Herkese merhabalar. İşlemci ısınma sorunum için yardımınız ve tecrübeleriniz gerekiyor. Altta belirtilen parçalarla sistemi muntazam bir şekilde topladık. Öncelikle belirteyim Sıvı soğutma bloğundaki etiket kaldırıldı. -Sistem boşta 25-30 derecede çalışıyor. CPUz ile stress testinde 85 dereceleri görüyor. -Tek bir oyunda deneme şansım oldu NFS Unbound oyununda işlemci 65 derecelerde çalışıyor. -Pompa ve fan devri manuel olarak maksimuma çekilmiş durumda. -Pompa 4.000 rpm, fanlar ise 2.000 rpm'de çalışıyor. 3 fanlı sıvı soğutmanın 3 fanını tekli sokete birleştiren aparat ile anakart üzerindeki CPUFAN soketine taktım. Fanları ayırarak taktığımda da durum aynı. -BIOS versiyon ve donanım sürücüleri resmi siteden güncel indirilerek kuruldu. Video ekledim, ekli resimlerde kabloları da çekmeye çalıştım. CPUz stress testinde 85 derece normal mi? Yardımlarınızı bekliyorum. Sistem: MSI Z790 EDGE WIFI i7 14700KF+Cooler Master cryofuze 14w/mk macun MSI MAG Coreliquid 360r V2 16x2 DDR5 RTX 4070ti 850w PCIE5 MSI PSU (Bütün parçalar Vatan Bilgisayar'dan sıfır olarak 2 hafta önce alınmıştır) |
Bildirim