Biraz senin bahtsızlığın olmuş bende bi sıkıntısı yok aletin seninkinde bi sorun olmasın bi servise gönder. Sıcaklıklarda mı sorun yaşıyorsun genelde ?

H100 de fan sesi dışında bir problem yok. pompasına varana kadar görünüyor pompa boşta 1000 devir civarı sıcaklık yükseldikçe 1500 e kadar çıkıyor.
    sorun söylediğim gibi kasadan sıcak havanın tahliye edilememesinde 2 x 200mm fan içeri soğuk hava alıyor 1x 14cm 1x12cm 1x 200mm içerdeki
    sıcak havayı dışarı atıyor olsada yetişemiyorlar. Sebebi de GTX 680 arkasından hemde ensıcak yerinden kasaya sıcak havayı üfürüyor. Teste girince birde
    işlemcinin çevresindeki soğutucular ısınıyor alsana bilgisayar cehennemi.

Benim tek korkum sanada özelden yazdım işlemci soketindeki vidaları az sıkmış olmak.

şöyle bir açıklama buldum bu konuda ingilizcem olmayınca ve google da anlamayınca çözemedim

*Once we seat the cooler in position it aligns up perfectly with four standoff screws. With the help of a screwdriver we can secure four thumbscrews.

*Turn them tight until they can go no further. Once seated you can now connect the CPU lead to your motherboard CPU fan header.

Bunu anladım da kimse yapmıyor bunu hortumlar yada radyatör delik çıkarsa gösterirler gününü 10 dk kasa dışında test edin.

*Right, once the motherboard was out, after a maximum of 10 minutes work we had positioned the cooler and were ready for the first test run.

http://www.guru3d.com/articles_pages/corsair_h110_review,6.html

Valla diyecek bişey bulamadım :) fanları kasa dışına üfleyecek şekilde çevirmeyi bi dene öyle sıcaklıkları kontrol birde.... Çünkü tüm fanlar içeri üfleyince bu sefer sıcak hava içerde dolaşır durur diğer bileşenlerde ısınır... bende öyle oldu direk fanları kasa dışına üfleyecek şekilde çevirdim...
  • quote:

Valla diyecek bişey bulamadım :) fanları kasa dışına üfleyecek şekilde çevirmeyi bi dene öyle sıcaklıkları kontrol birde.... Çünkü tüm fanlar içeri üfleyince bu sefer sıcak hava içerde dolaşır durur diğer bileşenlerde ısınır... bende öyle oldu direk fanları kasa dışına üfleyecek şekilde çevirdim...

Her yolu denedim... Mantıklısıda gerçekte faydalı olanıda hem dışardan hava transferi hemde içerden hava transferi
    o zaman makul oluyor en azından... H110 a push&pull yapacam birde bir aparat yardımıyla o zaman ne bakalım.
    Yani radyatöre fanları monte edip radyatörüde kasa içine monte edecem fanlar dışa üfeyecek, hemen üzerinde 2 tane
    200mm fanda içe üfleyeceko zaman ne olacak bakalım.

Hayırlısı bakalım dene ne olacak... inşallah umduğun gibi olur dostum. ...
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.