Şimdi Ara

Corsair H75 Sıvı soğutma ısı değerleri normal mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar işlemcim 4790k ve corsair'ın h75 soğutma sistemini kullanıyorum kurulumu 2 gün önce yaptım ilk başlarda boşta sıcaklık 35-40 derece arası değişirken prime95 testinde en yüksek 80-85 dereceleri gördüm. An itibarı ile boşta sıcaklık 43 derece cpu'm ise 4.4 ghz de çalışıyor. Yazın bu sıcaklıklar normal mi ? macunu mu değiştirmeliyim kurulum esnasında biraz saçılmıştı takarken limde noctua nt-h1 var onu mu sürmeliyim. Saygılar, iyi forumlar

• Fazla değil mi sanki ya?
  • işte konuya hakim olmadığım için bilemiyorum. Sizce ne yapmalıyım ?
  • Şahsi görüşüm elinizde hali hazırda Noctua varken diğerini temizleyip onu deneyin derim. Kasa içi durum nasıl acaba? Hava sirkülasyonu vs.
  • yaz aylarındayız normaldir diyorum ama 15 sn önce baktım 50 derecede dolaşıyor. Anlamadım gitti. Kasa içinde h75 in fanlarını egzost olarak kasanın arkasında kullanıyorum ve yine üst kısımda 1 adet 120 lik egzost görevi gören bir fanım var. ön tarafa 2 tane 120 lik pull şeklinde çalışacak fan takmayı düşünüyorum ki hoş taksam kaç derece oynar ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kill3rvib3 -- 4 Ağustos 2016; 14:06:29 >
  • Şimdi şöyle bir durum var. Kasanızın modelini bilmiyorum ama anladığım kadarıyla radyatörü kasanın egsoz fanı yuvasına taktınız.Ayrıca birde üstte 12 lik egsoz fanı var. Eğer doğruysa kasa içine hava girişi hiç sağlanmıyor demek. Buda demek oluyorki kasa sadece içerdeki sıcağı bir nebzede olsa dışarı atıyor. İçerde sıcak hava olmasıda fanların radyatöre sıcak hava basması demek. Kasanızın modeli nedir acaba?
  • Evet doğrudur, şu an kasanın içerisine dışarıdan hava üfleyen fan takılı değil. Onları öne 2 tane fan takarak gidermeyi düşünüyorum. Kasa olarak ise corsair 100r kullanıyorum. Benim çekincem şu yönde anakartım maximus formula vi. Asus Al suite programında fan expertte fanları turbo yapsam bile sıcaklıkta bir düşme söz konusu değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yani bencede olmaz çünkü tek fan var kasada. Oda içeri hava almıyor dışarı atıyor. Bence 2 tane ön kısma taktığınızda rahat şekülde gözle görülür bir fark olacak. Ama macunuda halletmeyi unutmayın
  • En azından hava girişi çıkışı sirkülasyon sağlanır :)
  • peki. Çok teşekkürler sonuçları buradan paylaşıcam
  • Ben Cooler Master 120v sıvı soğutma ile prime 95 stres testinde en fazla 60 derece görüyorum.
  • Cr10ns35 kullanıcısına yanıt
    Peki macununuzun modeli nedir ve kasada kaç fan ile sirkülasyon sağlıyorsunuz ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ön ve üstten hava girişi sağlayın fanlar aracılığı ile ..10 derece düşer sıcaklık..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazer__

Ön ve üstten hava girişi sağlayın fanlar aracılığı ile ..10 derece düşer sıcaklık..

Önden ve alttan hava girişi arka ve üstten çıkışı olur. Isı yükselir
  • Konuyu bulandırmaya gerek yok.her kasada alttan hava girişi olmaz..olsa bile önden gelen havayı altan gelen hava engelleyeceği için egzos fanı konumundaki radyatöre yeterli soğuk hava akışı sağlanmaz..

Bu test edilmiş biseydir..aksini iddia edip konuyu uzatmayın lütfen

Egzos fanı konumundaki radyatör için kasadan hava çıkışı değil girişi gerekir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.