Şimdi Ara

Corsair H115i Kutu uzerindeki ozellikler ve Sitedeki ozellikler farkli Yardim lutfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: techniquest35

Corsair sıvı soputma aldıysanız. Bir de sıvı soğutma fanı alın ekstra. Noctua ve ya Phanteks 'in fanlarından alabilirsiniz. 280mm'lik radyatörler için 2 adet 14mm'lik pwm ve ya 240mm'lik radyatörler için 12mm'lik pwm şeklinde.

Ya da Link 'ten kendi fanlarının rpm'lerini düşürün biraz. Ama yazın mecbur yüksek olması gerekecek. O zaman da alışırsınız sese çok takıntınız yoksa.

ses konusunda asiri derecede sikintim yok cunku her daim kafada kullaklikla takildigim icin onun haricindede pc kapali oluyor. Fakat butceyi duzeltince noctua fan veya baska bir fan almayi dusunuyorum simdilik. ilerleyen zamanda gorecegiz
  • Zyrou Z kullanıcısına yanıt
    Buyur hocam

Corsair H115i Kutu uzerindeki ozellikler ve Sitedeki ozellikler farkli Yardim lutfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TjmsaH kullanıcısına yanıt
    cok sagolasin degerler 2 kutudada ayni cok garip gercekten :D corsairde hala cevap vermedi bu konu hakkinda

bu arada sogutucudan memnunmusun

sicaklik ses vs konusunda ?

islemcinle bosta yukte kac cikiyor sonuclar
  • Rica ederim tabiki çok memnunum boşta 20 derecelerde dolaşıyor yük altında en fazla 55 gördüm şuan 7700k kullanıyorum

Corsair H115i Kutu uzerindeki ozellikler ve Sitedeki ozellikler farkli Yardim lutfen

Ürünün insanın içine sinmesi bence birinci öncelik. Ben yazın kasa toplarken bazı ürünleri çok ucuza buldum diye aldım ama hala gözüm başka kasalarda ve sıvı soğutmalarda (Kraken X62).

Corsair'in üzerinde gelen pre-applied macun bence "out of the box" için gayet başarılı lakin bahsettiğim sıvı metallerin olayı bambaşka. Yoğun kıvamlı olan termal macunların iletkenlik katsayıları 10W/mK civarlarında gezinirken sıvı metallerin 75W/mK değerine ulaşabiliyor. Adı üstünde, bazı sıvı metalleri karıştırarak termal macun yapılıyor. Tek sakıncası yoğun kıvamlılar gibi yalıtkan olmaması ve tepkimeye girebilmesi. Yani alüminyum heatsinkler ile tepkimeye girip aşındırabiliyor ya da olur da devre kartına taşırırsanız kısa devre yaptırabiliyor.

Ben kendi kasamda Thermal Grizzly Conductonaut kullanıyorum 75W/mK iletkenlik katsayılı. Normal macunlara göre açık şekilde sıcaklığı düşürdü. İşlemci 4.5GHz@1.2V ile yük altında 60°C'yi görmedi stres testlerinde. GTA5 gibi işlemci manyağı bir oyunda bile 45°C altında şu havada. Boşta ise 21°C ile 24°C arasında geziniyor ki zaten oda sıcaklığı altına soğutmamız malum imkansız. Hem ekran kartımda hem de işlemcimde kullanıyorum aylardır bir sıkıntı çıkarmadı. Ekran kartım da +152/+700 overclock ile oyunlarda sessiz fanda 65°C'yi, %100 fan ayarında 60°C'yi geçmiyor.

http://www.thermal-grizzly.com/en/products/26-conductonaut-en

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 25 Mart 2017; 1:54:31 >

gayet guzel gozukuyor hersey

ben urunu geri gonderdim fakat h110i alacagim pek bir farkin olacagini sanmiyorum
    am4 direk uyumlulugu oldugu icin tercihim o yonde suanlik hayirlisi diyelim :)
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Ilginc hic duymamistim biraz daha derinlemisine arastiracagim fiyat konusunda makul fiyatlarda ise alabilir deneyebilirim bende:)

acaba attiginiz urun direk olarak bu mu?

https://www.alza.hu/thermal-grizzly-conductonaut-1g-d4798707.htm?kampan=arukereso_hu_prodej_thermal-paste_tgcon01&utm_source=arukereso_hu&utm_medium=product&utm_campaign=arukereso_hu_prodej_thermal-paste_tgcon01

eger buysa fiyati uygun gibi geldi 30/35 tl civari uygun gibi geldi bana

Yükteyken fanlar kaç rpmde dönüyorlar? Oyun için bir ss atmanız mümkün mü? Ayrıntılı değerlerini merak ediyorum. Ama şöyle bir 10dk falan oynayın öyle atın. Boştaki değerleri çok iyi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Oyun içinde o değerleri hangi program gösteriyor ? Akşama ss atarım hocam

Başka model alacaksan NZXT kraken x52 tavsiye ederim ben ilk onu aldım ama pompa kısmı büyük olduğundan boruları dışardan çıkıyor ve

Corsair H115i Kutu uzerindeki ozellikler ve Sitedeki ozellikler farkli Yardim lutfenremlere çarpıyordu mini ıtx kasa kullandığım için corsair de borular pompanın içinden çıktığı için reme çarpmıyor bunu aldım bende ama nzxt daha güzel görünüyor kasada :)

Msi afterburner ile atabilirsiniz. Kullanmayı bilmiyorsanız; Youtube'da bir iki video bakarak basit işlemlerin ardından kullanabilirsiniz. Gayet kolaydır kullanımı.

• techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Tamam akşama bakarım bende merak ediyordum zaten hem test etmiş olurum.

Peki hocam. Hayırlısı olsun.

Evet aynen ürün bu. Amazon vs de satıyor bu ürünü. 1g olduğuna aldanmayın inanılmaz derecede az kullanıyorsunuz. Mercimek tanesi büyüklüğü işlemci için fazla gelebilir öyle diyeyim.
    http://www.overclock.net/t/1588116/thermal-grizzly-conductonaut-73-w-mk
    http://forum.notebookreview.com/threads/liquid-metal-showdown-thermal-grizzly-conductonaut-vs-cool-laboratory-liquid-ultra-pro.791489/
    https://www.techpowerup.com/forums/threads/kryonaut-12-w-mk-vs-conductonaut-liquid-metal-73-w-mk.229167/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 25 Mart 2017; 12:51:6 >

• Merhaba,

Konu ile ilgili olarak yurt dışına mail atıp doğru bilgilerin hangisi olduğunu öğreneceğim.

Su soğutma fanlarına gelince, gürültülü çalıştığı için "daha sessiz olan" kasa fanları ile değiştirmemenizi öneririz. Kasa fanları yüksek CFM li de olda geniş alanlardan yüksek miktarda hava akışı sağlanması için optimize edilmişlerdir. Radyatör petekleri gibi dar alanlardan havanın rahat geçebilmesi içinse statik basınç üreten ve bunun için özel olarak tasarlanmış radyatör fanları kullanmanız gerekmektedir. Normal kasa fanı kullanıldığında sistem belki sessizleşir ancak soğutucunun da performans değerleri aynı oranda düşer. Su soğutmanın üzerindeki fanları kasa fanlarının gürültü seviyesine ayarladığınızda kasa fanlarından biraz daha iyi performans elde ederken ( statik basınç hala yüksek olduğundan fanlar radyatör peteklerinden havayı kasa fanlarından daha iyi itecektir. ) "sessiz" kasa fanları için harcayacağınız ekstra tutar cebinizde kalacaktır.

İlla ki standart fanları daha sessiz bir fan ile değiştirmeyi düşünüyorsanız o zaman radyatör peteklerinden havanın daha rahat geçmesini sağlayacak şekilde yüksek basınç üretecek olan ML serisi fanlarımızı kullanmanızı öneririz. Manyetik levitasyon rotorları sayesinde rulman içermediğinden sürtünmeden dolayı ısı ve performans kaybı yaşatmazken mekanik ses üretmediğinden tamamen sessiz çalışıp ( duyulacak olan tek şey üflediği hava olacak ) tozdan bozulacak parçası da olmadığından 5 yıl gibi bir garanti ile satılmaktadır.

• tech guru kullanıcısına yanıt
    tesekkur ederim degerli bigliler icin beklemedeyim bende konu hakkinda
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.